Şimdi Ara

Yeni R5 1600 12 NM çıktı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
12
Favori
34.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Al 4.8ghz 7700k vs Ryzen 2600oc

    RAİNBOW SİX SİEGE 1080P ULTRA + TAA 240hz Rahat aldık



    1080P Overall ULTRA 224fps
    Yeni R5 1600 12 NM çıktı
    https://store.donanimhaber.com/38/49/c0/3849c0d611a75f78e21e55161f12daa6.jpeg


    Buda overclocklu VEGA 64! ve VEGA56 - 1080Ti + 7700K OC 4.8GHZ Sonucu
    Overall ULTRA
    Yeni R5 1600 12 NM çıktı
    https://store.donanimhaber.com/cd/33/15/cd33154d48a5347b5c71da787a95b0cb.png



    Kimse çöp kullanmıyor üzülme sen.

    https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-vega-64/22.html



    Terbiyesizlik yapmayı bırak ikinci elde 96k yı satılığa çıkarmış amd ye geçmişsin işlemcin satılmıyor diye sağda solda pislik çıkarıyorsun al bak sana 2600 skoru rekabetçi oyun yeter artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Kasım 2019; 3:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killing Spree

    Overclock potansiyeli, genişleme yuvası sayısı, entegre ses çözümünün kalitesi gibi faktörler sizin önemli mi yoksa sadece platformu kurmak yeterli mi hocam? Bir de maksimum bütçeniz nedir?
    OC ile ilgilenmiyorum, aksine downclock bile yapabilirim.
    Genişleme yuvası namına tek pci-e slotu yeterli, ram slotu 4 olursa iyi olur, 2 olursa da olmaz demem. M2 sata yok, normal sata ssd kullanıyorum, ancak ileride m2 gerekir muhtemelen.
    Entegre ses çipi 5.1 orta kaliteli olması yeterli. Çok odyofil sayılmam.
    Platformu kurmak öncelik, ama 2 sene sonra bozulmasın, ya da ryzen 4000 serisi çıkınca desteklememezlik etmesin isterim. Ha derseniz ki şimdi 5 lira vereceğine 3 lira ver, ileride en baba kartı şimdikinden ucuza alırsın, ona da kabul. Nasıl desem, bana sweet spot lazım aslında. Yoksa en ucuzunu bile alsam yeterli. Bütçe belirtmiyorum, zira belirtilen şartlara göre gereken bütçeyi ayırabilirim, yeter ki değeceğine şüphem olmasın, zira ziyadesiyle az beklenti sahibiyim, güncel oyun falan oynamıyorum bile. Daha Batman serisini oynamamış adamım, tek oynadığım Wot Blitz, arada bir WOWS, onları da bununla bile full oynayabiliyorum zaten.




  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyleyeyim hocam: Overclock yapmıyorsanız performans açısından A320 ile X570 arasında bile performans farkı yok denecek kadar az. Daha önce testi yapıldı ve videosu YouTube'a yüklendi, Reddit gibi platformlarda da tartışıldı diye hatırlıyorum. Yani bu açıdan şanslısınız, gerçekten de işlemciyi fabrika ayarlarında kullanacaksanız karta tonla para dökmenize gerek yok Karta ödediğiniz fiyat yükseldikçe kartın genel kalitesi, özellikler, overclock kararlılığı, kart üzerindeki ses çözümünün kalitesi gibi şeyler artıyor elbette; ama 350 liralık A320 anakart aldınız diye işlemciniz çöpe gitmiyor, o konuda içiniz rahat olsun.

    AM4 platformunun AMD tarafından 2020'ye kadar desteklenmesi planlanıyor ama bu destek kısmı biraz muallak hocam. Birinicisi bu desteğin 2020'nin sonuna kadar sürüp sürmeyeceği belli değil, ikincisi Ryzen 4000 serisinin AM4 uyumlu olacağının garantisi yok. Şu an yazılıp çizilen çoğu şey spekülasyon aslında. Benim tahminimce AMD, X570 anakart sahiplerini kızdırmamak için Ryzen 4000 serisini de AM4 uyumlu yapabilir ama bu sefer de A320, B350/B450 veya X370/X470 serisi kartlara destek verileceğinin garantisi olmaz. Bu yüzden bu konuyu şimdilik çok kafaya takmayın derim. Onun yerine şu an bütçemize ve ihtiyacımıza göre kart belirlemek daha doğru olur diye düşünüyorum

