Şimdi Ara

yeni octavia yorum!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben bunun 1,6 mpi 102 bg sürdüm o bile gayet başarılıydı bana göreki fsı motoru çok daha güzeldir araba konfor kouyor abi kesinlikle almanı öneririm hiç mondeoya kafanı bile uzatma bence ama mondeo alcam diyosan git 75 milyarı ver full ünü al bunada gerek yok tabi.
  • Ha iyi ki bakmışım bu konuya tam adamını buldun arkadaşım. Eğer okumaktan bıkmazsan bir octavia yeni kasa kullanıcısı olarak yaptığım tüm araştırmları aktarayım Hatta bunu arşiv olarak saklarsın:
    Yeni kasa Octavia ilk kez italya da 2004 te tanıtıldıktan sonra yılın en iyi tasarımlı arabası seçilmişti. Yukarıda ifade edilenin aksine ingilterede ilk beş te değil ilk üçtedir Bunlardan 1. lexus, ikincisi accord, üçüncüsü octi dir. Whatcar , jd powers sitesinde müşteri memnuniyetinde hep ilk üçtedir. resimlerini koyamıyorum ama isteyene mail atabilirim. 2004 ten bu yana ödüle doymamıştır. En iyi tasarım ödülü, en iyi aile arabası, altın dieksiyon ödülü bunlar arasındadır. Farikası avrupa çapında teknolojisi en gelişmiş fabrika seçilmiştir. Almanya da en çok ithal edilen yabancı araba octaviadır. Fifthgear da eskime payı en uzun araçlardan biri olarak kabul edilir.
    Otoshowun (burayı unutmayın) Audi a4, jetta, yeni kasa volvo S40 ve octavia arasında yaptığı karşılaştırmada toplam puanda 1. octavia olmuştur (Diğerleri sırasıyla jetta, A4 ve sonuncusu S40 tır)
    Yine sırt çantalılar diye bir siteydi galiba orada mazda3, yeni kasa megane, hyundai elentra ve octavia arasındaki kıyaslamada da Octavia birinci çıkmıştır.
    Siğer bilgiler İngilterede Bu arabanın lakabı fakirin porcshesi olarak anılır.
    Ekşi sözlükte tanımlardan birisi de: Octavia, bagajına baktığında OHA dedirten arabadır.
    Diğer ilginç bilgiler: Yeni kasa elegance 1.6 octavia fabrika değeri itiariyle yeni kasa passattan daha ağır çıkmaktadır.
    İngilterede yapılan tüm değerlendirmelerde jettanın her zaman önünde çıkmaktadır.
    Otomobil gazetesine ( bu gazete yıllık araç istatistikleri çıkarıyor ayrıca) göre OCtavia sanılanın aksine Octavia D1 segmentindendir. ve bu segmente passat da vardır ama kabul atmek lazım passat D3 segementinde olduğu için bir parmak daha iyidir. Ha bu arada sanılanın aksine bazı cahiller yok yok süperb ile passat aynı sınıfta diye iddia ederler ama süperb E sınıfındadır ve passatta daha uzun, daha geniş ve daha ağır bir arabadır. Yine diğer bilgi jetta C sınıfında gözükmektedir.
    Bindiğinde kusur bulamazsın, sağlamlık hissi verir. Gerçi arkadan bir vectra bana çarptı tamam arka taraf sağlam derler ama vectracı da şaşrımıştı onun önü dağıldı tampon kırıklı olarak yerinden çıktı far ve pancuru kırıldı hatta ilginçtir plaka alüminyum olmasına rağmen o bile tuhaf ezilmişti ama benim sadece arka tamponda diğer arabanın plakasından kaynaklanan bir çizik oluştu.
    Yine bizim burda bir abi tırın altında kalmıştı hep söyler durur bu araba olmasaydı ben ölmütüm diye.
    Yine bu sitede okudum adam octavia ile 6 takla atmış da üstünü silkleyerek çıkmış diye.
