Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1509. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.229
Cevap
294
Favori
1.548.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Olmasi gereken budur evet, Bmw-Audi-Mercedes, onlarda demek ki Mal muhendislerin işi ki, ileri itince sabit uzunlar yaniyor..Renault, Vw falan..


    Bu aslinda guvenlik meselesi bir bakima, selektor yaparken Uzunlar acik kaldi farkinda degilsin, karsi taraf Kör olmazsa ne Âlâ..

    Dogruymus demek ki Peugeot'un aklinca muhendislerinin yaptigi sistem, tesekkurler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Ben kullanmayı beceremiyorum ya da uzunlar yanında göstergede çıkan işareti fark edemiyorum demiyorsunuz da arabaya kabahat buluyorsunuz :)

    Güvenlik meselesi diye eleştirilecek bir şey varsa ilk havalandırma/klima kullanımı için sadece ekrandan komut veriliyor olmasından başlamak gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 4 Nisan 2024; 16:38:55 >
  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Yok arkadas anlasamayacagiz sizinle, Bu konfor ya da gorup gormeme meselesi degil..

    Selektor ile Sabit uzunlarin ayni yerde olmasi neyin kafasi diyorum anlatamiyorum ya da anlamak istemiyorsunuz, yol guvenligi meselesi demek bile inatlasmaniza yol aciyor ve sizin de basiniza ara sira gelen bir durumun neyini savunacaksaniz artik ?

    Bu araci Erkekler mi kullaniyor sadece? Bayani var, acemisi var, Benim sabit gordugum de oluyor tabi ki, kapatiyorum hemen ama surekli ona mi bakacagim simdi ,uzunlarda kaldimi , kalmadimi, gozumu yuksek hizlar da yoldan ayiracagim misal 😄

    Bu tartismayi noktalamak icin adamlarin Selektor ile sabit uzunlari ayirmasi gerekirdi ki bakin tartisma konusuna mahal yani 😄


    Klima konusuna gelince orada haklisiniz ? Guvenlik acisindan eksi bence de ? Selektor isi de eksi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 4 Nisan 2024; 16:47:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Dostum o kadar mühendislere falan laf dedin de bırak uzunaların yanıp yanmadığını anlamak için göstergeye bakmayı, yolda giderken bile farların aydınlatmasından uzunların yandığını fark etmiyorsan başlı başına trafik için tehlikesin demektir :D


    Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, herkesin görüşüne saygım vardır, biraz esprili olsun diye kullanmayı beceremiyorsun falan yazdım. Yazı dilinden dolayı yanlış anlaşılma olduysa kusura bakma  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 4 Nisan 2024; 16:50:33 >
  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Yok Estağfirullah :)

    Sehir icinde uzunlar Kalabalik isik ortamindan dolayi pek belli olmuyor...Kadran da ufak kalip direksiyon gostergeleri kapatinca tam oluyor yani :)

    Ben F30 Bmw 320 ied Kullaniyorum, esim 308..

    Alisamadim yani ara ara alirim hanimin arabayi keyfe keder , 308 garip geldi bu bakimdan :) Hep ileri dogru sabit uzunlara alistigim icin sanirim :) iyi Forumlar 👍🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Ben uzun yıllar PSA grubu kullandığım için alışkınım ama yeni geçen biri için zor biraz ve alışmak zaman alıyor tabi ki. Yine dediğim gibi ben bile bazen uzunları açıyorum yanlışlıkla. Eleştirilecek başka eksikleri de var elbette.
    Kazasız, cezasız ve stressiz sürüşler dilerim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Cumlemize hocam tesekkurler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese. 2021 Peugeot 308 Style Tech 1.2 Puretech 65 bin km'de aracım var. Uzatılmış garantisi var ve bu zamana kadar bakımları eurorepar'da orijinal parçalar ile yaptırdım. Yine bakıma gittiğimde bu sefer bakımdan önce ilk olarak triger kayışına baktılar ve yıpranma gördükleri için değişmesi gerektiğini söylediler. Eurorepar ve yetkili servislerin verdiği ortalama değişim ücreti 20-30 bin TL arasında. Tabi aracın uzatılmış garantisi olduğundan dolayı yetkili serviste ücretsiz garantiden triger değişimi yapıldı. Sadece bu işlem sırasında yağ 2 kere değişiyormuş. İlkini peugeot karşılarken ikinci yağ ücretini biz karşılamış olduk. 1 hafta parça beklendi ve bugün teslim aldım. Bu triger kayışı 2023 yılında tekrar bir revizyon görmüş bu arada. Aracıma da revizyonlu kayış takılmış oldu yani. Revizyonlu parça için şimdilik yorum yapamam ama 2023 öncesi 1.2 puretech sahibiyseniz orijinal yağ, dikkatli vs. de kullansanız bu kmlerde kayış parçalanmaya başlıyor. Her ne kadar Peugeot 6 yıl 105 bin km dese de bence en geç 60 bin km'lerde triger kayışını değiştirtmek tavsiyem olur. İleride daha fazla masrafla uğraşmamak için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 4 Nisan 2024; 19:2:23 >




  • aceloq kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, bu hafta benim aracıma da yetkili serviste iyi niyet garantisinden triger değişimi yapıldı. Benim araç yetkili servis bakımlıydı yalnızca garantisi devam etmiyordu sadece işçilik ödedim. Ancak aracım 38.000 km’deydi yani çok erken olduğu için böyle işleme aldılar. Revizyonlu parça olduğunu bilmiyordum bunun, önceki haline göre yağ kapağını kaldırıp bakınca biraz farklı geldi bana korkmuştum başta açıkçası eski model olabilir mi diye.