    Duruma göre 2 RAM slotu da iş görebilir ancak gerçekten "future-proof" bir kart sahibi olmak isterseniz 4 RAM slotu olan bir kart tavsiye ederim, özellikle de ağır seviyede oyuncu veya rendering gibi işlerle uğraşan bir insansanız. NVMe destekli bir anakart hoş bir detay olur ancak sürekli büyük boyutlu dosya transferleriyle uğraşmıyorsanız önümüzdeki 2-3 sene için çok da gerekli olacağını sanmıyorum. Yine de anakartta mevcut olmasından zarar gelmez.

    Yeni anakartlarda ses çipleri artık genellikle 7.1 olarak geliyor ancak kullanılan codec, ses sisteminin anakarttan yalıtımı, anakart üzerinde kulaklık amfisi olup olmaması gibi faktörlere bağlı olarak arada kalite farkı oluyor. Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken bazı ufak tefek detaylar olabiliyor. Örneğin bazı anakartlardaki DVI/HDMI portları, Ryzen APU alıp sistemi ekran kartı kullanmadan direkt APU üzerindeki grafik ünitesinden analog bir monitöre bağlamaya kalktığınızda görüntü vermeyebiliyor. Veya kimi A320 anakartlar maksimum 65 Watt TDP değerli Ryzen işlemcileri desteklerken kimileri 95 Watt TDP'ye kadar destekliyor.

    Bu konuya yazdığınıza göre sistemi Ryzen 1600 işlemci -ve doğal olarak harici bir ekran kartı- ile kullanacağınızı farz ediyorum. Bu aralar bir arkadaşımın çeviri işi ile meşgulüm ama 1-2 gün sabrederseniz ufak çaplı bir araştırma yapıp size birkaç seçenek önerebilirim hocam. Sizin MAKSİMUM bütçeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 26 Kasım 2019; 11:36:41 >




  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız muazzam, ayırdığınız zaman için teşekkür ederim. ÇEviride yardıma ihtiyacınız varsa ucundan tutayım :)

    Beni çok iyi anladığınızı görüyorum. Aklımdaki işlemci şu an için R5 1600, yanına anakart ve 4 slot varsa 16 GB ram düşünüyorum, yoksa ya 32, ya da ucuzundan 16 alıp ileride yükseltme fikrindeyim. Eldeki ekran kartı ve SSD yi o sisteme transfer edip en az 5 sene kullanırım o şekilde :) GPU daha erken değişir, depolama için ilave SSD/HDD alabilirim ama genel şablon bu olacak, en azından plan bu. Phenom II 965 ile tüm ihtiyacını gördüğü iddiasındaki şahsım için bu güncelleme, en düşük bütçeli tercihlerle dahi emeklemekten koşmaya geçiş gibi olacaktır muhtemelen.

    Bütçeye gelince, eğer şu karta şu para değer derseniz, her miktarı düşünebilirim, ama temelde, işlemciye verdiğimden daha fazlasını anakarta vermeye sıcak bakan birisi değilim. Klasik fikirlerim gereği, kasadaki en pahalı bileşenlerin işlemci ve ekran kartı olması gerektiğini düşünüyorum. R5 1600 şu an 560 lira civarı hadi diyelim 600, anakarta ya 600 bile vermem- 400 lira diyelim (senaryo 1, işlemci ile ileride anakartın da değiştirilmesi durumu), ya da daha fazlasını bile veririm (senaryo 2, zamana direnen bir sistemin temeli olarak değerlendiririm). Ama eğer diyorsanız ki şu anakart ne senaryo 1 ne 2 ye uygun ama kesinlikle parasını hak eder, amenna. Buradaki motivasyonum mevcut sistemim yine. İşlemciye nazaran daha güncel bir güçlü bir anakartım var, memnunum zira hiç sorun çıkartmadı (MSI 990XA GD55 modeli), memnun değilim çünkü FX işlemciler makul bir upgrade olamadıkları için senelerce upgrade yapamadım, atıl yatırım olarak kaldı, çift GPU desteğini kullanmak aklımdan geçmedi, OC işlerine çok bulaşmadığımdam kullanmadım vs vs... (konumundan bağımsız olarak, daha dün ikinci el bir FX8350 için ödeme yaptım, vatandan aldığımdan beri kaç yıldır elimin altında olan AM3+ anakart daha AM3+ işlemci görmedi, upgrade yaparım diye AMD ye güvenerek almıştım hesapta, sırf şu bile anakarta yüksek yatırım yapma fikrinden soğutuyor beni, kullanırken bozulmasın, güç fazları tırt olmasın yeterli diyorum kendime)

