Şimdi Ara

*****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ***** (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
12
Favori
101.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokolik35

    ben ücretsiz olarak karter koruyucu taktırmıştım. gerçi biraz zor oldu ama seve seve taktılar.

    bu arada yeni meriva olan arkadaşlar ; aracınızda aux ve usb girişi varmı. merivanın buroşüründe aux girişi standart diyor ama aux tuşuna basınca aygıt bağlı değil diyor...


    usb yok ama aux var... cakmagın yanında... cihazda veya kabloda bir sorun olmasın... ben kullanıyorum... herhangi bir sorunla karsılasmadım...
  • evet az önce kontrol ettim aux varmış. satan adam bile yok demişti. kapağın altında aux jakını vida sanmıştım. teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarrega


    quote:

    Orijinalden alıntı: erigdoupos

    arkadaşlar iyi geceler herkese. yarın sabah kaparo vermeye gideceğim bayiye. 1.4 120 bg benzinli enjoy model 37000. sadece lansman rengi olan kahverengi ve metalik gri varmış ellerinde. sizce neden hangi rengi seçmeliyim? ayrıca araçta park sensörü yok, bunu hediye olarak takmazlar mı acaba? kabul etmezlerse sensör fiyatı nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim.



    Renk zevke bağlı bir konu, tercihi siz yapmalısınız, ama iş satmaya gelince bazı renkler ön plana çıkabiliyor, yani daha kolay satılabiliyor, bunu da göz önüne alabilirsiniz belki. Yalnız fiyat konusuna dikkat edin size verilen fiyat liste fiyatından bile pahalı.

    Burada fiyat 8 Ağustos listesi var, neredeyse haftada bir fiyat değişiyor, ben aldıktan 2 gün sonra 2000 TL ucuzladı ve itirazlarım sonuç vermedi, Opel müşteri memnuniyeti filan düşünmüyor. Müşteri ilişkileri ile bir telefon görüşmesi yaptım ve sonunda ettiğim cümle bana yetti, 2000 TL'nin acısını bu şekilde çıkardım yani.

    Konuya geri dönecek olursak Enjoy modelini pazarlıkla 35.500'e filan alabilmeniz lazım. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer İstanbulda iseniz çok sayıda Opel bayi var, hepsini tek tek açıp fiyat isteyin, sonuçta karar vermiş durumdasınız.

    Park sensörü 200-250 TL'lik birşey, bunu da bastırıp ücretsiz taktırabilirsiniz, ayrıca kauçuk paspas filan da hediye ediyorlar genelde, ısrarcı olun. Size özelden (PM) atacağım, okuyun lütfen.



    çok teşekkür ederim tarrega yardımın için. ancak sabah erken gitmem gerekti iş yerinden izin alamadığım için. mesajlarınızı okuyamadım dolayısıyla. ben birkaç gün önce baktığımda meriva 1.4 120 bg enjoy fiyatı 36.640 idi. ellerinde hiç araç bulunmadığını, izmir torbalıda bulunan fabrika deposundan getirteceklerini söylediler. benim istediğim model ve donanımda sadece 3 araç varmış. biri metalik gri, diğer ikisi kahverengi. usb girişi sadece gride bulunduğu için onu seçtim. usb opsiyon farkı ve 17 inç janf farkı, park sensörü ve iç döşeme koruyucu hediye 37.000 e anlaştık. zaten bu fiyata 45.000 civarından düştüğü için indirim yapamayacağını söyledi. ben de pazarlık konusunda hiç iyi değilimdir. sağlık olsun artık. araç 3 gün sonra gelecekmiş bornovaya. artık sık sık görüşeceğiz ve aklıma takılan şeyler oldukça sizleri rahatsız edeceğim. tekrar teşekkürler herkese.




