Şimdi Ara

Yeni projem; Online Library

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sizlerle yapmakta olduğum ve beta sürümünü Google Play'e yüklediğim Online Library adlı projemden bahsetmek istiyorum.


    Genelde kütüphaneleri kullanarak çalışan biri olarak pandemi sürecinde eve kapanmak zorunda olduğumdan (herkes gibi) artık çalışma motivasyonumun gittikçe azaldığını fark etmiştim. Bunun önüne geçebilmek için ilk önce çalışma zamanımı bir kağıda yazmaya başladım. Başlarda iyi gitse de sonrasında çalışma süresinin evde sürekli bölünebilmesinden dolayı başlangıcı - bitişi yazma kısımları oldukça zorlu olmaya başladı. Ben de Google Play'de bunun için uygulama aradım ve bir sürü sayıda program olduğunu gördüm. Bunları da bir süre kullandıktan sonra bir türlü motive olamadığımı fark ettim çünkü her şey çok tekdüze gelmeye başlamıştı. Hayatının 10 yılı yurtlarda geçmiş, okul kütüphaneleri, il-ilçe kütüphanelerini çalışma yeri olarak kullanan bir kişi olarak neyin eksik olabileceğini düşündüm.


    İnsanlar.


    Evet benim için, benim gibi olan arkadaşlar için -tanıdık tanımadık fark etmez - toplu halde çalışma ortamında kendini daha motive hissedenler için pandemi sürecinde motivasyon sağlanmasında en eksik şey etrafınızda sizle birlikte çalışan kimsenin olmamasıydı. Ayrıca canım sıkıldığında çıktığım molada çayımı kahvemi içerken, arkadaşlarımla ya da tanımadığım insanlarla sohbet etmek, aklımdaki soruları sormak, farklı bölümlerden farklı şeyler öğrenmek , kendi derslerim ya da çalışmalarım açısından oldukça motive edici olabiliyordu.


    Bir ara yine başka bir arkadaşımla muhabbet ederken onun da aynı şeylerden yakındığını gördüm. Tek başıma olmadığımı anladım. Buna nasıl bir çare bulabiliriz- nasıl daha iyi çalışabiliriz derken aklıma kütüphanelerdeki ortamın online ortamda var olabileceğini böylelikle eskisi gibi daha motive çalışılabileceğimizi düşünmeye başladım.


    Ne mi yaptım, tabiki de hemen bu programı çıkarmak gibi bir fikir belirmedi kafamda. (Yeni projem; Online Library ) Çünkü ilk amacım kendi işimi bitirmekti. Bu yüzden platformlarda sürekli böyle uygulamalar aradım, yükledim sildim, yükledim sildim. Fakat böyle bir uygulama bulamadım. Ben de artık boşverdim ve eski stil çalışmaya devam ettim.


    Ne mi oldu, daha da kötü çalışmaya başladım. Buna bir son vermenin zamanı geldi diyerek böyle bir projeye başladım. Yazılım bilgim vardı(java-kotlin-sql) ve kısa bir sürede böyle bir uygulama çıkardım. Bir iki arkadaşa gönderdim çok beğendiler. Bro biz zaten whatsaptan konuşuyoruz sen bu programı başkalarıyla paylaşsan onlar da gelse kütüp ortamı olur dediler ve proje public oldu.


    Tasarımcı değilim, bu yüzden free for commercial use elementler kullandım. Projeye daha çok şeyler eklemek istiyorum fakat tek kişi yazdığım için de çok zamanımı almaya başladı. Ayrıca sunucum güçlü olmadığı için çok fazla kişi girdiğinde yavaşlayabiliyor.


    Gelelim Projeyi tanıtmaya;


    Online Library'de kayıt olduktan sonra ilk sayfa Çalışmaya başla sayfası oluyor. Burada online bir şekilde(online olmak zorunda değiller offline da çalışabilirler) çalışan kişileri görebilirsiniz. Ayrıca bu hafta ile ilgili küçük bir özetimiz var. Masadakiler kısmında bulunan yenileme butonuna bastığınızda online bir şekilde ders çalışan arkadaşları görebilirsiniz.


