Şimdi Ara

Yeni Opel Astramı 1.7 CDTI ? Yoksa Peugeot 307 HDI mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
9.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peugeot'a kötü haber...
    Bilenler bilir...
    Peugeot 307'lerin hatalı üretimi ile ilgili bu köşede çok sayıda yazı yazdım. Peugeotzedelerden gelen bilgi ve belgeleri ortaya koydum. Mağdurların bizzat gönderdiği açıklamalardan, Peugeot Türkiye temsilcileri ve yetkili servisleri tarafından uğradıkları haksızlıkları ortaya koydum... Neticede, bir çözüm bulamayan binlerce Peugeotzede mahkemelere koştu, dava açtı.
    Peugeot’a kötü haberim şu:
    Peugeotzedeler, Türkiye’nin dört bir yanında açtıkları davaları tek tek kazanıyorlar.
    Sonu nereye varır bilemiyorum ama Peugeot için hayırlı bir son gibi görünmüyor..
    Neyse.. Benim okurlarıma ve Peugeot mağdurlarına verdiğim bir söz vardı. Uğradıkları haksızlıklara karşın sesleri, dilleri olacaktım. Aşağıdaki mailde okuyacağınız sitemi hak etmediğimi düşünüyorum. Peugeot’la ilgili gelecek her bilgiye bu köşede yer veririm.
    Ben hala sözümdeyim...
    Şimdi önce Anadolu Ajansı’nın geçtiği bir haberi, sonra iki Peugeotzedenin yolladığı e-mailleri okuyalım.

    ***

    14 Temmuz 2005- AA

    Peugeot, 307'leri geri çekiyor!

    ”Fransız Peugeot firması, bazı İskandinav ve Avrupa ülkelerinde 307 modellerini bakım için geri çağırdı. Türkiye Genel Müdürü Yann Canroy yaptığı açıklamada Türkiye'deki araçlar için böyle bir uygulama olmayacağını söyledi.

    Peugeot Türkiye Genel Müdürü Yann Carnoy, Hollanda'daki Haziran 2003'e kadar üretilen Peugeot 307'lerin kontrol için geri çağrılması gibi önleyici bir kampanyanın Türkiye'deki araçlar için öngörülmediğini bildirdi.

    Carnoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hava koşullarına bağlı olarak bazı İskandinav ülkeleri, Polonya ve Hollonda'da Peugeot 307'lerin direksiyon sisteminde kısa devre oluşma riskinin söz konusu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

    ''Bu sebeple Hollanda kontrol amacıyla Haziran 2003'e kadar üretilen Peugeot 307'lere önleyici kampanya başlatmıştır. Bu tür önleyici kampanyaların yegane maksadı, ciddi sonuçlar doğurabilecek problemleri önceden belirleyip gerekli tedbirleri almaktır. Söz konusu önleyici kampanya, Türkiye'deki Peugeot 307'ler için öngörülmemiştir. Türkiye'deki tüm 307 kullanıcıları gönül rahatlığıyla araçlarını kullanabilirler.''

    ***

    Merhaba Bahri Bey,
    Sanırım siz de Peugeot mağdurlarının yanında olmaktan vazgeçtiniz... Ancak mağduriyeti kabullenemediğim için, sayısız muhtelif servisleri dolaşan ve sayısını hesap edemediğim parça değişimine uğrayan aracım için açtığım davayı kazanmış bulunmaktayım.
    Maalesef benim gibi bir çok mağdur varken; "Türkiye'deki tüm 307 kullanıcıları gönül rahatlığıyla araçlarını kullanabilirler" cümlesini Sn.Genel Müdür iç rahatlığıyla nasıl söylemiş olabilir.. Dava dosyalarından haberi yokmudur???? Dilerim tekrar biz zede'lerin sesi olursunuz...
    Saygılarımla,
    Müjgan ZENGİN

