Şimdi Ara

Yeni nesil Türk Malı Uydular ve Silahlı, uydu bağlantılı yeni ANKA S IHA özel video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eskiye nazaran buda iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan07-36

    quote:

    Orijinalden alıntı: ECB

    quote:

    Orijinalden alıntı: DETROID35

    Genelde yorum yazmayı istemiyorum bu tür yerlere.Yazdıgımdada insanlar kabullenemiyor.Şimdi birincisi türkiye gelişiyor.Doğru gelişmiyor demedik.Anka işte altay som göktürk cirit akrep neyse bunlar çok güzel aletler seviyorum.Fakat yıl olmuş 2015 ne bir nükleer tesissimiz var.Nede 30000 feet yüksege çıkan füzelerimiz var, kendimizi kandırmayalım.Bugun A10 gibi dandirik bir uçak bile 30000 feetten uçarak bombalama yapıyor.Türklerin kısa menzilli rapier stinger orlikon falan filan işte L70 kısa menzilli yeni geliştirdikleri füzeler toplarda 10000 feet çıkabiliyor.Elin gavuru 30000bin fitten uçuyor sen 10000 feed lik füze yapıyorsuno uçaga ancak tepeden bakarsın.Ve gittikleri menzinde komedi gibi 2km 7km.Ulen top bile bundan daha uzaga gider.Türkiye gelişmiş degil.Bugun bir savaş çıksa.Türkiye fransa fransa yener.Türkiye suriye.Suriye yener.Neden suriye yener.Adamların sınırını kaç tane uçagımız geçti içeri girdigi an vuruldu.F4 maket uçak degil.Çok hızlı bir uçak.Uçak savarın vurması zor.FÜzede zor.Ancak lazer silahı gerek.Suriyede lazer silahı var.Suriye güçsüz diyorsunuz ya bizden daha fazla tankı bizden daha fazla füzesi var hemde türkiyenin her yerini vurucak türden.Rusya Çin iran ile müttefik olması ayrı bir dert.Boş boş konuşmayın.Suriyeye amerika bile gt korkusundan giremedi.Türkiye bir iki maket uçak yaptı diye bölgenin en güçlü devletimi.Sizi bişey söylücem.Gürcistan rusyaya kafa tuttu.1 gün içinde gürcistan işgal edildi cumhurbaşkanları gravatını yedi.Yaktı yıktı yok etti rusya.Bir allahın kulu çıkıp dedimi rusya sen napıyon artismisin hadi gel benlede savaş.Hepsi mal mal baktı.Güç budur.Türkiyede insan ölür bişey yok.İsrail insanlarımızı katleder bişey yok özür dile israilde dilemiyorum len sıkıysa gelde dilet diyor.Suriye bir sürü top attı uçak düşürdü.Yani türkiye zayıf bir ülke güçlü bir ülke anında tepki verir.Konuşarak degil yok ederek.


    Hacı, senin zihniyet bundan 5-6 sene önce neden kendi askeri ürünlerimizi üretmiyoruzda gidip almanyadan fransadan amerikadan alıyoruz diyordu. Herhangi bir savaş halinde adam desteği kestimi parasını verip aldığın uçağı, tankı vs. kullanamayız diyordunuz.

    Şimdi ise ufak çaplıda olsa kendi araçlarımızı yapıyoruz ama ne hikmetse gidip elin adamından aldığı araçlar yüzünden suriyeden tırsıyosun.

    1)Bu durumda iki sorum olacak sana; Madem amerika desteği kesip cihazları kullanılmaz hale getirebiliyor o zaman senin tabirinle nasıl tıpası? yetmiyorda suriyeye giremiyor. (Amerika istediği takdirde suriyeyle bizi üst üste koyup tesbihine imame yapar)

    2)Bu ülkede ne yapılıyorsa hemen gidip bu işi tee yıllar önce yapan ülkelerle kıyaslıyorsunuz? Bunda ki amacınız ne çok merak ediyorum. 7000 feet uçuyor adamlar diyorsunda o adamlar o mesafeye çıkabilmek için önce 1000 sonra 3000 sonra 5000 şuan 7000e çıktı. Ha deyince 10 basamaklı merdiveni tek hamlede çıkamazsın. Bu işlerde biraz sabır lazım gerisi zaten gelir getirilmek istendikten sonra.

    Teşekkür ediyorum şimdiden düzeyli şekilde istişare gireceğin için.

