Şimdi Ara

YENİ OPEL MOKKA X (ANA KONU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
15
Favori
64.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  YENİ OPEL MOKKA X (ANA KONU)

    Off-road tarzının modern görünüm ve hissinin; şehirdeki kullanım ve sürüş dinamikleri ile birleşmesini ifade eden X, Opel ürün gamında ilk kez Yeni MOKKA X ile geliyor.

    Yeni ön görünümü, kanat şekilli yatay ön ızgarası, LED gündüz farlarının belirgin duruşu ve keskin çift kanat formuyla Opel'in yeni tasarımını yansıtıyor. Yeni tasarımı, Yeni MOKKA X'i daha geniş, daha sağlam, daha atletik ve kaslı bir duruş kazandırıyor.

    'Hot Burning Amber Orange' veya 'Absolute Red' gibi yeni canlı renkler de Yeni MOKKA X'in çekiciliğini artırıyor. Yeni Opel MOKKA X, iç mekânda ise Yeni Astra'dan esinlenilen yepyeni ön konsola sahip. Yeni nesil bilgi-eğlence sistemlerinin 7 ve 8 inçlik dokunmatik ekranları merkez alınarak tümüyle yeniden geliştirildi. Daha az düğmeyle daha sade tasarıma sahip.

    Adaptif dörtçeker sisteme sahip yeni altı vitesli otomatik şanzıman 81 kW/110 beygir ve 100 kW/136 beygirlik yeni nesil 1.6 dizel ünitelerin yanı sıra yeni Opel MOKKA X'de ilk kez yeni Astra'da görücüye çıkan yeni nesil 112 kW/152 bg'lik 1.4 litre Doğrudan Enjeksiyonlu Turbo motor altı vitesli otomatik şanzıman ve adaptif dörtçeker sistemiyle birlikte sunulacak. ..........

    http://www.motobilim.com/2016/02/yeni-opel-mokka-x.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technova -- 4 Şubat 2016; 21:08:07 >







  • Konu tırt kalmış, biraz canlansa belki merak edenler vardır.
    Eskisine göre epey iyileştirmeler var ama fiyat az daha düşük başlamalıydı sanki ne dersiniz?
  • Aracı takipteyiz. Dizel otomatik exc. 95 bin olmalıydı biraz pahalı.
  • Bencede bir 5 bin tl pahalı olmuş gibi..Bari lansman filan bişiler yapsalardı, zaten fazla ilgi görmeyen araçlar konuya bile yazan yok :) Fiyatlar açıklanmış, konfigüratör var kimsenin umrunda değil. Diğer araç konularına bakın millet birbiriyle kavga ediyor şu kadar olur bu kadar olur diye :)
  • Bugün hiç aklımda yokken sırf Opel'in önünden geçiyorum diye showrooma girdim. Aklımda dizel-otomatik Astra'yı test etmek vardı fakat bir an Mokka X dikkatimi çekti. Ben Mokka'yı hep küçük bir araç olarak düşünürdüm fakat inceleyince o kadar da küçük bir araç olmadığını gördüm. Hemen test sürüşüne çıktım ve aracı gerçekten çok beğendim. Donanımı, motoru, şanzımanı, sürüş pozisyonu falan gerçekten "araç olmuş" dedirtti. Hiç aklımda yokken düşünmeye başladım bu aracı. 1.6 dizel otomatik full donanım (Excellence) için 96.000 TL fiyat aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yakın zamanda alacağım oradan oraya gezerken gördüm hali hazırda astra kullanıyorum konforu nasıldır bu aracın iyi midir... bozuk stabilize yolda nasıl acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OyunaGelenAdam kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben aracı test ettim ve gerçekten kullanımını beğendim. Çok direkt bir araç, süspansiyon konforu da tatlı-sert ayarlanmış ama kesinlikle yoracak ya da rahatsız edecek kadar sert değil. Böyle yüksek bir araçta yol tutuşu sağlayabilmek için çok yumuşak süspansiyondan kaçınıyorlar haliyle ki Mokka'nın yol tutuşunu da beğendim. Bende Astra-Insignia ikilisine bakmaya gidip Mokka test ettim.

