Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (678. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.887
Cevap
139
Favori
989.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 676677678679680
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bugün araçla ilgili alım işlerini hallettim, oğlumu yerinde gördüm sevdim
    1.2 TSI Reference 90 HP (39.800) + Reference Plus (2000) = 41.800 TL olarak Beyaz renk olarak sözleşmemi yaptım. Ocağın ilk haftası teslim edilecek bayiden rica ettim, trafiğe çıkış tarihini 2015 yerine 2016 olarak başlatın diye...
    Allah kazasız belasız sürüş keyfi nasip eder inşallah herkese...

    Niyetimde Style vardı fakat aradaki fark için borca girmeyi göze alamadım.
  • debir D kullanıcısına yanıt
    hocam 2015 yerine 2016 trafik çıkışlı olunca 2016 yılının ilk taksidini ödemiyormuyuz. bilgi sahibi değilim beni aydınlata bilirmisiniz. bende araç almayı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bugünlerde Ankara çok sisli, hem uyarmak hem de bilgi almak istiyorum sizden. Hava koşulları en kötü durumda beyler, bugün şehiriçi birkaç saat içinde onlarca kazaya denk geldim. Sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle ciddi hasarlı yaralanmalı kazalar oldu buralarda. Lütfen hızımızı düşürelim dikkatli olalım, yeni arabamızın keyfini sağ salim kazasız sürelim. Benim sormak istediğim şey arka sis farı. Belli bir süreden mi yoksa hızla mı alakalı arka sis farını söndür uyarısı alıyorum sonra susuyor. Birkaç defa kapattım sonra umursamadım çünkü acayip sis vardı. Eski arabam stilo da benzer uyarı verirdi ama çok uzun saatlerce kullanıldığı zaman söylerdi. Var mı başına gelen ampul filan patlayacak diye de korkuyorum haybeye uyarmaz makine, napsam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa king

    hocam 2015 yerine 2016 trafik çıkışlı olunca 2016 yılının ilk taksidini ödemiyormuyuz. bilgi sahibi değilim beni aydınlata bilirmisiniz. bende araç almayı düşünüyorum.


    Hocam şöyle oluyor bende bugun avekten ibiza aldım ocağın ilk haftasında çıkıcak araba mtv vergisi size verilen fiyatın içinde bana şöyle dediler ocağın ilk haftasında işlemlere başlarız şu anda mtv 290 tl eğer ocakta zam gelirse aradaki farkı sizden alırız ki zaten normal durum sadece temmuzu siz cebinizden ödersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: das.sigma

    Arkadaşlar bugünlerde Ankara çok sisli, hem uyarmak hem de bilgi almak istiyorum sizden. Hava koşulları en kötü durumda beyler, bugün şehiriçi birkaç saat içinde onlarca kazaya denk geldim. Sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle ciddi hasarlı yaralanmalı kazalar oldu buralarda. Lütfen hızımızı düşürelim dikkatli olalım, yeni arabamızın keyfini sağ salim kazasız sürelim. Benim sormak istediğim şey arka sis farı. Belli bir süreden mi yoksa hızla mı alakalı arka sis farını söndür uyarısı alıyorum sonra susuyor. Birkaç defa kapattım sonra umursamadım çünkü acayip sis vardı. Eski arabam stilo da benzer uyarı verirdi ama çok uzun saatlerce kullanıldığı zaman söylerdi. Var mı başına gelen ampul filan patlayacak diye de korkuyorum haybeye uyarmaz makine, napsam?

    Çok yogun sis oldugunda vermiyor o uyarıyı sis az ise bendede ötüyor ampul felan patlamaz dostum merak etme sen.




  • koray6852 kullanıcısına yanıt
    arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın.
    hangi modeli kaç liraya aldınız.
  • pasa king P kullanıcısına yanıt
    1.2 TSI Reference 90 HP (39.800) + Reference Plus (2000) = 41.800 TL Beyaz renk

    arkadaşlar benim hem ilk seat arabam, bu araç hakkında bilmemiz gereken detaylar var mıdır (özellik, iyi ya da kötü yönleri), .
    ilk 1000 km izne ayrılıp memlekette tamamlamayı düşünüyorum, kış lastiği düşünüyor musunuz, hangi markayı tavsiye edersiniz
  • debir D kullanıcısına yanıt
    hocam ben styel düşünüyorum daha almadım.
    üzerinde 4 mevsim lastik olması lazım.boşuna kış lastiği almayın.
    kazasız belasız sürüşler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa king

    arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın.
    hangi modeli kaç liraya aldınız.


