Şimdi Ara

Yeni nesil FORD FİESTA (ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
11
Favori
33.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing


    quote:

    Orijinalden alıntı: jjjoookkkeeerrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: jillian

    Teşekkür ederim.. Söylediğiniz değerler çok iyi değerler; bayideki satış temsilcileri yeni motor için bir şey diyemiyorlar, sizin kullandığınız araç için 5-5,5 lt yakıyor demişlerdi.. İncelemeler hep 1.0 benzinli ecoboost motor üzerine olduğu için biraz muamma.. 1.4 90 hp polo dan az yakıyor demektir.

    Dizel fiesta candır hocam yakıt fiyatlarımı malum 5 tl yi geçtiği için şu anda en iyi araba en az yakan arabadır...benim gözlemlerime göre Türkiyede az yakan ve performanslı 2 araç var..

    1) 1.5 tdci fiesta
    1)1.5 dci 75 hp clio

    Şuan 4 gündür bende araç, 4.5 litre yakıyor yol bilgisayarı öyle gösteriyor şehir içi kullanımda. Benzin ibresi pek oynamadı sayılır, çok da sürmedim daha zaten, araç 110km civarında. 6. vitesi istemiyor şehir içinde, çevreyoluna çıktım 130km'ye çıkıp 6. vitese taktım 1900-2000 devir çeviriyor o hızlarda bu beni memnun bıraktı, araç zorlanmıyor yüksek hızlarda ve 6. vites 2000 devirde zaten 215nm tork veriyor kasa ağırlığı için yeterli bir rakam.

    Hayırlı olsun..Allah kaza bela vermesin..yeni bir araç için yakıt değerleri çook iyi...aracın iç dış resimlerini gönderirseniz memnun oluruz..saygılar.




  • Arkadaşlar, 2011 titanium x paket fiestanin farinda 4 adet lamba var.

    (1)-En icteki sinyal lambasi

    (2)-En dıştaki uzun far :H1(xenon gibi görünen,. sanırım mercekli diye geçiyor ve

    (3 ve 4)-ortada alt ve ust olmak üzere 2 adet lamba var. Alttaki küre seklinde ampul, ustteki ise daha cok igneye benzer, yani küre şeklinde değil. Bu üstteki lamba yanmıyor.

    Kapıları açtığımda çalışan lambaları, kisa farları, uzun farları hepsini denedim. Hiçbirinde bu (3 ve 4) . maddede geçen, üstteki lamba yanmıyor. Sadece kisa farı acinca alttaki lamba yanıyor

    Sorum şu :

    Bu yanmayan lambalar dönüş farı mıdır? Ya da adi ne diye geçiyor?

    Geçenlerde gece çok şiddetli yağış vardı. Kisa far ve sis fari görüşe yetmedi. Bazi durumlarda uzunlari yakmak zorunda kaldım.

    Kisa far yağmur yağmasa da yetersiz gibi geliyor. Far tavsiyeniz var mı? (osram night breaker vs. gibi)