    Tam bir şehir+haftasonu kaçamağı otomobili. İç hacmi dış hacmine göre beklediğinizden büyük. 380 lt civarı bir bagaj hacmi sorun olmayacaksa gerçekten güzel bir seçenek. Beni tek düşündüren şey bagaj hacmi açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 10 Ekim 2016; 22:22:26 >
  • Aramızda tek sürüş testi yapan olarak daha ayrıntılı bilgiler verir misin.Fiyatlar lansman fiyatlar mı, yoksa sene sonu satış kaygısıyla indirimleri beklemek mi lazım.İyi akşamlar.
  • İşte bagaj küçük bende bu aralar 90 bin bandındaki araçlara bakıyorum suzuki vitara( bence daha iyi)
    Alakasız olacak ama cerato ve yeni honda civic takibindeyim... civic ve vitara benzinli
    Cerato ve mokka dizel otomatik hayırlısı bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı anda yazmışız herhalde teşekkür ediyorum, fiyatlarda indirim olabileceği konusunda bir konuşma geçti mi acaba.
  • OyunaGelenAdam kullanıcısına yanıt
    Suzuki Vitaranın 1.4 turbo modelinin satış fiyatları 90.000 bandında.Forumda hem 1.6 modelini satın alanlar ile hemde yazın satışa başlanan 1.4 turbo modelini kullananların çok güzel yorumları var.Hatta kullanıcıların birbirlerine her konuda yardımcı oldukları ve seviyeli paylaşımların olduğu ender bölümlerden birisidir.Benzin sarfiyatları konusunda teknik değerleri rahatlıkla görebiliyorlar.Yıl sonuna doğru satışa sunulmasını beklediğim araçlarda yavaş yavaş ülkemize gelmeye başladı.Beklenilen Ford Kuga, Peugeot 3008 ve Seat Ateca.Seat Atecanın gelişi sanırım 2017 ye sarktı.Ford Kuga konusunda bir bilgim yok.Peugeot 3008 ise ekim sonunda geleceğini mail ile teyit ettiler.Opel Mokka X ise standlarda yerini aldı.Seçenekler çoğaldı ve fiyat performans etkeni en yüksek aracı almak istiyorum.Birde Paris'teki 3008 tanıtımına giden ülkemizdeki otomobil konusunda otorite sayılabilecek insanların modeli çok övmeleride beklemeye değer diye düşünüyorum.Önce Mokka X test etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berilyum -- 10 Ekim 2016; 22:55:45 >




  • berilyum B kullanıcısına yanıt
    Tabiki, memnuniyetle;

    Öncelikle Mokka modeli ilk çıktığından beri hakkındaki yorumum "aaa güzel otomobil" demekten ileri değildi. Ne binmişliğim ne de test etmişliğim vardı. Corsa altyapısını kullanan, Corsa boyutlarında küçük bir SUV hatta crossover olarak görüyordum.

    Ben şu anda 2012 model yeni çıkan kasanın bir öncesi kasa (FB7) Civic sedan kullanıyorum. Aracım benzinli otomatik. Aracımın yakıt tüketiminden şikayetçi olduğum için ve yeni kasası da çıktığı için araç değiştirmeyi düşünmeye başladım. Gidip yeni Civic'in lansmanına katılıp test edip fabrika çıkışı LPG'li versiyonu hakkında bilgi alayım derken Opel'in önünden geçtim ve girip Insignia 1.6 dizel otomatik hakkında bilgi alayım dedim. Insignia'yı inceledikten sonra bu aracın benim için ve ihtiyaçlarım için uygun olmadığına ve İstanbul şehir içi için fazla büyük olduğuna karar verip tam Astra'yı incelemeye yönelmiştimki yeni Mokka X dikkatimi çekti ve incelemeye başladım.

    Öncelikle araç dışarıdan göründüğü kadar küçük değilmiş, iç hacmi beni çok şaşırttı doğrusu. Tamam, aşırı geniş bir araç değil belki ama diz ve baş mesafesi olarak ne önde ne de arkada 2012 Civic'ten geri kalmıyor. Bu ayrıntı beni şok etti. Aracın yeni çıktığını ve dizel otomatiği olduğunu biliyordum. "Şöyle bir fiyatını sorayım, nasıl olsa bütçemi aşıyordur" diye düşünerek fiyatını sorduğumda incelediğim aracın en üst donanım seçeneği olan Excellence donanım ve 1.6 CDTI 136 bg, 6 ileri tam otomatik vitesli versiyonunun 96.000 TL olduğunu duyunca hemen donanımlarını öğrendim ve test etmek istedim. Satış temsilcisi ile 6-7 dakikalık bir test sürüşüne çıktık.

