Şimdi Ara

yeni linux.a gececegim, bir iki sorum var arkadalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam bende linux.a gecmeye karar verdim.. forumdan baya bi mesaj okudum ve baslangic olarak live cd.leri denemeye karar verdim. sanırım bu şekilde kullanınca bilgisayarımdaki xp.mi ve/veya verilerimi kaybetmeyeceğim, doğru mudur ?
    ikinci olarak bir ftp adresinden pardus live cd.yi buldum. ilk olarak pardus live cd. ile başliyim diyorum. anladigim kadariyla ilgili dosyalari indirip cd.ye yazdiracagim, ve cd.yi takip çaliştiricam doğru mudur? yalnız ilgili adreste

    File: Pardus-Calisan-2007-2007.1.xdelta 272053 KB
    File: Pardus-Calisan-2007-2007.1.xdelta.sha1sum 1 KB
    File: Pardus-Calisan-2007.1.iso 703454 KB
    File: Pardus-Calisan-2007.1.iso.md5sum 1 KB


    isimli 4 farkli dosya var (2 tanede torrent dosyası vardı ama onlar torrent ile indirmek içindir sanırım) şimdi ben bu 4 dosyayıda indirip cd.ye mi yazdiricam yoksa sadece iso uzantılı dosyayı cd.ye yazdirsam yeterli mi?

    birde cd.den calistirip kullandiktan sonra bilgisaari kapattik cd.mizi ıkardık ve xp ile tekrar pc.yi başlattık. linux.tan hiçbir eser kalmiyacak mi pc.de? yoksa kurulu dosyaları falan olacak mı ??

    Not : belki çok sacma sorular soruyorum arkadaşlar ama kusura bakmayın malum yeni başlıyacağım, başlangıcı yaptıktan sonra bende hızla öğrenirim :)







  • Sadece Pardus-Çalışan-2007.1.iso dosyasını indirmen yeterli.Cdyi herhangi bir cd yazma programıyla kalıbı yazdır diyerek yazdırmalısın.Sakın veri cdsi olarak yazdırma çalışmaz.Bilgisayarı cd ile çalıştırdığında veriler sadece ram üzerine geçici olarak yükleneceğinden xp sistemine bir şey olmaz.Ve sistemi hard diskten başlattığında xpyi sorunsuz açabilirsin.
  • teşekkürlerr.... indirme işlemini tamamladım, bu akşam cd kalıba yazdırıp deniycem hemen..
  • Bir sefer live cd ye bakıp karar veririm dersen tamam ama bir kaç hafta uğraşırım daha sonra hoşuma giderse linuxta kalırım dersen bence live cd uygun olmaz. Ücretsiz vmware server programını indirip kurulabilen pardusu seçersen daha kolay olur. En azından her seferinde tekrar tekrar görüntü ayarı, tema seçimi yada daha başka işleri yapmak zorunda kalmazsın. Bu program nasıl kurup bir bakıyım desen livecd de hep tekrarlaman lazım. Bir düşün istersen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.