    OC meselesine gelince, elimdeki kaç yıllık phenoma bile OC yaparken voltajı stokta bırakıyorum, fan sesiyle uğraşmamak adına, yani ryzen alınca da yapacağım OC muhtemelen bu şekilde olur, denemek için bir-iki voltajla yaparım, ancak bana fabrika hızları bile fazlasıyla yetecektir. Yetmez olunca da zaten değiştiririm muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 26 Kasım 2019; 1:44:56 >




  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba. Piyasaya hızlıca bir göz gezdirdim, şu an sizin için -en ucuz değil ama- en "sweet spot"' seçenekler MSI B450M Mortar MAX ve Gigabyte B450 Aorus Pro gibi görünüyor MSI, HB'de 665 lira, Gigabyte ise Trendyol'da 770 lira. İkisinin de birbirinden üstün ve zayıf yanları var, karşılaştıracak olursak:

    Gigabyte B450 Aorus Pro
    + Daha iyi ses çözümü (Daha iyi codec + kulaklık amfisi)
    + ATX form faktörü
    + Intel ethernet kartı

    - VRM'ler B450M Mortar MAX modelindeki kadar iyi değil gibi görünüyor
    - BIOS çipi X570 öncesi birçok AM4 anakart gibi 16 MB


    MSI B450M Mortar MAX
    + Daha kaliteli VRM'ler
    + Ön panelde daha fazla bağlantı noktası
    + BIOS backflashing desteği (CPU takılı dahi olmadan BIOS güncellemesi yapılabiliyor)
    + Kutudan Ryzen 3000 serisi desteğiyle çıkması (Her ne kadar bizim durumumuzda önemi olmasa da)
    + 32 MB kapasiteli BIOS çipi

    - mATX form faktörü
    - Realtek ethernet kartı (Bence hiç problem DEĞİL; ancak kimi oyuncular Intel ethernet kartında ısrar ediyor)
    - Daha zayıf ses çözümü


    Şimdi şuna açıklık getireyim hocam: Tomahawk'ın ATX olması ve sağda solda yazılıp çizilenlere göre Tomahawk'taki VRM'lerin Mortar'dan biraz daha iyi olması hariç ikisi neredeyse bire bir aynı kart. Ve Tomahawk kullanan bazı kişiler seste cızırtı/statik gibi şeylerden ve ses netliğinden şikayet etmiş; Mortar, Tomahawk'a çok benzer bir kart olduğu için benzer bir sorunla karşılaşabilirsiniz; ancak gördüğüm kadarıyla her iki kartı da sorunsuzca kullananlar çoğunlukta. Bariz bir problem olursa her zaman kartı iade etme veya garantiye gönderme şansınız da var sonuçta. Mortar MAX, 1-2 noktada Aorus Pro'ya göre geride kalsa da sizin bakış açınızla bana genel olarak daha cazip göründü. BIOS çipi 32 MB olduğu için Ryzen 4000 serisi AM4 olarak çıkarsa ve AMD, üreticileri kısıtlamaya çalışmazsa çok yüksek ihtimalle Ryzen 4000 işlemcileri de destekler çünkü BIOS'ta yeni işlemci mikrokodlarını yazacak yer gani gani var. Sırf bu sebepten bile size Mortar MAX'ı tavsiye ederim. Sesten memnun kalmazsanız en kötü ihtimalle bütçenize göre sıfır veya temiz kullanılmış ikinci el bir ses kartı alırsınız, hiçbir eksiğiniz gediğiniz kalmaz


