Şimdi Ara

YENİ SEAT IBIZA 1.2 TSI STYLE Hk (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
16
Favori
88.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce bi ne istediğinize karar verin . Ciddi şekilde altea düşündüğünüzü de yazmışsınız , altea mpv ibiza ufak hatchback . Ayrıca o fiyata gerçekten veriyorlarsa hemen hiç durmadan alın 47-48 bin liraya sıfır araç alıyorsunuz 2-3 yıl sonra gelecek trim sesini düşünmek biraz fazla lükse kaçıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarila

    Önce bi ne istediğinize karar verin . Ciddi şekilde altea düşündüğünüzü de yazmışsınız , altea mpv ibiza ufak hatchback . Ayrıca o fiyata gerçekten veriyorlarsa hemen hiç durmadan alın 47-48 bin liraya sıfır araç alıyorsunuz 2-3 yıl sonra gelecek trim sesini düşünmek biraz fazla lükse kaçıyor .

    20.000 km de birtane altea denk geldi dostum geçen gün..onun içinde yorum sordum..iki araç arasındayım.sence 2006 1.6 hatasız 20.000 km de seat altea 37 ye alınır mı? yoksa ibiza mı alayım ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.000 daha koyup 11 yıl daha genç bir araç almak tabii ki daha mantıklı olacaktır önemli olan şu ibizaya sığabilir misin ? altea dediğin araç benzinliyse minimum 9-10 lt benzin tüketecektir , ibiza da bu 6-6.5 olacak . Ha ben lpg ile binicem dersen alteanın bagajı olacak sana ibizanın ki kadar , benzinli araç sürme keyfinden olursun . Burada tek fark arka koltuklar alteanın daha rahat olacağı şunu söylemek isterim eğer 4 kişilik aileden fazlaysa tabii ki altea ama 4 kişilik bi aileye bile rahatça yetebiliyor ibiza , benim sana tavsiyem tabii ki ibiza olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarila -- 17 Haziran 2017; 13:51:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarila

    11.000 daha koyup 11 yıl daha genç bir araç almak tabii ki daha mantıklı olacaktır önemli olan şu ibizaya sığabilir misin ? altea dediğin araç benzinliyse minimum 9-10 lt benzin tüketecektir , ibiza da bu 6-6.5 olacak . Ha ben lpg ile binicem dersen alteanın bagajı olacak sana ibizanın ki kadar , benzinli araç sürme keyfinden olursun . Burada tek fark arka koltuklar alteanın daha rahat olacağı şunu söylemek isterim eğer 4 kişilik aileden fazlaysa tabii ki altea ama 4 kişilik bi aileye bile rahatça yetebiliyor ibiza , benim sana tavsiyem tabii ki ibiza olacaktır.

    tesekjur ederim dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim , ibiza alırsanız vs gelişmeleri buraya mutlaka aktarın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: epsis

    Style aldım 20 gün kadar oldu, plus almadığıma bazen pişman oluyorum

    plus paketin içeriği nedir? Ek ücret ne kadar?
  • GÖKHAN SOYLU G kullanıcısına yanıt
    Plus paket içeriği,

    Otomatik katlanabilir yan dikiz aynaları

    6.5" ekran cd player (normalde 5" ve dokunmatik daha kötü)

    Ojinal seat park sensörü ekranda görsel park asist çıkıyor (kamera degil) geri vitese takınca müziğin sesini falan kısıyor

    Otomatik far sensörü

    Yağmur silecek sensörü

    Kararan iç dikiz aynası

    Sanırım başka yok, hayati şeyler olmasa da arabayı baya çekici hale getiriyor. Bunların bedeli +3300 TL , ama istediğiniz renk plus model bulmak zor bazen plus hiç bulunmuyor, beklemek gerekiyordu bu yüzden style aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsis -- 18 Haziran 2017; 23:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bakımına gidenler tutar ve bayii yazarsa herkesin bilgilenmesi amacıyla faydalı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce 2004 polo ve 2007 pejo 207 kullanmış birisi olarak 1.4 motordan sıkılmıştım. Tabi onlar LPG'li idiler. Şimdi 1.2 motor İbiza nasıl olur iyi olur mu tercih edilir mi dersiniz? Seatlarda peşinat+ sıfır faizli kredi oluyor mu? Başka bu fiyatlara yakın hangi modeli listeme eklemeliyim? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1.2 tsi İbiza motor olarak sizi üzmeyecektir , yakıt olarak şehir içi 6-7 lt şehirler arası da kullanıma göre 4-5,5 arası değişir . Donanım olarak segmentindeki en iyisi denilebilir cc standart ve fiyatı da gayet iyi . Kalite donanım pek düşünmezseniz Sandero ve cliolar olabilir . Bu segmentte bakıp karşılaştırabileceğiniz araçlar ; Clio , Sandero , İbiza , Fabia , Polo , Fiesta , Yaris .

    Ben şahsen bu araçlar içerisinde sadece İbiza ve Fabia'yı düşünürdüm . Sebebi ; F/P ve vag bünyesinde ki araçlar bunlar da sonuçta Polo aşırı pahalı geliyor bana İbiza ve Fabia ile karşılaştırınca .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehirler arası 4 litre yakar d,yen arkadaşlar otobanda 75 km/sa hızla gidiyo sanırım
  • Bugün seat yine zam yapmış ve şu an İbizanın fiyatı 52.900 TL'den başlıyor . Bu ölçüde ortalama 1-1,5 ay içinde gelecek olan yeni İbiza da muhtemelen 55-56 bin civarları başlangıç fiyatı olacaktır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

    geçen hafta aracımın 15bin bakımını yaptırdım.

