Şimdi Ara

yeni sistem kurdum ama çalışmıyor!yardım (çözüldüüüüü kısa devre imiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARkadaşlar bugün 1150 ytl ye sistem topladım bütün parçaları taktım ancak. Power düğmesine bastığımda sadece funlar çalışıyor. Monitörde görüntü yok, herhangi bib sesi yok, optik mouse da ışık yok klavyede ışık yok sizce bunun nedeni nedir.

    1. sorum anakartta 1 tane ide kablosu takılacak yer var satagirişler var ben 80 gb ide harddiski taktım bununla bi alakası olabilirmi ama o zaman yine de biosun bile olsa görülmesi gerekirdi...

    Tüm parçalar sıfır acaba yapılması gereken bi işlemmi var yeni bilgisayar ilk toplandığında.

    Şimdiye kadar hep 2. el aldığım için çalışır vaziyette alıyordum bilgisayarı belki ilk defa kurulan sistemde yapılması gereken bişeyi yapmıyorumdur yoksa anakart bozukmu
    (msi intel 915plich6 chipset based)
    p4 3.0 hyper threading 800 2mb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr. faustus -- 9 Ocak 2006 2:41:27 >







  • ram mi bir dene bağırmayabilir (bib sesinden bahsediyorum) bir sök ve tekrar tak diger butün parçaları olmazsa sök ve tak ek olarak klavye ve fareyi sök ve dene olmazsa parça parca sökerek deniyceksin ha çalışana kadarda pili sök belki bir faydası olur kolay gelsin
  • kardeş sistem topladıysan ilk başta kasada ne var ne yok çıkar mesela comlar falan hep boş olsun sadece klavyeyi tak monitör güç falan ama başka bişey takma böyle böyle git.bende bikere olmuştu zannediyorum çakışma aynen dediğin sorun ben arkayı tamamen boşalttım ve yeniden denedim oldu.ekrana görüntü gitmemesinin birçok problemi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celchuk -- 8 Ocak 2006 2:05:11 >
  • Bütün parçaları ayrıntılı yaz.

    Sistemi kendin mi kurdun?
    Kurulum sırasında neler yaptığını ayrıntılı yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.
  • hdd IDE kablosunu yerine tam oturttun mu? Jumper master olarak ayarlandı mı? işlemci ile heatsink arasına termal paste sürüp heatsink tam olarak yerine oturtuldu mu? Ekran kartı yerine oturmuş mu? ram yerine oturmuş mu? Board kasadaki bir metal aksama değip şase yapıyor mu? Power suply sağlam mı? Anlamsız olanı bu sorunlardan bir çoğunda bios sinyal sesli verir.
  • anakart 915 pl+ich6 chipset based (pci-ex ve sata uyumlu) (915PL Neo-v)
    işlemci p4 3.0 2mb lcache lga 775 800 mhz
    80 gb ide seagate harddisk
    512 400 kingston ddr ram
    256 mb asus x 1300 pro ddr2 pci-ex ekran kartı
    kasa atx asus 231
    52x lg cdwriter
    floopy
    samsung 17 flatron monitör

    Düğmeye basıyorum funlar çalışıyor ama başka hiçbirşey yok. Ne ses ne görüntü ne klavye ve moseda ışıklar.

    Anakartta sadece ide1 var 2 tane olması gerekmezmiydi birisi hdd diğeri cd rom için
    cd yi söküp sadece harddiski taktım ide1 e yine aynı şey.

    Anakartta halan bi bozukluk olabilirmi sizce yoksa normalmi buluyorsunuz. Yarın söküp dediğiniz gibi en aza indirip deniyeceğim ancak ekran kartını nasıl yapacağım bilmiyorum sonuçta anakartta onboard ekran kartı yok??
  • ekran kartı yada ramlarla ilgili birsorunn olabilir çıkar yeniden tak birde psu yu göz ardı etme
  • Ben işlemciden şüphe et derim.
  • arkada usb com vs baglantılarının oldugu yere dikkat et kısadevre olmasın ayrıca ana karta takılan guc kablolarını tam kontrol ek pci lara enerji veren guc kblosuna bak vs . bu arada bip sesi gelmiyorsa işlemcinede bir bak ..
  • Güç kaynağı eski ise (20 pinlik bağlantısı olanlardan ) anakart da 24 pin bağlantısı bir sorun yaratabilir. Rami diğer slotta denedin mi? İşlemciye yakın olana takmalısın sanırım.
    Acaba AGR veya Pci-E slotunu seçtiğinde anakart üzerinden jumper ayarı yapıyor musun?

    Anakart bu mu??? <---- LİNK
  • ram in slotunu deiştir.Bendede calısmamıstı slotu deiştirince calıstı
  • arkadaşlar hepinize iilginiz için teşekkür ediyorum ileride böyle bi sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar umarım bu sayfayı bi şekilde bulabilirler. Ben baya bi aradım sorunun nedenini tam olarak anlatabilecek bi yazı bulamadım ama anladığım şu ki hemen hemen herşeyden böyle bir sorunun olabileceği zira yazılanlardan da bunu görüyoruz.

    Çözüm: uzay bağlantısı diye bişeyi son çare olarak yaptım bu olay tüm bilgisayar bileşenlerinin kasa dışında yalıtkan bi ortamda(tahta masa üstü vb..) birleştirilmesi ve kasa dışında çalışıyosa ancak kasa nın içinde çalışmıyorsa kasada herhangibir parçanın parçalara deyip kısa devre yaptırması. Cpu yu falan herşeyi çıkardık (sadece güç düğmesi bağlantısı kasayla olan tek irtibat oldu kasadan düğmeye bastım ve tataaam oldu. Sonra yine kasaya tümparçaları taktım yine çalışmadı.
    Kasanın markası asus ta231 idi anakartın takıldığı yerde başka tür anakartlar için sanırım fazladan sarı vida girişleri vardı meğersem bunlar arkadan anakarta deydikleri için böyle aptalca bir sorunla karşılaşmışız.


    Bu sarı vidaları anakartı vidaladığımız tepsinin üzerinde pense ie çevirerek çıkarttığımızda olayı çözdük ancak uykusuz 2 gece ve bayram öncesi bidolu başağrısı sinir ve sitrese neden oldu.
    SAygılar....





  • demiştim kısa devre die
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.