Şimdi Ara

Yeni Sezonda Galatasaray Oyun Felsefesi Değişmeli mi? Sizce Nasıl Futbol Oynamalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence Galatasaray artık yenilenme dönemine girmeli. Mali fair play uygulamaları yüzünden büyük takımlar büyük oyuncularını bile satmayı düşünüyor. Örnek Barcelona Messi ve fazla ücret alan oyuncularını göndermeyi planlıyor iyi bir teklif gelmesi halinde. Galatasaray'da Senijder ve Muslera dışındaki diğer yüksek maaş alan oyuncuları yurt dışı serüvenlerine başlamalarına yardımcı olmak adına satılmaları ve böylelikle de kulüp bütçesi rahatlatılmalıdır. Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor. Sonrasında ise Hakan Balta ve Sabri. Bu oyuncular zaten doymuş oyuncular başarıya aç oyuncu değiller bitsede gitsek havasındalar maç boyunca. Aralarında bir tek Melo çabalıyor ama maaşı fazla. O yüzden bunları gönderip gelecek parayla savaşçı ruhlu bir takım yaratılmalı. Çok koşan pres yapan orta saha oyuncuları ve bireysel yetenekleri iyi ve takım kompozisyona fayda sağlayacak kanat oyuncuları transfer edilmeli.

    Günümüzde 4-3-3 modeli yavaş yavaş terkedilmekte artık daha çok kanatları aktif kullanmaya doğru gidiyor avrupa futbol kültürü. Bayern Münich, Man City, Real Madrid, Chealsea gibi devler takım savunmasını çok iyi oynayıp rakibin üzerine gelmesine izin vererek topu kaptıklarında hızlı kanat hucümlarıyla skor üretmeye çalışıyorlar. Ligimizin gerçeklerini göz önünde bulundurup bunu nasıl kendimize uygun hale getiririz düşüncesiyle yola çıakrak 3 ay boyunca düşünmeye zamanı var Hamza hocamızın. Bizde buradan ona az da olsa yardımcı olabilecek ufak fikirler üretelim ki takımımıza bir faydamız dokunsun.


    Benim kendi düşüncem 4 lü orta saha yakın alana yayılmamış bir defans. Defansın sağında ve solunda defansif özelliklerinin yanında bireysel özellikleri (top sürme, adam geçme ve orta açma) iyi olan genç süratli bekler transfer etmeliyiz. Transferide artık ileri görüşlü şekilde yaparak. geçmişini analiz ederek istikrarının ne durumda olduğuna (sezon boyunca çıktığı toplam maç sayısı,kart sayısı vs) bakarak ve verilerinde bir standart bir ivme bir ilerleyiş kazanmış olanları transfer etmeliyiz. Böylelikle Oyuncuyu hem geliştirecek hemde takımıza direkt katkı sağlayabilecek bir transfer yapmış olacağız.

    Orta sahanın göbeğinde oynayacak savaşçı ruhlu, koşan pres yapan iki yada üç genç oyuncu transferi yapmalıyız. Bu oyuncular orta sahanın press yükünü çekecek sahanın ortasında, 30 ar metre ileri ve gerisinde muazzam baskı yapacak kapasitede olmalı zamanında ki okan buruk ve suat kaya gibi.. Bu oyuncularda kendilerini dayanıklılık ve güç konusunda geliştirebilecek çevik ve hızlı oyunculardan seçilmeli. Göbekte oynuyorsa adam kovalayacak boşluk bırakmayacak ki göbekten atak yenmesine izin verilmesin.

    Kanat için Yasin ve Bruma sol kanat için yeterli Sağ kanatta ise Olcan iyi bir yedek. Ama Sol kanattan içeriye kat edebilecek Bireysel yetenekleri iyi ve takım kompozisyonuna katkıda bulunacak (Takım savunmasında yer tutacak) bir oyuncu transfer edilmeli.

    Böylelikle Kontra atak oluşumunda sağ ve sol kanatlarımız rakiplerin korkulu rüyaları olacak.


    Bu orta sahanın ortasında forvetin arkasında da Sneijder serbest adam olarak oynayacak. Oyunu organize edecek gerekirse geriden oyun kuracak gerekirse ilerde atak oluşumunda baş rolü oynayacak.