    Bunun haricinde üstteki mesajınızı okudum, şöyle diyeyim hocam: Uzun vadeli sistem düşünüyorsanız çok da ucuza kaçmayın ve bu dediğim anakartlardan birini alın (Hatta bence direkt B450M Mortar MAX'ı alın ). Ucuza alacağınız anakart bozulacağı için değil, ileride upgrade zamanı geldiğinde anakartta gerekli/yeterli slot olmaması gibi durumlar yüzünden anakarta bir daha para vermemek için. Daha önce benzer bir döngüyü yaşadım, oradan biliyorum. Bence dediğim gibi yapın, pişman olmazsınız.


    Performans değişimi konusundaki özet görüşüm: Günlük kullanımda muhtemelen "uçuşa geçme" seviyesinde bir fark görmeyeceksiniz. Ancak konu güncel oyunlar, rendering gibi şeylere geldiğinde aradaki fark "ohannesburger" seviyelerinde olacak, bence verdiğiniz paraya değer. Daha detaylı kıyaslama için aşağıdaki paragrafı okuyun hocam

    Sizin gibi benzer performans seviyelerinden (Xeon E5450 + 8GB DDR2 RAM) terfi etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim: Günlük kullanımda bilgisayarınız muhtemelen uçmayacak. Bunun sebebi Ryzen 1600'ün işe yaramaz bir işlemci olması değil bizim elimizdeki işlemcilerin basit işlemler için bugün bile yeterli olması. Benim en çok gözüme çarpan sistemin tepkilerinin biraz hızlanması oldu, bunun haricinde karmaşık web sayfaları vb eski sisteme göre belirgin biçimde HIZLI yükleniyor. Ancak "sadece bunun için mi para veriyoruz yani?" diyip üzülmeyin çünkü oyunlardaki fark DEVASA, çoklu çekirdek performansına ihtiyaç duyan uygulamalarda da farkın benzer bir şekilde olacağını düşünüyorum. Eski sistemle P3D v3 bile pek iyi değildi, P3D v4 ise açılsa bile sürünüyordu, şu an rahatlıkla çalışıyor. Maksimum ayarlarda mı? Hayır? Tamamen pürüzsüz mü? Yine hayır. Çünkü program zaten GTX 750 Ti 2GB + Ryzen 1600 ile maksimum detayda sorunsuz çalışabilecek bir program değil ama eski sisteme kıyasla fark AŞIRI DERECEDE belirgin. Keza kardeşimin oynadığı 2017 yapımı Star Wars Battlefront II'de de çok fark var. Oyun yükleme süreleri bile yarı yarıya -hatta belki de 3'te 1'ine- düştü ve online oyun hariç takılmalar sıfırlandı diyebilirim (bu da muhtemelen sunuculardan/bağlantıdan kaynaklanıyor). Bahsettiğim diğer iki oyun kadar artış göstermese de Assetto Corsa'da da fark hissediliyor. "Çok ciddi bir iyileşme görmedim" diyebileceğim bir oyun varsa GTA 5'tir sanırım ama bunu kısmen 1. nesil Ryzen işlemcilerdeki bellek gecikmesi miktarına, büyük ölçüde de Rockstar Games'in tembelliğine bağlıyorum. Kendilerine binlerce kez geri bildirimde bulunulmasına rağmen zahmet edip kodu optimize etmemişler, yapacak çok bir şey yok bu konuda


    Sonuç olarak Ryzen 1600 piyasa fiyatı 600 liranın altına düşmüş bir işlemci için -bence- olağanüstü performans sunuyor. En yüksek tek çekirdek performansına ihtiyaç duyan veya 144 FPS oyun oynamak isteyen kişiler için en uygun seçenek olmayabilir ama F/P açısından ele aldığınızda tam bir canavar, önümüzdeki yıllarda da iş görmeye devam edecek. Sisteminizi bütçenizi delmeden güncellemek istiyorsanız hiç düşünmeden alın derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 26 Kasım 2019; 14:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Crucial ballistix SPORT LT 3000/3200MHZ (Renk farketmez) Ryzen 1000-2000 serisi Msi bord 3533cl14 Command rate 1T yapma. (diğer marka bordlarda aynı ayarlar olacaktır %99)


