Şimdi Ara

Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
162
Favori
80.300
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cnkakb kullanıcısına yanıt

    hayır mesaj geldi sipariş hazır diye.


    mağaza teslim seçtim. birazdan teslim almaya gideceğim.

  • espresso ve türk kahvesi için bu makinayı tavsiye eder misiniz? gümrükle birlikte 2.116 TL'ye geliyorç



    amazon
    BEEM Öğütücü - mükemmel elektrikli kahve değirmeni - 250 g | 35 kademeli öğütme derecesi ayarı, konik öğütücü, döner tekerlek ile ayarlanabilir miktar dozajı (2 – 12 fincan) | Doğrudan süzgeç taşıyıcısında 52 – 58 mm çapındaki öğütün
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09WYZ11YB/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AYSVGQQ89W56K&th=1
  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Espresso öğütümü bambaşka bir klasman. Homojenlik, dozlama vs derken bu fiyatta ve konik öğütücü ile birlikte espresso tarafında verimli olmayabilir.

    Bu kadar geniş öğütüm aralığı vaat eden (hem espresso hem filtreye yönelik) öğütücüler genelde filtre tarafında üzmez ama espresso için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

    Bir de makineniz nedir? Basınç, sıcaklık vs ayarı yapabiliyor musunuz yoksa bu parametreler sabit mi? Oynama yapabiliyorsanız öğütümü bir nebze telafi eder ama sabitse öğütücü verimi daha önemli.

  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt

    Kahve konusunda yeni sayılırım açıkcası. şuan nespresso kullanıyorum ama yakın zamanda manuel bir makine almayı düşüyorum bu nedenle ufak ufak ekipmanları toplamaya başladım. türk kahvesi ve espresso içmeyi sevdiğim için taze çekim ikisini yapacak bir makine iyi olur diye düşündüm

  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Hocam espresso konusunun ucu bucağı yok.


    Öğütüm gerçekten önemli. Özellikle makinenin sıcaklık, basınç, ön demleme vs ayarlarını değiştiremiyorsanız elinizde kalan tek parametre öğütüm kalıyor.

    Sıcaklık ve basınç ile oynayarak öğütüm hatalarını kapatabilirsiniz fakat yüksek basınçlı ve ısı ayarsız bir makineniz varsa kötü öğütümle birleşince iyi bir espresso alma şansınız malesef yok.

    O yüzden makine ve öğütücü seçimini birlikte yapmak, hatta öğütücüyü daha iyi almak (benim tercihim) önemlidir.

  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Ürünün anasayfası bu;


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları
    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatlarıbeem uk
    BEEM UK
    https://beem.co.uk



    Ürün sayfası da bu;


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları
    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatlarıbeem uk
    GRIND-PERFECT Electric Coffee Grinder (250g)
    https://beem.co.uk/products/beem-grind-perfect









    Şu tip bir kahve manyaklığı yoksa(hepimizin hayal ettiği ritüel aslında :// ) espresso öğütümü amatör için oldukça iş görür düzeyde. Hem size cevap olsun hem de kısa bir inceleme olsun bu makine ile ilgili. Benim ürünüm dün teslim edildi.



    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman FırsatlarıTanner Colsonyoutube
    The CRAZIEST espresso tools
    https://www.youtube.com/shorts/FFOJQKa5WQU




    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman FırsatlarıTanner Colsonyoutube
    WDT Espresso Tools: Moonraker or Autocomb?
    https://www.youtube.com/shorts/P86TKFDl2W8










    tchibo'un Türk kahvesinin aynısını çekiyor espresso 1 ayarında. ama mehmet efendinin un gibi olan Türk kahvesi kıvamı yok. Modlarsanız olur diyorlar ama şu an için bu orjinal öğütüm aralığı benim içtiğim tarza uyduğundan hiç denemedim.




    espresso içinse ünlü kahve gurmelerini izledim. Espresso öğütüm aralığını bu aletin çektiğine benzer kullanıyorlar standart içimlerde. Ama yukarıda videosunu attığım adam gibi türlü türlü farklı milimetrik öğütü derecelerini deneyip, her mmlik düzeyde farklı bir tadım notasını alacak damağınız varsa memnun etmez. 2 binlik değil 20 30binlik makinelere bakmak gerekiyor o zaman.



    Ben üründen çok memnun kaldım. 20gr çekirdek koydum içine ve 19gr olarak verdi, biraz kalmıştı ağızında da boşaltınca 20gr a tamamlandı. Tartım 1gr hassaslıkta olduğu için muhtemelen 19,5 falandır o. Çünkü içinde yine de bir önceki öğütümden biraz toz kalıyor. Fakat mesafesi kısa gibi bir tane fotoğraf makinesi temizleme pompası ile üfleterek temizlenebilir derece değiştirilecekse.