    Arkadaş pek bir şey bilmeden yorum yapmış hocam. 30 bin feette ilerleyen bir araca karşı kesinlikle savunmasız değiliz. F-16, F-4 gibi savaş uçaklarımız 50 bin feete dahi çıkabilir. Rahatlıkla uçaklarımızla o tip hedefleri vurabiliriz. Ha hava savunmamız zayıf mı zayıf orası doğru.

    Suriye'de lazer silahı olduğunu iddia etmiş. Lazer silahını ABD dahi tam anlamıyla kullanmıyor daha. Sadece füze, insansız uçak gibi küçük nesneleri vurabiliyor. F-4 savaş uçağını da füzeyle vurmak hiç zor değil. Kilitlenebildiği vakit F-22'yi bile füzeyle kolayca vurmak mümkün.

    Suriye'nin balistik füze alanında da bize çok fazla tehdidi yok. Zira kullandıkları Scud füzeleri sıvı yakıtla çalışıyor. Onu hazırlayıp, fırlatana kadar hedef olur çoğu. Balistik füzede bize tehdit olabilecek ülke Suriye değil, İran'dır. Hava kuvvetleri açısından komşu ülkelerden hiçbiri bizim kadar güçlü de değil.



    Kardeşim eskide de şimdi de çok güçlü ülke olduğumuzu düşünmüyorum. Ama bu demek değildir ki; suriye bile gelip bizi vuracak. Bu tür işlerde halk faktörü çok çok önemli. NASA bile belli bir mesafeden roket atışlarını izlemek isteyenlerden adam başı 5$ alıyordu ordan bile gelir sağlıyor ki araştırdım sırf destek olmak için yetişkinler ile kucak kucağa dururdu ki fazla para verelim diye. Bu en basit örneği. Ama dönüp bizim ülkemize bakınca; hemen küçük görmeler başlıyor. Yok şu böyle, bu öyle yaptı az ilerdeki böyle böyle yaptı biz daha bunlarla uğraşıyoruz vs tarzında cümleler ve bu tür tepkilerde çoğunlukta azınlıkta değil. Şimdi bu şekilde halktan destek görmedikten sonra istersen güneşe ayak bas bu insanlara az gelir.

    Ben açıkcası böyle haberleri takip eder, gurur duyarım. Çünkü bundan önce hiçbir şekilde bu tür girişimlerimiz yoktu. Ha bu demek değildir ki bu savunmamım ardından siyasi sempatizan bir destek çıksın. X parti şimdi bunu yapıyorsa desteklerim. Yarın Y partisi başa gelir X partisinin yaptıklarının üstüne daha çok şey koyar geliştirir gider onu desteklerim. Asıl ülke yönetim yeri yan gelip yatma yeri değildir. Birşeyler yapmaya çalışan kim olursa olsun desteklerim.

    Benim umudum var ülkemiz Allah'ın izniyle çok yüksek yerlere gelecek. Kulağı çekilen, söz geçirilen değil sözü dinlenen ülke olacağız evvel Allah.




  • İsrail heron ları ne zaman envanter dışı kalacak acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E ne olacaktı sanki Cumhuriyet tarihi boyunca uzay teknolojileri ile uydu üretimi ile uğraşıyordukta bu yapılanlar onların üstüne inşa ediliyor yok ki böyle bir gerçek yeni yeni başlıyoruz aniden bazı arkadaşlar USA gibi NASA gibi teknoloji olsun diyorlar böyle bişey mümkün olamaz NASA çalışmalarına 1950 yıllarında başladı o yıllarda ülkemizde klasik oldu ama gerçek ekmeğimizi bile karne ile alıyorduk taki bugünlere gelene kadar bu ülke darbelerden başınımı kaldırdıda UYDU teknolojilerle çalışma imkanımı buldu bu süreç bebek gibidir emeklemeden yürümeyi öğrenemezsin.Her yapılanın siyasi argümana bağlarsak iş güç yapmayı bırak tahta köprü yapamayız.
    Lütfen daha fazlada kendimize haksızlık etmeyelim temel atılmadan binayı inşa edemeyiz bu bir süreç ilerde daha iyi olacağına daha iyi konuma geleceğimize inancım tamdır.

  • bu fuara girmenin bir yolu varmı ya basın olacaksın yada asker mühendisleri almıyorlar mı....

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.