Şimdi Ara

YENİ MODEMDEKİ ENTRASAN DSL SORUNU ASUS AC750 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, benim asus 68u modemi durduk yere dsl ışığı yanmaz oldu, sıfırladım yeni firmwaew kurdum yine olmadı. yani cihaz başlarken bütün ışıklar yanıp söner ya, orda bile dsl ışığı yanmıyor. bugun telekomdan geldiler evde yoktum, bina dışında sinyalde sorun yok, içine bakmamız lazım dediler, evde olmadığım için bakamadılar. ev içi tesisatında da büyük ihtimal sorun yoktur zaten yeni site ve birden bire gitti. modem mi bozuldu bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bu modemden kullanıyorum bende 3 senedir. Çokta memnunum, geçen bozuldu sandım adaptör bozulmuş.


    Işıklarla alakalı benim bir sorunum var. Bende sadece DSL ışığı yanıyor, bazende canı isteyince Wifi 2.4 ve 5 Ghz, bazende eternet yanıyor.

    Işıklarımda bir sorun var ama internetim sorunsuz çalışıyor, sizce neden yapar.

  • Noix~ kullanıcısına yanıt

    Benimde asus ac 750 power ve dsl ışığı yanmiyor internet var ama 7 ay once aldim modemde hep guncel tutuyorum tuhaf isik problemi cogu kiside var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bo5nak -- 7 Ağustos 2023; 12:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı modemden bende de vardı. Adres değişikliği yaptım. Sorunsuz çalışan cihazda dsl ışığı ara gidiyordu. Sorun şundan kanaklanıyor; modem ayarlarında dsl ile ilgili çeşitli verilerin olduğu ve ince ayar yapabildiğiniz bir kısım var. Kendi gürültü değerleriniz vs girip hızı stabilleştirebiliyorsunuz. Bir kaç çeşit ayar da var ayrıca o kısımda.


    İyice oraları kurcalamanız gerekiyor. İnternetten oradaki terimlerin ne olduğuna bakıp bir kaç kombinasyon ile doğru ayarı bulduktan sonra sıkıntınız çözülür.


    Mesela modemde yazan hız, telekomun size verdiğ tanımladığı hız ile aynı olmayabilir oarada yaptığınız ayarlardan sonra.


    Mesela tarifeniz atıyorum 100mbittir, ancak hat değerlerinizden dolayı santralden ayarlamalar yapılır ve atıyorum 90 mbit verilir modeme hız. İşte o santralden yaptıkları ayarlamalara benzer ayarlamaları siz modem içerisinden yapabiliyorsunuz. 90'lık hız tanımlanmıştır ama mesela bu da hat değerleriniz için fazla geliyordur, siz bazı özellikleri düşürüp hızınızı 80'e sabitleyebiliyor ve daha stabil bir internet bağlantısına sahip olabiliyorsunuz.


    Sizin evde başka arkadaşınızın evinde başka sonuçlar almanızın sebebi de tam olarak bu ayarlarla alakalı.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.