Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
201.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Broşüründe şehi içi 7.8 lt yazıyor , bu değer yazan bir araç İstanbul trafiğinde 8.5 - 9 lt 'den aşağı yakmaz. Eski Corsa D 1.4 otomatikler 9 lt üstünde yakıyordu.
  • Ustad senin saydigin cogu sey hicbir aracin yeni kasasinda degismiyor. Ben corsadan cok memnunum. Evet eski kasayla ayni 4 teker bir direksiyon 4 de koltuk var aracta :)

    Bluetooth ile muzik dinliyorum. Telefon gorusmemi arac uzerinden yapiyorum. Otomatik sanzuman cok keyifli. Yakit tuketimim de su siralar 7.2 lt (sehir ici ancak duz yolda ve rahat trafikte kullaniyorum) araba sessiz konforlu. Vites topuzu el freninin bulunduklari yerler ayni belki sonraki kasada tavana monte ederler. Guneslikler ve ic dikiz aynasinda nasil bir degisiklik beklenir bunu da anlayamadim. Yuvarlak bir dikiz aynasi mi yapsalardi? Lastik basinc sensorleri var evet. Diger ozellikler icinse paran varsa istedigin kadar donanim ekleyebilirsin. 2006-2010-2015 farketmez. Money talks. Turkcesi ne kadar ekmek o kadar kofte. Bu rakamlara alinabilecek en iyi araclardan birisi bence. Bu kadar kotulemeye karalamaya ne gerek var anlamiyorum. Sen ne kadar ayni diyorsan ben de o kadar farkli diyorum. Arabanin yeni kasasi cikiyor. B segment arac c segmentin ya da a segmentin sasesi uzerine cikmaz zaten. Yeni kasa yine ayni sasinin uzerinde cikar. Ben 2014 de f20 kasa (1.16i msport) aldim sifir. O da e 87 kasa 1 serisinin sasesi uzerine kurulu. Aynı üretim bandında e87 ve f20 kasaları aynı anda üretmek mümkün. aynı bantta e90 ve f30 bmw 3 serilerini üretmek de mümkün. Enteresan degil mi? Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • clostridium35 C kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarınız benim corsa d m de de mevcut idi
    Ne yazık ki corsa e kısa ömürlü bir model olacak opel değişiklik yapmak zorunda idi ve yaptı ama arabanın çoğu şeyi eski kasadan alınma. Hatta eski kasanın soft touch ışıklı cam açma butonları bunda yok imkanınız varsa yedek parçadan sipariş edip değiştirin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clostridium35 C kullanıcısına yanıt
    Hocam burada beni yanlış anladınız, Opel in yeni kasa gibi lanse ettiği araç sadece eski kasanın makyajlanmış versiyonu. Örneğin Opel , Astra H modelinin üretimini bitirip Astra J modelini çıkardığında aracı tamamen değiştirmişti, kullandığım VW Golf 7 , Golf 6 arasında şaseden tutunda bir çok yerinde büyük değişiklikler oldu. Bir çok Corsa D kullanıcısı ,gelen Corsa E serisinin GM'nin Chevrolet AVEO da kullanılan yeni nesil platforma göre üretilen bir araç olarak beklerken, eski nesil Corsa D platformu üzerine çıkan bir arac olmasını beklemiyordu. Hemen hemen %85 oranında Corsa D ile aynı yapıya sahip aracın, tümüyle yenilenmiş gibi lanse edilmesi yanlış. Burada anlatmak istediğim Corsa D'den çok ufak farklara sahip bir aracı değerinden yüksek meblağlara almak yanlış, ayrıca bu alt yapıyı kullandığı için rakiplerinin gerisinde kaldığıda aşikar.
    Br çok marka araç kullandıktan sonra ,bu duruma Corsa'nın rakipleri de dahil , bu aracın rakiplerinden geride olduğunu dile getiriyorum, ve eski Corsa D ile aynı yada çok az fark olan fiyatlardan satılması gerektiğini belirtmek istiyorum.
    Eski Corsa kullanıcılarının beklediği, gelen yeni platform ile rakiplerinden daha iyi bir araç ortaya çıkmasıydı fakat bu olmadı, inşallah Opel Corsa F'de bu tabular yıkılır.

