Şimdi Ara

Yeni Opel Frontera, İstanbul'dan dünyaya tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel, yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Markanın bir döneme damgasını vuran SUV modeli Frontera, yeni tasarımı, zengin donanım listesi ve farklı motor seçenekleriyle yeniden yollara çıkıyor. Kısa bir süre önce yayınlanan ilk fotoğrafları ile henüz satışa sunulmadan büyük bir ilgi uyandıran yeni Opel Frontera’nın dünya prömiyeri Türkiye’de gerçekleştirdi.



    Yeni model, Frontera ve Frontera GS olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak. Avrupa için fiyatlar 48V hafif hibrit versiyonda 24 bin euro, elektrikli versiyonda ise 29 bin euro olarak açıklandı. 



    Intelli-Seats ile konfora yeni bir bakış açısı



    Yeni Opel Frontera, İstanbul'dan dünyaya tanıtıldı
    Çarpıcı tasarımıyla hemen fark edilen yeni Opel Frontera, Opel Vizor marka logosunun ortasında yeni Opel “Şimşek Logosu”nu gururla taşıyor. Belirgin çamurlukların ve eşiklerin yanı sıra göz alıcı C sütunu da modelin sağlam karakterini vurguluyor. Temel öğelere odaklanılan modern görünüm, iç tasarımda da kesintisiz şekilde devam ediyor. Sürücü ve yolcular, yeni tasarlanmış direksiyon ve iki adet 10 inç geniş ekrana sahip kokpitin keyfini çıkarabiliyor.



    Yeni Frontera’da birinci öncelik, uzun yolculuklara uygun olması. Yeni modelin sürücü ve ön yolcu koltuklarının orta bölümünde, kuyruk sokumu kemiği üzerindeki baskıyı alan bir yuvaya sahip, patentli yeni Intelli-Seats koltuklar kullanıcılara eşsiz bir konfor sunuyor. Bagaj bölümünde sunulan 450 litreden fazla yükleme kapasitesi ise koltuklar katlandığında 1.600 litreye kadar çıkarılabiliyor. Yeni SUV Frontera özel olarak tasarlanmış, isteğe bağlı olarak sunulan tavan rayları ile 240 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor.



    Frontera, iki yeni nesil teknolojiyle yollara çıkıyor



    Yeni Opel Frontera, İstanbul'dan dünyaya tanıtıldı
    Sezgisel, ulaşılabilir ve temel unsurlara odaklanmış: Opel, yeni Frontera ile güç aktarma organlarının seçiminden donanım seçeneklerine kadar bu gereksinimleri her açıdan karşılıyor. Yeni Frontera, 48 volt teknolojisine sahip hibrit veya tamamen elektrikli güç seçenekleriyle sunuluyor. Frontera Hybrid, hibrit kullanım için özel olarak geliştirilmiş 136 HP (100 kW)  güç sunan, 1,2 litrelik benzinli turbo motora sahip. Bu motor, 28 HP (21 kW) gücündeki bir elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli bir şanzımanla birlikte çalışarak yakıt tüketimi ve karbon emisyonunu geleneksel motorlu bir modele kıyasla önemli ölçüde azaltıyor.



    Ayrıca Bkz.Kırmızı, sarı, yeşil ve beyaz? Yeni trafik ışığı geliyor



    0 emisyonlu sürüşün keyfini çıkarmak isteyen müşteriler ise 300 kilometreden uzun menzil sunan (WLTP’ye göre) Frontera’nın tamamen elektrikli motor seçeneğini yakında sipariş edebilecekler. “Uzun menzilli” versiyon olaraksunulacak olan yeni Frontera Electrik, şarj molası vermeden yaklaşık 400 kilometreye (WLTP) kadar mesafe katedebilecek.



    Yeni Opel Frontera, İstanbul'dan dünyaya tanıtıldı
    Yeni Opel Frontera, kapsamlı donanım listesiyle de farklı kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. İki farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan yeni SUV modelde, giriş seviyesinden itibaren 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip multimedya bilgi/eğlence sistemi, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi sistemler yer alacak. 









  • Eski güzelim frontera ne hale gelmiş, geçmiş olsun.

  • Buram buram ucuzluk kokuyor.

    Siyah tavan boya dökülme problemi malum.

    1.2 motordan korkarken şimdi çift kavrama da geliyor.