    teşekkür ediyorum hocam en güzelleri sizin olsun inşallah ben 1.0 75bg referance beyaz olanını aldım ekstra olarak direksiyondan kontrollü blutooth + ses sistem paketini aldım yanında park sensörü ve bagaj havuzuyla 37 bine geldi
  • Cuma aksami SCT izmir grubuyla kisa ve guzel bir toplanti yaptik. 20-22 arac 30-35 kisi vardir.

    Otobus bizden degil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emin616 -- 27 Aralık 2015; 22:20:41 >
  • Merhaba arkadaşlar 2014 ibiza sahibiyim Otomatik Far Sensörü-Follow me Home Modülü almak istiyorum. Taktıran kullanan varsa nerede taktırabileceğimizi yada montajını nasıl yapabileceğimiz konusunda bilgi verebilir mi.

    MERTMOD F3-A modeli mantıklı geldi.

    Yardımlarınız için şimdiden Çok Teşekkür ederim.
  • Allah almak isteyen düşünen herkese daha iyilerini versin inşallah. Her gün yeni özelliklerimi keşfediyorum ve seviyorum. Bugün antalya içi işe gidiş gelişte yol bilgisayarım 4,5lt / 100 gösteriyordumeve döndüğümde. Sakin kullanırsanız araç resmen kokluyor. sorusu olanların sorularını cevaplayabilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutozturk -- 27 Aralık 2015; 23:44:36 >
  • umutozturk U kullanıcısına yanıt
    kazasız belasız kullan.
    bu zamana kadar olan değerlendirmelerini alabilir miyiz.
    artı ve eksileriyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: debir

    1.2 TSI Reference 90 HP (39.800) + Reference Plus (2000) = 41.800 TL Beyaz renk

    arkadaşlar benim hem ilk seat arabam, bu araç hakkında bilmemiz gereken detaylar var mıdır (özellik, iyi ya da kötü yönleri), .
    ilk 1000 km izne ayrılıp memlekette tamamlamayı düşünüyorum, kış lastiği düşünüyor musunuz, hangi markayı tavsiye edersiniz

    Kış lastiği, şartlara göre degişse de dört mevsimden daha iyi performansı var illaki.
    200TL bandında, ayrıca en iyi kış lastiği seçilen continental ts850 veya 2.sırada gelen goodyear ug9 tavsiye edilebilir. Sakaryada taktırdım, Erzurumda kullanıyorum, ts850 güzel iş çıkarıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batistuta

    selam arkadaşlar. Eşim az önce aradı lastiklerin biri inikmiş iyice inmiş. İş çıkışı bende direk gidip stepneyi takacağım.
    Sizden ricam, bendeki yedek anahtarla bagaj açılırmı? Yedek anahtarla daha önce bagajı açmayı becerememiştim.
    Birde bagajdaki stepneyi tam hatırlamıyorum. Kriko ve lastiği sökmek için anahtar vardı değilmi?

    Kimse yazmamış ben kendim yazayim, yedek anahtarla araç içerisinden merkezi kilit acikdiktan sonra bagaj açılıyor
    Stepnenin icindede lastiği sökmek için kriko bijon anahtari bijon şifresi bijon kapağı sökücü herşey mevcut. Yolda kalırsanız seata dua edersiniz öyle lastik tamir kiti adi altında 10 liralık sprey koyup kaçmamışlar. Yanlız stepne yokken bagaj 1.5 katı hacime ulaşıyor bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birlikte geçirdiğimiz 1500 km'nin ardından kısaca fikirlerimi yazmak istedim. Aracım 1.2 tsi reference plus paketi. Yaklaşık 15gün önce teslim aldım. Yazdıklarım umarım almayı düşünen arkadaşlara yararlı olur.

