Şimdi Ara

YENİ MEZUN YAZILIMCI MAAŞLARI 150BİN TL Yİ BULDU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Baktım sağolun.

    Çok orijinal 2 farklı konseptte fikrim olduğu için, hatta birinin senaryosunu yazmıştım, Türkiye'deki oyun firmalarına bakmıştım.

    Genel olarak yemek pişirme tarzı oyunlar yaptıkları için fikirlerimi kendime saklamaya karar vermiştim.


    Şöyle baktım, senarist tarzı iş ilanı falan yok.

    Heralde amaç ufak tefek oyunlar yapıp, çocuklara annelerinin kredi kartını falan kullandırmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkdaşlar en tepeye oynayan zaten üç firma falan vardır, oyun yazılımcısı 150k diyip de kimseyi gazlamayın.


    Evet ortalamadan yüksek ama bunlar istisnai yetenekler için zaten.

  • 8 10 yıldır yazılım sektöründeyim aşırı istisna durum harici böyle bir şey mümkün değil Türkiye'de.

  • Para yazılımda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nike kullanıcısına yanıt

    dün avrupa'nın en büyük enerji firmalarından birinin yazılım mülakatına gittim. 45.000 önerdiler. bürüt. neti aylık 2450 euro :D 2 sene önce marketing işinde bu parayı alıyordum.   millet uçuyor.

  • 150.000 TL mi?


    Sektörde aktif birisi olarak söylüyorum Güvenlik görevlisi 50k maaş alıyor yaptığınız iş sadece gidip beklemek ve yazılım işi üzerinden bir sürü geçiş var.


    ABD'de bile artık rakamlar çok düşmüş durumda. 150.000 TL imkansız.

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Doblo araç kareli gömlek kadife pantolonlu dayı konuştu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 27 Şubat 2024; 12:46:22 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    20 yaşında bilkentli diyelim.


    sektördeki biri olarak konuşuyormuşsun. Gir bakalım linkedin’a dreamgames sadece hangi üniversitelerden mezunları alıyor 

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Bilkent olunca ne oluyor?


    bir sürü cahil adam tanıyorum dünya serveti olan.. para etikette değil kafada..

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Ne mi oluyor? Üniversite sınavında derece yaptığımın (burslu), çalışkan olduğumun, ingilizceyi anadilim kadar iyi bildiğimin, zorlayıcı ve iyi bir eğitim aldığımın kanıtı oluyor. Siz lise üniversite boyunca boş işlerle uğraşırken biz ders çalışıyorduk. Para yazılımda moruk deyip udemy ile yazılımcı olan dandik bilgisayar mühendisliği okuyanlardan bir farkımız var. 150k maaş veren dreamgames de zaten sadece boğaziçi, Bilkent, koç, sabancı, odtü mezunu alıyor. İstisna yok.


    sırf alaylı tayfası ile aynı ortamda çalışmamak için Machine learning/AI gibi bir alana yöneleceğim. Malum orada research işleri için üniyi geçtim phd bile istiyorlar


    2. dediğine gelirsek. Demagoji yapıyorsun, bizim evin önündeki kebapçı türkçe bilmiyor ama mercedes e serisinden yeni bir araca biniyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben tam mezun olurken yakında maaşlar eksilere düşecek şaka gibi   

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    ben ömrümde bu kadar boş beleş bir düşünce görmedim...


    ben insanların zenci yada beyaz olmasına değil yaptığı iş ürettiği icraata bakarım.


    soru ezberleyip sınav kazanmak herkesin işi yoldan geçen çingeneye ver soruları ezberlesin o da bilkentli olsun dert bu değil sonuç olarak ne yapıyorlar hiç.


    akp'nin en güzel yaptığı icraat üniversiteleri halka açmak oldu bunun devamında üniversitelerin artık tamamen ücretsiz ve sınavsız olması var. artık etiket kavramı kalkacak insanların yaptığı iş ve tecrübelere bakacaklar yani ezbere dayalı sistemin sonundayız.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Ne ezberi ya ne saçmalıyorsun sen 


    silikon vadisindeki türk mühendislerin ezici çoğunluğu neden bilkent odtü koç boğaziçi mezunu? Firmalar bu okulları tanımıyor, peki nasıl bunlar apple, google, gibi firmalara girebiliyor? Çünkü mezunlar kaliteli, mülakatları geçebiliyorlar. Bu okulları iyi yapan hocaları imkanları kadar iyi mezunları. Neyse senin gibi biriyle tartışmak anlamsız. Okulda okey oynadığımızı falan sanıyorsun herhalde.


    sizin gibi çürümüş zihniyetten ve cehalletten kurtulmama 3 sene kaldı. California’da takılırken sen de aynı şeyleri papağan gibi tekrarlayıp, aktroll maaşınla makarna bile alamayacak duruma geleceksin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infernix kullanıcısına yanıt

    gazını kesmek gibi olmasın ama fazla uçuyosun. eğitim sistemi kötü. çin, kore gibi çelik rakipler var artık. önceden çin'de çocuklar verilere ulaşamıyordu. şimdi hepsi fişşek gibi.


