Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.008
Cevap
41
Favori
26.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    işte bizde işleyiş yönetime göre değil vatandaşa göre işliyor. enflasyon/dolar artışı %20 oluyor, senin son kullanıcı olarak etkilenmen %120 oluyor. aradaki herkes %20 geldiyse ben de %40 koyayım diyor. Bu olduğu sürece, al satçılık bitmediği sürece, karaborsacılık bitmediği sürece bu ülkedeki ekonomi düzelmez.


    Müslüman ülkeyiz diyoruz ki müslüman denen oranın aslında tem tersi oranda gerçekten müslüman kesime sahip olduğumuzu düşünenlerdenim;

    fırsatçılıktan başka bir şey değil son 3 yılda gördüklerimiz.


    bir yerde bi haber patlıyor, çat, fiyatlar zıplıyor, çat fiyatlar çakılıyor. bizim kadar hayatı anlık yaşayan başka ülke yoktur diye düşünüyorum.

    adamlar bakıyor fiyat 1300 dolar, e tamam ben bunu 1 ay sonra alırım diyor. gidiyor 1 ay sonra mağazadan alıyor.

    bizde fırsatçılıktan, stokçuluktan o ürünü kimse bulamaz zaten 1 ay sonra :) bahsettiğim örnek oled monitör için değil zaten bir elin parmakları kadar getirmiş adamlar :D





  • Brotha B kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında tam cevap vereyim. LGyi Türkiye’ye getiren ithalatçı firma nisan sonu dedi ve yine de LG ye sorun diye de ekledi. Ben de direk LG türkiye ile iletişim kurdum. Onlar da nisan ortası dediler.

  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt

    lg 32GS95UE modelinin amerika fiyatı 1399 dolarmış. Fiyat olarak asus'u geçer Türkiyede.


    https://www.lg.com/us/monitors/lg-32gs95ue-b-gaming-monitor

  • KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

    LG 60 civarı olur gibi.

  • claswan kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    işte bizde işleyiş yönetime göre değil vatandaşa göre işliyor. enflasyon/dolar artışı %20 oluyor, senin son kullanıcı olarak etkilenmen %120 oluyor. aradaki herkes %20 geldiyse ben de %40 koyayım diyor. Bu olduğu sürece, al satçılık bitmediği sürece, karaborsacılık bitmediği sürece bu ülkedeki ekonomi düzelmez.


    Ekonomiden anlayanlar, ilk dalgada bunu enflasyon ödeyecek zaten diyerek ucuz kredilerle borçlandı. Asıl heybeyi dolduranlarda onlar oldu. Sonra ekonomiden fazla anlamadığı halde bunu görenler, tüketim mallarından gücü yettiği ölçüde herşeyi stoklamaya başladı, bu döngü ücret artışları sürdüğü sürece sürdürülebildi ama hem fırsatçılığa hem de fakirleşmeye sebep oldu. Ama fakirleşme olması gerekenden daha az hissedildi ve anlaşıldı. Şuan bu döngünün devam edeceğini düşünenler, ederinin üzerinde fiyat üzerinden ödeme yaparak, gelecek ücret artışı ve dolar kuru beklentilerine uygun olarak, karlı bir ticaret yaptığını düşünüyor eskisi gibi. Ben de önceki gibi olmayacağını, sıkılaşmadan ötürü bazı insanların aldıklarını ödeyemeyecek hale geleceğini, çarkı çevirmekte zorlanacağını, dolayısıyla talebin ister istemez düşeceğini, dolayısıyla da fiyat kırmaların başlayacağını düşünüyorum.


    Burada dünya yansa etkilenmeyecek %1 ilk kesimden bahsetmiyorum zaten. Onların talebi değişmez. Fiyat ne olursa olsun istediğini, istediği şekilde almaya devam eder. Ama dediğim gibi 2. gruptan 1. gruba bir geçiş olacak.


    Alıntı

    metni:
    bizde fırsatçılıktan, stokçuluktan o ürünü kimse bulamaz zaten 1 ay sonra :)


    Bu sefer öyle olmayabileceğini düşünüyorum işte. Belki de mağazada 20 tane gördüğümüz ürüne, niye satılmıyor bu diye düşüneceğiz. :)

    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, sadece kendi beklentilerimi yansıtmaktadır. Belki de aynı devran devam eder, ama ben devam etmesini beklemiyorum.





  • KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısınız ben asus’u aslında çok düşündüm gerçekten çok iyi bir monitör ancak o ekranın hakkını verecek bir ekran kartım yok ben daha çok 2K olanı bekliyorum

  • Brotha B kullanıcısına yanıt

    Asuıs ve MSI OLED 32" alanlara sorum olacak;


    Monitör boyutuna alışamayan var mı? Epilepsi falan değilim ama hızlı oyunlarda falan böyle sanki harekete duyarlılık gibi bir şey oluyor.


    Acaba yakından mı bakıyorum yoksa monitör mu çok büyük.

    Biraz uzaktan bakmayı denedim, etkisi biraz azaldı.


    Bu arada henüz bu modellere geçmedim. Neo G7 32" var, OLED alana kadar iade etmeyip bekleteceğim.

    Ancak kararsız kaldım. 27" OLED alsak belki pixel diziliminden dolayı yazılar 4K gibi net olmayabilir...