    Bu konuya yazdığım için kusura bakmayınız, Fiesta genel adinda bir konu bulamadım.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yanlış olmuş, kusura bakmayın. üstteki park lambası, alttaki uzun far. En distaki de mercekli kısa far.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşamba günü ben de Fiesta titanium x paket 1.5 tdci aracımı teslim aldım. 120 km yol yaptım bile.. Yol bilgisayarı ort. yakıt tüketimini 4.9 gösteriyor. Bence yeni bir araç için çok iyi ama pompada ödenen tutar ve yapılan yol belirleyici olacak. Bundan önceki aracım benzinli 1.0 ecoboost powershift ti ve yakıt haricinde (ort. 8 lt) o araçtan da memnundum. Yeni kasa kesinlikle daha konforlu bir araç olmuş, direksiyon daha hafif ve süspansiyonları da yumuşak. Her ikisinde sürüş pozisyonu ideal noktada ancak yeni kasada arkada oturanlar biraz daha rahat edecekler. Dizel 75lik olanını da kullanmıştım, 85lik yeni motor daha sessiz ve gidişi de daha iyi. 1. ve 2. vites biraz uzun gibi geldi tabi bu benim görüşüm; aracın hızlanması ve vites geçişleri çok iyi. Araçta hız sabitleme olmaması eksi puan aldırdı. Start stop artık B segmentine de gelmişti bu araçta da var çalışma mantığı güzel anahtarsız çalıştırma ve opsiyon olarak gelen anahtarsız giriş bence üst segment bir araç kullandığınız hissi yaratıyor. Opsiyon olarak gelen park asistanını deneme şansım olmadı, ihtiyaç da hissetmedim yine opsiyonla gelen geri görüş kamerasının çözünürlüğü çok yüksek olmasa da görüş açısı iyi ve işinizi görüyor. B&O ses sistemiyle almak istemiştim ancak Şubat teslimi cevabını alınca vazgeçmek zorunda kalmıştım; standart 7 hoparlör de kesinlikle üzmez Ses tesisatlı araçlar stepnesiz (subwoofer dan dolayı) lastik tamir kitli geliyor ancak B&O opsiyonsuz modelde tam boy stepne koymaları güzel bir detay olmuş. Titanium modelde dijital klima var, önceki nesilden farklı olarak hızlı ısıtma ve soğutmayı ilave etmişler. Malum kış mevsimindeyiz kaloriferin sıcak üflemesi için uzun süre beklenmiyor. elektrikli yan aynaların da artık ısıtması olması yine güzel detaylardan. 8'' ekranın dokunmatiği başarılı, multimedyayı kolaylıkla yönetebiliyorsunuz, SYNC 3 ile gelen telefonu araç ekranına yansıtma olayı oldukça pratik, telefon tutucuyu arabaya koymadım sayesinde Araçla ilgili aklıma gelenler ve izlenimlerim bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jillian -- 3 Aralık 2017; 1:51:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jillian

    Çarşamba günü ben de Fiesta titanium x paket 1.5 tdci aracımı teslim aldım. 120 km yol yaptım bile.. Yol bilgisayarı ort. yakıt tüketimini 4.9 gösteriyor. Bence yeni bir araç için çok iyi ama pompada ödenen tutar ve yapılan yol belirleyici olacak. Bundan önceki aracım benzinli 1.0 ecoboost powershift ti ve yakıt haricinde (ort. 8 lt) o araçtan da memnundum. Yeni kasa kesinlikle daha konforlu bir araç olmuş, direksiyon daha hafif ve süspansiyonları da yumuşak. Her ikisinde sürüş pozisyonu ideal noktada ancak yeni kasada arkada oturanlar biraz daha rahat edecekler. Dizel 75lik olanını da kullanmıştım, 85lik yeni motor daha sessiz ve gidişi de daha iyi. 1. ve 2. vites biraz uzun gibi geldi tabi bu benim görüşüm; aracın hızlanması ve vites geçişleri çok iyi. Araçta hız sabitleme olmaması eksi puan aldırdı. Start stop artık B segmentine de gelmişti bu araçta da var çalışma mantığı güzel anahtarsız çalıştırma ve opsiyon olarak gelen anahtarsız giriş bence üst segment bir araç kullandığınız hissi yaratıyor. Opsiyon olarak gelen park asistanını deneme şansım olmadı, ihtiyaç da hissetmedim yine opsiyonla gelen geri görüş kamerasının çözünürlüğü çok yüksek olmasa da görüş açısı iyi ve işinizi görüyor. B&O ses sistemiyle almak istemiştim ancak Şubat teslimi cevabını alınca vazgeçmek zorunda kalmıştım; standart 7 hoparlör de kesinlikle üzmez Ses tesisatlı araçlar stepnesiz (subwoofer dan dolayı) lastik tamir kitli geliyor ancak B&O opsiyonsuz modelde tam boy stepne koymaları güzel bir detay olmuş. Titanium modelde dijital klima var, önceki nesilden farklı olarak hızlı ısıtma ve soğutmayı ilave etmişler. Malum kış mevsimindeyiz kaloriferin sıcak üflemesi için uzun süre beklenmiyor. elektrikli yan aynaların da artık ısıtması olması yine güzel detaylardan. 8'' ekranın dokunmatiği başarılı, multimedyayı kolaylıkla yönetebiliyorsunuz, SYNC 3 ile gelen telefonu araç ekranına yansıtma olayı oldukça pratik, telefon tutucuyu arabaya koymadım sayesinde Araçla ilgili aklıma gelenler ve izlenimlerim bunlar..