    Neyse yukarıdakileri özetlersek bu arabayı alanın memnun kalmaması pek nadirdir. Ha bu arada yine whatcar da jetta ve Octavia yorumlarında jetta için kişiliği belirsiz ifadesi kullanırken Octavia için kişilik arabasıdır diyordu. Yani senin anlayacağın bu arabanın bir kimliği vardır hatta bir markadır modelden ziyade soranlar hep skoda octavia demez direk octavia der ve bunu duyan da anlar.
    DAha bir çok ekleme yapabilirim ama şimdilik hatırlayabildiklerim bu kadar. Ben de megane, golf jetta ve honda arasından seçtim bu aracı. Gerçi benim için bagaj kriterdi. Uzun yolda çok lazım oluyordu. Hangar gibi bagajı vardır 560 litre, bu kategoride bu kadar büyük bagajı olan araba yoktur. Tamam 500 litre civarı bagajı olan araç çoktur ama bu arabanın bagajı daha farklıdır: Dikine de geniş olduğu için üç büyük valizi raha yerleştirir yanlarına da başka eşyalar koyarsın Diğer araçlarda bu mümkün değildir.
    Benim bir tespitimi aktarayım ve bunu sanırım pek yapan olmamıştır. Tam rakamlar iyerindeki bilgisayarımda ama aracı aldığımdan bu yana şehir içi-dışı 9000 km yapmışım 1 yıl oldu. yaklaşık 2000 ytl lik benzin aldım şehir içi şehir dışı toplamda 7.8 litre çıkmaktadır. Bunu çok görenler olabilir ama bu şekilde tespit yapılsa bir çok aracın sanılanın daha fazlası çıkacağına inanıyorum ki bu durumda bu aracın bu rakamını da normal buluyorum. Yoksa kilmoetreyi sıfırlayarak yaptığım hesaplamalrda çok kere 100 km de üç kişilik bir aileyle ve bagajla 5.8- 5.9 yakalmışımdır. Ama bence en sağlıklı hesaplama yukarıdaki genel hesaplamadır.
    Bu ay yıllık bakımını yaptırdım 160 YTL tuttu ve bu da çok iyi bir rakamdır herhalde. Yine bu hafta ön camımı kırmışlardı sensörlü camdı 450 ytl tuttu.
    BU arabanın FSI si daha iyi denir ama sanılanın aksine düşük devirlerde isteksizdir ve 98 oktan benzin bulamazsan için rahat etmez. MPİ si de sanılanın aksine şehir içinde FSI den daha ataktır.
    Gelelim eksilerine daha önce hafif araç kullanıdysan 1.6 motor sana test sürüşünde ağır gelebilir amane hikmettir ki özellikle ikinci vites te ağır gözüken araba rahat 200 km yapabiliyor ve sen tek elle bu hızda araca rahat hakim olabiliyorsun.
    Yenisinin lastikleri bridgestonun en adi lastiği dir. Bunun da katkısıyla 100-120 kilometreden sonra teker sesinin yanı sıra camlardan rüzgar sesi duyabilirsin. Rüzgar sesi sanıyorum octavianın kronik sorunu.
    Süspansiyon biraz sert gelebilir ama bu bir üretim tercihidir. İmalatçılar hakimiyeti artırmak için süspansiyonu sert yapabiliyorlar.
    Gelelim son noktaya her nekadar ben bu arabayı övsem de asıl önemli olan beğenmektir. Beğeniyorsan pekala megane, honda corolla da çok güzel araçlardır. Beğenmezsen octavia bir takoz gibi de gelebilir. Yalnız taknik kıyaslamaları dikkate alırsak Octavia sanılanın aksine bir çok araçtan kalitelidir.
    Türkiyede ikinci eli düşünmek zorunda hissedebilirsin kendini ama aracı alıp da altı ay sonra saacaksan Octavia alma demek gerekir. Gerçi bu kadar kısa sürede araç değiştirilecekse hiç bir araç prim getirmez.
    Neyse aklıma başka şeyler gelirse yine yazarım.
    SON SÖZ EN İYİ ARAÇ SENİN BEĞENDİĞİN ARAÇTIR