    Ama boyutlar güzel. Yakit tüketimi de az olur bunun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yan sanayi citroen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıştan görünüş nissan x trail benziyor. Cam tavan yok, küçük de olsa bir iç ambiyans yok, lastikler az biraz ince yanak olabilirmiş. Kapıların çoğu yerinde sert plastik kullanılmış basit bir model

  • Araç b segment. Crossland in yerini alacak. Tasarım güncel. Geldiğinde güzel satış adetleri yakalayacaktır.

    Yeni c3 aircross la birlikte stellantis pastadan en büyük payı almaya çalışacak. Buna alfa romeo Junior a da eklersek piyasadaki çoğu b segment suv araç aynı grubun olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    eskisi b değildi sanki? büyük birşey gibi hatırlıyorum.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Evet segment farklıydı. 3 ve 5 kapılı versiyonları vardı.

    Mantıklı olan crossland ismiyle devam etmekti bence. Önce adından x takısını kaldırdılar şimdi de tamamen bitirdiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın içi ne kadar siyah ve kasvetli, ucuza malolsun diye renkli plastikten bile kaçmışlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yüksek araç denilince akla Jeep,Land Rover'ın geldiği zamanlar millet SUV'un S'sini bilmez iken Opel Frontera sahne almıştı.O zamanlar E segmente göz kırpan özellik ve yapısı vardı.Ayrıca şimdiki SUV'lar gibi şehirli değil,araziye de rahatlıkla girebilecek kapasitedeydi.Ama tutmadı,tutturamadılar.O zamanın tüketici ihtiyaç ve algısı bu tip araçlara soğuk bakıyordu.Zengin olan da zaten Jeep-Land Rover markalarına yöneliyordu.Şimdi ortaya çıkan aracın ise o Frontera ile arasında isim benzerliği dışında en ufak bir alakası yok.Yani miras gelecek kuşağa aktarılamamış.

  • ışıklandırma sebebiyle aracın fotolarından çok parlamalar yansımalar gözüküyor, büyük acemilik, teşekkürler türküyem güzel devam

  • Bu far tasarımı sadece opel astra’ya yakışıyor. Diğer modellerin hepsinde iğrenç duruyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Eski Frontera 5 kapı 4,48 m uzunluğuyla günümüz C segmenti SUV'larına benzer boyuttaydı.

  • Adı dışında eski Frontera ile pek benzerlik yok ama eski Frontera'da zaten Isuzu Trooper'in ufak detaylar haricinde logo değişmiş haliydi, ahım şahım bir şey değildi ama o zamanlar insanlar SUV nedir bilmediğinden dikkat çekici geliyordu.


    Yenisine dönersek Mokka ve makyajlı Grandland gibi yine cam tavansız bir model Opel'den. Sergilenen araçta anahtarsız giriş bile yok üstelik. Crossland tipsiz bir araç olsa da satışları iyi gitmişti C3 Aircross'tan, bakalım yeni nesilde hangisi önde olacak ? Bir başka soru da Fiat logolu bir kuzeni olacak mı ki olursa Türkiye'de tanıtıldığı düşünülürse Frontera'nın yerli üretim kuzeni olabilir hatta tüm kuzenler burada üretilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 14 Mayıs 2024; 22:21:22 >
  • ozan_26 kullanıcısına yanıt
    Fiat 600 var ama stellantis üretimi mi bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 14 Mayıs 2024; 22:25:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    Evet, 600 Stellantis üretimi ama CMP platformunda üretiliyor yani Peugeot 208 - 2008, Opel Corsa - Mokka, Citröen C4-C4X, Jeep Avenger, DS3, Lancia Ypsilon gibi araçlarla aynı platformda.


    Yeni Citröen C3 - C3 Aircross ve Opel Frontera STLA Small adlı yeni bir platformdalar. Bu platforma Fiat Panda gelecek ama belki yeni 500x veya adı her neyse B-SUV Fiat modeli de gelebilir.

  • Mokka yı evirip çevirip büyütüp yeni model diye koyuyorlar. Tamam bir tasarım çizgisi yakaladınız ama modeller biraz birbirinden ayrılsın.

  • Çift kavrama araç almam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yerini aldığı Crossland'dan daha güzel olmuş. Yeni Opel SUV ailesi çok güzel görünüyor

  • c5 aircross lan bu, kimi yiyonuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basartenk -- 15 Mayıs 2024; 12:24:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.