  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam ben de bakınayım hafiften, tekrardan teşekkürler

    Hocam ilaveten şunu sormuş olayım, mesela ryzen 1600 için aldık, ryzen 4000 serisi muamma ama, anakartın ryzen 3000 de en yüksek işlemcileri (3900X mesela) destekleme durumu varsa, bu şekilde bir upgrade yolu makul olabilir mi? Soru şu an için çok mantıksız da olsa, "3900'ü kaldıran anakart her 3000 serisini kaldırır" ve "ileride fiyatlar ciddi düşüşler yaşayabilir" düz mantığıyla bu uç ihtimali soruyorum.

    3900X -105W TDP değerindeymiş ama kaç fazlı güç ünitesi ister bilmiyorum mesela. AM4 altyapısına epey yabancıyım nelere bakmalıyım anlamaya çalışıyorum şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 26 Kasım 2019; 2:1:8 >
  • benzer fikirlerle yola çıkarak Ryzen 5 1600 işlemcinin yanına Asrock B450M Pro4 anakart aldım (Teknobiyotik'de 585TL, hepsibuarada üzerinden).
    benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla görüyor ve memnunum, fikir olma açısından paylaşayım dedim.
  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Anakart konusundaki cevabımı güncelledim, tekrar bakmanızı tavsiye ederim hocam

    Overclock benim de yabancı olduğum bir dünya ve OC söz konusu olduğunda Ryzen sistemlerde GERÇEKTEN çok fazla değişken işin içine giriyor gibi görünüyor ancak sistemi fabrika ayarlarıyla kullanacak kişiler açısından ele aldığımızda "3900X'i kaldıran her anakart diğer 3000 serisi tüm işlemcileri de kaldırır" diyebiliriz. Çok ucuz bir model alırsanız anakart üzerindeki VRM'ler de aynı şekilde ucuz olacağından yük arttıkça üst düzey anakartlardakilere kıyasla daha fazla ısınırlar; ama aldığınız kart resmi olarak 3900X'i destekliyorsa fabrika ayarlarıyla kullanımda bir problem olmaz. Overclock yapmadığınız müddetçe VRM'lerde kaç güç fazının olduğu, VRM kalitesi gibi şeyler sizin için çok önemli değil. En fazla şöyle bir sıkıntı olabilir: VRM'ler fazla ısınırsa işlemci normalde çıkacağı en yüksek boost hızlarına çıkmaz veya çıksa bile burada kısa bir süre durup sonra hız düşürür ama bu sorunu da VRM'lere daha fazla hava üfleyecek bir fanı kasaya takarak çözebileceğinizi düşünüyorum.

    2 RAM slotlu anakart tavsiye etmememin sebebi şu: Bugün 16 GB RAM, çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli ama 4-5 sene sonra 32 GB RAM'in dahi yeterli olacağının bir garantisi yok. Ve Ryzen, yüksek bant genişliği sevdiği için maksimum performansını bellekler çiftler halinde takıldığında veren bir sistem. Bu sebeplerden 2 RAM slotu olan anakart almayın derim. Alırsanız da bütçenizi biraz zorlayıp 2*16 GB RAM alın; veya idareten tek modül 16GB RAM alıp daha sonra aynısından bir modül daha ekleyin. Ama aldığınız RAM'in aynısından bulmak daha sonra biraz problem olabilir. Bu yüzden günün koşullarında favori tercihim 4 RAM slotlu anakart + 2*8 GB RAM hocam

    3900X bizim için hiçbir zaman F/P veya "sweet spot" işlemcisi olamayacak muhtemelen ama Ryzen 4000 serisi çıkarken 3000'lerin de fiyatının düşmesi gayet olası. Bir sonraki durağımız Ryzen 3600 veya Ryzen 4600 olur muhtemelen