    ***

    Bahri Bey,
    Ben peugeot mağdurlarından Cengiz Önal. Para iadesi talebiyle Peugeota dava açmştım. Hatırlarsanız daha önce dosyalarımla birlikte size gelmiştim. Davam devam ettiği için size evrakları verememiştim. Davayı kazandım... Peugeot temyiz hakkını kullanıyor. Büyük bir ihtimal o duruşmadan bir sonuç çıkacak. Aracımda çıkan 50 arızaya bakarak temyiz davasınıda kazanırım zannediyorum. Eğer davayı kazanacak olursam bu bir emsal teşkil edecektir ve bunu herkesin bilmesini istiyorum. Dava nasıl biterse bitsin, sonucunu evraklarıyla birlikte size sunacaım. Ön bilgi vermek istedim.
    Konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim.

    ***





    Bu yazı 4498 defa okundu.

    Bahri KAYAOĞLU

    Ben göz göre göre pejo 307 alanın aklına vallahi şaşarım




  • Kaynak : Interhaber - Bahri Kayaoğlu'Nun Köşesinden

    Aşağıda bir Peugeot mağdurunun gönderdiği ilginç bir hikayeyi okuyacaksınız.

    “Bahri Bey,

    Öncelikle şu Peugeot işine el attığınız için çok teşekkür ederim. Ben
    İzmir'den yazıyorum. Ne yazık ki Peugeot 307 alma saflığında bulundum. Arabayı almamla birlikte çözülmeyen sorunlar zinciri içersinde kendimi buldum. İzmir'de İrde isimli bayiden arabamı on ay önce aldım.

    Alırken Emre isimli satıcı arkadaş öyle güzel bir hayal dünyası anlattı ki inandık, hemen aldık arabayı.. Efendim muhteşemmiş, hiçbir sorun yokmuş, parçası bol, bakımları her 20 binlik periyotlarla yapılırmış.. ..mış..mış.. Ne kadar yakın davrandılar bilemezsiniz.

    Gelin görünki arabayı aldıktan bir ay sonra problemler başladı.
    Önce yağmur sensörü bozuldu.. Servisine götürdüm. "Şimdi bu parça yok, not aldık, gelince ararız" dediler.. Koca kış geçti ne arayan oldu ne soran. Bu arada arabanın her yerinden acayip başka sesler gelmeye başladı..

    10 bin bakımı ücretsiz olacak diye arabayı İrde’nin servisine götürdük ama gelin görün ki kazın ayağı öyle değilmiş. Teknik danışman denilen bir arkadaşla zor bela görüştük.

    Suratı bir karış ve son derece sinirli bir tavırla bizim ücretsiz bakım talebimize karşı gürleyerek; "kardeşim ücretsiz 10 bin bakımı dandik bir bakımdır, esasen bu bakımda bir şey yapılmıyor sen iyisi mi gel bu arabaya ücretli bakım yapıp şöyle bir elden geçirelim" dedi. Bende bu tavra karşı "kardeşim siz ücretsiz bakım diye bizi ayağınıza getirip bizden paramı kopartmaya çalışıyorsunuz" deyince şu cevabı aldım. “Kendin bilirsin kardeşim, bizden sorumluluk gitti.. Burası Fransa değil, Türkiye.. Sen kitaba bakma bizim dediğimizi dinle” dedi. Onları dinlemedim.. Ücretli bakım yaptırmadan (teknik danışmanın tabiriyle) ‘dandik ücretsiz bakımı’ yaptırdım.

    Bu arada yağmur sensörü nün hala gelmediğini öğrendim.. Ben arabayı kullanmaya devam ettim ama dertler artarak devam ediyordu. Sol ön kapıdan sesler gelmeye başladı, kolumu koyduğumda dayama kolu koptu.. Üst camın çıtası çıktı ve devamlı ses yapmaya başladı.. Tavanı açıp kaparken, tavan döşemesinde sürtmeden dolayı izler oluştu.. Bagaj kapağı ses yapmaya başladı ve araç inanılmaz derecede yakıt harcıyordu..