    Öncelikle araç kendi aracıma göre fazlasıyla sessiz. Yalıtım konusunda çok iyi. Ne yol ne de motor sesi duyulmuyor. Araç yüksek yapısından beklenmeyecek kadar dinamik bir sürüş sunuyor. Süspansiyonlar tatlı sert (test aracı 18 inç jantlara sahipti) ve hem iyi yol tutuyor hem de araç virajlarda dengesini kaybetmiyor ya da sağa/sola yatmıyor. Normalde dizel motorlardan nefret ederim hem fazla sesli ve titreşimli çalıştığından hem de turbo boşluğundayken bastığınızda tepki vermediğinden dolayı. Ama Opel'i kesinlikle tebrik ediyorum bu motor için. Hem araç benzinli bir motora sahipmiş gibi hızlanıyor hem de ses ve titreşim yok. İstanbul şehiriçinde gerçekçi bir bakış açısıyla 7 litreyi geçeceğini düşünmüyorum yakıtın. Bu değer de bu büyüklükteki ve ağırlıktaki otomatik bir dizel araç için gayet iyi bence. Görüş açıları ve opsiyonel donanımdaki AGR deri koltukları gerek baldır gerek bel desteği olarak çok başarılı. Ayrıca tasarımı da oldukça güzel. Direksiyon direkt ve yumuşak. Hızlandıkça gerektiği gibi sertleşiyor. Frenler de güzel hem öne doğru yığılma yapmıyor hem de dozlanması iyi. Aracın yüksek bir oturma pozisyonu var, diğer bütün araçlara yukarıdan bakıyorsunuz. Ayrıca opsiyonel navigasyon ile birlikte gelen 8 inçlik ekran da çok güzel bir tasarım öğesi. Aracın içinde ve dashboardunda oldukça kaliteli malzemeler kullanılmış. Araç bana göre fiyat/performans olarak çok başarılı olmuş.

    Fiyat olarak opsiyonsuz Excellence donanım 1.6 CDTI dizel otomatik Mokka X için satış temsilcisi 96.000 TL düz fiyat verdi. AGR deri koltuk için 3200 TL, sunroof için 1800 TL fiyat verdi ve istediğim opsiyonlar dahil aracı 102000 TL'ye teslim edebileceğini söyledi. Oturup pazarlık yapmadık, belki pazarlıkla 100000 TL gibi bir fiyata düşebilirdi. Hoş, dip fiyat falan dedi satış temsilcisi ama dediğim gibi herhangi bir pazarlık yapmadık.

    Benim şahsi düşüncem Mokka modeli genel olarak bir Astra ya da Insignia gibi çok tutulan bir model olmadığından yıl sonu satış kaygısıyla indirim yapabilecekleri yönünde. Ama lansman sonrası zam da gelebilir bu işler hiç belli olmaz. Benim şahsi fikrim lansman sonrası hemen 1-2 bin TL zam yapacakları yönünde. Yıl sonunda ellerinde araç kalırsa da şu anki lansman fiyatlarından verirler, daha düşüğü olmaz diye düşünüyorum.

    Mokka X'i test ettikten sonra aynı sınıftaki rakibi olan Honda HRV'yi de test ettim fakat rezaletti. Bir Honda sever ve Honda sahibi olarak söylemeden geçemeyeceğim.

    Ben şu an ciddi ciddi bu aracı düşünüyorum. Araç değiştirmeye kesin olarak karar verirsem seçimimi Mokka X'ten yana yapacağım sanırım. Beni düşündüren tek şey bagaj hacmi (380 lt civarı) şu an. Sene içerisinde hiç bagaj kullanmasam da yazın yazlığa veya tatile gidip gelirken bagaja ihtiyaç duyuyorum ve Civic'in bagajının yetmediği zamanlar oluyor. Bu araçtan vazgeçersem tek sebebi bagaj hacminin bana çok hitap etmemesi olacak sanırım.

    Özet olarak eğer düşündüğünüz ya da aklınızda olan bir modelse bu aracı kesinlikle ve kesinlikle gidip test edin. Şu an satılan otomobiller arasından fiyat/performans olarak ben beğendiğim araçlardan biri oldu Mokka X. Tam bir İstanbul şehiriçi ve haftasonları ufak şehirdışı kaçamağı yapmalık bir şehir ve aile otomobili.

    Sorusu olan olursa severek yanıtlayabilirim.




  • OyunaGelenAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kafamdaki tek soru işareti bagaj hacmi maalesef. Portbagaj muhabbetini hiç sevmiyorum. Yazın tatile giderken Civic'in bagajı bile yetmiyor, "bu bagaj beni zora sokar mı" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Normalde SUV düşünmüyordum ama boyutları açısından Mokka X şehiriçi için ideal geldi.

    Suzuki Vitara hem marka olarak güven vermiyor bana, hem de yeni Vitaraların tasarımını maalesef hiç ama hiç beğenmedim.

    Cerato ve Elantra'nın iç malzeme kalitesi bana çok kalitesiz geldi. Hem de marka algıları da ortada.

