Şimdi Ara

Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 007cengizbond Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
912
Cevap
159
Favori
78.321
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt

    çok ilginç bende çok beğendim. aroması, kahve tadı, hiç ekşiliği yok, yumusak içimli. kahve kavrulmasında mı sıkıntı vardı acabaa ?

  • onurfredy kullanıcısına yanıt

    Kardeşime hediye olarak goldmaster kahve makinesi gelmişti, bardaklı olanlardan. Suyu buhar yapıp damlatıyor tepeden. Onun lezzeti ile v60 arasında açıkçası aman aman fark görmemiştim ama az da olsa fark var. Şöyle bir fark var, birinde su buhar olarak gelip yoğunlaşıp damlıyor, diğerinde suyun sıcaklığını sen ayarlıyorsun ve olması gereken ısıda "kaynatıp 1 dk falan bekletilmiş su" ile yapıyorsun. Kahve aşırı sıcak görmeden demleniyor.


    Biri daha sert biri daha yumuşak. Yani kahve olsun ben içerim diyenler için çok da bir önemi yok kahveymiş, demleme yöntemiymiş. :D Biraz zevk meselesi uğraş meselesi, makineyle de tıraş olunabiliyor mesela ama kimileri tonla para verip, japon jileti, kaliteli bir ustura falan alıp tıraş oluyor. Biraz buna benziyor. Bir de kahve gurmeleri var hava olsun diye içmeyen gurup. Onlar zaten işin manyağı olmuşlar imrenmemek elde değil  


    Evde şöyle biraz butik kahve havasında kahve yapmak istiyorum diyenler için chemex ya da v60 öneririm. French press pratik ama şahsen sevmiyorum ben. Onun yerine aeropress daha iyi. Spora gitmeden önce de genelde mocha pot ile zift gibi bir shot yaparım  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci

    çok ilginç bende çok beğendim. aroması, kahve tadı, hiç ekşiliği yok, yumusak içimli. kahve kavrulmasında mı sıkıntı vardı acabaa ?

    Sanmıyorum hocam. Rengi kokusu gayet normaldi.
  • Merhabalar sabahları uyanmak için kahve içiyorum genellikle. Benim için tat çok fark etmiyor açıkçası ama şu anda filtre kahve makinem var onu kullanıyordum normalde ama farklı demleme yöntemlerini de denemek istiyorum. Bu V60 lara baktım konuda bahsettiğiniz Kütahya Porseleninkine baktım 65,99'du ama bu Hario markalılar neden bu kadar pahalı Kütahya Porseleninkine göre. Sadece marka farkı falan mı yoksa ciddi bir fark mı var aralarında?
  • Avanta A kullanıcısına yanıt
    Ben almıştım hocam pek beğenmedim. Tabi damak zevki meselesi
  • mcgill kullanıcısına yanıt

    iki çeşidin tek başlıkta yürümemesi için hiç bir sebep yok, bence burada konuşulabilir. çok fazla talep olursa da neden açılmasın.

  • Man Down kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, hocam bu durumda konu adına espresso da eklenmesi iyi olmaz mı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    Belirttiğim gibi, ben Guetamala ya da Colombia alıyorum.


    https://www.sanalbaharat.com/Colombia-Supremo-Kahve-Cekirdegi-Kavrulmus,PR-161.html

    Colombia Supremo siparişi verdim 1 kilo - French press. Gelince paketlemeyi vs buradan da sizi etiketleyerek paylaşırım. Bakalım dediğiniz kadar var mı?

