Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Atcos , Ertugrul_iyi , Ertugrul_iyi Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
43
Favori
29.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #38
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir nevi teyit etmiş oldum fakat bundan başka model gelirmi onu bilmiyorum, MSI sevkiyatı olucaksa 321urx ler gelebilir belki.

  • enja kullanıcısına yanıt

    Gainward 4090 + 5800x3d ile PG32UCDM kombinasyonundan memnunum. Hikayeli oyunlar oynayan birisiyim. 4k native ve DLAA ile çoğu oyunda 100 fps üstü oluyor. Ray Tracing kullanmayan optimize oyunlarda 240 fps gördüğüm oluyor. Cyberpunk'ta 4k dlss kalite path tracing 80-90 fps. Refleks sayesinde gecikme hissettirmiyor.

  • justcontrol kullanıcısına yanıt

    Mayısın 3. Hafta stoklara girecek dediler bende görüştüm MSI yetkilisiyle . Daha erken girdi almak nasip oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 454545454545 4 kullanıcısına yanıt

    Hikayeli oyunlarda sorun olmaz zaten özelikle belirtim FPS oyunlarında oluyor bu ani düşüşler 60 FPS de alsanız pek bir takılma kasma olmaz ama FPS oyunları öyle değil.


    Battlefield 2042 de 64vs64 128 lik serverler girince sistem bas bas bağrıyor hem işlemci hem ekran kartına çok fena yük bindiriyor işte ozaman başlıyor asıl mesele.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Geldi bakalım benim bekleyiş biter beyler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür Karagöz Ö kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle ☺️

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özgür Karagöz Ö kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun sepetteydi almaktan son anda vazgeçtim. İncelemenizi bekliyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür Karagöz Ö kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun aynen, inceleme bekliyoruz.

  • Ben de herhangi bir 2k 360hz oledi bekliyorum ama amazon tr'ye gelmesini. İade işi basit oluyor amazonda. Oled g9 almıştım amazondan. Bin tane sorun getirdi başıma. Bir coil whine'ı vardı cihazın cırcır böceği gibi hiç bitmeyen. Ayrıca ekran o kadar ısı yayıyordu ki oda ısınıyordu. Direk iade ettim geri aldı amazon.

  • Selamlar herkese. Ben de birkaç gündür yeni aldığım MSI MPG271QRX QD-OLED monitörüyle haşır neşirim. Buraya da yazmak istedim, tercihte zorlanan, hangi OLED'e geçeceğine karar veremeyen çok arkadaşımız var. Gözünüzü kapatın, stokları takip edin ve bu monitörü gönül rahatlığıyla alın derim :)


    Bir senedir ASUS PG27AQDM WOLED kullanıyordum. Memnundum fakat Desktop kullanımı, text belirginliği, mat kaplaması, parlaklığı ve HDR renkleri konusunda sıkıntıları vardı ve hep bir olmamışlık hissiyatı ile kullanıyordum. Uzun süredir de yeni nesil qd-oled panelleri araştırıyordum, stok görünce hemen aldım. Eğer WOLED kullanan ve aklı qd-oled panellere kayan benim gibi arkadaşlar varsa, bütçelerini ayarladıklarında kesinlikle qd-oled'e geçmelerini tavsiye ederim.


    271QRX'in mükemmel bir parlak kaplaması var, hem OLED'in o geniş renk gamutunu filtresiz size yansıtıyor, hem de ışıklı ortamda yansımalarda kötü performans vermiyor. Kutunun içinden HDMI kablo çıkıyor, o yüzden DP 1.4 kablonuzu hazır tutmanız gerekir. Display Port ile sorunsuz 1440p 360 Hz 10 bit görüntü alabiliyorsunuz. Ayrıca firmware update için Display Port kablosu istiyor.


    Desktop kullanımında text clarity denilen olayı da çözmüş QD-OLED bu nesilde, Asus WOLED'e göre kat ve kat daha iyi. Aynı PPI seviyesinde olmasına rağmen text belirginliği mükemmel. SDR içerikler için parlaklığı da WOLED'e göre çok daha iyi, özellikle sıcak-serin renk ayarlama daha geniş. Renkler zaten mükemmel, "Premium Color" seçeneğini seçtiğinizde gözler bayram ediyor :)


    Çok farkını hissetmem zannediyordum ama 360hz, 240'a göre bile fark ettiriyor. Özellikle futbol ve araba yarışı oyunlarında bunu net görebiliyorsunuz.


    Gelelim HDR'a. Bence MSI 271QRX'in WOLED panellere göre en büyük artısı burada. True Black 400 seçeneğinde ve parlak kaplamasıyla mükemmel bir HDR deneyimi sunuyor. Asus WOLED'de HDR'a geçmek gerçekten mide bulandırıyordu, renkler doğru değildi, sarılar hardal gibi bir renge bürünüyordu. Bu QD-OLED panelde HDR kalibrasyonunu mükemmel ayarlayabiliyorsunuz ve hem parlaklığı çok iyi seviyede artırabiliyor, renkleri de bozmadan olduğu gibi gösteriyor. Özellikle sarı renk sıkıntısı olmuyor.