    Aracınız hayırlı olsun. Peki benzinli alsaydınız, bu fiyatlara Golf veya benzeri araçlar almayı, listenize ekler miydiniz? Ben de 1.0 titanium X paket bakıyorum ancak otomatik vites önemli olmadığı için Golf 1.0 Comfortline almak nasıl bir tercih olur sizce? Tabii ki donanım olarak Fiesta üstün. Sürüşünü de çok beğendim. 2. el değeri olarakta bakıyorum bu sıfır araçlara. Fazla değeri kaybetmesini istemiyorum. Siz benim yerimde olsanız; benzinli olarak Yeni polo, yeni Fiesta ya da donanımı bu araçlara göre donanımı eksik Golf Comfortline'ı mı tercih ederdiniz? Tabii diğer arkadaşlara da soruyorum. Kazasız belasız binin İnşallah.




  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Bu aralar piyasayı araştıran biri olarak benim kişisel düşüncem b segmenti arabaya yaklaşık 90.000 vermek fazla, her ne kadar kağıt üstünde fiesta göz doldursada arabayı test ettikten sonra fikirlerim değişti. Yıllardır c segmenti bir arabaya alışmış biri olarak(focus) fiestanın içini küçük ve daraltıcı buldum, yanlış anlaşılmasın kendi sınıfına göre gayet iyi bir iç hacmi var ama sonuçta b sınıfı iç hacim özelliklerine sahip, trend paketin aşırı boş titanium paketin aşırı pahalı olması bana c segmenti araba almanın daha iyi bir seçenek olduğuna karar verdim, sonuçta araba hersene alınan birşey değil ama bana göre almışken 20-30.000 farkla daha düşük donanımlı ama segment araç alınabir, burda belirleyici olan faktör bütçeniz oluyor bütçe olarak 100.000 nin üstüne çıkabilirim diyorsanız kesinlikle c segmenti araçlara yönelin, son zamlardan sonra bile volkswagen ile aynu şase/motor/şanzıman kullanan skoda octavia dizel 102.000 den başlıyan fiyatlarla en iyi seçeneklerden biri, ayrıca hb düşünürşeniz megane hb kasaya göz atmanızı öneririm az daha bütçe ayırabilirim derseniz golfe kadar yolunuz var, bence araçları test edip ona göre kara verin herşey kağıt üstünde gözüktüğü gibi olmayabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 3 Aralık 2017; 17:58:20 >




  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    1.0 ecoboost powershift araç kesinlikle sürüş zevki veren, sağlam yol tutan ve VW'den donanım olarak çok daha dolu bir araç; ben aracımı verirken zarar etmedim ve çok kısa bir sürede de satıldı. Evet yine fiesta aldım çünkü daha büyük bir araç ihtiyacım yok; seri ve şehir içi kullanımı kolay bir araba, benim çıkarttığım yere bir fluance ya da jetta park yapamıyor Fiesta'nın dizelini aldım çünkü yaptığım yol ve harcadığım benzin parasına göre senede yaklaşık 2500 TL yakıttan kazancım olacak, aracı kullandığım ilk 4 günde gördüğüm bu hesabımın doğru çıktığı. Dolayısıyla araç birkaç yılda verdiğim farkı ödeyecek.

