Şimdi Ara

Yeni macbook cok kasiyor(ilk defa kullaniyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
5.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.1 işlemci bir yere kadar. Fazla performans beklemeyin. Ayrıca fan yok ısınmada soğutma durumu yok. Fazla yüklenmeyin.
  • Macbook tam bir fail olmuş desenize. İşlemcisi ciddi anlamda düşük. Madem mobil işlemci konulacaktı bari güçlü bir platform kullanılsaydı. Sadece toplantıda ofis kullanımı ve basit internet sitelerinde sörf amaçlı kullanılabilir. Program ve flash tabanlı sitelerde sorun çıkaracaktır. 1.1 ghz mobil işlemciye bir de neredeyse 2K ekran konulursa sonuç kaçınılmaz. Bence elinizdeki ürünü fazla değer kaybetmeden satıp macbook pro alın. sıfırı 3500 tl'lerde yanıdna 600 tl değerinde kulaklık veriyorlar. Kulaklığı hiç açmadan 400 tl'ye satarsanız 3.000 tl ye i serisi işlemcili retina ekranlı pronuz olur. Merak etme yeni pro da kalın değil ultrabook kıvamında.
  • Arkadaslar macbook'u sifirladim.(acilista cmd+r yaparak, yazilimi yeniden indirip kurdum) Acikcasi suan daha akici, kendine gelmis gibi gorunuyor gibi denebilir.(en azindan video izlerken ekrani buyuturken ve kuculturken kasmiyor)
    Suan bilgisayara hic bir uygulama yuklememis bulunmaktayim, resmen korkuyorum.
    Ayrica size sormak istedigim, appstoreda olmayan uygulamalari internetten baska sitelerden indiriyor musunuz? Guvenilir buluyormusunuz? Ben bundan once bilgisayara deezer vs gibi appstoreda olmayan programlari googledan macupdate v.s gibi sitelerden yukledim. Acaba kasmanin bunlarla baglantisi olabilir mi? bu konu hakkinda dusunceniz nelerdir, maclere virus bulasmiyor diye bi duyum almistim acaba boyle sitelerden uygulama yuklemek bilgisayar icin guvenli mi kasma yapar mi?

    @roark34 Aslinda fail olmamis, basit gunluk islerde, sunum ve ofis, toplanti vs kullanimlari icin gayet uygun bir multimedya cihazi(bilgisayar diyemedim :) ) Zaten bunu da macbook'un hicbiryerinde usb baglantisi hdmi girisi falan olmamasindan anlayabiliyorsun, bunun icin ek aparat bile aldim appledan, fakat satip macbook pro almayi dusunmuyorum cihaza cok alistim ve klavyesinin touchpad inin konforu hic birinde yok. Belki ilerde macbook pro'ya gecebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    Geekbench programını indirip fişe takılı ve takılı değilken performans testi yapabilir misiniz? sonuçları merak ettim

    geekbench programi apple storeda 26 lira falan, bunu ordan mi kullaniyorsunuz?
  • Mac App Store iOS cihazlardaki App Store kadar zengin değil, dolayısıyla illa ki dışardan uygulama kurmak zorunda kalıyorsunuz, bilinçli davranıldığı takdirde riskli olduğunu da düşünmüyorum.
    Geekbench'i ben denedim Pro cihazımda, şarjda ve prize bağlı sonuçlar arasında çok fark görmedim, isterseniz sitesinden indirip deneyin. Ücretsiz sürümünde sadece 32 bit benchmark yapılabiliyor o yüzden cihazın tam potansiyelini göremezsiniz ancak pilde kullanım ile prize bağlı kullanım arasında ne kadar fark olduğunu anlamış olursunuz. Değişim düşündüğünüz takdirde Pro serisinde de aynı trackpad'in bulunduğu bilgi dahilinde olsun, klavyeler farklı yine de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 28 Ağustos 2015; 22:20:01 >
  • Benim kullandığım uygulamaların %95'i app store dışından

    windows'ta olduğunuz gibi dikkatli olduğunuz sürece bir problem yaşamazsınız. Bu arada mac'in güvenlik ayarlarını değiştirmezseniz app store dışındaki uygulamaları kuramazsınız
  • Ingrid I kullanıcısına yanıt
    cmd shift ve 3 kombinasyonu ile tam ekran görüntüsü alabilirsiniz.
    Masaüstüne kayıt oluyor
  • Geekbench testini indirdim fakat mantiksiz bir olay yasadim :) 1.goruntu Bu sarja takili degilken,
    https://store.donanimhaber.com/35/c1/8f/35c18fa21df216858a2512a8e4dfad92.png

