Şimdi Ara

YENİ NESİL YAZAR KASA / POS (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
8
Favori
46.428
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewizsthank1

    Profilo vx680 teknisyeniyim.Sorun yaşayanlara yardımcı olabilirim.
    Merhaba, gökte ararken forumda buldum sizi :)

    profilo s900 kullanıcısıyım yardımınıza ihtiyacım var.

    fiş limiti bu sene 1200 tl oldu fakat benim cihazda 900 tl olarak işlem yapabiliyorum.

    1200 tl olarak nasıl ayarlayabilirim yardımcı olabilir misiniz lütfen?

    şimdiden teşekkür ederim
  • Niye bunlar çıktı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mavi Korsan

    Merhaba, gökte ararken forumda buldum sizi :)

    profilo s900 kullanıcısıyım yardımınıza ihtiyacım var.

    fiş limiti bu sene 1200 tl oldu fakat benim cihazda 900 tl olarak işlem yapabiliyorum.

    1200 tl olarak nasıl ayarlayabilirim yardımcı olabilir misiniz lütfen?

    şimdiden teşekkür ederim

    Alıntıları Göster
    Normal şartlarda cihazı güncellediğiniz de otomatik limitin 1200 TL ye gelmesi gerekiyor. Farklı bir durum için R2 bayisini arayarak uzaktan destek alabilirsiniz.

    Halen çözüm bulamadıysanız yardımcı olacak birilerini bulabilirim. Uzaktan çözülür en kötü.

    Bu arada Ödeal Ödeme kuruluşu olarak Profilo ile ortak bir çalışmamız mevcut. Elinizdeki S900 cihaza sektörünüz uygun ise tüm banka taksitlendirmelerini her hangi bir maliyete girmeden tanımlıyabiliyoruz.

    Eğer taksite açık bir sektör değilseniz 2,25 komisyon oranı ve ertesi günü hesabınızda olacak şekilde bir çalışmamız da mevcut.

    Hiç bir limite takılmadan alt limit verimsizlik gibi dertleriniz olmadan çalımanın lüksünü bizimle görebilirsiniz.

    ÖdeAl Ödeme Kuruluşu
    Yazar Kasa Uzmanı
    Ümit KORKMAZ
    549 6192221




  • umitkorkmaz73 U kullanıcısına yanıt
    merhaba, ilginize teşekkür ederim.
    zaten ödeal ile birlikte aldım cihazı.
    profilo çağrı merkezini aradım uzaktan rahatlıkla yapılacak işlem için ücretli servis yönlendireceğini söyledi. tarif edin ben yaparım dedim olmuyor illa servise para vermeniz gerekiyor demiş oldu. bende kalsın dedim.
    cihazı nasıl güncelleyebiliriz peki=?
  • Şuan konuya bakıyorum 2015 tarih piyasada bomba gibi girip kaybolan vera marka, ilk çıktı zamandan bu yana her hangi bir güncelleme yapılmadan devam eden Profilo S900 ve bu ödeme noktasında kale olarak bilinen ingenico iwe 280 model üretimi bitirmesi ve yerine yeni model İngenico Move 5000 F çıkarması gibi yazar kasa pos sektöründe köklü değişiklikler oldu şuandaki gündem ise Andorid pos cihazları yavaş yavaş olması ile birlikte sektör yavaş yavaş farklı yönlere ilerleniyor. Günümüzde Temassız ödeme yada QR kod gibi ödeme yöntemleri ile yeni tanımlar gelecektir andorid pos cihazları sayesinde.

    Şuanda Güncel Cihazları buradan bakabilirsiniz.





  • #verifone vx680 ECR kullanıcısı olarak bu markayla tanıştığım güne lanet ettim. garanti bittikten kısa süre sonra arıza vermeye başladı. pil değişecek dediler. bu makineyi kullanmıyorum bile içerisine pos bile kurdurmadım. yüzde 99 kapalı sadece kullanacağında açtığın makinenin pili bitiyor. neyse değiştirdiler. tam 1.5 yıl sonra tekrar aynı arıza. yahu her 2 yılda bir durduk yere bana ait olmayan problem yüzünden yetkili servis mi çağırmak zorundayım? makine içi açmak kanunen yasak. bu yüzden pili sadece yetkili servis değiştirebilir. sen kendin alıp takamazsın. buda ne oluyor havadan yetkili servis masrafını doğuruyor. belki pili ben dışarıdan çok ucuza alacağım. olmaz bizde ki pili bizim sattığımız fiyattan almak zorundasın. hem de her 1,5 yılda bir. çok kötü bir durum ya.

  • Ödeme Noktası Ö kullanıcısına yanıt

    ingenico iwe 280 cihazını sıfır satın aldım 2020 yılında hızlıyasarkasa.com dan. gözüm gibi baktım. standını aldım, ekran koruyucusu aldım ,müşteriye el değdirmedim. koyduğum standından 3 yıl boyunca gram oynatmadım. ve bugün sabah ''alert irruption'' hatası aldım. yani cihaz bozuldu. garantisi de bitmiş. sebebini sordum . düşme veya sıvı temasından oluyor dediler. :D haydi buyrun ne düştü ne sıvı teması oldu. özel metal stand da duruyor. bugun sabah dükkanı açtıgımda bir güncelleme aldım. onu yaptı. yaptıkdan sonra ilk müşteri de kartla cekim yaparken alert irruption hatası verdi. bi servis söyledi isim vermiycem . genel merkez yazılımla bozuyor dedi. garantisi bitmiş cihazlar sırasıyla servise gidiyor ve herkesten 2000 3000 tl cukkalıyorlar büyük ihtimalle. yazıklar olsun ya. hayır değiştircem de doğru düzgün pos cihazı da yok piyasada. internet de dolu insanların bu hata ile karşılaşıp mağdur edilmesi. söylencek cok şey varda neyse..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 15 Haziran 2023; 18:50:7 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.