    Bu arada 20 bin bakımı geldi.. Servise gittik.. Elimizde koca bir liste ve ekinde, sitenizde yayınlanan yazılarla beraber. Araç iki gün serviste kaldı sonra aldık hiçbir değişiklik yoktu. Şehir dışında olduğum için teknik danışmanı telefonla aradım bana aynen şunları söyledi. "20 bin bakımı yapılmadı.. Üst cam bozuk ama elimizde parça yok, değiştiremedik.. Kol kırık ama elimizde parça yok, değiştiremedik" deyince
    başımdan kaynar sular döküldü. “Arabayı niçin işleri yetiştiremedik diye 2 gün tuttunuz, neden elinizde parça yok, bari yağmur sensörü nü değiştirseydiniz” dedim. Bana; “sizin yağmur sensörü talebiniz yok ki” demez mi? Ben ısrarla doğru söylemediklerini anlatmaya çalıştıkça, teknik danışman denilen zat; “Ya git nereye şikayet edersen et.. Üstelik bize yaptırmak zorunda mısın? Götür beğendiğin yere yaptır" demez mi.. ‘Allahım neydi günahımız, bu firmaya bulaştık’ diye kendi kendimize söylenmekten başka bir şey gelmedi elimizden..

    Bunlar satarken başka sonra başka konuşuyorlardı. Firmayı aradım telefona çıkanlar önce dinleyip sonra ‘ben yetkili değilim sizi başkasına bağlıyorum’ dediler.. En son isminin Ahmet olduğunu öğrendiğim Genel Müdür Yardımcısı beye ulaştık.. ‘Meşgul’ olduğu için beni ‘kısaca’ dinledi ve telefonumu alarak; “Hemen size döneceğim, olurmu hiç böyle” dedi. Bende inandım tabii. Ama Ahmet beyden ne bir haber nede bir telefon çıkmadı bir daha..

    Bunun üzerine düştük yollara firmaya gittik. Kapıdan girince inanılmaz bir ilgi ile karşılandık ama yeni araba almaya gelmediğimizi, şikayet için geldiğimizi söyleyince ilgi bir anda yok kesildi ve bizi bir odaya aldılar. Ahmet beyi beklemeye başladık..

    Ahmet bey geldi ama hafızasını sonuna kadar zorlamasına rağmen bir gün önceki konuşmayı hatırlayamadı.. Böylece bana neden ‘dönmediği’ anlaşılmış oldu. Yeni baştan dertlerimizi anlattık "olamaz olamaz " şeklinde itiraz ederek bizi haksız çıkarmaya çalıştı.. Sonra aynen dedi ki; "Ben burada müdür yardımcısıyım. Size bir iyilik yapayım, aracı olup servis müdürüne rica edeyim de işiniz hallolsun."

    Büyük bir lütuf göstermiş, parasını ödeyerek satın alacağım hizmet için ‘güçlü bir torpil’ imkanı yaratmıştı!

    Son derece rencide edici bulduğum bu tavır sebebiyle ısmarladığı
    çayı yarım bırakıp, bir daha girmemek kararıyla odayı terk ettim. Ben çıkarken satış görevlileri yeni müşterilere; ‘satış sonrası hizmetlerinin’ ne kadar mükemmel olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyorlardı..

    Araca mecbur olduğum için biniyorum ama son derece tedirginim. Önümüzdeki günlerde sanayi sitelerine gidip güveniler bir ‘özel servis’ bulursam bakımını yaptıracağım. İzmir’de böyle bir ‘servisi’ bilen varsa bana yardımcı olsun.

    Şu sıralar gazetelere; "Aldığım günden beri stres içinde yaşamama sebep olan ve bir türlü sorunlarını gidermeyi başaramadığım Peugeot 307’im acilen satılıktır" diye ilan vermeyi düşünüyorum. Bir an önce satar, hayatımızı kabusa çeviren Peugeot’tan kurtuluruz İNŞALLAH..[/1]




  • abi astra'nın yanında 307 nin lafımı edilir...

    astra'nın tipne bile nası laf ediosunuz anlamıyorum..

    forumda bazı kişiler ii arabaları karalama kampanyası başlattı heralde
  • Peugeot tam manasý ile tüketici ile dalga geçiyor
    Peugeot sahipleri artýk araçlarýný sýcak ve güneþli havalarda demmek ki hiç dýþarý çýkarmayacaklar! Ya da çýkardýklarý zaman üstüne muhakak bir þemsiye alacaklar!