    2. ise sarjdayken (daha dusuk gorunuyor?)

    https://store.donanimhaber.com/33/da/e1/33dae1bd0b429af10e07ade59ed84e19.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARC118i -- 29 Ağustos 2015; 0:38:38 >
  • ilkinde sistem ısındıysa ikincisindeki testte daha düşük hızda çalışmş olabilir.. yarın soğukken bir daha güce bağlı deneyin bence
  • Katılıyorum ısınma mantıklı bir açıklama olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yeni işletim sistemi güncellemesini bekleyin çünkü bana apple storedaki adam yosemite in kastığını ve el capitanda çok yüksek performans artışı olacağını söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olanzapine -- 29 Ağustos 2015; 12:22:12 >
  • Dostum çok panik olmana gerek yok El Capitan aldığım duyumlara göre Macbook 12" te bu sorunları halletmiş . Macbook 12" olması gerekenden erken çıktı bence yosemite sorunlu bir sistem . El capitan geliştirici betalarını denedim MBPr 15" te bile hissedilir bir fark var donanımı daha düşük cihazlarda performansı çok güzel arttırıcak Microsoft'un vista faciası neyse apple'ın ki yosemite'dir .
    Edit: İnternette arayınca bir makale buldum . Adam çok ayrıntılı yazmış okuyamaya üşendim ama macbook 12" te el capitan ile bazı yerlerde 2 kat iyileşme var . Ki bu adamın denediği sürüm dp1 .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 31 Ağustos 2015; 0:02:33 >




  • MacBook 12" ile sadece word excel çalışıyorum

    Arada gazete okuyorum

    Başka birşeye yaramıyor



    Şirkette var

    Sanırım yeni yüzyılda çağdışı kalmış işlemci ile anca bu kadar olur

    Benim evdeki air 13 i5 bundan kat kat iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci gerçekten çok zayıf, alırken bir defa daha düşünmek gerek.
  • Kim hangi niyete alır anlamıyorum bu modeli ? hayır 11" lik air dan 1300 lira fark ettirecek neyi var ? Dandik klavyemi işe yaramayan force touch mu yoksa 480 p webcamı mı :))
  • Ayni cihazi ben de 1 haftadir kullaniyorum.Hicbir yavasligini ya da problemini gormedim.Islemciyi yoracak isler yapmadim ama zaten bu bilgisayari almaya niyetlenen kisi de cihazin neler yapip,neleri yapamayacagini cihazi satin almadan once uc asagi bes yukari bilmesi gerekir diye dusunuyorum.

    WMware Fusion uzerine windows xp kullanirken arka planda itunes calisiyor,safari acik,mail programi acik ve wmware de oyun oynarken (eski menejerlik oyunu CM 01 02) yapiyorum bunlari.En ufak bir takilma filan olmadi.

    resim,video editleme islerine girmedim.iMovie filan kullanmayi da yeterince iyi bilmiyorum zaten.

    iPad'den hallice bir cihaz bu.128 GB iPad almak yerine 250gb alan,8gb ram ve muthis retina ekrana sahip 12 Macbook'u almayi uygun gordum sahsen ben.Ayrica cihaz cok portatif ve bu da gercekten kullanisli hale getiriyor cihazi.

    Dandik klavye,hicbir ise yaramayan force touch diyen arkadas belli ki yeni Macbook'u yanlizca youtube inceleme videolarinda gorebilmis.

