Şimdi Ara

YENİ MAKYAJLI HYUNDAİ İX35 OTOMATİK TESTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
10.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    1-KONUYU NİYE AÇTIM? TAMAM, İYİ NİYETLİ OLSALAR DA İNSANLARIN LAFIYLA BU ARACA BİR AYDIR UZAK DURUYORDUM. MIŞ'LI MUŞ'LU KONUŞAN İNSANLARA İNANIP ALMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİĞİM ARACI ALMA NOKTASINA GELDİM. BENİM GİBİ YAPMAYIN. HERKESİN KRİTERLERİ FARKLIDIR. İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNE DEĞER VERİN AMA UNUTMAYIN SİZİNDE BİR GÖRÜŞÜNÜZ VAR. LÜTFEN ALACAĞINIZ ARAÇLARI ÖN YARGILARLA, KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE ELEMEYİN. GİDİN, BAKIN VE KENDİ GÖRÜŞÜNÜZLE, KENDİ BEĞENİNİZLE KENDİNİZ ELEYİN.

    2-TAMAMINI OKUMAYACAKLAR İÇİN EN ÖNEMLİ CÜMLEYİ EN BAŞTA KURAYIM: LÜTFEN AMA LÜTFEN ÖN YARGILI OLMAYIN. CİDDİ DÜŞÜNÜNLER GİDİP OTOMATİK İX35 İ YERİNDE İNCELEYİP TEST SÜRÜŞÜ YAPSINLAR.

    ARAÇ YENİ, DAHA DOĞRUSU MAKYAJLI... BİR ÇOK ŞEYİ ELDEN GEÇİRİLMİŞ BİR ARAÇ. ÖNCEKİ İX35 NASILDI ÇOK BİLMEM AMA KARŞIMIZDA GEREK ESTETİK GEREK TEKNİK AÇIDAN OLGUNLAŞMIŞ BİR ARAÇ VAR. ARACIN ASLA ÇEKME PROBLEMİ YOK VE ÇOK RAFİNE, HİSSEDİLMEYEN BİR VİTES DEĞİŞİMİ VAR. SÜSPANSİYON KONFORLU. ARAÇ HANKOK MARKA LASTİĞİN NEDEN OLDUĞU SES HARİCİ SESSİZ. GELEN SESİN LASTİKTEN GELDİĞİ BELLİ. ÇOK DERT EDENLERİN BİR DE LASTİK MASRAFI OLABİLİR. TEK SIKINTININ ARACIN İSTANBUL ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDE 12 LİTRE YAKACAK OLMASI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ. VE ASLINDA SUNDUKLARI (İLK SATIN ALMA FİYATI, ÇOK YÜKSEK DONANIM, BEŞ YIL GARANTİ, İKİNCİ EL DEĞERİ) KARŞISINDA MECBUREN 2 LİTRE FAZLA YAKMASINI GÖZE ALIYORSUNUZ. ŞU AN ÖĞRETMEN, SAĞLIK ÇALIŞANI İNDİRİM KAMPANYASIYLA EN UCUZ RAKİBİNE 10 - 15 BİN TL FARK ATMIŞ DURUMDA. VE ARAÇ ŞU AN KAMPANYA İLE 64 BİN TL VE DONANIM FAZLALARINI SÖYLEMİYORUM BİLE. DÜŞÜNÜN ARAÇTA:

    ANAHTARSIZ BİNİŞ VE ÇALIŞTIRMA,

    GERİ GÖRÜŞ KAMERASI,

    OTOMATİK PARK

    ARKALAR DAHİL HEPSİ ISITMALI DERİ KOLTUKLAR,

    HAVA KALİTE SİSTEMİ

    BLUETOTH

    PANAROMİK SUNROOF

    VS VS DAHA BİR SÜRÜ BİR ŞEY VAR.

    ÜSTELİKTE MAKYAJLI HALİ ÇOK DAHA ESTETİK...

    AYRICA ARKADAŞLAR EĞER BU ARAÇ 100 KM DE 10 LİTRE VEYA ALTI YAKSA BU SEFER DE EN AZ 10 BİN TL FAZLA FİYATA SATILIR İNANIN...

    BU ARADA ARTIK BRC, PRİNS, VİALLE, LOVATO GDİ MOTORLARA GARANTİLİ LPG UYGULUYORLAR. ŞU AN SİSTEMLER YENİ OLDUĞUNDAN REKABETTE OLMADIĞINDAN FİYATLAR 4.000 - 6.000 TL ARASI DEĞİŞİYOR. SADECE LOVATO 2.500 GİBİ UYGUN BİR FİYATA TAKIYOR


    Ve benim test görüşüme göre de birçok disiplinde son derece başarılı...

