Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
857
Cevap
35
Favori
20.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanık garantisi veren firma sayısının artması güzel oldu, parlaklık karşısında daha hassas olabiliyor kişiler forumdaş @-SKYNET- gibi  2020 samsung edge lit g7 kullandık beraber hatırlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 11 Mart 2024; 22:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşı tanımıyorum, ne dediğinide anlamadım zaten  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 11 Mart 2024; 23:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim için çok fazla parlaklık şart değil, lakin temiz ve derin siyahlar çok önemliydi. Bunun için zamanında kaç kere G7 alıp iade etmiştim, en sonunda OLEDler biz oyuncularında yardımına yetiştide G8 alıp bu arayıştan kurtulmuştum.  


    HDR 1000'i kaç defa kullandım dersek bir elin parmaklarını geçmez sanırım.HDR 400 ile gayet yetiyor bana valla. ha HDR 1000de çok güzel ama bunun hakkını verecek içerikle tüketmeniz gerekiyor. Film, video bazında numunelik içeriklerden öteye geçemiyorsunuz ne yazık ki. Arada zevkine youtube videolarına bakıyorum bende öyle.4K, HDR 10+ içerik bulmak çok zor.(monitörü alalı 1 yıl oldu, daha bu içeriğin siftahını atamadım.  Ortalama 40-50gb ve yer yer daha fazlasını tüketiyorlar. Kaldıki dediğim gibi bulması zor...


    Dayanıklık konusunu bizlere zaman gösterecektir, her firma kendi çapında bir iddiayla geldi, geliyor. Lakin şimdiye kadar gördüklerimizden yola çıkarak teorilere fazla kapılmamak gerektiğini gördük. :) Yanık olayı dikkatli kullanımda piyango olarak her zaman var, dikattsiz kullanımda ise sadece zaman meselesi. Yeni serilerde en sevdiğim haber artık bir çoğu yanığıda garantiye sokuyoruz, diyebilmişler en sonunda. Geçen seneki serilerde sadece DELL bunu cesurca söyleyebilmişti. Ha SAMSUNG'ta bunu dememesine rağmen serviste garanti verdiye saymıştı. Bu konu aslında biraz muallakta olan bir konu, teknik anlamda piksel hataları, kusurları kusurlu ürüne sokan bir kanunumuz çok şükür şimdilik duruyor. Yanıklarda piksellerin bozulmasıyla meydana geldiği için teknik olarak firmaların ne dediğine bakmadan garantiye girmesi gerekiyordu zaten. Lakin handikabı ise işte kullanıcı hatası diye ileri sürebildikleri bir kozları var. O durumda olay mahkemeye yansırsa ne karar alırlar bilmiyorum doğrusu.

    Ama her yıl üzerine koyarak ilerlediklerini görmek güzel, bir önceki nesille aralarında atla develik fark yok ama iyileştirmelerin olduğu aşikar. Ee teknoloji bu, kimse önünde duramaz zaten. Bunuda alsanız seneye daha iyisi gelir. 





  • donda kullanıcısına yanıt

    Bu da güzel bir ürün. Fiyat yüzünden 4K olanla bunu aynı anda görsem arada kalırdım muhtemelen ama hali hazırda zaten 2K ekran varken 4K ya da geçmek iyi oldu.

  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Hocam ben genellikle rekabetçi oynadğım için 4k ve 32'' overkill kalıyor genelde hikayeli oyun yada daha sakin online oyun oynayanlar için 4k 240 mantıklı tabiki

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

      


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honey Badger kullanıcısına yanıt

    Henüz gelmedi, gelince paylaşırım.

  • Arkadaşlar monitör henüz gelmedi ama akım korumalı priz almayı düşünüyorum. Öneriyor musunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • the_hornet kullanıcısına yanıt

    Akım korumalı prizin içinde 10 liralık devre elemanı olan varistor var. öneriyorum ama hakkından fazlasını vermeni değil. mesela bende tunçmatik var. Hem varistör hem de cam sigorta var prizde. fiyatı da zamanında normal prizin %30 üstündeydi. abartı fiyatlar vermeyeceksen alabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil OLED monitörleri uzun süredir takipteyim.Böyle bir konu açılması güzel olmuş.4K 240 HZ almayı düşünüyorum. MSI 321URX alacaktım fakat yine de biraz bekleme kararı aldım.Umarım pişman olmayız bunun için. Asus PG32UCDM için stok bekliyorum fakat epey pahalı olacak.