    Ezcümle, ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Dediğim gibi, karar vermekte zorlanan arkadaşlar varsa yeni nesil QD-OLED paneller sizi üzmez gibi geliyor. Kesinlikle tavsiye ederim.





  • vengefulghoul kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın ancak benim bu seride hala tam olarak karar veremedigim bir nokta varsa o da giriş gecikmesi mevzusu. ben oyunları zaman zaman konsolda da oynuyorum. konsollarda düşük fpslerde yüksek giriş gecikmeleri yaşanması hala soru işaretleri..
    güncellemeyle çözüldüğü söyleniyor ama hala bazı yerlerde çözülmediğini okuyorum bu konuyu inceleme fırsatınız olur mu?
    Yani bu ekran sadece yüksek fps isteyen oyunlar için çok uygunmuş gibi geliyor bana ne dersiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt

    Konsolda input lag var diyorlar aynen, konsol genelinde değilde 60 ve 120 fps ayarlarında oluyormuş. Bazı kesimde competitive fps oyuncusu değilseniz asla etkilemeyeceğini/fark edilemeyeceğini söylüyor.

  • vengefulghoul kullanıcısına yanıt

    Değerli değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 

  • justcontrol kullanıcısına yanıt
    Sadece spesifik değerlerde yaşandığını bilmiyordum teşekkür ederim bilgilendirme için bunu araştıracağım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Konsol için düşük fps’lerde dediğiniz gibi bir durum olabilir, PS5’i de bağlayıp deneyimlerimi paylaşırım. Fakat daha önce kullandığım Asus Woled panelde konsolda öyle bir sıkıntı hissetmemiştim. Düşük hz değerlerinde gecikme hissedilmeyebilir, zira Monitors Unboxed sitesi de incelemesinde bu konuda bir sıkıntı görmemiş;

    Yeni Nesil Qd-Oled MonitörlerMonitors Unboxedyoutube
    Support us on Patreon: https://www.patreon.com/hardwareunboxed Join us on Floatplane: https://www.floatplane.com/channel/HardwareUnboxed Buy relevant products from Amazon, Newegg and others below: MSI MPG 271QRX - https://geni.us/BHFHlM Dell Alienware AW3225QF - https://geni.us/RPdr MSI MPG 321URX - https://geni.us/gd3t Asus ROG Swift OLED PG32UCDM - https://geni.us/wN9RQ AOC AG276QZD - https://geni.us/0JNSHZS Asus ROG Swift OLED PG27AQDM - https://geni.us/XPKTTI LG 27GR95QE - https://geni.us/nINpaAB Asus ROG Swift OLED PG34WCDM - https://geni.us/cGcYG6 Alienware AW3423DWF - https://geni.us/6Pecf Asus ROG Swift OLED PG49WCD - https://geni.us/IZQqxMR Samsung Odyssey OLED G8 - https://geni.us/C99e1 Corsair Xeneon Flex - https://geni.us/vpx9pP3 MSI MEG 342C QD-OLED - https://geni.us/VoD2y Alienware AW3423DW - https://geni.us/ymsAf Samsung Odyssey Neo G7 - https://geni.us/ztC1Q LG C2 OLED - https://geni.us/7zsSfzp Asus PG42UQ - https://geni.us/4tyKzKT Cooler Master Tempest GP27U - https://geni.us/zHJRw9 Asus ROG Swift PG27AQN - https://geni.us/mkJOM How we test response times: https://www.youtube.com/watch?v=-Zmxl-Btpgk Testing performed using Portrait CalMAN Ultimate: http://www.portrait.com/ 00:00 - Intro, Specs, Design 03:21 - Screen Coating, Subpixel Layout and Burn In 08:51 - Response Time Performance 14:17 - Color Performance 17:09 - Brightness, Contrast, Uniformity 18:18 - HDR Hardware Performance 21:10 - HDR Accuracy 22:27 - HDR Brightness 24:34 - HUB Essentials Checklist 25:42 - Final Thoughts 360Hz QD-OLED At A Great Price - MSI MPG 271QRX Review Disclaimer: Any pricing information shown or mentioned in this video was accurate at the time of video production, and may have since changed Disclosure: As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. We may also earn a commission on some sales made through other store links FOLLOW US IN THESE PLACES FOR UPDATES Twitter - http://twitter.com/hardwareunboxed Facebook - http://facebook.com/hardwareunboxed Instagram - https://www.instagram.com/hardwareunboxed/ Outro music by David Vonk/DaJaVo
    https://www.youtube.com/watch?si=rGxTWmVhzbPKUhLX&v=XgtzP5Xs1aI&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vengefulghoul kullanıcısına yanıt

    Displayport 1.4 den 10 bit 360hz 2k görüntü alabiliyormusunuz dostum? Bandwidth yetmediği için 314 fps civarına sabitlediği yazıyor hdmi 2.1 de. DP 1.4, hdmi 2.1 den daha düşük bandwidthe sahip, sizde durum nasıl acaba dikkat ettinizmi?

