Şimdi Ara

Yeni Polo 1.0 TSİ Yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
35.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bsg şanzıman mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Aynı güzerhahta dizel polo olsa 7,5 -8lt ortalama olurdu. Sonuçta aradaki fark 1-1.5 lt olacak buna göre ve dizel benZin ilk alım maliyetine göre karar verilir.
    Kısa mesafede ve yokuşta her motor normalden fazla yakar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Bsg şanzıman mı?
    Manuel vites hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam etiketleme den bana laf vurmussunuz Kayseri'de yasiyorum gunluk 40 km yapıyorum 7 defa ışıkta duruyorum yani günde 14 ışık en az dur kalk. Vitesi sürekli 2 bin devirde atıyorum çıkan değer bu bilgi olsun diye attım yok TSI motorlar böyle az yakıyor diye değil daha öncede 1.6 thp Citroen C5 vardı 8 litre yakıyordu şehir içinde .

    2011 2.0tfsi ile 11 yakiyordum.
    Opel Insignia ile 9 litre yakiyordum şimdiye kadar bindigim araçlar içinde en az yakanı bu oldu.

    Dediğim gibi bilgi olsun diye veriyorum. TSI motor dikkatli kullanılırsa 2 bin devir civarı evet diğer benzinli araçlara göre biraz daha ekonomik ha bastığında ise gidiyor ve yakıyor buda açık bir şey.




  • Hadi bakalım 5 km şehir içi sabah akşam git gel yapıyorum. 3. vitesin üstüne çıkamıyorum; ortalama 20km hızım var. Dizel alsam 7-8 lt yakar en az; benzinli 1.2 birşeyler alsam 8-9 lt de onlar yakar. Yani benim rotam az yakmaya müsait değil. Rota ve trafik yoğunluğu çok önemli bu işlerde.
    Ha az yakanda var; adam Ankara Eryaman dan İstanbul yolunu kullanarak Şaşmaz a gidip geliyor hergün. Ortalama hızı 60-70 km. Sonrada benim araç şehir içinde 6lt yakıyor der durur. 😁
  • Benim ortalama hızım 50 yakıt tüketimi 6-6.2 arası . Güzergah Bakırköy okmeydanı yeni havalimanı. Okmeydanını geçene kadar ağır trafik sonrası şehir dışı gibi 90-110 arası. Aynı yolda dizel duster 5.5 yakıyor . Tabi duster hem ağır hem de yüksek olduğu için aradaki farkın 0,5 tl olması normal bence. Polo’nun dizeli aynı verilerle 5 lt yada biraz altı yakardı. Aradaki fark 1-1.5 lt
  • Polo yariotomatik sıfır aracımı 2 ay kadar önce aldım. Şuan 2700 km de. Son derece sakin araç kullanırım. Ankara hava sartları trafigi ve kışlastiği ile birlikte tuketim 8,2.
    Bir cok kisiden ort. 6 lt civari duydum. 999cc arac nasil bu kqdar cok yakar? Sifir oldugundan bir miktar fazla yakmasi normal ama bu nekadar surer bilgisi olan paylasirsa memnun olurum.
  • Bende de 1.2 tsi dsg var bir aydır Adana şehir içi trafiğinde kullanıyorum. Daha hiç uzun yol yapmadım. Günlük ortalama 20km ise git gel yapıyorum. Bence fena değil. Daha önce 1.6 TDI DSG golfumde oldu. Aslında benzer şartlarda aralarında en fazla 1 litre fark oluyor. 1.0 olsa daha da iyi olurdu tabi. Bu arada 1.2 tsi poloyu çok iyi ivmelendiriyor. Gaza basınca hem yakıt hem performans coşuyor :)
    Yeni Polo 1.0 TSİ Yakıt tüketimi




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.