    İÇ TASARIM
    --Araç genel olarak b sınıfı da olsa çok geniş bir araç değil. Ön hacim sorunsuz olsa da eğer amacınız arka koltuklarda ferah bir diz ve baş mesafesi ise ve genelde arka koltukta da seyahat edecek uzun boylu kişiler varsa başka b sınıfı araçlara (corsa, özellikle punto evo, hyundai i20, symbol, clio vb) ve mümkünse c sınıfı araçlara bakmanızı öneririm. Ön koltuklarda ise baş diz mesafesi sorunsuz ve ferah. Boyumun 190 olduğunu belirtirim.
    --Bagaj tüm beklentileri karşılıyor. Özellikle derinlik yerine taban alanı geniş şekilde 295 litreyi veriyor olması, aynı litreyi derinlik olarak veren bagajlardan daha işlevsel olmasını sağlıyor. bagajda derinlikten ziyade yükleme alanı için taban alanının geniş olması önemli. Örneğin i20de bagaj 300küsur litre olmasına rağmen derin ama taban alanı ibizaya göre daha az. Bagaj önemli ise st verisyone yönelebilirsiniz. Bahsettiğim değerler sc ve yeni ibiza versiyonlar içindir.
    --Arac konsolu yumuşak plastik, ve kaliteli bir hissi var. Bu yüzden diğer markadaların bazılarından daha önce. Lakin bazı bölümlerde kalite hissiyatı çok yüksek değil, özellikle kapı içlerinde. Ama ne olursa olsun, 2015 son nesıl makyajlı ibiza, önceki nesillerinden çok daha kaliteli duruyor. Özellikle direksiyon, ve ses sistemi klima kumandalarının dokunuşta verdiği his yeterli.
    --Göstergeler parlak, canlı, ve olay okunur cinsten. Geniş ekranlı yol bilgisayarında, tüm sürüş verilerinin yanı sıra müzik sistemi ve telefon bağlantısı gibi bir çok veriyi görebiliyorsunuz ve gezinebiliyorsunuz.
    --Bir çok irili ufaklı eşya gözü var. Orjinal kolçak taktırmayı düşünüyorum. Büyük eksikliğini hissediyorum. Torpidoda ışık var (baz donanım poloda yok bildiğim kadarı ile)
    --Ses sistemi benim aracımda muntazam. Ben hem renkli ekranın kullanışından hem de ses kalitesinden çok memnunum (6 hoparlör mevcut aracımda.)
    --Aracın kontak anahtarı ile tüm camları araç dışından kapama, tüm camları araç dışından açma özellikleri mevcut
    --Reference plus versiyonda depo kapağı içeriden açılıp kitlenmiyor. Malesef merkezi kilit ile de kitlenmiyor. Kitlemek ve açmak için pompacıya anahtar vermek gerekiyor. Arabanın en sınir olduğum tarafı malesef bu.
    --Araç içindeki ışıklandırma çok canlı ve ruhlu bir kırmızı. Ayrıca özellikle pejo ve renaultlardaki gibi 3-4 farklı renk ve tonda aydınlatma yok. Göstergeler beyaz kırmızı, geri kalan her yer full kırmızı. Renkli ekranlı sistemin renklerinde bile kırmızı siyah konsolla uyumlu renkler tercih edilmiş.
    --Aracın 4 cam da şoför tarafından kontrol edilebiliyor. Çoğu rakibinin aksine hepsi tek dokunuşla açılıp kapanıyor.
    --Yokuş kalkış desteğini frene sert basarak devreye alabiliyorsunuz. İstediğinizde devreye girmesi, zırt pırt size engel olmasını önlüyor. Çok yerinde...
    --Cruise kontrol ve hız sınırlayıcı harika çalışıyor.
    --Torpido soğutmalı ve oldukça derin. Benim versiyonda koltuk altlarında göz olmasa da , boşluk nedeniyle eşyalarını koyabilirsiniz.
    --Sürüş verilerinizi analiz eden, size öneriler sunan ecotrainer menüsüne arada göz atmakta fayda var. Bunun yanında, yorgunluk tespit sistemi, sürüş alışkanlıklarınızdan farklı, dalgın, özellikle sık şerit ihlalli kullandığınızda sizi uyarıyor.