  • yukarıda yazılanları büyük bir iştahla okudum güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: isnilgiz

    Ha iyi ki bakmışım bu konuya tam adamını buldun arkadaşım. Eğer okumaktan bıkmazsan bir octavia yeni kasa kullanıcısı olarak yaptığım tüm araştırmları aktarayım Hatta bunu arşiv olarak saklarsın:
    Yeni kasa Octavia ilk kez italya da 2004 te tanıtıldıktan sonra yılın en iyi tasarımlı arabası seçilmişti. Yukarıda ifade edilenin aksine ingilterede ilk beş te değil ilk üçtedir Bunlardan 1. lexus, ikincisi accord, üçüncüsü octi dir. ...


    ilk üçte olması normal. ingiliz arkadaşım söylemişti. orda taksiler hep octavia mış..
  • arkadaşım çok saol yazını sonuna kadar okudum güzel olmuş tabiki satmak istemem hemen ama bu dünya hali ne olur ne olmaz o yüzden biraz düşündürmeye başladı etrafımda fazla octavia görmüyorum herneyse bakalım bi test edeyim yine burda aktarırım izlenimlerimi herşey için saolun....
  • Aslında İngilterde uzun süre bulundum. Taksiden kastınız, ticari taksi ise bu mümkün değildir. İngilizler statükocu insanlardır. hala 60 yıl oncesinin uyuz tipli araçlarını ticaari taksi olarak kullanıyorlaar tabi tip olarak, çünkü o eski tip arabanın sıfırını yapıyorlar. Hatta bunun oyuncak maketlerini gelen turistlere içinde kalemtraş koyulmuş olarak satıyorlar. Benim asıl kastım ingilizlerin tutumluluğu, müthiş hesap yaparlar en ucuza en iyiyi seçmekte ve almakta üstlerine yoktur. Octavinanın ingilterede tutulmasının nedeni budur. Yoksa konfor, performans ve özellik olarak bu ayarda hem orada hem türkiyede çok vardır. ama ingilizler buna "value for money" diyorlar yani paranın tam karşılığı. aynı özelliklerde daha pahalı başka araca niye bineyim diyor. Çünkü onlarda servise araç baktırmak artık bir yaşam standardı olmuş Çünkü onlarda araç muayene iyi gelişmiş ve çok önemli, serviste yeni fren bakımı yapılmış aracın yolda fren nedeniyle yolda kalması halinde servisin burnundan fitil fitil getiriyorlar. servis standardının getirdiği diğer bir olgu ise eskimiş aracın servis masraflarının çok olması ve bu nedenle ikinci ellerin düşük olması. Eskiyse hala tıkır tıkır işlese bile muayene gereği belli bakımlar yapılması erekeceğinden ve eskime yılı artıkça bakım listesi de kabardığından aracın ne kadar kaliteli ve sağlam olursa olsun hatta mercedes olsun farketmiyor bu onun ikinci elini düşürüyor. Çok iyi billiri benim bir ingiliz arkadaşım burada 25 milyara alabileceğin bir aracı orda tl karşılığı 8000 ytl almıştı. Buradan anlatmak istediğim ingilizlerin araba alırken ikinci elinde prim yaparım diye değil belli bir düzeydeki servis masrafını salt kabul ederek en ucuza en kaliteli aracı alma güdsüne sahip oldukları. Bu ndenle octavianın üçüncü olduğu ülkede masrafından dolayı golf 48, passat 60 ıncı sıradadır. Ama bizde bu güdü ters işlediği için passat tartışılmazdır yeri her zaman 1 dir golf te iki olsun. biz türküz en iyisini biz biliriz demek istemiyorum ama ikinci elde prim yapacak hesabıyla araba alma işinden vazgeçtiğimiz takdirde (ki ben bu konuda avrupa standardına çok kısa sürede ulaşabileceğimize inanıyorum) Ocatvianın yeri iddia ediyorum diğer araçların hep önünde olur. SAygılar.......