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, bu trigerler daha uzun ömürlü sanırım o zaman değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berke.han kullanıcısına yanıt

    Öyle olmasını umuyoruz ancak bu kaçıncı revizyon oldu pek bir başarı sağlanamadı. Son revizyonun sonuçlarını da zaman gösterecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 4 Nisan 2024; 20:54:44 >
  • berke.han kullanıcısına yanıt

    Triger garantiye giriyorsa ne guzel vallahi..Hic bir markada gormedim garantiye girdigini..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceloq kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 50-60 bin gibi değişmek en güzeli. Hatta sizin yaptığınız gibi de garanti uzatmak bu motor için en güzeli. Trigeri garntiden karşılamaları güzel, ben pejo servislerinden hep memnun kaldım zaten yaklaşım genel olarak müşteri odaklı. Bende de şu an 2023 var yeni parça ayrıntısını bir soralım öğrenelim bakalım servise gidince.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Diğer markalarda böyle kronik sorunlu bir triger yok çünkü. Peugeot bu triger kayışları için 6 yıl veya 105 bin KM değişim diyor. Çok daha öncesinde bir problem olunca doğal olarak garantiden işlem yapılıyor. Ayrıca garantili bir araçta bu işlemi yapmaz ise birkaç bin km sonra araç motor yiyeceği için sandık motor koyulacak bu sefer garantiden. Daha fazla masraf olacak Peugeot'a.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 5 Nisan 2024; 2:19:57 >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Girmeyip napacak , komple motoru değiştirip duruyorlar.

  • Motor tam sıcak değildi. S vitese alıp 4000 deviri geçtiğim zaman motor arıza ışığı yaktı sonra gitti. Sebebi koruma mı?


    Ayrıca geçmiş mesajlarımda olan depo tam dolu Adblue olduğu halde Adblue ekleyin uyarısı tekrar geldi. Bir su bardağı kadar Adblue ekledim uyarısı ışığı gitti ve yaklaşık 300km yol yaptım henüz geri gelmedi sorun neydi?


    Bizim araçlarda (2016 308 Allure 1.6 BlueHDI) DPF filtresi ve serum sıvısı var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x.n -- 7 Nisan 2024; 0:11:19 >
  • aceloq kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba, acaba hangi serviste değişim yaptınız ? arkadaşımın aracı da 50 binlere geldi ve uzatılmış garantisi var da. Ona da ileteyim bi durumu. Aynı il isek direkt bayiyide söyliyim :)

  • x.n X kullanıcısına yanıt

    İlk sorunuz için benzer bir durum yazayım.


    Eski aracım 1.6 bluehdi idi. S modunda tam gaza oturmuştum, dediğiniz gibi motor arızası yakıp gaz yemedi. durup kontagı ac kapa yapınca gitti, aylarda bir daha da gelmedi. yetkili serviste arızaya baksınlar diye bırakmıştım, hiç bir şey bulamadılar arıza olmadıgından.


    Facebook 308 t9 team grubunda aranırken; turbo elektrovanası gibi bir parçadan olabilecelerini ilettiler. Dediğinize benzer sebepten ötürü herhalde, yazdığım parça bazen saçmalayıp araç zarar görmemesi için aracı kesiyormuş. Belki o parçadan ötürü olabilir

  • Alpii95 kullanıcısına yanıt
    Motor sıcakken yakmıyor arıza ışığı ama motor soğukken S modunda yüksek devre geçtiği zaman yakıyor. Motoru ısıtıp denedim bugün yakmadı. Demek ki koruyor. Çünkü ışık yakınca 2000 devri geçmiyor.

    Şehir içi 100km de 8lt nin hep üstünde yakıt tüketimi var. 2000 motorlu araçlar gibi içiyor. Nedeni ne olabilir? Bir arızası yok şu an.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alpii95 kullanıcısına yanıt

    Peugeot Nev ancak burada servis önemli değil. Herhangi bir yetkili serviste bu işlem yaptırılabilir.

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    evet hocam ben de büyük hayal kırıklığı yaşamıştım aracı aldığımda, ilk defa peugeot kullanıyorum. Genel olarak servisin yaklaşımı iyiydi ancak peugeot’nun kendi hatası olduğunu da unutmamak gerek bu arızanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.