    Yeni projem; Online Library


    Moladakiler bölümünde ise konu açabilir, soru sorabilirsiniz. Ayrıca her soru soran kişiye 1 kalem bırakma hakkı veriyoruz ve böylece cevaplarda kendisine çözüm üreten arkadaşa kalem verebiliyor böylece ileride bununla ilgili bir derece sistemi kurmayı düşünüyorum.

    Yeni projem; Online Library


    Sohbet kısmı yapım aşamasında. Nasıl olursa daha iyi olur, her türlü fikre açığım.


    Geçmiş kısmında ise son bir ayı hedef aldım. Mesela bugün salı ve son 7 günün puanı hesaplanıp veriliyor. Geçen hafta dediğin bu 7 günün önceki haftanın sonucu yani geçen salının analizi, 2 hafta önceki salının analizi ve 3 hafta önceki salının analizi şeklinde bir puan belirtiliyor. Bu tip bir şey benim çalışmamda motive kaynağı olduğu için paylaşırken çıkartmak istemedim. Belki seven birileri çıkar.

    Aynı zamanda günlük çalışma miktarınızı belirleyebiliyorsunuz.


    Yeni projem; Online Library



    Evet arkadaşlar proje buydu, görüntüler rastgele bir hesap oluşturulup SS alınarak koyuldu. Reklamsız ve Free bir şekilde Play'de. Projeye yardım etmek isteyecek arkadaşlar varsa iletişime geçebilirler. Hele ki grafik-tasarımcı olurlarsa çok memnun olurum çünkü bu konuda bir yeteneğim yok.


    Şöyle olsay güzel olur, şunu eklesen daha iyi çalışır insanlar gibi güzel fikirleriniz varsa iletebilirsiniz. Buraya kadar vazgeçmeden okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler ve iyi çalışmalar.



    Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.md.onlib


    Hatalarla karşılaşabilirsiniz. İletmeniz halinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-inn -- 15 Aralık 2020; 19:35:56 >







  • Güzel ve yaralı bir uygulama ama uygulamanın ppsi çok basit olmuş pek göz alıcı değil değiştirsen daha iyi olur sanki

    bi de merak ettim hangi program ile yapmıştın

  • Grafik tasarım ile ilgili herhangi bir yeteneğim olmadığı için ui biraz basit kalmış bu konuda son derece haklısın.


    Android studioda hazırladım uygulamayı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-inn -- 15 Aralık 2020; 20:42:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak kodları açık mı ve masaüstü versiyonu var mı? Diyelim ki bu ikisi yok okey, Google Play kullanmadan .apk olarak indirebilir miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Aklıma eklenebilmesi açısında şöyle bir şey geldi, mesela bir oyun gibi herkes oda kurabilir, odadan kastım içerisinde aynı dersi, aynı konuları çalışan insanların toplanıp mesajlaşıp birbirlerine soru yollayıp konuşabilecekleri bir oda. Hatta oda kurma seçeneklerinde sesli konuşma seçeneği falan da olabilir duruma göre.


    Mesela örnek veriyorum sen Matematik çalışıyorsun diyelim, odayı kurarken başlığa "Matematik-Türev çalışanlar" falan yazarsın, duruma göre bu dersi, konuyu çalışanlar girer mesela odaya.


    Bunun dışında bir de global yani odalara girmeden de herkesin görebileceği bir chat kısmı olabilir.

  • Bunu daha önce yapılacaklar listesine eklemiştim fakat sonra çok kalabalık olur beğenilmez diye çıkarmıştım ama bu mesajınızla tekrar yapılacaklar listesine ekliyorum. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an sadece google playe ekleyebildim. Açık kaynak kodlarını githuba yüklemeyi düşünüyorum. Yüklediğimde size bildirm atarım buradan. Apk şeklinde paylaşma durumunu github a ekledikten sonra tekrar düşüneceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky-inn

    Şu an sadece google playe ekleyebildim. Açık kaynak kodlarını githuba yüklemeyi düşünüyorum. Yüklediğimde size bildirm atarım buradan. Apk şeklinde paylaşma durumunu github a ekledikten sonra tekrar düşüneceğim.