    Peugeot'daki skandallarý gündemine alan Bahri Kayaoðlu'na ulaþan son belgeler bunun kanýtý..

    Ýþte bu belgelerden birisi.

    Aracýnda birbirini takip eden arýzalar çýkýnca, her zaman yaptýðý gibi soluðu Peugeot'un yetkili servisi Yeniköy Otomotiv'de alan Turgut Durmuþ, son olarak 01/06/2004 günü tekrar Peugeot 307 sini bu servise götürdü. Peugeot'un Yeniköy yetkili servisi, bir ayýn dolmasýna bir gün kala yani 29/06/2004 tarihinde Turgut Durmuþ'a haber göndererek aracýn hazýr olduðunu bildirdi.
    Aracýný almaya giden Durmuþ'a Peugeot yetkili servisi arýza ile ilgili bir belge verdi.

    Belgenin içinde ki 'arýza sebebinin açýklamasý' tam anlamýyla bir skandaldý. Peugeot Yeniköy Yetkili Servisi'nin verdiði belgede aynen þöyle yazýyordu.

    "Sn. Turgut Durmuþ,
    01/06/2004 tarihinde aracýnýz servisimeze, 'stop ettikten bir müddet sonra tekrar marþa bastýðýmda arac çalýþmýyor ve içeride diagnostik lambasý yanmýyor' þikayeti ile gelmiþtir.

    Yapýlan tüm incelemeler sonucunda, aracýn sýcak havalarda güneþte kaldýðý zaman arýza yaptýðý ve marþ baþtýðý halde tekrar çalýþmadýðý tesbit edilmiþtir. Bununla ilgili çalýþmalar yapýlarak araç tekrar test edilmeye baþlanmýþtýr. Son zamanlarda havalarýn çoksýcak olmasý avantajýný da kullanarak gördük ki aracýn çalýþmama proplemi ortadan kalkmýþtýr.

    Arýza tarafýmýzdan çözülmüþ olup, arac size bu tarih itibarý ile teslim edilmiþtir. Ýyi günlerde kazasýz ve belasýz olarak kullanmanýzý temmenni ederim.
    Saygýlarýmla.
    Murat Sarkaya"

    Bu belgeden þu çýkýyor. Peugeot sahipleri artýk araçlarýný sýcak ve güneþli havalarda demmek ki hiç dýþarý çýkarmayacaklar! Ya da çýkardýklarý zaman üstüne muhakak bir þemsiye alacaklar!

    Peugeot maðduru Turgut Durmuþ da öyle yapmýþ. Aracýyla dýþarý çýkmýyor artýk. Aracý garajda yatýyor..

    Kaynak: internethaber

    Kategori: Diðer / Tarih: 03 Temmuz 2004 Cumartesi

    Kaynak:http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=3024




  • İnternethaber defalarca Peugeot 307'lerin hatalı üretildiğini yazmıştı. AB ülkelerinde de şikayetler çıg gibi geliyor. Firma Hollanda'da bu modeli kontrole çağırdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    İnternethaber defalarca Peugeot 307'lerin hatalı üretildiğini yazmıştı. AB ülkelerinde de şikayetler çıg gibi geliyor. Firma Hollanda'da bu modeli kontrole çağırdı.



    galiba opelden komisyonun var biraz fazla abarttın bence

  • Evet bir 307 testi:

    Stylish, spacious, but troublesome
    Hatchback


    Reliability and Quality



    The 307 is not getting a good reputation for troublefree operation. Problem areas include electrical failures, the indicators, engine management system, the tailgate latch and detaching interior trim, with many owners having other problems besides. While the 307 appears nowehere near as dependable as the old 306 - itself not super-dependable - it does at least have the aura of a quality car. There's an aura of solidity about it, the doors shut with a quality think and the soft-feel facia and aluminium-finished components impart an air of quality. A great shame that such promise is not borne out in use.