    AI de artık ulaşılı. kendin keşfedilmemiş bir formül bulursan, ancak o zaman para kazanırsn, yoksa yıllık bazda her ay artan fiyatlardan gelecek yılın hesaplatmasını yapmak zor değil. ama fazla uçma kardeş. yorgun üzülürsün.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Uçtuğum yok realist ve makul bir hedef benimkisi. Her konuda fikri olan malum partili dayılar gibi konuşmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 27 Şubat 2024; 16:10:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Yazılım alanında 50 den fazla stajer ile çalıştım. 2'si odtü lü 2'si bilkentli kalanların çoğu da diğer özel üniversite bir kısmı da devlet üniversiesindeydi.

    Net olarak şunu söyliyim Bilkent ve odtülü olanlar istisnasız diğerlerine göre 10-0 önde başlıyor okulu bitirdiklerinde. Hem sektörün ihtiyaç duyduğu yeni yazılımcı bilgi birikimine hemde araştırma ve öğrenme kabiliyetleri diğer okuldakilere göre çok daha yüksek. Ha diğer okuldan mezun olup bu seviyede çıkan oluyor mu, şimdiye kadar böyle olan 1 stajer gördüm o da bay aiyi yerlerde.


    Şirketlerin bu okuldakileri tercih etmelerinin gayet haklı sebebi var, fm serisindeki gibi potansiyeli çok yüksek oyunculara yatırım yapıyorlar, yanılma payları düşük. Diğer tarafta ne çıkacağını kestiremedikleri bir muamma var.


    Bu arada nerden mezun olursa olsun türkiyede herhangi bir şirket her işe aldığı yeni mezuna 150k maaş vermez. Şirket için pr ilanı çok net , belki gerçekten ülkedeki en yetenekli yeni mezunu bulup tek seferlik bir ilan açmışlardır en iyi ihtimal bu.





  • Ben şirketin bu ilanının PR için olduğunu düşünmüyorum, PR için maaş belirten bir ilan açmak doğru olmaz, eminim ki içerideki yazılımcılar bu maaşları alıyorlardır, almıyorlarsa sıkıntı büyük, şirket içi çatlamaların olması çok muhtemel. Şu ihtimal de var, şirkette bir kaç tane iyi olan adamı tutuyorlardır, onlara para veriyorlardır, geri kalanı şirket gerçekten göndermek istiyordur, rotasyon işlerine geliyor olabilir, o zaman ancak böyle bir şey yapılabilir. Tabii bu çok küçük bir ihtimal.


    Buna ilave olarak şöyle bir gerçek var. Şirket bu ilanı açtı ama ne kadar pozisyon var? Senede kaç alım yapıyor? Senede bir kişi alıyorsa, binlerce kişiden 1. olmalısınız, bu da çok zor bir ihtimal. Koç, Boğaziçi, Odtü mezunu olmak yetmeyebilir. Farklı meziyetleriniz de olmalı.


    Ve bu paraların bu şirkette veriliyor olması demek sektör ortalamasının bu olduğu anlamına gelmiyor. Avrupa'da tecrübenize göre alacağınız maaşlar $3k ile $5k arası değişiyor. Kıdem atladıkça öyle uçurum bir fark da olmuyor. Amerika tarafında işler biraz daha farklı. Orada gerçekten kapitalizm var, çalışırsan başarılı olursan, çok iyi paralar kazanabilirsiniz.


    Global'de Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden mezun olan arkadaşlar Türkiye'nin önde gelen üniversitesinden mezun olduğu için avantajlı değil, yaşamları boyunca sistematik olarak başarılı oldukları için avantajlı diyebiliriz. Kendi avantajlarını kendileri yaratıyorlar, okul değil. Kimileri çabuk öğreniyor, kimileri çok çalışkan, kimileri her ikisi de. Sen gidersin 3000 saat GTA oynarsın ama başkası gelir 2000 saat kendini geliştirmiştir, bu adam her türlü avantajlı. 500 saat data structures and algorithms çalışırsan ve kendini ifade etmende bir problem yoksa big four'da giremeyeceğin şirket yok şu an.


    @Infernix hedeflerin çok güzel, umarım iyi yerlere gelirsin, başarılı ve mutlu olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcanka -- 27 Şubat 2024; 18:2:10 >




  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Yurtdışına kalifiyeli personel (daha doğrusu profesyonel) gönderen aracı bir firmada çalışan birisi olarak arkadaş doğru söylüyor. Yurtdışına gitmeye çalışanların CV'si önce bizim önümüze geliyor. Gelenler hep malum üniversiteler. Ezici çoğunluğu Boğaziçi, sonra ODTÜ, Bilkent, İTÜ, YTÜ falan. Gerçi bölümüne göre değişiyor. Tıpta Hacettepe önemli mesela, Mühendislikte YTÜ - İTÜ, Boğaziçi her konuda iyi..vs. vs.


    Bu malum üniversiteler dışında bir de son dönemlerin parlayan yıldızı Gebze Teknik var. Onların Bilgisayar Mühendisliği dalı çok sağlam.


    Onların dışındaki ünilerde okuyup da iyi maaş alan, ya da yurtdışından iş teklifi almış kişilere çok nadir denk geliyorum.


    Maalesef Türkiye'de iyi bir üniversitede okuyup eğitim almak çok şey farkettiriyor. Kabul etsek de etmesek de durum bu

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    Post ytü reklamı gibi olmuş hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 27 Şubat 2024; 18:32:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infernix

    Post ytü reklamı gibi olmuş hocam.

    Yok hocam, öyle bir niyetim yok. Ben üniyi yurtdışında okudum zaten😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.