  • justcontrol kullanıcısına yanıt
    Evet alınabiliyor. DP 1.4 1440p 360hz 10 bit sorunsuz veriyor. Oyun içinden de kontrol ettim, PES gibi oyunlarda vs..sabit 360 verebiliyor. Displayport kablonun da tabi Vesa sertifikalı HBR3 bir kablo olması önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vengefulghoul -- 12 Mayıs 2024; 15:47:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vengefulghoul kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Herhangi hızlı bir fps veya yarış oyununu 60fpsye sınırlayarak dener misiniz gecikme yaşanıyor mu? Ayrıca bol bol text resimleri uzaktan ve yakından çekme şansınız olursa en azından fikir oluşur.

  • Yeni Nesil Qd-Oled MonitörlerTechnopatyoutube
    Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan ve 4K 240Hz OLED ekranıyla ön plana çıkan Asus ROG Swift PG32UCDM oyuncu monitörünü yakından inceledk. Fiyat bilgisi için: https://tr.rog.gg/wauyex Makale: https://bit.ly/3yfFTb3 Sunan: Ali Güngör Videografi & Post-Prodüksiyon: Mehmet Ali Gündüz Test Editörü: Yiğit Yazıcı İçerik Kontrol: Berker Güngör Yayına alan: Umut Erdem Yılmaz 00:00 - ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM 00:34 - OLED panel 01:30 - Tasarım 03:50 - Düşük tepki süresi 04:38 - LCD ve OLED farkı 05:35 - Glossy ekran 07:09 - Renk oranları 07:51 - Sahip olduğu teknolojiler 08:39 - Değerlendirme 12:50 - Kapanış Bu monitörü tasarımının çekiciliği kadar özellikleriyle de bizleri büyülemeyi başarıyor. 32” 4K 3. Nesil QD-OLED panelli ekranı, kullanıcıya 240Hz yenileme hızı ve 0.03 ms (griden griye) tepkime süresi ile son derece akıcı ve bir o kadar kaliteli görüntüler sunuyor. Asus’un yeni nesil QD-OLED panel teknolojisi sayesinde alt piksel düzeninden faydalanarak detaylı görüntülerin yanında daha net metinler sunarak kullanım deneyimini en üst noktaya taşır. Panelin OLED olmasının yanında VESA DisplayHDR 400 True Black uyumu ile sadece görüntülerin netliği değil, aynı zamanda yüksek kontrast oranlı canlı renkleri ve koyu siyah tonları oluşturmasını sağlıyor. Tabi bu akıcı görüntülerin sunulması için de soğutma gereksinimi ciddi önem taşımakta. Asus bu konuda özel soğutma bloğundan oluşan gelişmiş hava akışı tasarımı sayesinde panelin serin bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra Grafen filmi sayesinde görüntü yanma riskini azaltarak istikrarlı bir performans sergilenmesinde yardımcı oluyor. Nvidia G-Sync ve AMD FreeSync Premium Pro gibi senkronize teknolojilerini barındıran model, Dolby Vision ve HDR10 desteğini veren ilk ROG monitör olma özelliğine sahip. Technopat.net Yayın Kanalları ve Sosyal Medya Hesapları: ◭ Site → https://www.technopat.net/ ◮ Forum/Sosyal Ağ → https://www.technopat.net/sosyal/ ◩ TikTok → https://www.tiktok.com/@technopatnet ◪ Twitch → https://www.twitch.tv/technopat ◧ LinkedIn → https://tr.linkedin.com/company/technopat ◨ Twitter → https://twitter.com/TechnopatNet ◎ Instagram → https://www.instagram.com/technopatnet/ ◫ Facebook → https://www.facebook.com/Technopat/ ○ YouTube → https://www.youtube.com/technopat ◙ https://www.youtube.com/channel/UC-gs6ml23jQKvLC86LzpQ0g → Technopat Global YouTube/TPN → https://www.youtube.com/channel/UCsh0Qd1GDHK8Hnvn02bluzA → Technopat Social English/International Section → https://www.technopat.net/sosyal/bolum/english-section.118/ Technopat bağlantılardan gelir kazanabilir, Affilliate bağlantıları, reklam ve sponsorluklar içerir. Paylaşılan bilgiler ve test sonuçları objektiftir. Yorumlar da yapılan testlere dayalıdır, tecrübeli editörlere aittir ve izleyicilere faydalı bilgi sunmayı amaçlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=HnwlpvTEReo
  • enja kullanıcısına yanıt

    Bunu paylaşmaya gelmiştim :)

  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.