Şimdi Ara

yeni receiver alacaklara tavsiye (7.1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar teknolojinin müthiş ilerlemesine, elektroniğin her sektöründe olduğu gibi , ev sineması alanında da şahit olmaktayız.Bu ilerleme yeni medya depolama ve oynatma formatları (Blue ray, HD DVD) ortaya çıkardığı gibi, Bu formatların yüksek veri depolama özellikleri sayesinde de, yeni nesil ses formatlarını da(DTS HD, DOLBY TRUE HD ) beraberinde getirmiştir.
    Bu noktada çok uzun sürmeyecek bir süre içerisinde bu yeni nesil ses formatlarının dekoderleri ile yüklenmiş HD DVD ve Blue Ray playerlar ,avr cihazları ve bu ses formatları ile yüklü kayıtlar ortaya çıkacaklar.(örneğin Toshiba HD DVD player gibi)
    Gelelim benim değinmek istediğim konuya...hem dolby, hem dts hem de HDMI 'ın netteki sitelerinden yaptığım incelemelerde, hem de avr üreticilerinin resmi sitelerindeki cihaz incelemelerimde, şu noktaları size aktarmak isterim.
    HDMI bağlantı yeni nesil dijital bağlantı tipi olmakla birlikte , hala tüm avr cihazlarda bulunmamakta, bulunanlarda da genelde 1.1 vers. ile 1.2 versiyonları bulunmaktadır.
    DTS HD ve dolby true hd iletiminde, HDMI ın yukardaki versiyonları ve IEEE1394 (firewire) kullanılarak , playerda çözülmüş olan ses , avr cihazına PCM olarak iletilebiliyor...ya da avr lerin analog girişleri kullanılarak bağlantı yapılabilir.HDMI 1.3 versiyonu ile bu format sesleri, dijital olarak yeni çıkacak bu ses formatlarının dekoderleri ile techiz edilmiş avr lere göndermek mümkün olacak.(şu anda böyle dekoderlara sahip avr bulunmuyor)
    Bu sebeple yeni avr cihaz alacak arkadaşların , ses konusunda ilerideki bu ses formatlarını da düşünerek , HDMI girişli veya 7.1 kanal analog girişli avr cihazı almalarını tavsiye ediyorum.Bu sayede ileride alacakları HD dvd veya blue ray player cihazlarından yeni nesil bu sesleri dinleme imkanına kavuşabilecekler.Sanal arka 2 kanal, artık canlı 2 kanala dönüşecek.


    http://www.dolby.com/consumer/technology/trueHD/AVRs/trueHD_avrs_2.html







  • faydalı bilgiler için sağol zapatero. Bunun arkasından bu özelliklere sahip receiver modelleri de verilse çok makbule geçecek. Mesela Yamaha RX-V2700/2600 ve 1600; Denon AVR-2807 bu tür receiver'lar olarak sayılabilir değil mi?
  • yamaha 1700 ve 2700 modelleri ile denon 2807 ve 2307 için HDMI, 8 kanal pcm destekliyor, ama 1600 ve 2600 de hdmı 5.1 destekliyor....fakat bu da problem sayılmaz...çünkü hem 1600 hem de 2600 ün 7.1 analog multı ch. girişleri var.
  • Peki bu Dloby true HD destekleyen bi cihazımız varsa çıkışını destekleyen yani 7.1 ses alacagız ondan sanırım ve ozmn bu format çıkışını destekleyen player Dlobydigital EX yani 7.1 ri desteklemek zorundamı oluyo .?
  • Şu anda toshiba nın çıkardığı HD dvd player ve ilerde çıkacak diğer HD DVD playerlarla Blue ray cihazların bu ses dekoderlarına sahip olması ve HDMI , IEEE1394 firewire ve analog multich outputlarının olması gibi bir durum sözkonusu...HDMI 1.1 ile 6 kanal, HDMI 1.2 ile şu anda 8 kanal pcm olarak ses iletiliyor..player zaten sesi çözüyorsa ve analog 8 kanal çıkışı varsa, burdan da avr cihazına bağlantı yapılması söz konusu.Yani ilerde bu playerlardan alırken bu hususlara dikkat edilirse problem kalmıyacak...dolayısıyla şimdi avr alacak arkadaşlara 7.1 analog girişli ve HDMI girişli cihaz almalarını tavsiye ediyorum....ama 5.1 kanal analog girişi olan arkadaşlarda bu sesi pcm olarak avr lerine girme olanağına sahip olurlar...kayıpları ise arkada 2 kanal sesi alamamış olmaları olur.....ama dikkat edin bu kanallar artık DD EX deki gibi sanal değil , gerçek kanallar olacaklar...bazı noktalarda teknik olarak hatam olmuş olabilir ama anladığım kadarıyla durum bundan ibaret.