    BUNDAN SONRASINI MERAK EDENLER İÇİN DETAYLAR AŞAĞIDA:

    Epeydir 1.6 motor üst sınır olmak üzere otomatik benzinli dizel araç bakıyorum.

    En çok Peugeot 3008'i beğenmiş ve onun yıl sonunda çıkacak kasasını beklemeye başlamıştım. Ki mevcut kasayı ayrıntılı test ettim. Çok da beğendim. Yüksek satın alma maliyetini dert etmeyecekler baksın derim.

    Ancak şu an allure donanımLı 75 bin tl. Makyajla yeni donanımlar vs gelecek ve yılbaşında bazı devlet artışlarıyla ve yeni olmasının da etkisiyle 75 - 80 bin aralığında olmasını bekliyorum ve bu beni endişelendiriyordu. Araç çok iyi şartlar sunsa da marka imajı, yüksek değer kaybı, iki yıl garanti, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ve bu şanzımanın kesnileşmiş 60 - 70 bindeki 2.000 tl lik maliyeti vs vs ciddi endişe kaynağımdı. Tamam 30 - 35 kuruş yakacak ama ix35 e göre baştan 15 bin tl daha fazla vereceğim. Bakımları daha masraflı olacak ve en az üç yıl içinde 20 bin tl silecek. Begenmeme rağmen yüksek satın alma maliyeti istemeye istemeye araçtan vazgecmeme neden oldu.

    VW Tiguanı birkaç defa test ettim. Hem manuel hem otomatik. Göreceli olarak bana kimliksiz bir araç olarak geliyor. Ve otomatik şartı, yüksek donanım beklentimin olması bu arabayı da almamı zorlaştırıyordu. DSG li, donanımlı bir Tiguan bugün 75 - 85 bin arası. ix35 e göre ortalama 15 bin tl pahalı


    Mevcut Qasqaileri zaten beğenmiyorum. Çok küçük ve kullanışsız geliyor. Ve orta ya da üst donanımlı benzinli bir qasqai de yine 75 - 80 bin aralığını hatta üstünü zorluyor. Kasım ayında yenisi gelecek. Küçüklük sorunu ve kullanışlılık sorunu ortadan kalkacak ancak yüksek maliyet sorunu yine önemli. Sonuçta gelen araç şimdikinden ucuz olmayacak. Bu araçta ortalama 15 - 20 bin tl daha pahalı yeni ix35 ten

    ASX'te otomatik yok zaten.

    Korando 2.0 olmasından dolayı hem ilk satın alma maliyeti hem yıllık vergiden hem de ikinci el değerinden liste dışı kaldı.

    Mazda cx5 te aynı nedenlerden kaybediyor.


    Gelelim Kia Sportageye... Otomatiğini kullanmadım ama iki kere manuelini test ettim. Başarılı bir araç olmakla beraber bana iniş binişi çok zor geldi. Dikkat etmediğim her sefer başımı araca vurdum. ön cam küçük ve arkası basık geldi. Ve malzeme kalitesi kardeşi ix 35 ten de düşük. Gençler çok seviyor ama aynı gün yeni makyajlı ix35 i test etsinler kararları çok değişir bence... Çünkü makyaj çok yaramış ix35 e

    Aslında Hyundai ix35 pek aklımda yoktu. Neden test ettim ve neden şu an almaya karar verdim:

    1- Liste fiyatı öğretmen ve sağlık çalışanları için ay sonuna kadar 64,500 tl. En yakın rakiplerinden en az 10 - 20 bin tl ucuz. Beni full + full denen araçlardan çok daha fazla donanımı bu fiyata vermesi ve sürüşünden, yol tutuşundan, kalitesinden çok memnun kalmam bu araca yöneltti. GÖRÜN, TEST EDİN... ÖN YARGILARINIZ DEĞİŞECEK VE İNSANLARIN NE KADAR EZBER KONUŞTUKLARINI GÖRECEKSİNİZ. TİGUAN, QASQAİ, SPORTAGE, ASX, CX5 HEPSİNİ KULLANIN VE PARASINA GÖRE HİÇTE AŞAĞI KALMADIĞINI GÖRECEKSİNİZ. Ben o araçlar kötü demiyorum. Asla... Bunlarda dünya markası araçlar... Beni etkileyen İX35'in hepsinden 10 - 15 bin tl ucuz olması...