    İki tane Espresso filtreleri için aparat çıkıyor içinden.


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları




    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları








    espresso birinci kademe, kahveyi parmak arasına alıp sıkıştırdığınızda bütün olarak durabiliyor. Türk kahvesi öğütümü bu kalınlıkta. Bazı iri çekilmiş Türk kahveleri olur ona benziyor. ama un gibi değil. Zaten onu çekecek makiler pahalı ya da bunu modlamak gerekiyor. ama belki burr'a zarar gelir diye hiç uğraşmadım gerek yok benim için. Akşam Türk kahvesi yaptım iş görür düzeyde oldu. Ben demlemeciyim ara sıra da mokapot ile yalancı espresso.


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları




    pourover 20 kademe. 20 kademeye espressoyu çektikten sonra geçtiğim için tecrübesizlik işte, bir öncekinden kalan tozlar hafiften buna karışmış oldu.


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları




    espresso denemesi. Daha önce aynı çekirdeklerle böyle köpük/kreama alamamıştım. dandik bir seramik değirmen kullanırdım.












    Ürün bunun bire bir aynısı. Olumlu yorumlar çoğunlukta. Olumsuz yorumlar ise teknik aksaklık ile alakalı. Yani şansa kötü ürün denk gelmiş diyebiliriz yoksa genel kullanım olarak çoğu kişi memnun.



    https://www.amazon.com/dp/B08NFRFNF5?psc=1&language=tr_TR



    ürünün sayfasında şöyle bir liste var. F/P olarak bu ürün 35kademe ile öne çıkıyor. Hem de anti statik kabı bulunmakta kahve tozları yapışmıyor.


    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları












    Sonuç olarak beni oldukça memnun etti. Basit espresso ve özellikle demleme kahveler için işimi oldukça iyi şekilde görecek bir ürün. Yaptığım kahvenin tadı gerçekten değişik ve aromatik olmuştu. Şimdiye kadar neden düzgün bir değirmen edinmemişim diye kızdım kendime. Bu tip makinelerde alacağın öğütüm aralığı ve çekim kalitesi hep bu tarzda olacaktır.



    Fakat dediğim gibi, yukarıdaki videoda olan adam gibi bir manyaklık derecesinde heves varsa (kimin yok ki ama bütçe meselesi ise) bu makinede ayar işiniz kısıtlı. Çünkü espresso ap ayrı bir dünya. Milimetrik ayarlarla alacağınız tat çoğu kişi için plesebo olsa da bu yapım aşamasındaki ritüel ve ekipman kullanma fetişizmi çok ayrı bir zevk. Ben de heves ediyorum ama dediğim gibi bütçe meselesi.


    Ucuz markasız bir el değirmeni şu anda vergi dahil bu paraya alınabiliyor. Sürekli kamplarda sokakta gezilmiyorsa bence ona hiç gerek yok, kaldı ki ne kadar rulmanlı da olsa balans olma ihtimali oluyor, çevirirken bir yöne ağırlık veriliyor sürekli. Çok iyi değirmenler almak lazım manuelde.


    Eğer kahveye yeni başlıyorsan ve ben bunu devam ettiririm sürekli upgrade ederim diyorsan, marka bir ürünle başla ve ileride ikinci el olarak satabilesin. Çünkü bunu hobi olarak yapıyorsan sonu yok. Onu da deneyeyim bunu da deneyeyim diyeceksin. Benim de bir ara öyle çok hevesim vardı ama kahve ücretleri bir yandan, filtre ücretleri bir yandan insanı boğar duruma geldi. HARİO 100 lü filtre 250 300lira olmuş inanılır gibi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Ocak 2024; 11:22:36 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    detaylı anlatımınız için çok çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler doğrultusunda öğütücü olarak bunu yazıyorum

  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt




  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Başlangıç için bu modelin 2.eline bakıp modlama yaptırırsanız daha iyi olur.

    Kahvekulübü, kahveler.net gibi forumlarda işlem yapan arkadaşlar var.


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-beko-2170-arcelik-k3185-gaggia-classic-espresso-kahve-makine-1106141518/detay

  • Şu ürün sepette 3800'e düşüyor nedense :D ama 5 senelik bir cihaz.