  • quote:

    Orjinalden alıntı: isnilgiz

    Ha iyi ki bakmışım bu konuya tam adamını buldun arkadaşım. Eğer okumaktan bıkmazsan bir octavia yeni kasa kullanıcısı olarak yaptığım tüm araştırmları aktarayım Hatta bunu arşiv olarak saklarsın:
    Yeni kasa Octavia ilk kez italya da 2004 te tanıtıldıktan sonra yılın en iyi tasarımlı arabası seçilmişti. Yukarıda ifade edilenin aksine ingilterede ilk beş te değil ilk üçtedir Bunlardan 1. lexus, ikincisi accord, üçüncüsü octi dir. Whatcar , jd powers sitesinde müşteri memnuniyetinde hep ilk üçtedir. resimlerini koyamıyorum ama isteyene mail atabilirim. 2004 ten bu yana ödüle doymamıştır. En iyi tasarım ödülü, en iyi aile arabası, altın dieksiyon ödülü bunlar arasındadır. Farikası avrupa çapında teknolojisi en gelişmiş fabrika seçilmiştir. Almanya da en çok ithal edilen yabancı araba octaviadır. Fifthgear da eskime payı en uzun araçlardan biri olarak kabul edilir.
    Otoshowun (burayı unutmayın) Audi a4, jetta, yeni kasa volvo S40 ve octavia arasında yaptığı karşılaştırmada toplam puanda 1. octavia olmuştur (Diğerleri sırasıyla jetta, A4 ve sonuncusu S40 tır)
    Yine sırt çantalılar diye bir siteydi galiba orada mazda3, yeni kasa megane, hyundai elentra ve octavia arasındaki kıyaslamada da Octavia birinci çıkmıştır.
    Siğer bilgiler İngilterede Bu arabanın lakabı fakirin porcshesi olarak anılır.
    Ekşi sözlükte tanımlardan birisi de: Octavia, bagajına baktığında OHA dedirten arabadır.
    Diğer ilginç bilgiler: Yeni kasa elegance 1.6 octavia fabrika değeri itiariyle yeni kasa passattan daha ağır çıkmaktadır.
    İngilterede yapılan tüm değerlendirmelerde jettanın her zaman önünde çıkmaktadır.
    Otomobil gazetesine ( bu gazete yıllık araç istatistikleri çıkarıyor ayrıca) göre OCtavia sanılanın aksine Octavia D1 segmentindendir. ve bu segmente passat da vardır ama kabul atmek lazım passat D3 segementinde olduğu için bir parmak daha iyidir. Ha bu arada sanılanın aksine bazı cahiller yok yok süperb ile passat aynı sınıfta diye iddia ederler ama süperb E sınıfındadır ve passatta daha uzun, daha geniş ve daha ağır bir arabadır. Yine diğer bilgi jetta C sınıfında gözükmektedir.
    Bindiğinde kusur bulamazsın, sağlamlık hissi verir. Gerçi arkadan bir vectra bana çarptı tamam arka taraf sağlam derler ama vectracı da şaşrımıştı onun önü dağıldı tampon kırıklı olarak yerinden çıktı far ve pancuru kırıldı hatta ilginçtir plaka alüminyum olmasına rağmen o bile tuhaf ezilmişti ama benim sadece arka tamponda diğer arabanın plakasından kaynaklanan bir çizik oluştu.
    Yine bizim burda bir abi tırın altında kalmıştı hep söyler durur bu araba olmasaydı ben ölmütüm diye.
    Yine bu sitede okudum adam octavia ile 6 takla atmış da üstünü silkleyerek çıkmış diye.