    Forvet hattında ise hızlı güçlü seri dayanıklılığı yüksek bir forvet almalıyız. Bu forvet ortasahaya yakın oynayarak takım bütünlüğüne katkıda bulunacak ve gelişen hem ani kontralarda hemde hucüm organizasyonlarında kendini gösterip hazırlık aşamasında görev alarak katkıda bulunacak.



    Amacımız; Kanatları kullanarak hucuma çıkmak. Bekleri ortasahaya yakın oynatmak defansı göbekteki orta saha oyuncularıyla yakın oynatmak bir kompaktlık sağlamak.Takım olarak bir atağın geldiği yönelebilecek bir takım yaratmak. Bayern Münichin rakip atklarda nasıl hareket ettiğinizi gözünüzde canlandırın. Herkes top neredeyse kendi rolünü sağanın orasına kaydırarak yer tutuyor. İşte takım savunması budur. Sağ bekim ben taç çizgisinde bekleyeyim değil. Bütün oalrak sağa sola hareket edecek bir takım yaratmak amacımız.


    Hamza Hocamızda bu takımı kurarken yapacağı transferlerde ayrı bir analist görevlendirip, teklif edilen kişinin tüm verilerini detaylıca inceleterek o bölgede kendi elinde olan oyuncuların verileriyle kıyaslaması. Böylelikle daha verimi yüksek daha dayanıklı istikrarlı oyuncuları kulübümüze kazandırmış olur. Tek beklentimiz geçen sene oynanan futbolun üzerine konulması. Seri dikine bir futbol oynatılması. At yat değil at ve at olmalı. Eğer ilk yarıda 2-0 yada 3-0 yakaladıysa ikinci yarıya 5-0 6-0 için çıakcak bir takım kurması. Örnek yine Bayern Münih ve Real Madrid. Şimdi bu hırstaki futbolu oynatmak için var olan oyuncuların gitmesi gerek. Artık rakibini kovalayan öylesine koşmayan orta saha görmek istiyoruz. Okan buruk ve suat kaya gibi oyuncuları görmek istiyoruz. Jardel gibi forvet görmek istiyoruz. Hamza Hoca elindeki bu fırsatı kullan satacağın oyunculardan en az 15 -20 milyon dolar gelir. o paraya 3 tane Sneijder alınır. Ve bu Sneijderler genç hırslı başarıya aç olanları olmalıdır. Hedefimiz Şampiyonalr Liginde Gruptan çıkmak mı yoksa finallerden birini oynamak mı.

    Büyük takım gibi düşünmek lazım artık.







  • Birde artık duran top organizasyonları çalışacak antreman programı yapılmalı. Özellikle kornerler konusunda. Öylesine orta açıp öylesine kafa vurmaya kalkan öylesine yer tutan değilde kimin nerede durduğunda ne kadar etkili olduğunu ölçen programlar denenmeli. Freekick atışları çalıştırılmalıdır. Nereden nasıl vurmak gereken neyi nerede denersek nasıl sonuç alabileceğiz gibi. Her şey deneyerek vede çalışarak olur. Denemeden başarma sansın yok. Ama denersen ve çalışırsan başarmak adına en azından bir ihtimal yaratmaya çalışıyorsun demektir.
  • Okumayın zebani
  • Defans lider bi savunmacı. Uzun boylu dribling'i iyi olan sağ bek.

    Bence orta sahada (Göbekde) yaş ortalamamız çok yüksek. Kişisel fikrim Melo ve Selçuk'un formu her sene biraz biraz düşüşte. Bu düşüş Türkiye ligini bu sene ettiği gibi belki gelecek senede idare eder ama Şampiyonlar ligini kurtarmaz. Geçtiğimiz sene gibi olur.

    O yüzden Orta Saha'da Dzemali-Yekta gibi isimlerin gönderilmesi lazım. Yerine sezon sonu sözleşmesi biten Khedira gibi birisi alınmalı. Yada Boateng-De Jong gibi sağlam isimler alınmalı.

    Ve Kesinlikle Ofansif bi kanat oyuncu alınmalı. Tıpkı geçmiş takımımızda bulunan A.Kader Keita gibi. Buna Kewell'ida söyleyebiliriz.