    Bu arada RAM arıyorsanız Crucial Ballistix Sport LT serisinin Micron E-die kullanan 3000 Mhz - CL15 veya 3200 MHz - CL16 modelleri adeta Ryzen işlemciler için biçilmiş kaftan. Okuyup araştırdığım -ve kendim de deneyimlediğim- kadarıyla bu RAM'ler Ryzen sistemlerde fabrika çıkışı XMP profillerinde gayet stabil çalışıyorlar, ileride canınız biraz eğlenmek isterse bir miktar daha overclock potansiyelleri de var Şu an piyasada bunlardan daha performanslı RAM'ler de var ama hem kaliteli ve stabil hem de F/P ürünü bir RAM arıyorsanız çok uzaklara gitmenize gerek yok Ben bahsettiğim RAM'leri aldığım günden beri Gigabyte marka bir X370 anakartta XMP profili etkinleştirilmiş bir halde kullanıyorum, hiçbir problem yaşamadım. Yabancıların "Sakın X370 çipsetli Gigabyte anakart almayın, XMP profillerini etkinleştirince sistem sapıtıyor" uyarılarının aksine sistem yağ gibi akıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 26 Kasım 2019; 14:27:13 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Aynı RAM'leri kendi sistemimde fabrika çıkışı XMP profili ile kullanıyorum, gerçekten "rock-stable" çalışıyorlar hocam Yurtdışında da sizin yaptığınız gibi fabrika çıkışı XMP profillerinin de üzerinde bir seviyede overclock yapan birçok kişi var, genelde başarılı sonuçlar elde ediliyor Piyasada bunlardan daha iyi RAM'ler elbette var ancak şu an modül başına fiyatı 220-230 lira civarına kadar bulunabiliyorken daha sorunsuz ve performanslı bir "F/P ürünü" düşünemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 26 Kasım 2019; 13:32:3 >




  • Dostlar bu 2600 gibi çalışan 1600 alsam b450 anakart 16 gb ram -bunlar zaten standart- ile birlikte rx5700xt koysam darboğaz yapar mı acaba? 1660ti veya rx 5700xt alacağım bütceye göre daha sonra 3600'e upgrade yapacağım. Bu upgrade minimum 1 yılımı alır
  • Killing Spree, belirttiğiniz kartları incelemeye alıyorum, değerli tavsiyeleriniz ve onları iletmek için ayırdığınız zamanınız için tekrardan teşekkürler

    sahafiec, tamam hocam ona da bakayım, rotamız belli oldu, B450 temelli anakartlar.
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizi 4-4.2ghz civarı overclock yapar iyi bir ram 3600cl16 - cl15 veya 3533cl14 olabilen crucial ballistix sport lt 3000-3200mhz gibi ucuzdur koyarsanız.. Yapmaz.


    200tl civarı bir soğutmaya ve ramleri crucial ballistix sport lt 3000mhz-3200 ile değiştirmeye ihtiyacınız var..

    Tt contact silent 12 gibi mesela.(itopya)

    İşlemci 580-600tl civarı soğutucu 200tl civarı.. 800tl ye en düşük batch 1600 kodu ile almış olacaksınız (2600le gibi)


    Ama...

    Onun yerine kendinden 1600-2600e göre daha iyi soğutmalı ve daha üst düzey frekansta çalışan oc de de daha başarılı olma ihtimali yüksek 2600x teknobiyotikte 950tl oda bir seçenek.. Ve 1600 2. Nesilde olsa offical x570 desteği yoktur yani ilerde bord güncellemesinde geçici bir süre kullanamazsınız yada şansınız yeaver giderse açılabilir.. Amd x570 anakartlarda 1000 serisi desteği sunmuyor offical olarak.


    Bu işlemciler düzgün iyi ram iyi oc setuplarda 1080ti lere 5700xt lere kadar kullanılır...

    2k-3k-4k da 2080ti ye kadar.

    Yetersizlikten Darboğaz yapacak güçsüz işlemciler değildir.. Ama tabiki bir 3700x-3800x-3900x de değildir sonuçta :) 99 dolarlık fiyat perfomans kralı ufak tefek şeyleri görmezden gelmeniz gerekebilir icabında.


    1080p de en üst düzey ekran kartları ile Avaraj fps bazı oyunlarda 160 değil 150-145 çıkar en fazla.. Dediğim şartlara dikkat edilirse buda hiç bir fark yaratmaz oynanabilirlikte..