    Yılda 10000 hatta 15000 km den fazla yol yapmayacaksanız benzinli araç alınabilir, fiesta da biçilmiş kaftandır. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım ford ya da vw grubunun yeni 1.0 benzinli motorunun 7.5-8 lt den aşağı yakıt yakacağını düşünmüyorum. Kendi koşullarımda benzinli bir araç için üst segmente yönelebilirdim; bu araba da focus ya da golf olurdu. Açıkçası fiestaya gitmeden VW'e gittim yeni polonun dizeli için.. İnternette dizel araç fiyatı verilmiş olmasına rağmen Türkiye'ye yılbaşından sonra geleceğini söylediler ve hatta satış temsilcisi arkadaş fiyatının belli olmadığı ve yanlış gördüğümü söyledi Allahtan akıllı telefon kullanıyoruz da kendisine göstererek bu ne diyebildim (Bu arada yeni dizel polonun fiyatı hala internet sitelerinde mevcut.) Ford titanium araçlar orada comfortline a denk geliyor; dijital klima farkı için highline bence gereksiz pahalı bir tercih; forddan titanium x paket alırsanız highline zaten yanına yaklaşamıyor. Golf te de durum aynı aslında orada daha basit bir örnek var sizin titanium aracınızda dikiz aynanız kendiliğinden kararırken golf de comfortline araçta gözünüzü almasın diye aynanızı kendiniz ayarlamalısınız. Basit bir konfor özelliği ama akşam araç kullanınca değeri anlaşılıyor. Kısacası zevk, bütçe ve de tercih meselesi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jillian -- 3 Aralık 2017; 18:16:20 >




  • jillian kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı olmuş. Teşekkür ederim. Bence B sınıfı araçlar eskisi kadar küçük değiller. Bu teknik ölçü bilgilerinden de anlaşılabiliyor. Ancak bu yeni çıkacak olan c segmenti araçların da eskisinden daha büyük olacağının habercisi gibi. Esiler; "Donanım alma araba al" derlerdi. Şimdi, teknoloji bu kadar gelişmişken aynı segmentleri kıyasladığımızda, arabaların birbirlerinden pek farkı kalmamış. Golf, malzeme kalitesi olarak halâ önde ancak bazı donanımlar da artık hayatı kolaylaştırmanın yanında güvenliğimiz için de önemli. Bunları da eklediğimizde bambaşka fiyatlar karşımıza çıkıyor. Mesela Highline'da geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma gibi donanımlar opsiyon olmamalıydı.
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Yeni araçlar maalesef daha pahalı girebiliyor piyasaya. Ancak şuda bir gerçek; trend donanım %45 ÖTV'ye tabii olurken Titanium %50 ÖTV'ye denk geliyor. Ötv'li fiyattan KDV hesaplandığı için %5'lik farkı da geçmiş oluyor.
  • Alanlar fotoğraf paylaşsında konu şenlensin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Aracımın teslimi sırasında çektiğim fotoğrafları.. :)




  • jillian kullanıcısına yanıt
    yeni arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın,

    önceki mesajınızda belirtiğiniz hız sabitleyici sorunu ve ek olarak perde hava yastıkları(şuandaki modellerde sadece 2 ön hava yastığı var)
    2018 de türkiyeye giriş yapıcak modellerde mevcut olucak.
  • Ben de aracımı 2 hafta önce satın aldım, 1.0 ecoboost titanium x paket. Eski 2014 model fiesta aracımda sorunlar vardı aradaki fiyat farkını verip satın aldım. İstediğim donanım olmadığından fazla beklemek istemedim ve en full olanı aldım. Bu donanımda aracı satın alan ilk kişi olduğumu söylediler. Öncelikle düşünenler için şunu belirtmek isterim, Ford resmi blogunda ve yönetici açıklamalarında belirtilen Adaptif Hız Sabitleyici, Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Sürücü Dikkat Takip Sistemi, Şerit Takip Sistemi,Trafik Levhası Tanıma Sistemi vs.. gibi özellikler yok. Bunlar olduğunu varsayarak aldım, bu yüzden de ayrıca sormamıştım,satış danışmanı da bahsetmedi. Yanıltıcı satış politikasından dolayı ford'a şikayet maili gönderdim. Bu özelliklerin 2018 haziranda gelmesi planlandığı söylendi. Bu özellikler var gibi lanse ediliyor neden olmadığı belirtilmiyor dediğimde farklılıklar olabilir vs. gibi şeyler söylendi. Geri alma teklifini sundular, aracımı forda iade edeceğim.