    Yeni Civic için söyleyecek lafım yok. Gerçekten yeni Civic'i de çok beğendim lakin 95.800 gibi bir fiyata LPG'li araç almak istemiyorum. Aynı fiyata dizel otomatiğini sunsaydı Civic'i kesinlikle tercih edebilirdim.

    Mokka'yı kesinlikle test etmenizi öneririm.




  • berilyum B kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Vitara iyi bir araç olabilir belki fakat kesinlikle tasarım olarak benim zevklerime uygun bir araç değil. Ayrıca Türkiye'de iyi bir araç olsa dahi Suzuki markası bana güven vermiyor maalesef.

    Ben SUV sınıfı bir araca geçecek olursam kesinlikle dizel-otomatik olsun istiyorum. Benzinli araç tercih edeceksem kendi aracımla yola devam ederim, daha aracım 52.000 km'de.

    Ford Kuga'da 1.6 dizel-otomatik kombinasyonu olacak mı?

    Seat Ateca tasarımını çok beğendiğim bir araç aslında ama DSG maalesef bana hiç güven vermiyor. Özellikle İstanbul gibi dur-kalk trafiğin çok olduğu şehirlerde sorun çıkarma ihtimali yüksek bir şanzıman.

    Peugeot 3008'i aşırı beğendim aslında. 1.6 HDI ve tam otomatik vites kombinasyonu olacaktır fakat fiyatı 110000 ve üstü falan olursa bana hitap etmez açıkçası. Acelem yok, bu aracın çıkmasını da bekleyelim bakalım.

    Ama mutlaka gidip Mokka'yı test etmenizi öneririm.




  • Tekrar ayrıntılı yazın için teşekkür ediyorum.Ellerine sağlık güzel olmuş, eğer hafta sonu fırsat bulursam kesinlikle Mokka X in incelemesini yapacağım.Sessiz sedasız Opel Mokka X in satışı başlamış ama Opelin tanıtımlarda biran önce aktif olması lazım.Eski modelindeki kontrol düğmesi bolluğunun artık olmaması da iyi olmuş.İyi akşamlar diliyorum,saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berilyum -- 10 Ekim 2016; 23:38:15 >
  • Suzukinin şanssızlığı arkasındaki distribütör firmasının olmamasından kaynaklanıyordu.Suzuki Türkiyede ilk ithalat izini alan ilk yabancı otomobil markasıymış ( 80'li yıllarda) bende geçenlerde öğrendim.Şuanda Doğan Holding getirtiyor ve yapılanma sürecindeler.Suzukide motor ve otomatik şanzumanın sağlamlık ve sorunsuz olduğu konusunda bir görüş var.Birde 4x4 test videolarında gerçek 4x4 olduğunu görebiliyorsunuz.Ama iç mekan kalitesinde geride kalıyor maalesef.Honda H-RV yi bekledik oda test sürüşü yapmadan bu parayı etmez dedik eledik.Gerçi otomobilin Avrupa dışında üretilmesinden dolayı ek vergilendirmeyle fiyatının arttığına dair bir şeyde söylediler.Ama Honda Türkiye H-RV'yi ürün yelpazesinde görünsünde satılmasa olur olarak baktıkları için H-RV'yi daha baştan sildiler.Seat Ateca'da Yeni Tiguandan umduğunu bulamayanların ısrarla bekledikleri bir model oldu.Doğuş Oto Tiguan satışlarında olumsuzluk yaşanmasın diye modelin gelişini biraz geciktirebilir belkide.Seat sitesinde model görseli mevcut ama tarih yazmıyor.Resmen SUV mücadelesi yaşanıyor.Bazı modeller hariç 100.00 bandında ( C SUV) çok marka ve model var.80.000 bandındada B sınıf SUV mücadelesi var ama model sayısı daha az..Hayırlısı diyelim umarım sende, bizde doğru tercihlerde bulunur ve idealimizdeki araçları alırız.Tekrar iyi geceler diliyorum.