    @Hobar Hayırlı olsun hocam.MSI 321URX ile ilgili yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Mart 2024; 16:47:58 >
  • R-10 kullanıcısına yanıt

    ben de Asus PG32UCDM beklesem mi diyordum ancak reddit yorumlarına göz atmanı tavsiye ederim. renklerle alakalı şikayetler gördüm.

    Şuan yeni samsung 32" oled g8 çıkana kadar en mantıklı msi mpg321urx gibi duruyor.

  • Ürün geldi ve kurdum. Bozuk piksel çıkmadı. Her monitör değiştirdiğimde olduğu gibi başta gözüm biraz yadırgadı ama birkaç renk ayarları ve alışma sürecinden sonra şu an iyi. Yalnız 32 inç 27 ye göre bayağı büyük geldi. Seçme şansım olsa 4K 27 veya 28 inç ekranı buna tercih ederdim. Eski LCD ekranımda HDR açınca masaüstündeki renkler kötü oluyordu. Bunda HDR açsam da iyi.


    Piksel dizilimi de çok yakından bakınca fark edilse de sorun yok gibi görünüyor. 2K modeldeki düşen ppi in etkisini görmeden anlamak zor. Ama onun da kötü olacağını sanmıyorum.


    240Hz tam anlamıyla yağ gibi akıyor. 170 Hz ips ten geçtim üstelik. Muhtemelen sayının 170 den 240 a çıkmasından değil genel anlamda renk geçişlerinin hızlı olması da etkili olmuş diye düşünüyorum


    Renk profili olarak da Display P3 seçtim.


    Kullandıktan sonra ekleme yaparım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Mart 2024; 0:38:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: claswan

    ben de Asus PG32UCDM beklesem mi diyordum ancak reddit yorumlarına göz atmanı tavsiye ederim. renklerle alakalı şikayetler gördüm.

    Şuan yeni samsung 32" oled g8 çıkana kadar en mantıklı msi mpg321urx gibi duruyor.

    Samsung oled g8 ne zaman çıkacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    zaten her panelin kendine has performansı var. illa 170hz olunca o 170hz hissini tam yaşatmayabiliyor. oledler ile maksimum hertz den maksimum performans alırsınız. düşük fpslerde de kötü sonuç vermez.

    tekrardan hayırlı olsun. ekran kartınız neydi acaba? Ben de şuan bekleme dönemindeyim. 3080ti ile 2k 165hz den 4k geçmek nasıl olur şuan tam emin değilim. görüntü iyi olsun derken akiciligi tamamen kaybetme korkusu var...

    performans olarakta yazarsanız sevinirim. yeri bura değil ama olsun :)

    32" gerçekten abartı bir büyüklük alsında ama alisilmayacak bir şey değil. nasıl ki 24" artık standart hale gelmişken 27" te fps oynanmaz diyorduk. şimdi 32" olayını da aşacağız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KuaSar34 K kullanıcısına yanıt
    Samsung USA sitesinde temmuz 2024 diyor diğer panellerdeb en önemli farkı glossy değil mat kaplama olacak ekranda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    Yıllar önce yüksek hızlı monitörlerin yeni çıkmaya başladığı zamanlarda BENQ TN panel 120hz monitör kullanmıştım bir süre. O zaman çok hızlı gelmişti. Sonra kendim 144 hz, 170hz ürünler kullandım ama o kadar hızlı gelmiyordu. Heralde gözümüz alıştı ondan oluyor diyordum. Ama tazeleme hızının artması tek başına yetmiyor dediğiniz gibi. Bundaki 180hz ile ips deki 170 hz arasında da fark var mesela.

  • Mesajım bulunsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Bence 32" tam alınacak boyut. Ben de 24'den 32'ye geçince çok yadırgadım ama 1 2 hafta sonra küçük ekran görmeye dayanamayacaksın, emin ol. HDR de renklerin bozulmaması güzel haber. Bence yıllarca kullanılacak güzel bir ürün.

  • monitör geldi, 32 ekran çok büyükmüş arkadaşlar ona göre. 24 yanında cücük gibi kalıyor 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.