    Klavye konusu tartisilabilir (ki yeni klavyeye alismam 1 gunumu bile almadi,gayet rahat ve akici sekilde yazabiliyorum)belki ama forcetouch basli basina bir devrimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sicilian Defence

    Kim hangi niyete alır anlamıyorum bu modeli ? hayır 11" lik air dan 1300 lira fark ettirecek neyi var ? Dandik klavyemi işe yaramayan force touch mu yoksa 480 p webcamı mı :))

    Dandik klavye ve işe yaramaz touchpad, küçük touchpad... Nasıl yorumlar bunlar yaa. Touchpad birkere air modellerinden daha büyük ve daha kullanışlı. Klavye de alışması kolay ve alışınca gayet te zevkli ve efektif. Ayrıca bizzat denedik ve alet photoshop bile çalıştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okanrua O kullanıcısına yanıt
    Sert yazmışım kusura bakma diyecektim tam , ama tekrar okuyunca az bile yazmışım

    4000 lira vermişsin be abi . photoshop bile çalışıyor demişsin buna yorum bile yapmaya gerek yok , touchpad'a küçük demedim veya kötü de demedim " forcetouch " işe yaramaz dedim :)

    Güle güle kullan bu arada belki ben fazla ısınamadım bu alete.Gold olan belki sadece renginden bile alınmayı hakediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sicilian Defence -- 11 Eylül 2015; 21:01:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sicilian Defence

    Sert yazmışım kusura bakma diyecektim tam , ama tekrar okuyunca az bile yazmışım

    4000 lira vermişsin be abi . photoshop bile çalışıyor demişsin buna yorum bile yapmaya gerek yok , touchpad'a küçük demedim veya kötü de demedim " forcetouch " işe yaramaz dedim :)

    Güle güle kullan bu arada belki ben fazla ısınamadım bu alete.Gold olan belki sadece renginden bile alınmayı hakediyor

    Fiyat pahalı olabilir, iphone 6s veya note gibi telefonlarla kıyaslayınca bence çok değil o ayrı. Photoshop bile çalıştırıyor dedim çünkü kullandığım en büyük, en yorucu program o. oyun oynamıyorum, zaten macbook pro 15 inch sahibiyim ve işim gereği yurt dışı gezilerim oluyor. windows kullanmayı sevmiyorum, hatta windowstan nefret ediyorum. benim gibi birçok insan var. ne almalarını tavsiye edersin. sırtımda günde 35.000 adım attığım bir fuar gezisinde inan 1 kilo ağır birşey bile taşımak istemiyorum. ipadlerdeki dosya alışverişi hoşuma gitmiyor. bu durumda ya bu alet var yada macbook air var ama kesinlikle macbook air 11 modeli bundan çok üstün değil. beni bırakalım ve sadece nete girip surf yapan veya office ve basit programlar kullanan, aynı zamanda laptop unu omuz çantasında taşıyabilmek isteyenler windows kullanmak istemiyorsa ne alsın. bulun daha iyi bir cihaz da alalım. yada yapın sizi zengin edelim :). ben ucuz demiyorum ki zaten. ama alternatifi yok. mac alan windows kullanmaz ama burada herkes çıkmış surface daha iyi demiş. ben 2005 ten beri elime windows sistemi sürmedim. surface daha iyi özelliklere sahip olabilir ama işletim sistemini sevmiyorum. bazıları ipad daha iyi diyorlar ama ipad ios ile çalışıyor ve hiç esnek değil. sonuçta bilgisayar değil. dosya, fotoğraf alışverişi, internet kullanımı aynı değil. son olarak belirteyim, ben yavaşlık, kasma gibi hiçbir problem görmedim. çok iyi bir donanıma sahip macbook pro 15 ile birlikte kullanıyorum ve bir çok hususta farkı anlamıyorum bile.




  • Cidden sırf kağıt üzerindeki değerler ile bu ürün hakkında olumsuz konuşan insanları anlamıyorum. Ayrıca Kullanmayacağım donanımın ağırlığını neden hergün sırtımda taşıyım. Herkesin ihtiyaçları farklı. Bu MacBook Pro nun bir alternatifi değil ki. Sanki herkes hergün 4K video editliyor. Her ürünün olduğu gibi bunun da eksileri ve artıları var. Tablet muamelesi yapmanın bir anlamı yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.