Şimdi Ara

Yeni Mass Effect için Çalışmalar Başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •      Mass Effect üçlemesi ile oyuncuların gönlünde taht kurmayı başaran Bioware yine Mass Effect evreninde geçecek bir seriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara göre yeni oyunun geliştirilmesine başlanmış bile. Bioware'den Casey Hudson'ın Twitter açıklaması şu şekilde:
     
          "Tamamen yeni bir Mass Effect'in tasarım aşamasının ilk dönemlerindeyiz. Bu yeni oyunda ne görmek isterdiniz?
     
         Eğer sizin de bu konuda söyleyecek şeyleriniz varsa  Bioware'in Twitter hesabını ziyaret etmenizi öneririz. Eminiz ki yeni bir Mass Effect'i bekleyen milyonlarca oyuncu vardır.
     








  • Öncelikle tabikide türkçe olmasını istiyoruz ama biraz zor galiba :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Mass Effect'in ilk elime geçtiği anı hatırlıyorum. Ağabeyim Rpg tarzı şeyler sevdiğim için doğum günümde almıştı. İlk sefer biraz yadırgamıştım, çünkü o zamana kadar Rpg'den anladığım Diablo tarzı, hack & slash tarzı şeylerdi. Gerçi pek derin bir oyuncu değildim o vakitler. Oyun orijinal olduğu ve hediye kisvesinde geldiği için oynamaya başladım. Rpg anlayışımı, aslında oyun anlayışımı değiştirmişti. Defalarca oynayıp bitirdim sonra. 2 çıktığında olabilecek en asosyal kişiliğe bürünmüştüm. Ailemle dostlarımla sevgilimle alakam kesilmişti neredeyse. Yani bu serinin aşırı obsesif bir fanı olarak 3'ün sonunda yaşadıklarımı ve hissettiğim yıkımı kısmen tahmin edebilirsiniz. Saatlerimi günlerimi verdiğim, önüme sunulan her seçimi ince eleyip sık dokuduğum, müziklerini telefonuma yükleyip gece uyurken dinlediğim oyun beni sonunda büründürdüğü karakterde öldürdü. 1 ve 2 de yaptığım hiç bir haltı görmeyen, dues ex çakması olan bir sonla hem de. Belki vaat edilenler olsaydı; şoku bir nebze içime atıp "Neyse olan oldu artık..." deyip devam ederdim de... Olmadı işte.

    Ben Mass Effect evrenini Commander Shepard olarak sevdim... Beni, dostlarımı, oyuna oturttuğun karakterleri, ırkları, yaptığım seçimleri ve etkilerini kısaca benim için oluşturduğun o muazzam dünyayı "iğey" ile bir olup öldürdün Bioware. Ben olanı yani Shepard'ı diriltmedikçe (ki yapmayacağınızı söylüyorsunuz tükürdüğünüzü yalayamayacağınızdan dolayı.) Mass Effect'in yeni çıkacak olan oyunu umurumda olmayacak. Bende yapacağı etki de kabuk tutan yaranın açılmasından ileri gitmeyecek maalesef.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • RPG öğelerini kırpma, başka ihsan istemez.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Harbiden Türkçe Olsun Bolca Upgrade Olsun Grafikler Güzel Olsun Saçmalanmasın Yeter..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Maniague kardeşim aynı duyğular bende de oluştu.O küfür gibi sondan sonra tüm seriyi tekrar oynama pilanlarımın hepsi rafa kalktı .Tüm çizği romanları ve dört kitabı da dahil olmak üzere hepsini okuyup olaya iyice kendimi kaptırmıştım ki bu son beni tüm oyun aleminden soğuttu ayrıca kişisel bir tespit berbat sonlu oyunlar çoğalmaya başladı(siz ne düşünüyor sunuz merak ediyorum) artık oyunlara başlıyınca bu sefer nasıl bir saçmalık olucak diye tahmin etmeden duramıyorum.
    Bioware yaptıkları saçmalığı düzeltmek için üçüncü oyun şakaydı o sadece bir denemeydi diyip alın bu son oyun diye yeni bir üçüncü oyun çıkarır ise milletin saygısını tekrar kazanabilir.
    Karı artırmak için oyunun içine edildi.Şimdide nfs,resitinevil vb gibi olayın tamamen içne etmezler diye umuyorum.Çoklu oyuncu modu tamamen saçmalık sistemi diablodakinden bile daha para göz ve saçma sekilde ayarlanmış.Oyunda parayla satmadıkları bir cephane kalmış.DA 2 de olduğu gibi bu da salakça başlıyor iğrenç bitiyor.
    Yeni dlcleri oynamadım.Ama yeni sonuda beğenmiyen fanlar oturup kendileri bir son yapmış belki adam gibi nasıl oyun sonu yapılır denemek istersiniz:
    http://social.bioware.com/project/8587/