    Yani araç sorunlu diyor özet olarak, bir sürü problem sayıyıor .


    Bunun OPEL le alakası yok sadece 307 nin ne kadar dandik bir araba olduğunu göteriyorum. Abartma diyorsan evet, o kadar abartı ki yani tarihe geçecek kadar sorunlu bir araç. Türkiye de Peugeot ile o kadar davalı insan var ki.
    Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en çok toplatılan araç...

    İngilizce kaynak dolu buraya yığarım aksini ispat edecek varsa zaten, koyduklarım yeter heralde... Sınıfının değil tüm araçlar içinde en sorunlu araç




  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    abi astra'nın yanında 307 nin lafımı edilir...

    astra'nın tipne bile nası laf ediosunuz anlamıyorum..

    forumda bazı kişiler ii arabaları karalama kampanyası başlattı heralde

    Katılıyorum....

    Zaten bunları okuyan heralde almaz. Yani bütün çevredeki insanların yakınmalarını falan duyup ta gidip 307 alan adam da toplumdan soyutlanmış olması gerekir.

    Vallahi alana Allah sabır versin, neyseki Bahri Kayaoğlu gibi biri var artık Bahri Abii bizi kurtar diye çok çırpınırlar , Reno 9 kullanıyım ama kafam rahat olsun aman aman




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos


    quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    abi astra'nın yanında 307 nin lafımı edilir...

    astra'nın tipne bile nası laf ediosunuz anlamıyorum..

    forumda bazı kişiler ii arabaları karalama kampanyası başlattı heralde

    Katılıyorum....

    Zaten bunları okuyan heralde almaz. Yani bütün çevredeki insanların yakınmalarını falan duyup ta gidip 307 alan adam da toplumdan soyutlanmış olması gerekir.

    Vallahi alana Allah sabır versin, neyseki Bahri Kayaoğlu gibi biri var artık Bahri Abii bizi kurtar diye çok çırpınırlar , Reno 9 kullanıyım ama kafam rahat olsun aman aman

    harbi ya 307 bana uzak olsun allaha yakın olsun
    aman aman




  • Opel Astra 1.3 CDTi ve Renault Megane 1.5 dCi'nin performans karşılaştırmasında sadece beygir gücüne ve tork değerine bakarak karar vermek çok yanlış olacaktır. Aşağıdawww.arabam.com'dan alınan test verileri vardır. İlk değer Opel Astra 1.3 CDTi, ikinci değer ise Renault Megane 1.5 DCi'a aittir.

    0-50 km/s: 4.1 sn 4.4 sn
    0-100 km/s: 12.9 sn 14.5 sn
    0-130 km/s: 23.4 sn 25.2 sn

    Esneklik(60-100 km/s) 4. viteste: 16.2 sn 10.1 sn
    Esneklik(60-100 km/s) 5. viteste: 24.3 sn 15.7 sn

    Max. hız: 172 km/s 171 km/s

    İç gürültü 50 km/s: 65 dB, 60 dB
    İç gürültü 100 km/s: 68 dB, 64 dB
    İç gürültü 130 km/s: 71 dB, 66 dB

    Test tüketimi: 6.1 lt 5.4 lt

    Astra'nın sadece ilk hızlanma değerleri daha iyi, esneklik değerlerinde Megane çok daha başarılı, yakıt tüketiminde ve iç gürültüde de Megane daha iyi.