    12 litre yakmasını önemsemeyeceğim. Çünkü yerden yüksek suv görünümlü, donanımlı bir aracı daha ucuz almam mümkün değil. Şimdiki aracım lpg ile 40 kuruş yakıyor. Aylık masrafım 400 - 450 tl. Bu araçla 650 tl civarı olacak ve ben aradaki 250 tl farkı önemsemiyorum. BUnun da kendimce bir mantığı var. Biraz bahsettim daha da detayla sizi sıkmayayaım. Konu bu değil zaten.



    2- Gerçekten makyaj çok çok güzel olmuş. Hem gündüz farları hem de floresan tarzı tam anlatamadığım pozisyon lambaları çok güzel olmuş.

    Aynı şekilde yeni jantlar vs mutlaka görün derim. Sportif kimliği ve kalite algısı çok artmış.

    3- Tanıtımlarda da söyledikleri gibi malzeme kalitesi gerçekten artmış görünüyor. Kapı içleri vs fiyatına ve sınıfına göre çok kaliteli. Araç teste tık demedi. Lütfen yeni eklenen donanım seçeneklerini inceleyin (flex direksiyon sistemi, sürüşe duyarlı amortisörler, sportage de olmayan ısıtmalı deri koltuklar vs vs)

    4- Kesinlikle çekişi çok iyi ve vites geçişleri asla asla hissedilmiyor. Arac otomatik modda konfor ve ekonomi odakli. Guc ve hiz isteyince hangi devirde olursa olsun anında manuele alip cok seri hizlandirabiliyorsunuz

    Almayi dusununler ezber cekmiyor soyleminin dogru olmadığını gormek icin test ederken bu sekilde denesinler

    Guc lazım olunca guc ekonomik kullanim lazim olunca ekonomi saglayan harika bir motor ve şanzıman

    5- Süspansiyon konforu iyi

    6- Beş yıl garanti ve 15 bin km de bir bakım aralığı ve oldukça ucuz bakımlar.

    7- Daha iyi ikinci el değeri. Onu nereden çıkardın bu kadar çok yakan aracı kim alır diyenler olabilir. Kısaca: Şu an bu araca 4,000 tl ye prins marka lpg uygulanıyor. 3 - 5 sene sonra ben bu aracı satmaya kalktığımda bu sistemler 2.000 - 2500 tl ye kadar geriler. Ve bu donanımda bir aracı, beş yıl garantisi olan bir aracı insanlar alırlar. Genelde insanların alım gücü

    Gördüğüm eksiklikler:

    1- İnanılmaz ancak hız sabitleyici çıkarılmış donanımdan. Keşke opsiyon olarak alınabilseydi en azından.

    2- Lastikler Hankok ve yol sesine neden olan unsurda bu lastikler. Ve lastik ebatları zor bulunan ebat (225-60-17) Az önce bakmadığım site kalmadı lastik bulamadım araca. Bulursam Nokian ya da Michelin yaz lastikleriyle değiştirmeyi düşünüyorum.

    Şimdilik bu kadar. Aklıma yeni şeyler ya da sizden sorular gelirse konuyu güncellerim.

    Dediğim gibi bunlar benim düşüncem. Aslında araç tercihinde doğrudan sahaya inmeniz, kendi izlenimlerinizi merkeze almanız bu konunun ana fikriydi.

    Çok didaktik bir konu oldu ama artık idare ediniz.

    Bu arada 64 bin tl üst sınır olmak kaydıyla otomatik suv - crossover tavsiyelerine de açığım. Gözden kaçırdığım bir konu varsa tavsiye alabilrim.

    Herşey gönlünüzce olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 28 Ekim 2013; 22:01:05 >







  • Hayirli olsun , araca yoneltilen en buyuk elestiriler zaten;

    1- Yuksek yakit tuketimi
    2- Yol sesini fazlaca almasi
    3- Sert surusu

    idi , siz bu maddeleri zaten kendinizce kompanse etmissiniz , yani bu durumda arac sizin tum kriterlerinizi zaten karsilamis durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    Hayirli olsun , araca yoneltilen en buyuk elestiriler zaten;

    1- Yuksek yakit tuketimi
    2- Yol sesini fazlaca almasi
    3- Sert surusu

    idi , siz bu maddeleri zaten kendinizce kompanse etmissiniz , yani bu durumda arac sizin tum kriterlerinizi zaten karsilamis durumda.

