Şimdi Ara

Yeni MacBook Pro ve iMac modellerinin Türkiye fiyatı belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pro modelin 8 gb ve 512 ile gelmesi kötü olmuş. En az 16-18 gb ve 1tb ile gelmeliydi bence.

  • SB16 S kullanıcısına yanıt

    Evet kötü ama bunlar SoC. Yani işlemci ekran kartı ram bütünleşik ve sonradan değiştirilemez olduğu için bu kadar taşınabilir cihazlarda bu performansı ve pil ömrünü görüyoruz.


    Ha RAM fiyatları çok yüksek ve base model'da 16GB hala yok. Bunlar kabul edilir şeyler değil. ama yine dediğim gibi 8gb iş görüyor, 16 alması gereken de alıyor.

  • M3 işlemcili hali bence çok saçma. 1 Thunderbolt eksik, tek fanlı daha basit bir soğutma var ve işlemci M3 Pro gibi modellerden bariz daha yavaş. M3 modelde RAM 16GB yapılınca aradaki fiyat farkı ise sadece 7K. Bu kadar pahalı bir cihazda düz M3 olanı almanın hiçbir mantığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'daki hangi kafa standartı 16 gb ram olan proları 8'e düşürdü.

  • ExMilitary kullanıcısına yanıt

    Marka takıntıları olan insanlar ile biraz sohbet edin nedeni ortaya çıkıyor.Eşim heykel okudu üstüne grafik okuyor okulda çıkışlarda dinliyorum mecburen hocalarını.Aman yarabbim neler neler işitiyorum.Bu cihazlar veli nimet apple harici cihazda şunu yapamazsınız şunu çizemezsiniz o program orada yok tablet alıncak m2 alın m1 yetmez vb. Çocuklara gençlere daha 2 hafta önce mecburen m2 aldırdı. Salı günü tutamadım kendimi hocam sizin cihaz ne dedim m1 air dedi 2020  .Ondan önce neydi dedim ayy çok eski macbook pro vardı dedi ne kadar eski dedim 9 yıllık dedi.Hocam onun içinde ki işlemci ve donanım apple tarafından üretilmiyordu biliyorsunuz demi dedim ne alakası var apple herşeyi kendi üretti her zaman dedi. Bunu söylen bölüm başkanı prof. eşimde nasıl çekiştiriyor söyleme bir şey diye çıldırıyorum. Ben makine mh tasarım yapıyorum sizin donanım ile video izlerim sadece diyecektim diyemedim içimde kaldı. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 3 Kasım 2023; 10:28:36 >




  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    M3 işlemcilerde ray tracing özelliği var. Bu gözardı edilemez birşey.

  • SB16 S kullanıcısına yanıt

    Cihazın Ray Tracing olmayan M2 işlemciye sahip eski nesili 35 bin lira. Bu cihaz 65 bin lira. Apple da bu özelliği hiç göz ardı etmemiş anlaşılan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    Evet, Apple fiyatı abartmış gerçekten.

  • swat882 kullanıcısına yanıt

    Yazılımcısınız, ihtiyacınız olan bilgisayarı almışsınız. 8gb ram size yetmiyor diye başkalarına yetmeyecek diye bir durum söz konusu değil.


    "Profesyonel kullanım" tanımı kişiden kişiye değişir. Biri çıkar der ki profesyonel kullanım için Macbook alınmaz, çünkü adamın ihtiyacı olan Linux'tür atıyorum. Ya da dediğiniz gibi, 64gb ram'e ihtiyacı olan, 8k video render'ı yapan adam içindir.


    Kendi ihtiyaçlarınızı, sanki genel kullanıcıların ihtiyacıymış gibi anlatmayı bırakın efendim. Bu şekilde bir yere varamazsınız (siz ya da "8gb ramli laptop mu olur yeaaaa" diyen herkes). Bu şekilde yaptığınız eleştirinin de bir anlamı yok. Yazdım yukarıda da, uluslararası bir firmanın pazarlama müdürüyüm (özelden yazarsan linkedin'imi atayım inanmıyorsan). Laptop üzerinden yaptığım işten para kazanıyorum, profesyonel kullanıcıyım yani. Yetiyor bana 8gb ram.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Şuan sıfır olarak satılan yeni bir "Pro" segment cihazda bu miktarda RAM olması saçma bir durumdur. Yakında Macbook SE falan çıkacak ona 8GB koysalar yine anlarım maliyet içindir derim ama bu cihaz Pro ve ucuz da değil. Şuan ancak basit işlerde yeten, bundan 3 sene sonra belki basit işlerde bile yer yer tıkanabilecek bir miktar 8GB.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 512gb SSD ile 30 GB rami ekstra ekleyince fiyatın 50k artması nasıl bir açgözlü fiyat politikası. Tamam yüksek özellik isteyene biraz daha fazla fatura kes ama bu nedir ya. O farkla iyi bir PC alınır.

  • Bu çok saçma ama Apple ürünlerini sadece marka takıntılı insanlar almıyor ki. En basitinden Appstore'a uygulama geliştiren insanlar için Macbook elzem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 4 Kasım 2023; 23:34:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.