  • peki blu-ray disk li bi cihaz illa gösterdigi formatları çözüptemi gönderiyodur yoksa bunu nerden anlıcaz mesala sony playstation 3 Dloby digital DTS Dloby TRUE HD SACD disk lerin işaretlerini taşıyo bunları çözüyomudur bu anlama mı geliyo yoksa sadece okuyup sinyal olarak gönderiyomudur. Benim tahminim çıkış olarak sadece optik ve 2 kanallı stero çıkışı kullandıgına göre çözmüyodur gönderiyodur senin bi bilgin varsa bunu anlayabilme konusunda bilmek isterim zapetero kardeş _?_ bide ozman kafalara şu soruda geliyo OPTİK kabloyla çözülmüş ses gönderilebiliyomu belki basit bi sorudur ama şuana kadar hep sinyal kablosu dendi sinyalleri iletiyo kayıpsız fln dendi ama sinyalleri dagılmışta gönderme şansı varmı denmedi sen ne düşünüyosun bu konuda_?_



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 12 Şubat 2007; 23:28:13 >
  • Cihaz özelliklerinde içerisinde o ses formatının dekoderi olup olmadığı yazar...ya cihaz kendinden dekoderlidir ya da o formatta ses için digital output özelliği vardır.Menülerinde zaten digital out seçeneklerinde yazar bu...sen dolby digital ve dts out seçeneklerini seçersen (tabii cihaz bu seçenekleri destekliyorsa), cihaz dijital çıkıştan bunu gönderir.
    PS3 leri ise bilemiyorum....o konuyla ilgili konsol bölümünde sanırım yeterli bilgi bulursun.
    Optik kablo ile dijital ses iletiliyor...bunun avr de ya da player da DAC tarafından çevrilmesi gerekir..her kanal için analoga dönüşen ses daha sonra amfi tarafından güçlendirilerek hoparlörlere iletilir.
  • tamam orasını biliyorum zaten anfi aldıgıma göre vardır okadar bilgim kardeş senide yoruyoruz ama tek bi ufak ayrıntıyı merak ediyorum optik kabloyla çözülmüş ses gönderilebilinirmi ?
  • ses bu cihazlarda dekoder da çözülür ama dijital olarak pcm iletilir.....yani benim anladığım öyle..aşağıdaki linke bir bak.


    http://www.dts.com/dts-hd/dtshd-master-audio-with-existing-receiver.php
  • çözülür demekten daha doğrusu dekode olur demek olacak...yani açılır...sonuçta bu sesler sıkıştırılmış sesler.
  • ne yalan söyliyim kardeş PEK bişey anlamadım ama ilgilendigin için saol ama galiba sesi benim cihaz ancak sçözülmemiş sinyal olarak göndercek çözmeye çalışcam bu konuyuda saoalsın .!!!
  • Peki, sadece hd-dvd nin sesi için HDMI kullansak nasıl bir bağlantı yapacağız ?
    açıkçası video sinyalinin A\V den geçmesini ben sağlıklı bulmuyorum, nekadar bağlantı okadar noise.