    Fiyat olarak 690 TL ama yardımcı oluruz dediler.635 Tl son fiyat oldu.Silecek suyunu çıkardım sanırım 20 TL de öyle düştü.

    Yağı kendim getirmek istediğimi söyledim ve 130 TL ye mobil1 4 litre yağ aldım.

    En son yağı da çıkarınca 376 TL servise ücret ödedim.

    Servis Zonguldak / Yazıcıoğlu

    Yalnız 4 litre yağın hepsini araca koydular.Ben daha az alıyor diye biliyorum inş bir sıkıntı yaşasamam.

    Ayrıca aracı yıkamadan teslim ettiler ve sözümüz olsun kusura bakmayın dediler.
  • Son zamlardan sonra falan İbiza için fiyat alanlar motor ve donanımı da belirterek buraya yazarsa alacak arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bende geçen ay İzmir wosmer'den 2017 model 1.2 tsi style model ibiza alarak aranıza katıldım. Aracı alırken burada okuduğum yorumlar önceliğim oldu(bir kaç arkadaş tavsiyesi ile beraber). Öncelikle araçtan çok memnunum performas anlamında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Depoyu ilk aldığımda fullemedim ancak daha sonra fulleyerek şehir içinde 500km yol yaptım. Çok anlamadığım için sizlerden yakıt konusunda bilgi bekliyorum az yaktı çok yaktı gibi. Birde bugün benzin almaya gittiğimde 198tl'de pompa attıktan sonra yedek depo olayını duymuştum onuda doldurttum 255tl ye depo fullendi. Yedek depo hakkında da sizlerden bilgi almak isterim nedir ne değildir gibisinden. Değerli görüşlerniz için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertgly M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun , Allah kaza bela vermesin tekerinize taş değmesin Bizde yaklaşık 2 ay önce 1.2 tsi referance model ibiza aldık . Araç tesliminde bize yetkili arkadaş yedek depoyu doldurtmamamız gerektiğini söyledi ısrarla sormamıza rağmen bu konuyu bende merak ediyorum açıkcası ama neden doldurdunuz ki niye ihtiyaç duydunuz acaba ? Bide aracınızı kaça almıştınız acaba ?
  • Teşekkür ediyorum. Geçenlerde öyle bir denk gelmişti bu konu bende benzin alırken doldurttum. Açıkcası bilmeden bir şey yaptık :) umarım zararı yoktur :) 53.100'e aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertgly M kullanıcısına yanıt
    Bu yedek depo diye tabir edilen yerin internetten siz söyledikten sonra biraz araştırmasını yaptım da yedek depo diye bir yerin olmadığı yedek depo denilen yerin yakıtın genleşme alanı olduğu söyleniyor ve de o sonradan koyulan yakıtın döküldüğü ifade ediliyor yani açıkcası pek kulağa hoş gelen birşey değil . Ben kullanmamanızı tavsiye ederim tabii siz iyice araştırın Yakıt konusunda da bildiğiniz üzere yol bilgisayarınızdan aracınız yakıt aldıktan sonraki ortalamanız falan yazar ortalama şehir içi 8-8,5 litre yakacaktır en fazla çok kısa mesafede kullanmıyorsanız . Akan bir trafik ve araç çalıştıktan sonra 10-15 km yapıyorsa Rahatlıkla 5-5.5 civarlarını görebilir . Söylediğinize göre bir depo ile 500 km yapmışsınız ibizanın deposu 45 lt'dir ortalama yaklaşık 9 litre yakmışsınız demektir bu fazla bir rakam , ya çok sıkışık trafikte kullanıyorsunuz aracı ya da çok kısa mesafeli sürüşler yapıyorsunuz araçta aksi takdirde 9 litre yüksek bir rakam görünüyor .




  • Dediğiniz gibi sıkışık trafikikte ve çoğunluğu kısa mesafeli sürüşlerde bu değerler ortaya çıktı. Birazda sert kullanım buna sebep oldu ilk heves nedeniyle (kalkışlarda vs.) :) gelecek hafta ankaraya oradan da çoruma bir yolculuğum olacak yaklaşık 840km. O zaman daha net rakamları elde edeceğimi düşünüyorum :) bir de araba yeni 640km şuan bu kadar yakması normal diyorlar km arttıkça kullanıma bağlı olarak düşer diyorlar :) yaşayıp göreceğiz şuan için her şey yolunda gidiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertgly M kullanıcısına yanıt
    Güzel güzel sizinde söylediğiniz gibi araç çok yeni daha yaklaşık ilk 5-10 bin km'den sonra yaklaşık 1 lt azalma olacaktır yakıtta :) Araç uzun yolda da resmen kayıyor asfaltta hızı hissetmiyorsunuz bile , 80-90'la gitmenize zaten izin vermiyor 100-120 bandında gidersenizde 5 ile 5.5 arası bir tüketim elde edersiniz , keyifli sürüşler :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.