Şimdi Ara

Yeni Sistem Drop-Kasma-Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim ocak ayında sistemim arızalanmıştı. Tavisyeler üzerine bütçemin yettiği kadarıyla yeni bir sistem topladım. Eski sistemim bozulmadan önce ben oyun oynarken veya Chrome açıkken kesinlikle herhangi bir drop, donma, kasma, takılma yaşamıyordum. Yeni sistemi kurduktan sonra YouTube'da video izlerken donmalar, kasmalar olmaya ve sayfalar ağırdan yüklenmeye başladı (hep değil ilk sayfa açılışlarında). Chrome donanım ivlemeyi açmayı da denedim kapatmayı da denedim düzelmedi. Oyunlarda FPS düşmesi başladı. Resident Evil 4 oynarken FPS 59'dan 7'ye düşüp 45'e fırlıyor sonra tamamen düzeliyor. Saint's Row oynarken kasıyor. Yeni anakartım bir hata sonucu PCI-e 3.0 aldım. B550 çipset var diye PCI-e 4.0'tür diye düşünüp kontrol etmemiştim. Çipset güncelledim, oyunlar için M.2 SSD aldım, parçaları söküp tekrar taktım, macunu yeniden sürdüm, RAM'leri sağı sola, solu sağa takarak denedim ama düzeltemedim. İşlemci OC ve RAM XMP açmayı da kapamayı da denedim.


    • Çözüm olarak anakartı PCI-e 4.0 ile değiştireyim, işlemciyi de Ryzen 5 5600 ile değiştireyim veya Intel 13400 alayım diyorum.
    • PSU da yeni onu da yeni aldım.


    SİSTEM:


    AMD Ryzen 5 5500

    AMD Radeon RX 6600

    G.Skill 32 GB DDR4 3200MHz

    MSI B550 Gaming Gen 3

    240GB SSD + 1TB M.2

    Thermaltake Smart BX1 750W 80+ Plus Bronze








  • Adrenaline' de gaming sekmesinden ''performans'' modunu seçin. Otomatik olarak ''chill'' mod gibi bir şeye çekiyor kartı.


    Donanım uyumlu, 3600 & 6700xt var bende. Size benzer sorun olmuştu, 60 fps yi de geçmiyordu oyunlar. Sonra işte adrenaline olayını fark ettim çözülmüştü. Duruma göre yazarsınız.


    Kolay gelsin.

  • Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğinizi deneyip durum hakkında bilgilendirme yaparım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncel ekran kartı driverını yahut bir önceki sürümünü indirin. İnterneti ister kablosunu çekerek, ister windowstan adaptörü iptal ederek kapatın. DDU ile ekran kartı driverınızı kaldırın. Resetten sonra yeni driverı kurarken ilk açıldığı ekranda driver only seçeneği ile adrenalini yüklemeden kurun. Çok benzer şeyleri yaşadım adrenalinden feragat etmek gerekiyor problemsiz kullanım için bunu anladım.


    Ayrıca RX6600 ekran kartınızda fiziksel bir anahtar var mı? Var ise biosunu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

    Yeni Sistem Drop-Kasma-Takılma Sorunu




  • Fiziksel anahtarı var mı bilmiyorum. İlk fırsatta kontrol edicem varsa biosu değiştiririm ve düzelmezse dediğinizi yaparım. Bios Switch yoksa da direk dediğinizi yapar adrenalin kullanmayı gerekirse bırakırım. Teşekkür ederim cevabınız için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amd yazılımları maalesef çöp kaldır ne var ne yoksa amd ye dair windowsun otomatik tanıdığı sürücüler ile denemeler yap. Bu tarz bir deneme ile şaşırtıcı sonuçlar almıştık.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Valla sırf bu yüzden iş çıkışı gidip RTX alıp Nvidia'ya geçmek istiyorum :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nachtsicht93 kullanıcısına yanıt

    Rage ve TNT2 den bu yana her iki tarafı da deneyimleyen ve bütçe dostu kullanıcı yanlısı olmasından ötürü her daim desteklediğim AMD yi tozlu raflara kaldırdım çünkü cidden donanım konusunda ne kadar başarılı olsalar da yazılım konusunda sıvadılar o adrenalin dedikleri yazılım şirketi batıracak haberleri yok çok cidden çok kötü..

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir nesil önceki model olsa da 12GB RTX 3060 için ne dersiniz? 4060 8GB diye almak istemiyorum, malum artık sınırda kaldı 8gb. Ben de çünkü son zamanlarda yaşadıklarımdan dolayı amd ekran kartından çok soğudum. Dedikleriniz sorunu düzeltecek olsa bile uzun vadede kullanmak istemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nachtsicht93 kullanıcısına yanıt

    Valla dostum tamamen beklentilerine ve bütçene bağlı bir durum. Bizzat deneyimlediğim bir sistemi örnek vereyim sana; R5 1600 (AF bile değil) RTX 3050- 16gb 3200ram - 2K 27" monitör bazı oyunlar orta bazıları high ayarda 70-90 fps, drop yok, kasma yok, ayar tutturacağım diye sürekli ayarları kurcalamak yok yağ gibi akıp gidiyor çünkü yazılım başarılı DLSS çok iyi işler çıkarıyor vs. vs.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, Nvidia pahalı olsa da cidden denildiği kadar var. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nachtsicht93 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek. Şuan deneyimleme şansın olsa bırak 3060ı 3080i onu söküp GTX 1080ti taksan oh be 10 sene öncesinin teknolojisi bile bundan kralmış dersin. Bütçe kısıtlı ise bir tane temiz 3 fanlı modellerinden bir 1080ti gör bak neler yapıyor o sistem şaşırırsın

  • @kaiberdono ve @fbilker1907 dostların söyledikleri gibi Adrenalin dahil tüm AMD uygulamalarını kaldırıp sonradan sadece Yonga Seti sürücüleri yükledim ve bahsettiğim sorunlar düzeldi. Ben yine de uzun vadede AMD'de kalmak istemiyorum, ilk fırsatta Nvidia tarafına geçeceğim. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

  • Nachtsicht93 kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki Amd de durum bu ve buna benzer şeyler stabilite diye bir şey yok yazılımları çöp yonga setlerini bile tavsiye etmiyorum mümkünse amd driver çıkarmasın Windows un otomatik sürücüleri çok daha başarılı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.