    ****Yeni oynayacaklar ağızlarının tadı hemen kaçmasın diye aşağıyı okumayabilirler.***

    Bunun dışında yayınladıkları kısa filimdeki verdikleri gazı(Şavaş alanında komutanın arkasında ordu var ve şephırd koşarak yaratığın üstüne atlıyor) oyunda zere kadar yaşamadım yazıklar olusun böyle aldatıcı filimler yayınlıyıp sadece albenisi olsun, satın aldıktan sonra oyuncunun ne hisettiği önemli değil matığıyla hareket etmeleri büyük hayal kırıklığı.Oyunun başıda, sonu kadar gerizekalıca kurğulanmış.Hikayeyi boş ver olum al eline silah buda dalğa üstüne dalğa düşman sıka sıka git daha saçma nasıl başlatıla bilirdi bilemiyorum.Şu çocuğun havaya uçtuğu sahnede bir şey hiseden oldumuya.O kadar emek verilmiş bir ton zekice kurgulanmış unsurun yanında(geht görevi tuçankada olanlar vb .tümserinin etkisini hisetimiz güzel bölümlerdi) bu kadar salakça, saçma, mantıksız kurğuların yer alması bos olarak hiç bir şey bulamayışımız (kalkanı olan dönüştürülmüş bir turian dışında webte bir ton kari katür bula bili) bazı yerlerdeki çok saçma bölüm tasarımlarıyla ve yan ğörevlerin seride ilk kez oynu-hemde oyun sonunu etkilemesine rağmen tamamen saçma sıkıcı ve özürlüce tasarlanmış görev panosu sayesinde görev almak ve tamamlamak için acı verici derecede fazla yükleme ekranıyla karşılaşıyoruz.Doğal olarak bu da galaksi ekranından döndükten(çünki artık önceki oyunlar olduğu gibi farklı gezeğenlere, sanat eseri güzeliğinde yapılan mekanlara gidemiyoruz) sonra sözde konuşulabilir (hiç bir şey sorumadan yanından geçerken kulak misafiri olma şeklinde alıyoruz yan görevleri, al bunu getirdim dışında da hiç bir şey söylemeden de bitiriyoruz tüm yan görevleri) her karakteri tüm sehir boyunca tek tek dolaşmamız demek (her yan görev için aynı durum geçerli çünki görevler arasında neyin ne olduğu belli değil) çok fazla vakit kaybetmemizi ve oyundan soğumamızı sağlıyor.Giden harika yeni gezengenler keşfetme olayına mı yanayım yoksa oyuncuya hiçbir şey ifade etmiyen yan görev sistemine mi?
    Sonunu bilmeyenler bunlara katlanıp görmezden geliyor tabiki.Bunlar hakında dırdır etmemin en büyük sebebi bu firma daha önce aynı konularda önoyagerçekten çok başarılıydı.Galakside kendi ğemin ile gezerken gemide dahil tüm karakterlerle olan diyaloğ sistemi NPC kavramını soğuk kendi tekrarlıyan saçma bir yapıdan canlı bir oynanışa dönüştürmesi çok daha apayrı bir boyut katıyordu oyuna, bunu kısıtlamanın mantığı neydi.Gezegen keşfetme olayının verdiği hisside bizden alanlara da çok teşekür ediyorum.
    Bir kaç konu daha var ama yazmaktan sıkıldım.Kısaca kötü çuvaladıllar.
    İyi webler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.