    1.6 benzinli başka bir suv şehir içi ne kadar yakıyor da yüksek yakıt tüketimi diye yaftalıyorsunuz? Benzinli tiguan 12 litreden aşağı yakarsa arabamı satıp ikinci el benzinli tiguan alacağım.
  • hocam bir ara gel vatandass gellll diye bagirican zannettim,tam ix35 reklami olmus,satis temsilcisini bile gecmis anlatimin,hele 2.el hesabin super

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportage'in tasarımı daha güzel bence.. Yerinizde olsam sportage'in makyajlanmasını beklerdim..
  • Janjan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler... Henüz almadım ancak ya nasip diyelim. Bir iki güne herşey netleşir.

    1. madde için haklısınız. Ancak aracın "fazlaca" yol sesi aldığı doğru değil. Bir de bir sesten bahsedilecekse bu da aracın şasisinden vs değil lastiğinden kaynaklanıyor çözümü var diye belirttim. Bana göre en azından auristen (2011 model) kesinlikle daha sessiz. Son olarak sert sürüşten bahsettim mi emin olamadım şimdi ama yanlış anlaşılmasın düzelteyim. Yine bana göre çok dozunda herşey araçta. Sağlam bir yol tutuştan da bahsedilebilir. Aynı şekilde tam kararında yumuşak bir sürüş disiplininden de ben aracı bu konuda (yol tutuş/konfor) çok başarılı buldum.

    Katkınız için teşekkürler
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Siz eilginç birşey söyleyeyim. Bugünkü teste satış temsilcisi arkadaş gelmedi bile. Sağolsun oradaki çaycı amca ile ve kardeşimle çıktık teste...

    Amaç reklam değil, yurdum insanına katkı. Zaten konunun son cümlesi her şeyi özetliyor.

    Katkın için teşekkürler
  • Ne zaman makyajlanacağını ve nelerin nasıl değişeceğini biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

    Aslında beklemek istemememin nedeni 5 bin tl lik indirimi kaçırmamak. 64 bin tl uygun bir fiyat gibi görünüyor şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    Teşekkürler... Henüz almadım ancak ya nasip diyelim. Bir iki güne herşey netleşir.

    1. madde için haklısınız. Ancak aracın "fazlaca" yol sesi aldığı doğru değil. Bir de bir sesten bahsedilecekse bu da aracın şasisinden vs değil lastiğinden kaynaklanıyor çözümü var diye belirttim. Bana göre en azından auristen (2011 model) kesinlikle daha sessiz. Son olarak sert sürüşten bahsettim mi emin olamadım şimdi ama yanlış anlaşılmasın düzelteyim. Yine bana göre çok dozunda herşey araçta. Sağlam bir yol tutuştan da bahsedilebilir. Aynı şekilde tam kararında yumuşak bir sürüş disiplininden de ben aracı bu konuda (yol tutuş/konfor) çok başarılı buldum.

    Katkınız için teşekkürler

    Sizin gozlemlerinize dayanarak konusmadim zaten , arac piyasaya ciktigindan beri duydugum seyleri soyluyorum , hangileri sehir efsanesidir hangileri degildir ben bilemem cunku kullanicisi degilim




  • CC'yi nasıl donanım listesinden çıkarırlar hayret ! Ne diyelim siz aracı beğenmişsiniz bize hayırlı olsun demek düşer Bu arada bence koyu renkler bu araca Çok yakışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cetiner19 kullanıcısına yanıt
    CC işi can sıkıcı ama durum bu. Sportageden de çıkardılar.

    Renk konusunda iki alternatif var kafamda. Ya beyaz ya gümüş gri. Bugün bayide çelik gri vardı güzeldi ama beyaz kadar arabanın hatlarını ortaya çıkaran renk yok. Hem siyahla hem kırmızı stoplarla kontrast sağlıyor. Ancak yıllardır beyaz aracı sevmeme rağmen dağ taş beyaz renk olması da rahatsız etmiyor değil. Yarın canlı görebilirsem bir de gümüş gri bakacağım.
  • tüm araçlarında mı 5 bin indirim var??

    öyleyse Elantra benzinli full 47 bine geliyor iyi indirim..

    dizel i30 Elite 55 civarı oluyor.. bence makul..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginbur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    Hayirli olsun , araca yoneltilen en buyuk elestiriler zaten;

    1- Yuksek yakit tuketimi
    2- Yol sesini fazlaca almasi
    3- Sert surusu

    idi , siz bu maddeleri zaten kendinizce kompanse etmissiniz , yani bu durumda arac sizin tum kriterlerinizi zaten karsilamis durumda.