    Neyse yukarıdakileri özetlersek bu arabayı alanın memnun kalmaması pek nadirdir. Ha bu arada yine whatcar da jetta ve Octavia yorumlarında jetta için kişiliği belirsiz ifadesi kullanırken Octavia için kişilik arabasıdır diyordu. Yani senin anlayacağın bu arabanın bir kimliği vardır hatta bir markadır modelden ziyade soranlar hep skoda octavia demez direk octavia der ve bunu duyan da anlar.
    DAha bir çok ekleme yapabilirim ama şimdilik hatırlayabildiklerim bu kadar. Ben de megane, golf jetta ve honda arasından seçtim bu aracı. Gerçi benim için bagaj kriterdi. Uzun yolda çok lazım oluyordu. Hangar gibi bagajı vardır 560 litre, bu kategoride bu kadar büyük bagajı olan araba yoktur. Tamam 500 litre civarı bagajı olan araç çoktur ama bu arabanın bagajı daha farklıdır: Dikine de geniş olduğu için üç büyük valizi raha yerleştirir yanlarına da başka eşyalar koyarsın Diğer araçlarda bu mümkün değildir.
    Benim bir tespitimi aktarayım ve bunu sanırım pek yapan olmamıştır. Tam rakamlar iyerindeki bilgisayarımda ama aracı aldığımdan bu yana şehir içi-dışı 9000 km yapmışım 1 yıl oldu. yaklaşık 2000 ytl lik benzin aldım şehir içi şehir dışı toplamda 7.8 litre çıkmaktadır. Bunu çok görenler olabilir ama bu şekilde tespit yapılsa bir çok aracın sanılanın daha fazlası çıkacağına inanıyorum ki bu durumda bu aracın bu rakamını da normal buluyorum. Yoksa kilmoetreyi sıfırlayarak yaptığım hesaplamalrda çok kere 100 km de üç kişilik bir aileyle ve bagajla 5.8- 5.9 yakalmışımdır. Ama bence en sağlıklı hesaplama yukarıdaki genel hesaplamadır.
    Bu ay yıllık bakımını yaptırdım 160 YTL tuttu ve bu da çok iyi bir rakamdır herhalde. Yine bu hafta ön camımı kırmışlardı sensörlü camdı 450 ytl tuttu.
    BU arabanın FSI si daha iyi denir ama sanılanın aksine düşük devirlerde isteksizdir ve 98 oktan benzin bulamazsan için rahat etmez. MPİ si de sanılanın aksine şehir içinde FSI den daha ataktır.
    Gelelim eksilerine daha önce hafif araç kullanıdysan 1.6 motor sana test sürüşünde ağır gelebilir amane hikmettir ki özellikle ikinci vites te ağır gözüken araba rahat 200 km yapabiliyor ve sen tek elle bu hızda araca rahat hakim olabiliyorsun.
    Yenisinin lastikleri bridgestonun en adi lastiği dir. Bunun da katkısıyla 100-120 kilometreden sonra teker sesinin yanı sıra camlardan rüzgar sesi duyabilirsin. Rüzgar sesi sanıyorum octavianın kronik sorunu.
    Süspansiyon biraz sert gelebilir ama bu bir üretim tercihidir. İmalatçılar hakimiyeti artırmak için süspansiyonu sert yapabiliyorlar.
    Gelelim son noktaya her nekadar ben bu arabayı övsem de asıl önemli olan beğenmektir. Beğeniyorsan pekala megane, honda corolla da çok güzel araçlardır. Beğenmezsen octavia bir takoz gibi de gelebilir. Yalnız taknik kıyaslamaları dikkate alırsak Octavia sanılanın aksine bir çok araçtan kalitelidir.
    Türkiyede ikinci eli düşünmek zorunda hissedebilirsin kendini ama aracı alıp da altı ay sonra saacaksan Octavia alma demek gerekir. Gerçi bu kadar kısa sürede araç değiştirilecekse hiç bir araç prim getirmez.
    Neyse aklıma başka şeyler gelirse yine yazarım.
    SON SÖZ EN İYİ ARAÇ SENİN BEĞENDİĞİN ARAÇTIR