    HD-DVD yada Blueray den gelen HDses formatını sadece ses olarak HDMI 1.1,1.2 ile rahatlıkla taşırsınız ama sesi HDMI ile ayrı olarak A\V ye görüntüyüde HDMI ile başka bir soketten LCD TV ye aktarma imkanımız olacakmı acaba ?

    yani bir HD-Player cihazında 2 adet HDMI girişi olacakmı, böyle yapılırsa bence daha mantıklı olacak.

    selamlar,
  • ses ve görüntüyü HDMI dan aktarmak mantıklı...sonuçta bu standart tek kablo ile hem sesi hem de görüntüyü dijital aktarmak için ortaya çıkarılmış bir standart.AVR ye her ikisinin de girmesinin ne derece problem yaratacağını bilemiyorum...gerçi bu, dediğiniz gibi avr lerde,analog ses ve görüntü sinyallerinin pek çoğunun girişi bir handikap olarak görülür ama , HDMI ile dijital giriş yapan görüntü, dijital olarak da çıkışa gönderildiğinde bir problem olmaması gerekir..neticede analoğa dönüştürülmüyor.
    Ya da görüntüyü player ın HDMI output undan tv ye aktarıp, ses içinde eğer varsa player ın multı ch. outputlarını kullanarak(eğer varsa) avr'ye bağlantı yapılabilir.Böylelikle sizin istediğiniz durum olmuş olur...ses ayrı gider, görüntü ayrı.
  • yeni çıkacak HDMI lı AVR ler de video sinyalini convert ediyor, ( upscaling ) zaten HD bir görüntüyü hiç değiştirmeden direk transfer edecekmi üzerinde oynayacakmı onu bilmiyorum, ama oynamasa bile sonuçta birsürü yarı iletken devreden geçecek her devrede biraz noize alsa bu bile sorun yaratır. ( yarı iletken teknolojisinde yüksek frekansta parazitik kapasitans etki kaçınılmazdır. )

    HDMI lı uydu alıcılarında görüntüyü direk HDMI üzerinden LCD ye sesi de optik çıkıştan AVR ye göndermek en mantıklısı.

    Aynı konuyu HD-DVD yada Blueray de nasıl yapacağız bakalım, açıkçası zaten HDPLAYER da decode edilmiş dijital sinyalini sadece sesi aktarmak için AVR a sokmak bana saçma geliyor.
  • bazı avr lerde dediğiniz gibi video upscale özelliği olduğundan çoğu arkadaş bu özelliği kullanmak için görüntü kaynağını avr ye sokup , görüntüde iyileşme sağlayıp öğle tv ye vermek istiyor...ne derece verim alınıyor bilemiyorum ama....ben denedim fakat bendeki tv de de bu özellik olduğundan pek bi fark anlayamadım.

    quote:


    Aynı konuyu HD-DVD yada Blueray de nasıl yapacağız bakalım, açıkçası zaten HDPLAYER da decode edilmiş dijital sinyalini sadece sesi aktarmak için AVR a sokmak bana saçma geliyor.


    Bu yazdığınızla neyi kastettiğinizi ise pek anlayamadım maalesef..yani dekode edilmiş sesi avr ye sokmazsak eğer , amfinin hoparlörlerinden sesi alabilmemiz mümkün olamayacaktır.. veya ben yazdığınızı yanlış mı anladım??
  • özetle, AVR ların en ucuz modellerinin bile HDMI ı desteklemesi lazım artık. Ben sadece ses anfiye girecek diye görüntünün de anfiye bağlanmasını saçma buluyorum. Topraksız fiş bile parazit yaratacaktır. Ama tüm piyasa HDMI standart olacak diyorsa artık birşeyler yapsınlar daha hiçbirşey netleşmedi. En pahalı AVR modellerde bile 2 girişli HDMI var. HDMI dan sadece video aktarıp seside optik bağlantının bant genişliğini arttırıp oradan gönderselerdi cok daha iyi olacaktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.