    Zaten arabanızı niye aldınız diye sizi sorgulamıyorum, burada yeni Corsa alacak kişileri aydınlatmaya çalışıyorum, çünkü çoğu insan sırf isminden dolayı test etmeden araba alıyor, bende bu hatayı Corsa D alırken yaptım , bir daha yapmam.

    Aracınızdan çok memnunsunuz ne mutlu , Allah daha uzun seneler kullanmaya nasip etsin ve hiç bir sorunla karşılaşmayın inşallah.




  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam valla soft touch ışıklı cam açma butonları süper birşeydi, tam sipariş ettim 1 hafta sonra ani bir kararla arabayı değiştirince siparişi iptal etmek zorunda kaldım.

    Hocam bu arada Golf'ten sonraki aracımı seçtim, BMW i3 olacak gibi görünüyor,geçen hafta sonu evimin yakınındaki BMW bayisinde test sürüşü yaptım, kullanımı 3 serisinden daha zevkli 110 km/h ile giderken gaza yüklendiğinizde bile sizi koltuğa yapıştırıyor, ağırlık merkezi ortada olduğu için yol tutuşu çok iyi, yol sesi hemen hemen hiç yok Golf'e göre oldukça sessiz. Yanlız bu aracı şimdi değil uzun menzili olan bataryalar geldiğinde alınması gerektiğini düşünüyorum, satıcı arkadaş önümüzdeki sene menzili uzatılmış versiyonun çıkacağını belirtti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 2 Nisan 2015; 10:50:11 >
  • bence haksızlık yapıyorsunuz araca. ben aldım bir haftadır kullanıyorum. şimdilik 100-Tl'lil benzinle 260-270 km kadar gittim. ki daha motor açılmadı bile. aracı kendi sekmentine göre değerlendirin. ayrıca fiyatına da bakın. karşılaitırdığınız 1.2 polo boş line 50000tlden başlıyor. yaris aynı şekilde. hyundai 4 ileri otamatik benzinli orta donanım 50.000,00-TL, fiasta ve clio otomatik vitesi bu fiyattan daha uyguna verdi de biz mi almadık. neyin hesabı bu. sırf kötülemek için söylemediğinizi bırakmadınız. sonra araç peynir ekmek gibi satıkyor. sırf oturduğum sokakta daha şimdiden 4 tane sürekli park eden yeni corsa var. tamam donanım olarak zayıf ama ne bekliyorusnuz ki. koltuk ısıtmamı. o zaman 100.000,00-TL vermeye hazır olun. sonra daha yeni bir arkadaşım 2013 model jettasının dsg'si bozuldu. istedikleri fiyat 13.000,00-TL
  • Hayırlı olsun ,güle güle kullanın.
    Burada amacımız kötülemek değil ki , yapılan değişikliğin rakiplerine göre zayıf olması ve gerisinde kalması dile getirmek.
    Ayrıca bir kaç mesaj önce otomatik 1.4 90 bg Corsa için İstanbul dur - kalk trafikte yakıt ortalamasını belirttim ve sizde tam dediğimi doğruladınız , sizin hesapla yakıt ortalaması 8.65 lt civarında hadi araç rodaj dönemini bitirirseniz o zaman maksimum yarım litre daha düşer, ama İstanbul şehir içi dur kalk trafikte bundan fazlasını yakar. Şimdi Polo ile kıyasladınız , şöyle söyleyim Polo 1.2 tsi motor 90 bg 160 nm tork'a sahip ve 0-100 hızlanması 10.8 sn , araçta turbo olduğu için rampa çıkışlarında vites düşürmeye gerek kalmıyor. Yakıt tüketimi şehir içi 5.8 lt olarak belirtilmiş bu araç İstanbul trafiği dur-kalk trafikte 6.8-7.2 lt arasında yakıyor. İşin daha ilginç yani 1.2 motor olmasından dolayı yıllık vergisi 591 tl. Boşline dediğiniz Polo artık eski makyajsız kasa kadar boş değil. Opel ise 2006'dan beri 1.4 90bg motoru kullanıyor, yakıt ve performans değerleri rakiplerinin gerisinde kalıyor. 1.0 motor çıkardı fakat otomatiği yok ve rakiplerine göre pahalı.
    Şimdi gelelim sorunlara, Corsa'yı aldığımın 1. ve 2. senesinde yaşadığım sorunları yazmakla bitmez.