    Yeni güçlü ekran kartı isteyen oyunlar geldikçe.. Zaten ekran kartı darboğazı yaşayacaksınız büyük ihtimalle işlemci 6çekirdek 12izlek olduğu için iyi çalışacak..


    Dediklerime dikkat etmeye özen gösterin..


    İyi oyunlar..


    Şunuda belirteyim stok kullanırsanız 1600 12nm yi ve dandik ramle 2400-2666 veya kalburüstü 3000c15 ram ile ama oc olmayan crucial gibi..

    Ozaman 5700xt de 1080de fps yi biraz fazla baskılar o şekilde kullanılıcaksa gtx1070-1660ti üstüne çıkmayın 1080p de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Kasım 2019; 6:3:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    Hocam darboğaz konuları karışık. Şöyle diyelim, çözünürlüğü ve oyundaki detay/efekt seviyesini minimuma indirirseniz RX 5700 XT gibi bir kartla pek çok oyunda işlemci size darboğaz yapabilir; ama 100+ FPS ile oyun oynarken darboğaz(!) olsa ne olur olmasa ne olur Diğer "klasik" darboğaz durumları ise sizin oynayacağınız oyuna ve yine seçtiğiniz çözünürlük/detay seviyesine göre değişir diye düşünüyorum ama bence 1080p için Assasin's Creed Odyssey gibi oyunlar hariç problem yaşamazsınız. AC Odyssey de optimizasyonu pek iyi bir oyun değil zaten bildiğim kadarıyla, R5 1600 ile tam olarak stutter-free performans vermemesinin olası sebebi bu diye tahmin ediyorum. Böyle istisnalar hariç sıkıntınız olmaz ve 1.5-2 sene rahat rahat devam edersiniz diye düşünüyorum. Ancak daha spesifik sorularınız veya belli bir oyunla ilgili nokta atışı cevaplara ihtiyacınız varsa oyunlarla daha haşır neşir olan arkadaşlarımız size daha fazla yardımcı olabilir


    Düzenleme: Yukarıda çok daha detaylı cevap gelmiş bile Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 26 Kasım 2019; 14:45:44 >




  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. %99 ihtimal ile 1 ay içerisinde bu setup alınacak inşallah.

    R5 1600 12nm revizyonlu
    MSI B450 TOMAHAWK MAX
    SAPPHIRE RADEON™ RX 5700 PULSE
    Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT 3000MHz
    FSP 600w psu
    Kasayı da göz zevkime göre alacağım.

    Öncelikle tomahawk alma nedenim işlemci beni 1 sene götürsün ileride upgrade yapacağım en azından anakart iyi olursa onu da değiştirme gereği duymayacağım düşüncesinden. 2k 4k takıntım yok ki zaten alacağım monitör 1080p olacak oyunlarda 1080p yeter bana takıntım yok. Aynı zamanda msi afterburner kurup oyunlarda fps değerlerine bile bakmayacağım. . Kısacası oyun takılmasın akıcı oynayayım yeter. Şimdilik bu sistemi kampanya buldukça toplayacağım.

    @Killing Spree
    @Timeguard




  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    Bu işlemciyi alıyorsan 5700 ile oc yapacaksın fan alman şart.

    Ramleride oc ye müsait seçmişsiniz iyi olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Aralık 2019; 15:51:7 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    5700 alırsam fan alacağım evet eğer 1660 super falan alırsam stok kullanacağım oc falan uğraşmam
  • Arkadaşlar bende dün bi sistem topladım işlemciyi n11'den aldım 12nm geldi cineben r15'de 1230 puan aliyor işlemci deafult ayarlarda fakat ekran kartım rx590 100fps veriyor bu rakam bana düşük geldi cs:go için topladım sistemi ölüm maçına girdiğimde anlık düşüşler oluyor rekabetcide çok sık olmuyor, 8gb ram var 3000mhz xmp ile 1933mhzde çalışıyor rx590 olan arkadaşlar cinebench r15'de kaç fps alıyolar acaba, yine bu konuda gördüm arkadaşın birisi rx570 ile r15'de 120 fps almış ben rx590 ile 140-150 almam gerekmiyormu?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.