Şimdi Ara

Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault, ürün gamını otomotivin parlayan yıldızı haline gelen SUV'larla genişletmeye devam ediyor. Fransız üretici, Captur ve Austral arasındaki boşluğu yeni Renault Symbioz ile dolduracak.



    Renault Symbioz ismini 2017 yılında tanıtılan bir konsept otomobilde görmüştük. Bu kelime, eski Yunan dilinde "birlikte yaşamak" anlamına gelen "symbiosis" kelimesine dayanan Fransızca "symbiose" kelimesinden türetilmiş.



    Yeni Renault Symbioz, özellikleriyle neler sunuyor❓



    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Son dönemde coupe/fastback stili SUV'ları sıkça görmeye başlasak da yeni Renault Symbioz, geleneksel SUV çizgilerini koruyan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Otomobilin ön kısmında son olarak makyajlı Captur'da gördüğümüz yeni tasarım dili kullanılmış.



    Gövdenin geneline yayılan keskin çizgilerin öndeki agresif tasarımla güzel bir uyum yakaladığını söylemek mümkün. Yan tarafta alışıldık Alpine rozeti, parlak siyah detaylar ve çift renkli jantlar göze çarpıyor. Arkadaki LED stopların şekli ise biraz yarım kalmış hissi uyandırıyor.



    Yeni Renault Symbioz; tıpkı Clio, Captur ve Duster gibi CMF-B platformunu kullanıyor. Söz konusu modelin gövde uzunluğu 4413 mm. Dolayısıyla, C-SUV segmentinde yer alsa da Austral'e göre yaklaşık 10 cm daha kısa olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen iç tarafta oldukça ferah bir yaşam alanı vadediyor.



    Ferah ve teknolojik yaşam alanı



    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Opsiyon olarak sunulan ve tek tuşla saydam halden opak hale geçebilen panoramik cam tavan, Symbioz'un yaşam alanını daha ferah hale getiriyor. Bu özellik, perdeye ihtiyaç duyulmadığı için baş mesafesini 30 mm kadar artıriyor. Konsolda ise üç kollu direksiyon, dijital gösterge ekranı ve entegre Google hizmetlerine sahip 10.4 inçlik dikey multimedya ekranı göze çarpıyor.



    Symbioz, kaydırılabilir arka koltukları sayesinde 492 ila 624 litre arasında değişen geniş bir bagaj hacmi sunuyor. Buna ek olarak iç mekandaki saklama alanları da toplam 24.7 litreye kadar ulaşıyor.



    Verimli hibrit motor



    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz'un kaputu altında tam hibrit sistem bulunuyor. Bu sistemde, 94 beygirlik 1.6 litre benzinli motor, 52 beygirlik ana elektrik motoru ve 24 beygirlik küçük bir ek motorla kombine ediliyor. Bu sayede toplam 145 beygir güç üreten sistem, otomatik şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere güç veriyor.



    Ayrıca Bkz.Mercedes-Benz Otomotiv'in yeni Parça Lojistik Merkezi Gebze'de açıldı



    Söz konusu modelde, Clio'nun hibrit versiyonundan da tanıdığımız, köpek dişlerini andıran dişlilere sahip olduğu için dogbox olarak da adlandırılan şanzıman tipi görev yapıyor. Senkromeç bulunmayan bu sistemde vites geçişlerinin zamanlanması küçük elektrik motoruyla yapıldığı için herhangi bir sarsıntı yaşanmıyor. Şanzımanda benzinli motor için dört, elektrik motoru için iki ileri vites bulunuyor.



    Toplamda 24 adet gelişmiş sürüş destek sistemiyle donatılan yeni Renault Symbioz, temmuz ayında ön siparişe açılacak. Fiyat konusunda şimdilik herhangi bir açıklama bulunmuyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri
    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri








  • Artık SUV görmekten kusucam ! İçimiz dışımız SUV oldu be!
  • renaultun tasarımları psa'dan çok daha güzel. kim çiziyorsa bunları o adamla çalışmaya devam etsinler.

  • Bu kadar çok isim değiştirip ve koyup suv kategorisini çöpe çeviren başka bir firma yok
  • Çok güzel duruyor.
  • ekran + orta konsol ağır leş

  • renault fanları hadi yine iyisiniz, eskiden alırken "yarıda bırakırlar da elimde kalır mı acaba?" diye düşünüyordunuz, şimdi elde kalacakları önceden tanıtıyorlar, bilerek alıyorsunuz Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri 

  • Renault SUV alınmaz maalesef hiçbiri tam olarak tutmadı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    renaultun tasarımları psa'dan çok daha güzel. kim çiziyorsa bunları o adamla çalışmaya devam etsinler.