    Forvet dediğin ofsayta bu kadar düşmez ve bitiriciliği iyi olmalı buraya geçmişten bi örnek söylerek M.Baroş ve Elmander gibi oyuncular alınmalı. Kişisel fikrim Huntelaar alınmalı.

    Savunmamızı çok geliştirmemiz lazım özelliklede Duran top savunmasını. Kornerden çok gol yiyoruz. (Örnek; Geçen sezon; Chelsea maçı elenmemize sebep oldu. Bu sezon; Bursaspor , Arsenal , Sivasspor.vs)

    Kısaca Fatih Terim'im ilk geldiği sezon gibi Büyük değişime gidilmeli kadromuzda. Gitmesi gereken bu takıma yakışmayan çok oyuncu var. (Sinan B., Eray İ., Eboue, Sabri, Tarık, Gökhan Zan, Yekta, Dzemali, Olcan, Engin, Pandev, Umut..vs)




  • Galatasray bu sene iyi futbol oynamadi prandellinin galatasarayi gibi geldi bana

    Asil hamza hamzaoglunu onumuzdeki sene gorecegiz bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel anlatmışsın bencede bunların olması lazım ama bizim Vizyonsuz Hamza hocayla olmaz bu işler.Bize vizyon sahibi,oyunu okuyan iyi bir hoca lazım.
    Takımda o kadar çöp varki hepsini temizlememiz lazım.

    Gönderilmesi gerekenler:

    - Eray Iscan
    - Sinan Bolat
    - Tarik Camdal
    - Gökhan Zan
    - Semih Kaya
    - Hamit Altıntop
    - Blerim Dzemaili
    - Yekta Kurtulus
    - Olcan Adin
    - Aydin Yilmaz
    - Goran Pandev
    - Umut Bulut
    - Burak Yılmaz
    - Eboue
    - Engin Baytar

    Kiralanması gerekenler:

    - Bruma
    - Telles
    - Sinan Gümüş.

    Alınması gereken pozisyonlar:

    - Bek
    - Kanat
    - Defans
    - Forvet
  • 4 2 3 1 e devam.


    kompany yaya toure ve obbi oulare ilede takimi guclendirsek yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişmesi lazım mı diye sormaya gerek yok,kesinlikle değişmesi lazım ama bakalım ne olacak.Şurası bir gerçek ki şu an ki futbol tarzımızla seneye bizden bir cacık olmaz.
  • Değişmesi gereken şey, var olan oyuncularla ne yapılabilir olmamalı. Öncelikle mali fair play için maaşlar güncellenmeli güncelleme istemeyenide göndermeli. 3 milyon euro alıpta adam kovalamayacak olan varsa gitmeli. Gölge presi yapıp kaçak dövüşen oyuncular gönderilmeli ve yerine savaşçı koşan hızlı dayanıklı istekli kişiler transfer edilmeli. Taktik avrupa ligleri incelenerek güncellenmeli. Büyük takımların oyun felsefesi nasılmış profesyonel ekip tutup incelettirilmeli. Ligimize nasıl uyarlanabilir bunun yorumu yapılmalı. Ancak bu şekilde seneye başarılı olabiliriz. Hem ligte hem avrupada.
  • Selcuk ve melo yerine tielemans ve daridayi alabilsek super olur. Selcuk, hamit, dzemaili ve melonun maas yukunden 10m satabilirsek bonservislerinden 5m gelirse ikisi totalde 15e alinir. Biri 18 digeri 24 yasinda bizi 10 sene tasirlar

    Sag bekte ise yine copleri atarak transferi finanse edebiliriz

    Sag kanat transferi yapmaktansa stoper transferi yapmaliyiz bana gore amrabati geri cagirirsak o bizi devre arasina kadar idare eder. Baktik clde devam ediyoruz gruptan cikma parasi fln derken iyi bi takviye yapilir

    Forvete gelirsek kesenin agzini acip kendini ispat etmis yildiz forvet almaliyiz ayni zamanda da cl tecrubesi olmali. Gignac llorente torres javi hernandez higuain gibi. Birde fernandao ligi tanimasi ve basarili olabilecegini ispat etmis olmasi sebebiyle alinmali hem burak 3m aliyor fernandao maks 1.5a oynar hemde burak olmazsa sinan gumusun turk forvet kalmayinca onu acilir oynama sansi artar.