  • hayırlısı olsun. aramıza bir merivacıda katıldı. :))) sorularınızı her zaman yanıtlamaya çalışırım... iyi günlerde kazasız belasız sürüşler...
  • Slm. astra 1.4 T kullanıcısıyım.Uzun hesaplar sonucu bu aracı aldım ve araçtan çok memnunum.Senelik kullanımım 10000 km falan idi.ancak iş gereği 20000 km olacağını düşünüyorum senelik.Maşaallah devletimizin akaryakıt politikası dolayısı ile çok sevdiğim aracıma veda edicem.Meriva 1.3 cdti. düşünüyorum ama soru işaretleri tırmalıyor kafamı. Sıcak iklim bir yerdeyiz klimasız kullanım mümkün olmayacak ve çekiş problemi yaşayanları okumuştum Astra J serisinde.Malum aynı motor. Kullanıcı arkadaşlar acaba dizel motordan memnun mu. klima açık 4 kişi varken kullanım sıkıntısı yaşayan oldumu.Bize sıkıntı yaşatırmı ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokolik35

    hayırlısı olsun. aramıza bir merivacıda katıldı. :))) sorularınızı her zaman yanıtlamaya çalışırım... iyi günlerde kazasız belasız sürüşler...


    çok teşekkür ederim, sağolun :)
  • ben kendi tecrübemi anlatayım. benim merivada özellikle motoru ilk çalıştırdığımda 2-3 dakika içinde çekiş sorunu yaşıyorum klima açık iken. ama daha sonra bir sorun yaşamıyorum. gerçi ben aracıma powerbox diye bir aparat la kullanıyorum. bu da çekişi arttırıyor...
  • sllm ark lar bende 1.4 140 hp turbo cosmo aldım 39.500 e izm den geliyor araba bayrama kadar alacam inşallah cok arastırdım arabayı cok güzel ama yollarda bi tane bile karsıma cıkmadı desem yeri bunun nedeni nedir satılmıyormu bu arac bayılere bakıyoruz araba vardı satıldı diyorlar nerede bu satılan arabalar yollarda bu aracı gören varmı sebebi nedir kafam karıstı dogrusu
  • güle güle kullanın çok konforlu bir araç memnun kalacaksınız.
  • tşk edr ama yollarda neden göremiyorum
  • evet ben de meriva almaya karar verdikten sonra bir hafta boyunca hep bakındım işe gidip gelirken ama hiç göremedim. Gerçi focus gibi her baktığın yerde görmektense böylesi daha iyi ama meriva da hiç yok :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erigdoupos

    evet ben de meriva almaya karar verdikten sonra bir hafta boyunca hep bakındım işe gidip gelirken ama hiç göremedim. Gerçi focus gibi her baktığın yerde görmektense böylesi daha iyi ama meriva da hiç yok :)


    Dikkat ederseniz çok sayıda Meriva göreceksiniz, ama eski Meriva'yı. Eski kasa yanlış bilmiyoram 7 yıl satıldı. Bu yenisi daha 1 yıl olmadı TÜrkiye'ye geleli. Evet Pejo 5008 bu segmentte Türkiye lideri , onun kadar göremememiz doğal, ama bu kasa en az 6 yıl devam eder diyorum. Zamanla artacak sayı. Bir de bu MPV sınıfı araçlar ülkemizde her 10 adet Sedan ve 10 adet hatchbak'e karşın, yani 20 araca karşın 1 tane satılıyor. Avrupa'da geçen yıl toplam 150.000 yeni Meriva satılmış. Yabancılar ihtiyacına göre araç alıyor, biz alırken satmayı düşünerek alıyoruz, bir tutturmuşuz sedan, hatchback. Başka tipte araç yok sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarrega -- 12 Ağustos 2011; 21:57:11 >




  • fiyatlari makul bi araç gibi ama hakkaten yollarda göremiyoruz

    yakit durumu benzinnlide nedir acaba gerçek şehir içi istanbul trafiğine göre ykaın mesafe kullanımlarda ortalama kaçtir.

    kullananlardan yorum almak isterim ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertuğ2045



    fiyatlari makul bi araç gibi ama hakkaten yollarda göremiyoruz

    yakit durumu benzinnlide nedir acaba gerçek şehir içi istanbul trafiğine göre ykaın mesafe kullanımlarda ortalama kaçtir.

    kullananlardan yorum almak isterim ..