    En son pejo'nun tasarimcisi renoya geçti . Renaultun yeni tasarim dili ona ait. Zaten pejo'nun tasarımcısı gidince yeni 3008 de görebileceginiz gibi tasarım geriye doğru gitti

  • 2008 den çok daha iyi olmuş , mevcut captur 2008 den kısa kalmıştı ,bu araç çok iyi olmuş tip olarak da çok yakışıklı Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri 


    zaten renault her zaman motor şanzıman alt takım konusunda peugeottan iyiydi ,2008 in satışlarını geçer


    içide uzamasıyla baya iyi arka diz mesafesine sahip olmuş


    ileride 1.2 140hp mhev / 1.2 140hp LPG ile de gelecekmiş ,HEV ,full hibrit olanıda olanı da ileride 170hp e çıkarılacakmış


    lansman rengi uranüs mavisiymiş sanırım ,capturdan 2500 euro daha pahalıymış



    Yeni Renault Symbioz tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleriAuto Plusyoutube
    Malgré la pléthore de SUV présents au catalogue Renault, il restait une place à prendre entre le Captur fraîchement restylé et l'Austral. C'est désormais chose faite avec le nouveau Renault Symbioz ! On vous emmène faire le tour du propriétaire. #renault #renaultsymbioz #voiture #autoplus #auto #suv Retrouvez-nous aussi sur nos autres réseaux : Facebook : https://www.facebook.com/autoplus.fr X : https://twitter.com/AutoPlusMag Instagram : https://www.instagram.com/autoplusmag/ Et pour voir toutes les dernières nouveautés, c’est par ici : https://www.youtube.com/playlist?list=PLK2fpxwJYM8kGusruwsrHLauKjrVZa_rt
    https://www.youtube.com/watch?si=9yv42xOxeZZbR2-V&v=EZsVo3CogGw&feature=youtu.be




  • Symbol olacakken yarıda bırakmışlar ismini, 5 sene sonra kim öle kim kala nasıl olsa. Ön tarafın Peugeot benzeri olmasına tasarımcı nedeniyle alıştık ama önceki modellerin aksine bu kez arka stoplar Opel modelleri değil Kia Sportage'a benziyor.

  • SUV’lerde batırdı Renault. Modeller hep silindi gitti. Captur, Kadjar, Koleos vs. Bir tek Austral’i beğendim. Onu da devam ettirmez bunlar bu kafayla.
  • Renault Symbian okudum Bi an hey gidi symbian hey..
  • SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    Ah be ne günlerdi. Hatırlıyorum N85 kullanıyordun. Bende de N82 vardı. Yıllanmışız be.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Nerden hatırladın hocam çok zaman oldu,Symbian unutulmaz..
  • SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    O zamanlar N82 ile N85 arasında kalmıştım. N85 konusundan biliyordum seni. Foto paylaşım bölümünde de baya paylaşım yapıyorduk. Aslında N85 alacaktım tasarım ve yazılım olarak daha günceldi. GeceBekcisi vardı hatırlarsan. Onun tavsiyesi üzerine kararım N82’den yana olmuştu. Android de aldım, iPhone da aldım. N82’yi mağazadan ilk alıp eve geldiğimde o kutuyu açarken yaşadığım heyecanı hiçbir telefonda bir daha hissetmedim. Nokia çok başkaydı.
  • arabanın bütünlüğünü ekranla mahvetmişler
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    PSA tasarım ekibinden eleman transfer ettiler, yoksa aynı Capture, Clio, Koleos, Kadjar tasarımı devam ederdi. Biraz Sportage esintileriyle, saçma Fransız tasarımlarından kurtulmaya çalışmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Mayıs 2024; 21:52:2 >
  • Renault un SUV çöplüğüne hoşgeldiniz. Kaçıncı model bu Rafael, Austral, Koleos, Kadjar, Scenic, Captur say say bitmiyor.

  • Tasarımı güzel olmuş, sanki bir tık elektrikli araçlara benzetilmeye mi çalışıldı ne :)


    Güzel olmasına güzelde ön tarafı biraz daha asaletli yapılabilir miş.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.