  • Merhabalar, öncelikle kusura bakmayın, yazım hataları olabilir şarjım bittiği için çok kötü bir tabletten yazıyorum Türkçe klavye yok.
    Haftasonu yeni araç bakmak için Nissan, Peugeot ve Opel'e gittik. Nissan Qashqai 1.6 dizel otomatik Skypack (orta donanım) 110.000 TL'ye bıraktı. Daha sonra avantajlı 0 faiz kredi seçeneği olduğu için Peugeot'ya gittik. 308 dizel otomatik en üst donanım + cam tavan paketi (comfort pack) 97.000 TL dediler. Açıkçası fiyat bana yüksek geldi. Hem de güzel ülkemizin yolları malum, altı yüksek araba şart. Bana 2008'i önerdiler ancak yarı otomatik şanzıman sebebiyle hoşumuza gitmedi. 3008'i sorduğumda 130.000 TL gibi bir fiyatla geleceğini söylediler. Açıkçası Qashqai varken o paraya hiç şansı yok. Sonra Astra'ya da bakmak istedim, bakalım ne fiyat verecekler diye.
    Gittik hemen ilgilendiler sağolsunlar orada Mokka X'i gördüm ve beğendim. İç malzemeler gerçekten kaliteli Excellence donanım vardı Showroom'da yarı deri koltuklar ön göğüslükte deri kullanılması hoşuma gitti. Önceki Mokka'ya göre çağ atlamış. Bagaj hacmi de yeterli geldi. Araç küçük duruyor ancak içi oldukça iyi. Aracı çok beğendik ve fiyat sorduk. Dizel otomatik Excellence donanım + Sunroof + Kış Paketi 101.000 TL'ye bıraktılar. Fazla pazarlık da yapmadım belki 100.000'e bırakacaklar. Bu fiyatların lansmana özel olduğunu ve zamlanacağını belirttiler. Daha önce de internetten araç hakkında araştırma yapmıştım ancak öyle satın alma niyetim yoktu. Aracın iyi olduğunu bildiğim için ve arabasız kaldığım için almaya niyetlendim. Ellerinde böyle bir araç yokmuş ancak şu an araştırıyorlar. Araç yoksa yeni bir araç olduğu için ürettirmek çabuk olmuyormuş. Belirttiğim gibi şu an aracım yok (sattım) ve işim gereği bir an önce araç almam lazım. Umarım vardır çünkü gerçekten güzel bir araç olmuş. Eski kasanın önü pek estetik değildi ancak bu kasa alınır.
    Uzun bir yazı oldu ancak galiba 3008 hakkında ve Mokka'nın fiyatları hakkında sorularınızı da cevaplandırmış oldum. Umarım işinize yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Non Pareil -- 12 Ekim 2016; 11:13:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • berilyum B kullanıcısına yanıt
    Mokka'dan sonra HRV'yi de test ettim. "50 bin TL'ye size satarız" deseler bile almam. Bir Honda sahibi ve Honda sever olarak Honda'nın en rezil arabası diyebilirim. Resmen felaketti. Test etseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Non Pareil kullanıcısına yanıt
    Peugeot 3008 in fiyatını sana söyledikleri rakamdan satışa sunarlarsa biraz zor satarlar.Zaten ekonomik durgunluk ve normalde kasımda ve aralıkta olan indirimlerin ekim ayında bile hız kazandığı bir ortamda lansman denmesini anlamakta zorlanıyorum.Bakıyorumda hala firmalarda 2015 den kalma arabaların satıldığını duyuyoruz ilginç değilmi?Talep olmadığı sürece fiyatların liste fiyatlarında kalması düşünülemez.Öyle olsaydı üzerinde yeni nesil 1.0 litre motor bulunan, yeni makyajlı kasa Audiyi liste fiyatı 110.000 liradan 84.000 liraya satmazlardı.İndirim oranına bakarmısınız neredeyse % 25 net indirim hemde Audide.Onun için zorlayabildiğiniz kadar satış temsilcilerini zorlamak lazım.Umarım istediğiniz otomobilin sahibi olursunuz.Mokka X buna değer gibi görünüyor.
  • Dün tekrar yeni Civic modelini arkadaşlarla beraber inceledik.Ki iki arkadaşında arabaları HONDA CİVİC (2010 ve 2011 modelleri).İkiside beğenmediler.Benim takıldığım nokta hala eski nesil motorları hakketmediği bir fiyatla satıyor olmalarıydı.İç mekan malzeme kalitesini yetersiz bulan bile vardı.Ortalıkta bırakın yeni lansmanını sunduğunuz Civic ve hiçbir modelin kataloğunun bulunmamasının bile özürü olamaz.Daha yeni üretim hattından çıkmış bir araçta O (sıfır)araç kokusu olmaz mı?Birde daha önce farkına varmadığım önemli bir ayrıntıyı arkadaşlar farketti.Arka oturma bölümünde şaft çıkıntısı bu alanı çok daraltmış.Neyse yazıyı yazarken ilk defaTV de Mokka X reklamınıda izlemiş oldum.Honda H-RV konusunda zaten denememe gerek kalmadan fiyat dezavantajıyla elemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berilyum -- 13 Ekim 2016; 0:27:22 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.