    Orta sahaya 2 genc almak onemli ama hakkaten muslera sneijder ve iki orta sahadan olusan bir iskeletin uzerine nokta atisi transferlerle clde soz sahibi konuma gecer shaktar porto gibi 3. Kalite cl takimi seviyesine cikariz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Melo gönderilmeliden sonrasını okumadım.
  • Sast kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam. Buradan önerdiğimiz transferler dikkate alınır mı bilinmez ama en azından biri görürde Hamza hocaya iletirse ayda Yönetim Kurulu Üyelerinden herhangi birine iletirse. Belki düşünmelerini sağlarız. Bizim scout ekibimiz nasıl çalışıyor bilmiyoruz ama burada yorum yazan herkes bir çok ligi takip eden farklı insanlar en azından bir oyuncu havuzu oluşturulabilir. Bencede orta sahaya genç oyunculardan dediğiniz birisi yada twente'nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Felipe Gutierrez, FC Midtjylland takımın 25 yaşındaki orta saha oyuncusu izunna uzochukwu ve Real Betis takımının 24 yaşındaki orta saha oyuncusu nosa igiebor alınabilir.
  • Yau bursasporda volkan şeni alalim yerine telles ve para verelim bir iki cop oyuncuda verilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Meloyu ne yapacaksın hocam her maç acaba 10 kişi kalırmıyız diye korkuyla maç mı izleyeceksin. Bırakın abi bu ayakları verilerle konuşun adam potansiyel bomba her an takımını yalnız bırakabilir. İlk geldiği sezonun haricinde Melo'nun takıma katkısı çok fazla değil ayrıca kolay sinirlenen çabuk kart görüp takımını yalnız bırakabilen bir oyuncu. Bu riski neden alsın ki Galatasaray. Hemde yaşı ve maaş yüksek bir futbolcu gerek yok genç başarıya aç oyuncular alınmalı.
  • "Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor."

    burada sonrasını okumadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    "Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor."

    burada sonrasını okumadım.

    Bu futbolcuların yaş ortalamasına baktın mı hiç? Yenilenme Mali fair play diye birşey duydun mu hiç? Bu oyuncuların maaşlarını öderken yeni oyuncular alamazsın kardeşim. Yaşlı oyuncuları gönderip yerine genç potansiyeli olanlar alınmalı. Ama bunlar bizi şampiyon yapan oyuncular gönderilmesin dersen haklısın. 40 yaşına kadar oynasınlar. Profesyonel düşünüp yönetmek lazım kulüpleri.
  • Briareus25 B kullanıcısına yanıt
    Genelde doğru yazmışsın. Yeni bir oyun anlayışı oturtulacaksa kusura bakmayın ama öncelikle bizim lige uygun bir sistem olmalı. Çünkü ŞL nin anahtarı lig. Bizim ligde anti-futbol çok fazla. Alan daraltmaya, sertliğe, öncelikle rakibi oynatmamaya dayalı futbol oynanıyor. Bu yüzden skor üretmek için hem kanattan hem ortadan hücum edebilmeli, duran topları iyi kullanabilmeli, hatta kornerlerde stoperlerinle bile her sezon belli sayıda gol bulabilmelisin. Tüm skor üretme alternatiflerini düşünüp buna uygun oyuncuların olmalı, üstelik kapanan rakibi açmak için tüm bunları aynı anda yapabilmelisin. FT nin 2. sezonunda Hamit ve Amrabat geldiğinde kanatlarda çok sıkıntı yaşadık. Sadece merkezden ve defansın arkasına Burak'ı sarkıtarak skora gitme planımızı gören Hector Cuper iyi alan savunmasıyla işi çözdü, diğer hocalar da bu oyunu oynayınca çok zorlandık. Drogba olmasa şampiyonluk gitmişti. Bazı maçlarda mecburiyetten Sneijder'i sol kanatta kullanmaya kalktık v.s. Bir daha böyle bir duruma düşmemek için planlamanın çok iyi yapılması lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Briareus25

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    "Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor."

    burada sonrasını okumadım.