  • eazakli E kullanıcısına yanıt
    bu saydiginiz özellikler ford araçlarda tekno pakete dahil (focus olsun c-max olsun ) ozellikler ve su an kendi sitesinde bunlarla ilgili yayinlara ben rast gelmedim acikcasi. keza aceleye gelmiş belli ki su forumda bile donanim listesi olmasi lazim.



    fiesta tekno paket henuz ulkemizde yok malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Aralık 2017; 10:19:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eazakli E kullanıcısına yanıt
    En iyisini yapmışsınız, suanki modellerde konfor ve güvenlik acısından bir çok eksik özellik 2018deki modellerde turkiyeye gelicek, hiz sabitleyici şerit takip sistemi gibi özellikler tolere edilebilir olsada, perde hava yastıklarının olmayışı suanki modellerin en büyük sorunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 4 Aralık 2017; 11:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim özelliklerden ford türkiye resmi blogunda bahsediliyor, 2018'de gelecek gibi bilgi de verilmiyor, yönetici açıklamaları da aynı şekilde. Donanım listesine tek tek bakmamıştım. Şu an için en full donanımda hız sabitleyici dahi yok, araç güzel ama şu an için eksiklikleri var.

    https://blog.ford.com.tr/yeni-fiesta-teknolojisi-eglencesi-surusuyle-bir-baska/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eazakli -- 4 Aralık 2017; 11:31:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jillian



    Aracımın teslimi sırasında çektiğim fotoğrafları.. :)

    Hayırlı olsun..Allah kaza bela vermesin.




  • Trend x hiç görmedim arkadaşlar..son çıkan kasanın trend x iç-dış resimlerini mümkünse araç alan arkdaşlar paylaşırsa memnun olurum..

    geçen hafta bayide ilk defa trend gördüm..beğendimmi beğenmedimmi bende anlamadım

    daha önce forumda yazan arkadaşların belirttiği gibi trend donanımda 4 cam otomatik olmuş..far sensörü vardı; yağmur sensörü varmıydı anlamadım.. koydukları jant kapakları hiç hoşuma gitmedi, tourneo courier trend'e koydukları jant kapağını koymuşlar..sinyal ve cam silecek kolları biraz karmaşık geldi trip tuşunu göremedim..ortadaki ekran küçüklüğü değilde yazı karakteri basit geldi...küçük ekranın hemen üstünde göğüs kısmına usb girişi koymuşlar..usb nin bu kadar göz önünde olması hoş olurmu bilmiyorum..direksiyon deri değil ama farklı bir malzemeden yapılmış, sanki çabuk deforme olur gibime geldi..

    titanium x ten inip trende binince böyle oluyor trend'te olsa genel olarak fena değil araç...jant kapağı hoş değil diyorum ama adamlar trend pakete bile michelin primacy 3 lastik koymuşlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jjjoookkkeeerrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: jillian



    Aracımın teslimi sırasında çektiğim fotoğrafları.. :)

    Hayırlı olsun..Allah kaza bela vermesin.

    Allah razı olsun..




  • Fiesta'nın donanım özellikleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. İngiltere'de en çok satılan araç olan Fiesta'da zetec diye bir donanım paketi mevcut. Aracın özelliklerine baktığınızda adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, trafik levhası tanıma gibi özellikleri varken arka camlar otomatik değil Yani illa ki bir eksik oluyor Olsa tabiki güzel olur ama mesela yeni aracım manuel olduğu için hız sabitleyiciyi çok aramam ama yokuş yardımı veya start stop u eksik olarak görürüm. Yine Ford Türkiye'nin fiesta reklamlarında ön kapı açıldığında yandaki bir araç veya sert bir zemine çarparsa zarar görmesin diye kapının içinden plastik bir koruyucu aksam çıkıyor; amacı ve çalışma prensibi bana çok orijinal gelmişti ama aldığım araçta yok.. Zevk, tercih ve bütçe meselesine geliyor olay..




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.