    Yeni Clio full donanım versiyonunu 2 hafta önce arkadaşıma 51000 tl 'ye aldık, ayrıca Fiesta'nın 1.0 100ps otomatik şanzıman titanium modelinin liste fiyatı 52785 TL , iyi bir pazarlıkla 50000 tl seviyesinde alınabilir , ha birde 1.6 105 bg otomatik modeli var onun da liste fiyatı 49525 tl pazarlıkla ne kadar fiyata düşeceğini siz tahmin edin.

    Peynir ekmek gibi sattığını ay sonunda satış rakamlarında görmüş oluruz, ama oturduğum semt de (Ataşehir), çalıştığım yerde (Ümraniye) hatta arada Gayrettepe- Maslak yapıyorum , Opel bayisi dışında hala göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 4 Nisan 2015; 1:46:28 >




  • ben esentia 1.4 otomatiği 44000 tlye aldıml. üstelik 15000 tl 15 ay %0 faizle. buda nerden baksanın en az 2000 TL faiz demek. yani aracın maliyeti 42000 tlye geldi. söylediğiniz araçlarla en az 6-7000 tl fark var. bu mantıkla 50000 üzerine 7-8000 daha koyup 1.2 otomatik leon alınıyor.bana kalsa hiçbirisi bu paraları etmez. ama bizdeki enayi millet olduktan sonra daha ne paralara teneke yığınlarını satarlar.
  • Güle güle kullanın aracınızı, aldığınız fiyat cidden çok iyi , benim lafım daha çok para ödeyenlere , madem bu kadar para çıkardın neden daha iyi bir araç tercih etmedin diye tepkide bulunuyorum. Dikkatimi çekti bundan 1.5 ay önce 500 tl zor inen Opel bayileri nasıl oluyorda 2-3000 TL aşağıda satıyor garipsedim doğrusu , demek ki liste fiyatlarından iş yapamayacaklarını anladılar.
  • Tesekkur ederim. Bence de bu fiyatlara bu arac iyi Ama hakikaten arka camlarin manuel olmasi kasasinin benzerligi vs handikaplari var. Yine de clioyla kiyaslayacaksam ben her kosulda alman arabasi alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer3477

    bence haksızlık yapıyorsunuz araca. ben aldım bir haftadır kullanıyorum. şimdilik 100-Tl'lil benzinle 260-270 km kadar gittim. ki daha motor açılmadı bile. aracı kendi sekmentine göre değerlendirin. ayrıca fiyatına da bakın. karşılaitırdığınız 1.2 polo boş line 50000tlden başlıyor. yaris aynı şekilde. hyundai 4 ileri otamatik benzinli orta donanım 50.000,00-TL, fiasta ve clio otomatik vitesi bu fiyattan daha uyguna verdi de biz mi almadık. neyin hesabı bu. sırf kötülemek için söylemediğinizi bırakmadınız. sonra araç peynir ekmek gibi satıkyor. sırf oturduğum sokakta daha şimdiden 4 tane sürekli park eden yeni corsa var. tamam donanım olarak zayıf ama ne bekliyorusnuz ki. koltuk ısıtmamı. o zaman 100.000,00-TL vermeye hazır olun. sonra daha yeni bir arkadaşım 2013 model jettasının dsg'si bozuldu. istedikleri fiyat 13.000,00-TL

    Soylediklerinize katiliyorum. Hayirli olsun araciniz. Kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • corsa cosmo paket 1.3 dizel 95hp otomatik vites (Easytronic 3.0) avrupa fiyatı € 21.715,81

    http://www.opel.at/fahrzeuge/opel-modelluebersicht/personenwagen/corsa-5-tuerer/konfigurator.html#summary