    1.6 benzinli başka bir suv şehir içi ne kadar yakıyor da yüksek yakıt tüketimi diye yaftalıyorsunuz? Benzinli tiguan 12 litreden aşağı yakarsa arabamı satıp ikinci el benzinli tiguan alacağım.

    Fabrika verisi sehir ici tuketimlerinde , Tiguan 8,9 - ix35 11,6 yakiyor.

    Her 100km'de 2,7 litre fark , yillik 15.000km kullanim acisindan bakildiginda her sene 405 litre civari fark eder , bu da gunumuz fiyatlarinda 1944 TL'ye denk gelir. 3 yillik kullanimda neredeyse 6000'lik fark.

    Kaldi ki bu ornegini verdigim arac 160hp'ye ve 240nm torka sahip. 8,9sn'lik hizlanma verisine ve 198km's max. hiza sahip. ix35'in ise hizlanmasi belirtilmemis , maximum hizi da 160km's olarak verilmis.

    Bunu da gectim , arac tahsisinde bana verilen 122hp'lik Tiguan ile 8,3 sehir ici tuketim verisini sakin kullanimda tutturmayi basardim , performansli kullanimda ise 11lt civarini gecmedi ort. tuketim. Cevreyolu takilmiyorum merak etmeyin ama Ankara'da ikamet ediyorum elbette ki bir Istanbul soforunden daha az yakmam mumkun.

    Kisisel tecrubeme muhtemelen inanmayacaksiniz , cunku kanitim yok ama firmalarin fabrika verilerine de inanmiyorsaniz bu artik sizin ve Volkswagen Audi Grup arasinda bir munaesebettir , avukatlariniza talimat veriniz yalan beyanat ile ilgili sikayet icin.

    Referanslar:

    http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/SUV/ix35/PIP/index.html

    http://binekarac.vw.com.tr/tiguan-teknik-bilgi.aspx

    Duzeltme 2 : Tiguan'in satis fiyatinin asiri oldugunun bende farkindayim arada cok buyuk fark var ve degmez bu bakimdan konu sahibi arkadasimizin tercihi yine YERINDE, ama sizin iddianiz Tiguan'in 12 litreden az yakmayacagi idi , sakin ola ki ama vosvos da pahali diyerek isin icinden yirtmaya calismayiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 20 Ekim 2013; 1:22:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    Ne zaman makyajlanacağını ve nelerin nasıl değişeceğini biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

    Aslında beklemek istemememin nedeni 5 bin tl lik indirimi kaçırmamak. 64 bin tl uygun bir fiyat gibi görünüyor şu an.

    2014'den önce makyajlanmaz o yüzden 2014 ilk çeyreğinde makyajlanır sanırım. Şuan güney korede makyajlısı satılıyor.

    Sportage 1.6 otomatik fiyatı şuan 69 civarında makyajlanınca ne olur bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 20 Ekim 2013; 1:22:30 >
  • Yeni aldım memnunum.direksiyon acaip hafif.diğer modlari denemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toz-koparan kullanıcısına yanıt
    Tüm araçlarda mı bilmiyorum ama galiba öyle. Öğrenir yazmaya çalışırım. Ama aklımda kalan doğrudan 5.000 tl değil. Yüzde hesabı ile düştüler galiba. Ancak ruhsat sahibi olacak kişinin resmi öğretmen veya sağlık çalışanı olması şartmış.
  • CC önceki versiyonda varmıydı acaba?

    şu an sadece 2.0 için varmış...saçmalık...
  • Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy

    Yeni aldım memnunum.direksiyon acaip hafif.diğer modlari denemedim.

    Otomatik mi aldınız? Keşke benim ik mesajımı merkeze alarak araç için siz de görüşlerinizi yazsanız. Hem bana hem diğer arkadaşlara yol göstermiş olursunuz.
    Zamanınız yoksa en azından yakıt tüketiminizi yazarsanız sevinirim.

    Şİmdiden teşekkürler...
  • Geçenlerde 250 Km kadar Kia Sportage 1.6 135 Bg manuel kullandim uzun yolda. Yakitini şunu bunu geçtim rampada araç bildigin kaliyor. Kaptırıp gidersen ne ala bir viraj falan varsa 3. vitese kadar düşüyorsun. Araba daha 2000 km civarındaydı. Kullanana diger 2 arkadaş da aynı şeyi söyledi. Otomatik vites sürekli vites kücültüp bagiracaksa bir müddet sonra sıkar bu araç sizi. Muhakkak rampada test sürüşü yapın.

    Edit: Araç 6 vites bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scan -- 20 Ekim 2013; 1:31:20 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.