  • Özdilekte


    250+250 Jacobs Filtre Kahve + 40 adet 1-4 kağıt filtre 29 TL kilosu 60TL ye geliyor... (Marketlerde var ama sanalda göremedim)

    500+500 Jacobs Filtre kahve 2.si %50 indirim ile alınınca kilosu 55,5TL ye geliyor fiyatlar iyi gibi geldi bana. (Sanalda var)

  • edion994137 E kullanıcısına yanıt
    Hario hem ithal hem de kahve sektöründeki isminden dolayı pahalı. Kalite olarak kütahya porselen daha iyi sanırım. En azından yakın bir arkadaşım (pour over kahve demleme Türkiye şamp.) Öyle söyleyip kütahya porselene yönlendirmişti beni.
  • linkorn L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • Kütahya porselenin ürününü aldım da filtre kağıt için huni şeklinde filtre kağıdı almam gerekiyormuş galiba. Diğer yarım kesik tarzı almıştım iade edicem mecbur.
  • bugün kahvelerim geldi(3 çeşit almıştım) sanalbarahttan. ilk defa deneyimledim. çekirdek olarak kavrulmuş kahveler almıştım. makinemde espresso olarak yaptım. 5/10 olarak puanlarım.

    çok ucuz olması açısından devamlı alırım. ikinci kahve olarak bulunur evde.

    ancak bir eleştrim olcak, paketlerken kabuğu galan ne varsa koymuşlar. elenmemiş gibi geldi.
  • kazazz kullanıcısına yanıt

    Cevap için Teşekkürler.


    Önceden 20-25 TL'ye (250 gr.lık) kaliteli ve lezzetli kahve çekirdeklerinden sipariş verip keyif alarak içebiliyorduk ama artık o da bir çok şey gibi lüks oldu. Sipariş verdiğim siteye baktım, 50-60 TL/250gr. olmuş kaliteli çekirdekler.

  • galileoscr G kullanıcısına yanıt

    sanal baharattan french için colombia, mokapot için brezilya santos alıyorum. kilosu 50 küsür liraya. jacobs ve mehmet efendi'ye kıyasla kayda değer tad ve lezzet farkı var.

  • Konu sahibi konu ile ilgilenemeyeceği bilgisini verdi.


    Konuyu paylaşımları ile canlı tutacak ve ilk mesajı düzenleyebilecek bir kahvesever varsa ulaşabilir.



    Edit: Konu @Antocio üyemize devrolunmuştur. Başarılar dileriz :)

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buİnsansa

    Ana konuysa eğer ana mesajı düzgün yazın. Madem bu sorumluluğu aldınız konuyu güzelleştirin toplanma noktası olsun.

    Edit: Son yazdığımda ana mesajda bişey yoktu, şimdi eklenmiş güzelleşmiş. Teşekkürler.
    Zamaninda ben de boyle bir konu acmistim.Sicak firsatlarda yeri yok diye kapandi konum.Umarim bu acik kalir da faydali bir baslik olur
  • Hic bilmeyenler icin internetten kahve alma rehberi:
    KG fiyatini uygun gordugunuz cekirdekler buyuk oranda robusta/arabica karisimidir.Mumkun oldukca icinde robusta turu cekirdek bulunmayan kahveleri tercih edin.
    En bilinen markalarin onceden cekilmis ve vakunlanmis kahvelerinin bir cogunu denedim.Bazilarina iyi para verdim.Genel yorumum almayin :)
    Bir kac iyi marka tespit edin.Onlarin cekirdeklerini alip kendiniz her demlemede taze taze cekin.Ogutucuye para vermem hem ugrasamam derseniz dusuk gramajli olarak demleme yonteminize uygun cektirin taze taze tuketin.Bu aromayi ve kaliteyi en cok etkileyen olaydir.
    Starbucks cekirdeklerini 15 yildiz verdiginden dolayi arada tercih ediyorum.Genel ozellikleri cekirdekleri fazla kavurup yakmalaridir.Bu sayede tum dunyadaki starbuckslardan ayni kalitede cekirdek satin alabiliyorsunuz.
    Su markalarin kahvelerini gozu kapali satin alabilirsiniz:
    MOC
    PETRA
    POKA
    PUG
    KRONOTROP
    FEDERAL(filter blend haric)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cordelio91 -- 24 Ekim 2020; 14:56:55 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.