    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları
    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatlarıamazon
    Cecotec Manuel Ekspres Kahve Makinesi Güçlü Espresso 20. 850 W, 20 Bar Basınç, 1.6L Tank, Çift Çıkışlı Kol, Buharlaştırıcı, Bardak Isıtıcı Yüzey, Paslanmaz Çelik Kaplamalar
    https://www.amazon.com.tr/makinesi-Cecotec-Power-Espresso-20/dp/B0763N7WMP/259-3053213-0543538




  • DeKU kullanıcısına yanıt

    kimsenin bilgisi yok sanırım :(

  • Konunun başlığı yeni nesil kahve ekipmanları yani o zaman 3. nesil kahvecilik ekipmanları paylaşılmalı bu konuda. Fakat sürekli muhabbeti dönen ürünler espresso makinesi, moka pot ve filtre kahve makinesi. Artık neredeyse türk kahvesi yapan makine paylaşılacak hatta belki paylaşılmıştır bile bilmiyorum. Ya bu konunun adı değiştirilmeli ya da içerikler konu başlığına uygun olmalı.


    Ayrıca uygun fiyata şöyle bir ürün bulabilirseniz paylaşın lütfenYeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları 


    https://www.instagram.com/p/C1mD_zdRqvd





  • DeKU kullanıcısına yanıt

    O Makine Fazla Plastik Espresso Makinesi Biraz Ağır Çelik Kaplama Olmalı Akış Olurken Bardak Titriyor Plastik Ve Hafif Olduğu İçin Bardağı Tutman Gerek Ayrıca Delonghilerin Espresso Basıncı Çok İyi Değil İyi Basınç Olmadığı İçin Kahvenin Özünü Tam İyi Çıkartamaz Giriş Seviyesi İçin Sage Bambino Serisi Ve Gaggia Classicten Başkasına Bakma Dolayısıyla Cocotec Delonghı Vestel Beko Electrolüx vs bu tarz Fason Çin makinalara para verme bunların hepsi aynı seviye makinadır zayıf basınç, küçük sepet,ve dar duşlama zayıf köpürtücü, dalgalı su sıcaklığı, basınçlı sepet vs iyi bir espresso sağlayamaz sana profesyonel giriş seviyesi makinaya bütçen yoksa Bialetti Birikka Moka Pot Al Geç

  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Öğütücü kısmındada durum aynı homojen öğütüm yapan değirmenler baya pahalı beem cocotec bulaşma ispanyanın sinbosu onlar ayrıca russel hobbs vs aynı graef övüyorlardı amazonda baya aldım berbat bir malzeme kalitesi elinizde kalacak hissiyatı vardı haznesinden sürekli bir kaç parça çıkıyor yerine takmakla uğraştırıyordu portafiltreyi bile tutamıyordu esniyordu tutacakları bu portafiltre takılı öğütüm yapılan yerden bahsediyorum iade ettim yorumlara baksanız herkes memnun


    Ben size ve burdaki diğer fazla bütçesi olmayan arkadaşlar için espresso ve geniş öğütüm aralığı arayan arkadaşlara 1 yıldır kullandığım ve oldukça memnun olduğum shardor markasını önereceğim uygun fiyatlı espresso değirmeni skalasında kaliteli fazla seçenek olmadığı için bu değirmeni bir yıldır kullanıyorum aralıksız gerçekten hem malzeme kalitesi ve çekim kalitesi modern tasarım olarak memnunum kaliteli bir çin markasıdır kutudan bir sürü espresso ekipmanıda çıkıyor 51 farklı öğütümü var french press filtre makinası-v60 mokapot espresso çekebiliyor ve basınçsız sepet için ideal espresso inceliğine indiğini düşünüyorum normalde ucuz değirmenlerin en iyisi basınçlı sepet için öğütüm yapabiliyor önemli olan basınçsız sepet için espresso öğütebilmesi





    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 17 Ocak 2024; 12:3:42 >




  • Cutrera kullanıcısına yanıt

    kıymetli cevaplarınız için çok teşekkür ederim, bu öğütücü arkadaş ile türk kahvesi öğütebilir miyim? birde fiyatı 7.598 TL geliyor bu benim için yüksek bir rakam açıkcası







  • Türk kahvesi ve mokapot için şiddetle tavsiye ederim. 24.11.2023'de 3854tl ye almıştım.


    https://www.cafemarkt.com/konchero-mostro-ev-tipi-barista-kahve-degirmeni

  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Ben onu önermedim linkini verdiğim üst modeli en gelişmiş modeli motor gücü daha yüksek çelik kasa amazon almanyadan 1 haftada geliyor herşey dahil 4000 bin tl geliyor amazon türkiyede yok bu model




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 17 Ocak 2024; 16:37:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cutrera

    Ben onu önermedim linkini verdiğim üst modeli en gelişmiş modeli motor gücü daha yüksek çelik kasa amazon almanyadan 1 haftada geliyor herşey dahil 4000 bin tl geliyor amazon türkiyede yok bu model

    evet evet şimdi olayı anladım. amazon.de alınca 4bin civarına geliyor ürün yalnız sizin attığınız linke tıkladığımda satışa 1 nisanda çıkacak diyor :) kast ettiğiniz model CG015S midir?

  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.