    Bir şey soracağım, sunucu bağlantısını socket programlama ile mi yaptınız?

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Evet. Genelde javada socket kullanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok kişinin görmesi adına öne çıkarıyorum, tebrik ederim.

  • sky-inn S kullanıcısına yanıt

    sky cığım proje mantık ve fikir olarak iyi. Fakat 20 yaş altı ergenlere yönelik tarz bir uygulama olmuş. Daha çok giren tayfa çalışmaktan ziyade kız tavlamak veya vakit öldürmeye girer. Günümüzdeki toplum çok değişti ve çoğu kişi bilgiye kolay yoldan ulaşma taraftarı. Kütüphaneye giden tayfa azınlıkta ve sınavı geçeyim gerisi gelir kendiliğinden mantığındalar. Bu olay kişide biter, kütüphanenin yerini tutmaz. Şu en iyi örnektir, bilgisayar karşısında porno videolar izlemekle gerçek cinsel ilişkiye girmek bir olur mu ? Asla olmaz, asla o hazzı ve motivasyonu sağlamaz.


    Yani bu uygulama tutmaz, indirseler bile online kullanıcısı fazla olmaz. Çalışmak zeka işidir, inek olmak veya olmamak asıl mesele bu. İlkokulda sivilceli Mustafa vardı, yetiştirme yurdunda kalıyordu. O çocuk defter kitap açmazdı ite kaka götürürdü okulu. Fakat zeki bir çocuktu, gel zaman git zaman o çocuk günde 1 saat ya çalışıyor ya çalışmıyordu hukuk bitirmiş ve hakim olmuş.


    Sunucu olarak ne kullanıyorsun ? Sunucuyu kiraladın mı yoksa kendi internetin ve pc nin mi ?





  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Öğrenen kullanıcısına yanıt

    Yorumun için teşekkürler. Projeden herhangi bir maddi çıkar beklemiyorum, amacımı konuyu açtığımda yazmıştım. Şimdilik arkadaşlarla çalışmalarımızı ve bu çalışmalar sonucunda aldığımız puanları birbirimize söyleyerek motive oluyoruz. Belki başka arkadaşlara da yardımcı olur ya da yeni fikirler gelir daha iyi bir uygulama olur çalışma için bunun için paylaştım uygulamayı. Biliyoruz ki ülkede çalışmayan, boş yapan çok kişi olabiliyor bazen biz de yapıyoruz ama çalışan kişi sayısı da az değil. Bu dönemde bile binlerce kişi evinin yakınında olan kütüphaneleri dolduruyordu, üniversitelerin kütüphaneleri hala doluyordu evi aynı şehirde olan kişiler için. Şimdi tekrar kapandılar.


    Sonuca gelmek istersek ülkemizde çalışmayan, farklı amaçları olan insanlar olabileceği gibi gerçekten çalışan ve hem kendisini hem de ülkesini geliştirmek isteyen azımsanmayacak derecede genç insan var. Bu kişilerin de hakkını verelim. İyi günler dilerim.


    Edit: kiralık sunucu, google






    @Öğrenen teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-inn -- 16 Aralık 2020; 21:10:54 >




  • Uygulama güzel de atladığınız bir şey var. Nerde çokluk orda bokluk deyimini hatırlatmak isterim. Bir den amaç dışına çıkan bir yer haline gelmesi konusu üzerinde durulması şart bence.


    Şahsen ben bu uygulamayı destek için kullanmaya başlasam ve oda kurmak, sesli sohbet, chat derken destekten çok köstek olabilir ... Kısıtlımalar ve kullanım kolaylığı iyi dengelenmeli.

  • selimyuksel S kullanıcısına yanıt

    Haklısınız bu eklemeyi uzun uzadıya bir düşünmek gerekiyor. şimdilik forum tarzı bir yerimiz var orası yeterli olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.