    Halen stok bekliyoruz bu arada. Çok geç gelecek gibi.

  • claswan kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorsunuz ben asus aldim cokta memnunum monitorumden. Eski monitorum de dell g3223q modeliydi. Ben kendime custom masa yaptirdim genislik 150 derinlik 120 gibi. Yani monitoru en uzaga koydugum da 1 metre 20 santimlik uzakliktan bakmis oluyorum. Rtingste bunun hesabi vardi inclere gore izleme uzakligi gibi. 32 inc icin 135 santim falan yaziyordu yanlis degilsem.
    Yani cok uzatmiyim windowstan 4k yapip %150 olcekle benim kullandigim uzaklik gayet hos oluyor. 32 ince zaten aliskindim ama dedigim gibi masa kesinlikle sart. İzleme mesafesi minimum 1 metre olmali. Asagisi olursa hem yorar hem göz sagligi icin iyi olmaz.
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    ben en yakın 50cm en uzak 70cm'den bakıyormuşum o zaman :) ama düz oled'e geçince bu oran artar. 60-80cm falan olur en azından. düzelir o zaman

  • claswan kullanıcısına yanıt
    Valla bro 60-80 bile yakin yani. Bence yorar :)
  • Bu arada lg bekleyen arkadaslar ben yeriniz de olsam fiyat olarak msi asusla ayniysa kesinlikle asus yada msi tarzi 3. Nesil qd oled kullanan panel almanizdan yana olur. Niye derseniz lg hem eski teknoloji panel kullaniyor hemde ornegin flex model oledinde burn in garantisi yoktu. Bu modelinde olsa bile max 2 sene verir. C serisine 2 sene, G serisine 5 sene veriyorlardi cunku. Kaldi ki bence oledi asla qd oled kadar basarili degil. Eski tip mla woled kullaniyorlar diye biliyorum. Renkler qd oled kadar canli degil o panellerde. Bilginiz olsunda. Ki fiyat olarak yuksek geliyormus sanirim. Net uzak durun. Yani kusura bakmasinlar da asusla ayni fiyat olacaksa ne diye gidip onlarin eski nesil woled panelini alalim. Enteresanlar gercekten.
  • claswan kullanıcısına yanıt

    Hocam şu an için konsolda deneme şansım olmadı ancak hafta sonuna doğru deneyimleyebilirim, macbook ile kullanıyorum gündelik işler için boyut ideal geldi bana. Şunu da belirteyim, çalışma masası olarak kullanmadığımız yemek masasını kullanıyorum, mac ile monitörün arasında 40 cm var o yüzden rahat kullanıyorum.


    Ben olsam 27 inç ve üzeri için 4K OLED tercih ederim.


    Şunu da belirtmek gerekiyor, OLED ekranda yazılar biraz renkli gelecek benim duruma biraz alışmam gerekecek ama videolar çok güzel gözüküyor.


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Bir de stokları çok sıkı takip ettim, en hızlı MSI gitti yanlış hatırlamıyorsam 2 günde bitti o da az stok gelmesinden. ASUS yine 5-6 gün stoklarda vardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 25 Mart 2024; 16:42:43 >




  • Asus Burn-in icin 3 yil garanti veriyormus dogru mu arkadaslar?
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Evet dogru. Dell ve msi da 3 yil veriyor. Bu paneli sunan her marka 3 yil garanti verdi
  • Cevap icin tesekkur ederim, sevindirici bir gelisme. 42C2 buyuk geliyordu oyun icin, 32” Lg ya da Asus dan birine gecmenin zamani geldi demek ki..
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    MSI avrupada falan da stok dışı. Asus’un 27” olan 3.nesil oledi 2024’ün ikinci çeyreğinden aşağı çıkmayacak. Dell zaten muamma. Bana en yakın LG stoklara girer gibi geliyor

  • Ben asusa ön siparis vermeden once kac teknoloji magazasina sormustum ön sipariş bittikten sonra fiyatlar ne olur diye. Hepsi artacak dedi, stoklar ne zaman gelir dedim yakin zamanda dediler. Ben yine de fiyat artar diye ön sipariş vermistim vatandan. Ki vermemle vatanda da bitmesi bir oldu. Sorusturun isterseniz itopya sinerji vatan falan. Qd oled varken mla woled bana hic mantikli gelmiyor. Yine de karar sizin tabi ki
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Asus’un aldığınız monitörü zaten herkes tarafından tavsiye ediliyor (4k, text netliği vs olması sebebiyle). Ama benim gpu 3070 hocam. O işte beni durduruyor. Yoksa stoklarda olduğu sürece elim gitti geldi sipariş vermek ile vermemek arasında.

  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Hocam Vizyon bilgisayar resmi ASUS satıcısı, ben fiyatlara bakarken 54 bindi, stok olmamasına rağmen 57 bine çekmişler şimdiden. Aradan çok az zaman geçti sadece. Sonraki stoklarda minimum 60 bin olur gibi.

  • MSI Shot-out kampyasına katıldım, normalde MSI Türkiye 271QRX karışılığında 30 dolar steam hediyesi diyor fakat, 100 dolar gönderdiler. Herkesin bilgisine...

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.