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 6 Nisan 2015; 21:17:44 >
  • 1000 km sonrasi yakit tuketimim 7.4 lt /100 km oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mokka ile ilgili böyle bir grup olmadığı için yeri değil ama affınıza sığınarak Opel ile ilgili buradan bazı sorularım olacak.
    -Mokka benzinli otomatik almayı planlıyorum.Az km yapılacağı için tüketim 2.planda benim için.Tüketimi geçersek;
    -Çoğu forum ve sitelerde bugüne kadar hiç kullanmadığım ama kaliteli diye düşündüğüm,bildiğim Opel hakkında kalitesiz olduğu,devamlı arıza çıkardığı,parça temininde sorun olduğu gibi gibi yorumlar, şikayetler okuyorum.Açıkcası bunlarda içimi kaçırmadı değil.Hakikaten Opel bu kadar sıkıntılı mı?Bugüne kadar yanlış mı düşünmüşüm bu marka için?
    -Fiyat olarak yüksek gibi ama her ne kadar multimedya ekranı gibi oyuncaklı donanımları çok olmasada,sağlam ve güvenlik donanımı yüksek olması,gözümde ki marka imajı nedeniyle ve çok uzun zaman kullanmayı planladığım için bu bütceyi gözden çıkarmıştım. Gerçekten bu kadar sıkıntılı ise çok içime sinmese de diğer alternatiflere mi baksam onlar daha mı iyidir?(500l rockstar,captur)
    Yardımlarınız için şimdiden çok tşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar;
    Yeni corsa'nın otomatik dizel versiyonu Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? Bilgisi olan var mı? Bu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer yakın bir zamanda gelecekse beklemeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen2

    Arkadaşlar;
    Yeni corsa'nın otomatik dizel versiyonu Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? Bilgisi olan var mı? Bu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer yakın bir zamanda gelecekse beklemeyi düşünüyorum.

    mayıs 15 de bayilerde olacak deniyor corsa için en geliştirilmiş sürümü olacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agah07

    quote:

    Orijinalden alıntı: duayen2

    Arkadaşlar;
    Yeni corsa'nın otomatik dizel versiyonu Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? Bilgisi olan var mı? Bu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer yakın bir zamanda gelecekse beklemeyi düşünüyorum.

    mayıs 15 de bayilerde olacak deniyor corsa için en geliştirilmiş sürümü olacak...

    Yakınmış gerçekten. Ben de clio almaya karar vermiştim bu aralar. Şimdi beklesem mi biledim. Otomatik şanzıman olarak hangi sistem kullanılacak acaba? Donanim olarak yeni özellikler eklenecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen2


    quote:

    Orijinalden alıntı: agah07

    quote:

    Orijinalden alıntı: duayen2

    Arkadaşlar;
    Yeni corsa'nın otomatik dizel versiyonu Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? Bilgisi olan var mı? Bu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer yakın bir zamanda gelecekse beklemeyi düşünüyorum.

    mayıs 15 de bayilerde olacak deniyor corsa için en geliştirilmiş sürümü olacak...

    Yakınmış gerçekten. Ben de clio almaya karar vermiştim bu aralar. Şimdi beklesem mi biledim. Otomatik şanzıman olarak hangi sistem kullanılacak acaba? Donanim olarak yeni özellikler eklenecek mi?

    2015 corsa dizel (95hp) otomatik (Easytronic 3.0) şehiriçi yakıt tüketimi 3.7 lt. teknik değerler çok iyi 1.3 motor olmasından dolayıda vergi avantajı da var clio ya göre...
    konu hakkında bilgi;
    http://www.ototeknikveri.com/haber/4021/13-dizel-otomatik-opel-corsanin-detaylari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 14 Nisan 2015; 7:10:02 >




  • duayen2 D kullanıcısına yanıt
    Easytronic şanzıman kullanılıyor, edc'nin yanında kötü bir şanzıman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skysoblue85

    Easytronic şanzıman kullanılıyor, edc'nin yanında kötü bir şanzıman.

    tamamen yenilenmiş olduğu söyleniyor teknik değerlerde bu görülebiliyor asıl olan kullanıcı testleri ama henüz kimsede yok birşey söylenemiyor :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.