    3000 km kadar yaptiktan sonra şehir içinde fabrika verilerini yakaladigini söyleyen arkadaşlarimiz var. Benim güzergahimin sadece %20 lik kismi sehir icinde oldugundan net bir şey diyemiyorum.
  • sakin kullanımla fabrika verilerini yakalamak kesinlikle mümkün.
  • istanbul sehir ici yogun trafik dahil ort hiz 30-35 km ile 7.5 ila 7.8 ort tutuyor. Az yogun - akici tem ya da e5 de 6.1 - 6.2 oluyor.
  • Günaydın arkadaşlar, bu sıralar ucuzlayan fiyatıyla takibimize girdi meriva arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz ve haftasonu test yapmayı planlıyoruz. Sizden bir ricam olucak acaba akşam saatlerinde arabanın ön konsolunun fotosunu koyar mısınız ? Eeee nede olsa arabanın içi bizi dışı elalemi ilgilendirir dimi. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar iyi günler.
  • Bugün büyük bir merakla Opel bayine Yeni Meriva'yi görmeye gittim. Ama açıkcası bana cok ufak gözüktü. Satıra cok güzel ama 1.6 dizeli yok.
  • arkadaşlar bu sitenin başkabir sayfasında görüşlerimi yazmıştım bazılarını yinelemiş olacağım ama kusura bakmayın:ben şimdiye kadar 2 adet dizel araba (sıfır almıştım)kullandım 1. si seat cordoba vario idi 1.9 tdı 2000modelarabayı çok beğenerek tam ihtiyacıma göre diye almıştım 3 yıl sorunsuz kullandım ama 3. yılın sonunda araba hergün arıza çıkararak bıktırdı vergiler değişip motor silindir hacmine göre olunca astarı yüzünden pahalı oldu sattım kurtuldum. sonra toyota corolla D4-D aldım halen çocuklar kullanıyor 2006 model harika araba şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı satmaya kıyamadım çocuklarıma verdim yeni corolla ise çok kaba ve sorunlu olduğu için almadım.eşim ve çocuklarla test sürüşü yapı beğendiğimiz opel meriva 1.3 eco flex i aldık şu an araba 4000 km civarında oldukça memnunum.şehir dışı 3 yetişkinle ve bagaj dolu klima açık vaziyette izmirden istanbul a gittik ortalama hız 120km istanbulda yol bilgisayarına baktım 100km/4.8 lt bence oldukça iyi bir tüketim.km arttıkça dahada düşecektir.arabayı servistekiler yeterice açıklamadılar.el freni ve yokuş destek sistemine zamanla alıştım şimdi başka arabaya bindiğimde arıyorum.yazlıktan ilk kalkışta yaklaşık 25 -30 derecelik eğimden ilk kalkış yapıyorum arabayı biraz gazlı kaldırdığımda hiç nazlanmadan yokuşu çıkıyor. biraz düzlükten sonra (3mt)2. vitesle tekrar yokuş çıkıyorum.uzun yolda zaten çekiş problemi yok. yolculuğu oldukça keyifli.iç hacmi ve yüksekliği benim ilk gördüğümde hoşuma giden yanı olmuştu.türkiyede araba alanlar ihtiyacına göre değil eş dost tavsiyesi ve 2. el durumuna göre beğensede beğenmesede arabayı alıyor.bir fluence mi iyi araba en çok satan linea mı iyi araba geçen yıl satış rekorları kıran hyundai era mı iyi araba forumlarda hepsi için öyle eleştiriler varki şaşarsınız.
    herkese iyi forumlar.(HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT(YOL GÖSTERİCİ)BİLİMDİR)M.K. ATATÜRK




  • Merhaba Arkadaslar,

    Bugun bende Merivacilar arasina katildim. 1.4 EcoTurbo 120 ps Enjoy modelini 35.200 TL yi aldik. Park sensorunude hediye ettiler. Camlara film, zenon far ve birde aracin altina sase koruyucu icin topam 1.000 TL fiyat verdiler. Araci teslim almadan bu aksesuarlarida ekletmeyi dusunuyorum. Sizce fiyat nasil ve yaptiran arkadaslar memnun mu?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.