    Bu futbolcuların yaş ortalamasına baktın mı hiç? Yenilenme Mali fair play diye birşey duydun mu hiç? Bu oyuncuların maaşlarını öderken yeni oyuncular alamazsın kardeşim. Yaşlı oyuncuları gönderip yerine genç potansiyeli olanlar alınmalı. Ama bunlar bizi şampiyon yapan oyuncular gönderilmesin dersen haklısın. 40 yaşına kadar oynasınlar. Profesyonel düşünüp yönetmek lazım kulüpleri.

    Yaş ortalaması 30 evet peki ne var bunda. Puyol, Xavi, Mascherano, Iniesta, Dani Alves derim o zaman bende sana. Bunların yaş ortalaması kaçtı geçen sene. Takımları çocuk parkı gibi olanları gördük 3. oldular her zaman ki gibi. Şuan Galatasaray'ın kadro yapısı dengeli, genç oyuncular var (koray, bruma, telles, sinan, semih, emre) bunların yanında da tecrübeli olanlar var ama hiçbirisinin yaşı Fenerbahçe'de ki gibi 34-35 değil. Yani bu kadro bozulmadan 2-3 takviye ile bizi en az 2 sene daha götürür. Bu 2 yıl zarfında da her sene 1-2 genç oyuncu takviyesiyle ileriye yatırım yapılabilir. Profesyonel düşünmek budur işte. Eğer bir futbolcu iyi oynuyorsa 40 yaşına kadar da oynayabilir sorun yok.

    Oturmuş bir kadroyu bozmayı hayal edecek kadar futboldan çakmıyorsunuz. Gerçek hayatla FM oynamayı karıştırmayın rica ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Briareus25

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    "Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor."

    burada sonrasını okumadım.

    Bu futbolcuların yaş ortalamasına baktın mı hiç? Yenilenme Mali fair play diye birşey duydun mu hiç? Bu oyuncuların maaşlarını öderken yeni oyuncular alamazsın kardeşim. Yaşlı oyuncuları gönderip yerine genç potansiyeli olanlar alınmalı. Ama bunlar bizi şampiyon yapan oyuncular gönderilmesin dersen haklısın. 40 yaşına kadar oynasınlar. Profesyonel düşünüp yönetmek lazım kulüpleri.

    Kardeşim tutturmuşsun bi yaş ortalaması , şuan Şampiyonlar Liginde finale kalan Juventus'un bi yaş ortalamasına bi bak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Briareus25

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    "Selçuk,Hamit,Chedjou,Burak ve Melo gönderilmesi gereken oyuncuların başında geliyor."

    burada sonrasını okumadım.

    Bu futbolcuların yaş ortalamasına baktın mı hiç? Yenilenme Mali fair play diye birşey duydun mu hiç? Bu oyuncuların maaşlarını öderken yeni oyuncular alamazsın kardeşim. Yaşlı oyuncuları gönderip yerine genç potansiyeli olanlar alınmalı. Ama bunlar bizi şampiyon yapan oyuncular gönderilmesin dersen haklısın. 40 yaşına kadar oynasınlar. Profesyonel düşünüp yönetmek lazım kulüpleri.

    Yaş ortalaması 30 evet peki ne var bunda. Puyol, Xavi, Mascherano, Iniesta, Dani Alves derim o zaman bende sana. Bunların yaş ortalaması kaçtı geçen sene. Takımları çocuk parkı gibi olanları gördük 3. oldular her zaman ki gibi. Şuan Galatasaray'ın kadro yapısı dengeli, genç oyuncular var (koray, bruma, telles, sinan, semih, emre) bunların yanında da tecrübeli olanlar var ama hiçbirisinin yaşı Fenerbahçe'de ki gibi 34-35 değil. Yani bu kadro bozulmadan 2-3 takviye ile bizi en az 2 sene daha götürür. Bu 2 yıl zarfında da her sene 1-2 genç oyuncu takviyesiyle ileriye yatırım yapılabilir. Profesyonel düşünmek budur işte. Eğer bir futbolcu iyi oynuyorsa 40 yaşına kadar da oynayabilir sorun yok.

    Oturmuş bir kadroyu bozmayı hayal edecek kadar futboldan çakmıyorsunuz. Gerçek hayatla FM oynamayı karıştırmayın rica ederim.

    Bende bi örnek vereyim Arsenal takımı gençlertircem diye kaç sene bi başarı yapamadı. 2. bile olamadı. Mourinho'da bu yüzden Wenger'e durmadan laf soktu




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.