Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (3116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GungorAhmet , GungorAhmet
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü2 Mobil
5 sn
62.659
Cevap
646
Favori
2.504.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 31143115311631173118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Begee kullanıcısına yanıt
    Bunları yapmak için özel çaba harcamaniza gerek yok.
    Ayağınız frendeyken aracı stop etmeniz, el freni çekme sesi duyuldutkan sonra araçtan çıkmanız yeterli. Manuel bir işlem yapmanız gerekmiyor.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    El freni düğmesini çekince ses geliyor mu? yoksa araç tam kapanmadan 1-2 sn önce çıkan sesi mi kastediyorsunuz el freni sesi olarak
  • trschumi kullanıcısına yanıt
    El freni çekilirken 2sn kadar mekanik bir ses gelir neticede mekanik bir fren mekanizmasını tetikliyor düğme.
    Start stop tuşuna basıp kontak kapandığında zaten 2 sn içinde tüm bu işlemler bitmiş olacaktır.
  • 2023 1.5 Allure Eat 8'den 2024 1.2 Hybrid GT'ye geçtim. İki araç arasında bariz sessizlik farkı var hem 1.2 motor dizelden daha sessiz (beklenen/bilinen bir şey) hem de GT yalıtım olarak daha iyi. Ben Allure için sessiz diyordum 1.2 gt olan çok başka sessiz cidden. Uzun yolu keyifli olacak bu aracın. 230 km oldu henüz, akıcı ankara trafiğinde -mamak-etlik arası samsun yolu üzerinden git gel 4.5 yaktı- anadolu bulvarı üzerinden çayyoluna yine 4.5 civarı bir tüketimle geldi. Akıcı trafikte gerçekten çok az yakıyor. Ve bahsettiğim yollarda sık sık elektrikli ilerleyebiliyor gerçekten güzel yapmışlar bu işi. Bahçeli trafiğinde (yoğun trafik ve düşük hız) 7 yaktı. Tabi bu deneyimler henüz 230 km'nin verileri bir uzun yoldan sonra, rodaj dönemi bittikten sonra yakıt konusunda daha net fikrim oluşacaktır ancak şimdilik dizel ile arasında bariz fark yok. Performans konusuna gelecek olursam 1.2 hybrid çift kavramalı şanzımanla 1.5 dizele göre bariz daha atik. Evde 1.3 tce clio araç da var, seriliğiyle bilinen bir araç kendisi, onu aratmıyor hiç. Perofmansını beğendim araç ciğerli gayet  230 km'lik izlenimlerim bu şekilde.





  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Öncelikle manuel olarak el freni çekilince hidrolik bir press gibi sıkıştırma sesi geliyor ki buradan galiba arka balataların artık diski kavradığını anlıyoruz ve aynı zamanda el freni çekili olarak görsel uyarı da veriyor bu sesten sonra aracı kapatmadan yani sistem off olmadan 1-2 sn önce “Aracı kapatma merasiminin bir devamı olarak:)” bir başka ses daha geliyor net ve keskin bir ses bu ses nereye ait acaba sizin el freni sesi dediğiniz bu değil, değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trschumi -- 12 Nisan 2024; 23:20:49 >
  • trschumi kullanıcısına yanıt
    İkinci duyduğunuz ses park kilidinin sesidir muhtemelen.
    Tabi paralelde elektrik sistemini kapatan bir role sesi de duyarsınız ama o daha az gelir.
    El freni sesi hidrolik sesi olarak tanımadığınız, doğrudur.
  • alwan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ne kadara aldınız ? Genelde hoparlörün oradan o tarz bi trim sesi gelebiliyor elinizle biraz bastırın bazen kesilebiliyor :)
  • onderd61 kullanıcısına yanıt
    Sağolun, 1.7m e aldım mart ayında
  • 6.1 litre ortalama tüketimle gittiğim mardin-Giresun rotasının dönüş yolunda da 6.5 litre ortalama tüketimim oldu. Tüm yolun ortalaması yol bilgisayarında da 6.3 litre çıktı. Genel olarak sakin ve 120 km sabit hızda kullanmaya çalıştım. Toplamda 1880 km yol yapmışım. Bunun yaklaşık 130-140 km si ultra yoğun şehir içi. (1.2 hibrit)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av_avi -- 13 Nisan 2024; 17:56:22 >
  • rodajdan sonra daha da düşecektir, bir de şöförün hybrid araca da alısması önemli ilk baslarda ben baya anlamakta zorlanmıstım mantıgı su an gayet iyi degerler elde ediyorum şehir içinde

  • Engin Cann kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam bende gelecek hgafta teslim alacağım. 508 1.5 bluehdi allure'dan geçiyorum. Dizel uzun yolda mükemmel ama benzinli araba konforunu tutmuyor. bir soru sorayım, çift kavramalı şanzıman 6 vitesmiş. yüksek hızlarda ses yapıyor mu? 1.5 hdi'a laf ediyoruz ama eat8 olduğu için yüksek hızlarda pek ses yapmıyordu.

  • Merhaba. Yakın zamanda 1.6 puretech aracına yetkili serviste ya da eurorepar'da buji değişimli bakım yaptıran olduysa fiyat paylaşabilir misiniz?

  • Selamlar herkese, yılda 4000km kullandığımız aracımızla bayram ziyaretleri yaparken rutin kontrolde polis çevirdi, plaka app ceza yazacağız dedi indim araçtan app değil bu aldığımdan beri böyle dedim, araçta bu arada standart dışı cam filmi bile yok, amiri geldi app değil bu İstanbul’da bazıları böyle ama yine de değiştirseniz iyi olur sorun yaşamamanız için dedi. Plakam app mi?

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    Aldığımda böyleydi bu arada sonradan bir şey yapmadım.




  • Arif kullanıcısına yanıt
    O plaka nerede basildi ? Neye göre app demiş polis arkadaş.
  • tosunpasa kullanıcısına yanıt

    Araçta devir göstergesi yok, varsa da ben bulamadım. 120-130 km hızlarda araç yüke binmediği sürece motor sesi yok.

  • eflan E kullanıcısına yanıt

    Bende şehir içi kullanıma iyice alıştım. Bu sabah 5 trafik lambası olan 7-8 km lik işe gidiş rotamı yine 4.1 litre ortalama tüketim ile bitirdim.

  • av_avi A kullanıcısına yanıt
    Valla 4 litreleri görünce dizelden sonra çok doğru bir rota çizdiğimi düşünüyorum, umarım bende bu değerleri görebilirim.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Aldığımda böyleydi bir fikrim yok ama ceza da yazmadılar.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    İlk sahibisiniz sandım. Ok.
    Bakmak gerek app ise gerçekten ciddi cezası var. Bir kontrol ettirin derim.

    İlk ceza 2647 tl devamı halinde 32.170 tl ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulaması bulunmaktadır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 15 Nisan 2024; 16:23:2 >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Zaten sıkıntım da o… bir polis app diyor diğeri yok değil diyor, nasıl kontrol ettirilecek? Kolayına kaçıp app değil ama siz yeni plaka bastırın diyorlar, işin garibi bir standardı da yok, harf grubu ile sayı grubu arasında şu kadar boşluk olmalı şu fontta olmalı vs de yok.

    Şirket aracımın plakası ile karşılaştırdım fark da bulamadım, mühür tek, altta çift kat dalga var

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU




  • 
Sayfa: önceki 31143115311631173118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.