    Kaynak:
    http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=573&yil=2005/07&pg=2
    http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=516&yil=2004/04&pg=2




  • antiochos hocam Astraya ticari araç gibi diyen zihniyetle muattap bile olunmaz boşver.. 307'nin tek avantajı PSA-Ford ortaklığındaki 1.6 110bg 240nm motor. Fakat Astra 1.3CDTI daha avantajlı gözüküyor bende. Yani focus mu astra mı desen focus derim ama 307 olunca astra yepyeni yau.. 307 5 yıllık kasa şaka maka..
  • ya valla ben dizel olarak AStra benzinli olarak Mazda 3 beğeniyorum Focus u inceledim ya açıkçası Astrayı daha çok seviyorum.
    Ama benzinli alsam direk Mazda 3 alırım. Ama o da eğer 32 milyar falan vereceksem 40 milyar verirsem bi arabaya kimse Astra GTC almamı engelleyemez. Çünkü bana göre GTC den ötesi Ferrari falan yani o kadar güzel bir araç, onu alsam hiç öyle elalemin Porşuna falan özenmem , şimdide özenmiyorum da 40 milyara alınabilecek dünyanın en güzel aracı OPEL ASTRA GTC
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos


    quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    abi astra'nın yanında 307 nin lafımı edilir...

    astra'nın tipne bile nası laf ediosunuz anlamıyorum..

    forumda bazı kişiler ii arabaları karalama kampanyası başlattı heralde

    Katılıyorum....

    Zaten bunları okuyan heralde almaz. Yani bütün çevredeki insanların yakınmalarını falan duyup ta gidip 307 alan adam da toplumdan soyutlanmış olması gerekir.

    Vallahi alana Allah sabır versin, neyseki Bahri Kayaoğlu gibi biri var artık Bahri Abii bizi kurtar diye çok çırpınırlar , Reno 9 kullanıyım ama kafam rahat olsun aman aman




    Yaw beni bile 307'den soğuttun ya ( 2 senedir hayalini kuruyordum ) artık alan pek kalmaz :)

    Bababm astra 1.3 CDTI almamı istiyor.Ama ben astra'nın şu koyu lacivert rengini ve bej iç döşemesi dışında almayacağımı söyledim.Araba o halde feci karizmatik çünkü.Ama sadece sanırım elegance 1.3 CDTI'da bu varmış.Bi bayii ile konuştum fabrikadan enjoy 1.3 CDTI'a koydururz canını sıkma dedi.Ama henüz 2006 modeller gelmemiş.Bakalım neler olacak.Yakarı nasıl arabanın??




  • Az yakar az 120-130 bin filan yakar
  • benim düşüncem 307 ama burdaki sonuç opeli çıkarıyor ön plana neyse
    ikisinide tarafsız birinin kullanıp bilgileri aktarması gerekiyor bunu yapan varsa açıklasın
  • konfor genişlik opsiyon acısından diger arabalardan üstün 307 zaten bu kısmına laf eden yok hep mekanik sorunlardan bahsediliyor. Ben 307 aldım hiçte sorun yaşamıyom cevremde kullananlarda yaşamıyo bir kampanyadır 307 sorunları her ortamda dile getirilir. Gidin opel servislerine sorun yeni astra sorunlumu degilmi, cevap hepsinin diyecegi müşteriler memnun degil cok fazla sorun cıkartan bir aractır.
  • TABİKİ YENİ ASTRA
  • Her arabanın sorunları var 307 ninkileri biraz öne çıkarıyorlar o kadar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jackal73

    Her arabanın sorunları var 307 ninkileri biraz öne çıkarıyorlar o kadar.


    Ya dostum boyle geçiştiremeyiz bu konuyu.. Arabadan once benim için onemli olan servis baba...
    Her araba arıza yapıyor. Ama Opelde oylemi..
    bü gün telefon açtım araba az sola cekiyor gibi dedim. Hemen nerede bulundugumu adresimi istediler. Bir arkadaş gonderip arabayı aldırtabiliriz dediler. Abi dusun yani Opeli
    Servis bence cok iyi. Tama biraz fahiş ama her hizmetin bi karşılığı olacak.
  • ben 307 nin yeni motoru 1.6 90 hp hdi düşünüyordum ama bu kadarmı sorunlu araba bence çok satıldıgında astranın 3 katı satıldıgı ıcın astradan 3 kat daha fazla sorunlu araba çıkması normal bu kadar kotu olsaydı ınsanlar delı gıbı almazdı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.