    http://www.autoshow.com.tr/karsilastirma/00762/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinemre


    ilk üçte olması normal. ingiliz arkadaşım söylemişti. orda taksiler hep octavia mış..


    Almanyada da merso taksiler.O zaman mercedes ler de kötü araba ?

    Yazı yazarken zihnimizi biraz çalıştıralım lütfen.
  • isnilgiz arkadaşım cidden çok güzel ve faydalı bilgiler vermişsin
    bende senin yazdıklarının çoğunu okudum.hatta dediğin gibi kuzenim ingilterede yaşıyor.o da senin dediklerinin benzerini söylemişti.doğru diyorsun.ingilizler araba seçerken paralarına göre karşılığını alabilecekleri arabayı seçiyorlar.o konuda çok titiz olduklarını çok kere duymuşumdur

    benzeri şekilde ingilterede yapılan çok yeni bir ankette müşteri/kullanan memnuniyeti olarak yapılan sıralamada tüm arabalar içinde octavia 1 numara duruyor.

    size driver power 2007 diye geçen ve çok geniş katılımı olan anketin şu anki sonuçlarını vereyim.millet octavia is the best demiş.yani aile arabaları içinde memnuniyet açısından 1 numaralı otomobil skoda octavia

     yeni octavia yorum!!!


     yeni octavia yorum!!!


    detayına burdan bakabilirsinizhttp://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2007/archive/

    birde octavia kullanan arkadaşlar tecrübelerini ve yorumlarını yazıp bu arabanın iyi ve köyü yönlerini bizlerle paylaşır ise octavia almayı düşünenler için faydalı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Ekim 2007; 13:10:34 >




  • çok güzel anlatmışsın. (okkalı)

    bende şunu ilave ediyim.
    geniş bagaj isteniyorsa vw gurubunda bu segmentte en iyisi bence octavia...

    quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000

    Çekoslavak çeliği, güvenli, okkalı araç, kaliteli malzeme ve işçilik, sorunsuz .....
  • bu neyi ispatlarki
    bende havaalanında octaviya taksiye bindim çok moralim bozuldu.
    keşke binmeseydim diye düşündüm... ağladım...

    arkadaşım hangi ülkelerde hangi araçları taksi yapıyorlar bir bilsen.


     yeni octavia yorum!!!

     yeni octavia yorum!!!

     yeni octavia yorum!!!

     yeni octavia yorum!!!



    yani kısacası isteyen işine geldiğini TAXI yapar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: metinemre


    ilk üçte olması normal. ingiliz arkadaşım söylemişti. orda taksiler hep octavia mış..




  • TR de bile jaguar taksi var.Şimdi jaguar kötü araba mı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: k2fg9

    TR de bile jaguar taksi var.Şimdi jaguar kötü araba mı.


    ohha nerde var... bi binsek mi...
  • valla x5 taksi var q7 var hatta utanmasalar 911 alıp taksi yapacaklar ben bekliyorum bakalım neler taksi olacak daha .
    arkadaş konuyu açalı 3-4 ay geçmiş alacağını almıştır işine gücüne dönmüştür bile
  • quote:

    Orjinalden alıntı: infsphinx

    ohha nerde var... bi binsek mi...


    Lin'q

  • yabancı ülkelerde taksiye devletin teşviki var.
    ötv gibi bir dalgametre peşinde değiller.şimdi türkiyedede taksilerden ötv almayıp daha az bir vergi alsalar elbette taksiler mercedes filan olur
    türkiyedeki araba fiyatlarının yarısını hesaplayın.yurtdışında bu fiyata ve birde çok düşük faizle millet taksi sahibi oluyor
    mazotta taksilere daha ucuza veriliyor birde o konu var.taksici bu durumda dizel mercedes alır kullanır elbette
  • octavia süperr bi arac daha yeni test ettimm.ilk önce bayide adam bana en ufak 2 malzemesini gösterdi..bi jantdan bi yer bide bagajdan.bu iki yerde ve aracın bütün parcalarında vw ve audi isaretleri var..malzeme kalitesi süperr tipi zaten cok ii performansta iyi daha ne olsun aralıkta bi araba alcam eger fiyat biraz ucuz olsa dizellri bunu alırdımm...
  • Almanyada heryerde E serisi taksiler dolasiyor,gelde almanyada E serisi al.

    derler ya adam gibi araba,iste yeni otavia benim gözümde öyle bir arac,iciyle,disiyla,fiyatiyla cok güzel ve kaliteli.
  • @TheGate



    aracın tek kötü yonu var oda düşmanlarının çok olması
  • quote:

    Orjinalden alıntı: infsphinx


    quote:

    Orjinalden alıntı: k2fg9

    TR de bile jaguar taksi var.Şimdi jaguar kötü araba mı.


    ohha nerde var... bi binsek mi...



    edirnede var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.