    MOTOR VE YAKIT TÜKETİMİ:
    --Aracın motoru alt devirlerdeki tork nedeniyle sürekli atik ve istekli. İlk kalkışlarda seri, rolanti devri 500-600 civarı, genel olarak sakin kullanımda 1500 bandını pek geçmiyorsunuz. Bu da size alt devirde canlılık, yakıt tüketiminde ise ekonomi ve az sesli konforlu sürüş olarak geri dönüyor. Ara hızlanmalarda gaza yüklendiğinizde ise hızlı artan devir, istediğiniz performansı size sunuyor. Tüm modelleri ve markaları inceledim, bu keyifte motora sahip herhangi bir b sınıf aracı bu fiyata başka model ve arkada almak imkansız. Örneğin yeni nesil i20'nin atmosferik motoru ile aynı fiyat bandında, arada dağlar kadar fark var.
    --yakıt tüketimi verilerim tamamı şehir içinde yer yer yoğun yer yer akıcı trafikte kullanılmış 2 depo sonuçlarıdır. Araç genel olarak şehir içinde 100km'de 5,6 litre benzin tüketti. Trafiğin nispeten akıcı olduğu ışıklara az yakalandığım günlerde işe gidş gelişte 4,4 e kadar düştüğü oldu. Çok dur kalklık ve aşırı yoğun saatlerde 7 bandına kadar çıkıyor ortalama ama eve dönüp kontak kapattığımda asla 6lt / 100km üzerini görmedim o günkü kullanım ortalamam olarak. Aracı aldığımdam beri uzun süreli yakıt ortalamam 5,4lt / 100km. Benzinli bir araç için çok makul değerler. Ayrıca genel olrak sakin kullandığımı belirtmek isterim.
    --Yol tutuş gayet güzel, fren pedalının hissiyatını beğendim. Vites geçişleri bazen geçip geçmediğine emin oldurmayabiliyor, bu yüzden çok muhteşem diyemem. Ama genel olarak şanzıman sorunsuz, sessiz ve işini iyi yapıyor denebilir.

    DIŞ TASARIM
    --bildiğimiz ibiza. herkesin zevkine göredir benim hoşuma gidiyor ki satın aldım :) bakımı kolay olduğu ve antalya sıcağında hayat kurtardığı için beyaz renk tercih ettim. dönüşe duyarlı sis farları benim çok işime yarıyor park manevraları veya dar ve virajlı tali yollarda viraj içini aydınlatması çok iyi oluyor.

    Araçtan bir kaç kare paylaşayım. sorusu olan olursa halen cevaplayabilirim. Herkese iyi forumlar... :)





  • umutozturk U kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan.
    güzel anlatım olmuş.
    hocam yakıt ve km olarak yol bilgisayarından bağımsız olarak hesap yapabilirmisiniz, değerler tutuyormu diye.
    not:yol bilgisayarına bakarak benzinli araçlar için yakıt değerleri çok güzel.
    yarım saat önce ispanya sitesinden 1 lt 95 hp motorun 4,2 lt ortalama yakıt tükettiğini yazmış.
    şeytan dürtüyor 1 lt 95 hp motoru bekle diyor. neden bu sene bu motoru getirmedilerse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa king

    güle güle kullan.
    güzel anlatım olmuş.
    hocam yakıt ve km olarak yol bilgisayarından bağımsız olarak hesap yapabilirmisiniz, değerler tutuyormu diye.
    not:yol bilgisayarına bakarak benzinli araçlar için yakıt değerleri çok güzel.
    yarım saat önce ispanya sitesinden 1 lt 95 hp motorun 4,2 lt ortalama yakıt tükettiğini yazmış.
    şeytan dürtüyor 1 lt 95 hp motoru bekle diyor. neden bu sene bu motoru getirmedilerse


    Kendim benzinlikte de hesapladım çünkü kısmi benzin almadım ışık yandı doldurdum ışık yandı doldurdum şekilde. Verdiğim değerler benim net değerlerim :) 1depo ile şehir içinde ışık yanana kadar 800 km civarı yol yapıyorum.




  • Umut hocam araçta gündüz farı var mı resimlerden bakınca farın en solunda alt üst olarak sinyal ile bir bölme daha var bide ortasında ufak park ampulu var acaba sinyalin ordaki gündüz farı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray6852

    Umut hocam araçta gündüz farı var mı resimlerden bakınca farın en solunda alt üst olarak sinyal ile bir bölme daha var bide ortasında ufak park ampulu var acaba sinyalin ordaki gündüz farı mı

    Hocam var ama led değil, normal ampul. led gündüz sürüş farları style donanımda var. reference plus'da yok.
  • 
Sayfa: önceki 676677678679680
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.