Şimdi Ara

Yeni sistem topladım fakat işletim sistemi kuramadım yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baya uğraşıp araştırdıkdan sonra yeni bi sistem topladım fakat işletim sistemi kurarken çeşitli sorunlarla karşılaştım.parçaları monteledim sonra bilgisayarı başlattım.biosa girdi herşeyi gördü biosta.sonra w7 kurmaya çalışdım.ama yüklenirken %4 de bazı dosyalar eksik diyor hata veriyor.w7 cd sini daha önce hiç denemdim bozuk mu bilmiyorum.sonra önceden kullandığım sağlam xp yi denedim..ancak ondada kur dosyları yüklüyor dedikden sonraki kısıma geçince bilgisayar bir hatayla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor diyor.başka sistem olmadığı için parçaları deneyemiyorumda.ama işlemci ram fln biosta görünüyor.başka parçalarda bi problem olsa sistem açılmaz heralde değil mi? benim tahminim hdd ile ilgili bi sorun.sizce sorun ne olabilir arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem.sistem şu bu arada:

    asus m5a97 evo
    amd phenom 2 x6 1075t
    asus 6850
    seageate 1tb 64mb cache sata3 st1000dm003
    corsair 2*4gb 1600mhz cl9







  • büyük ihtimalle cd den dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

    büyük ihtimalle cd den dir.

    ancak xp cd sinde problem yokdu daha önce kullandığım cd idi çünkü.başka ne olabilir ?
  • bios ayarları fabrika ayarlarına getirip öle denediniz mi acaba? ayrıca kullandığınız dvd-rom eski mi yeni mi?
  • yeni bi cd bulup dene bakalım.
  • bios ayarlarıyla oynamadım zaten pek sadece boot ayarlarından primary dvd yapmışdım.dvdrw yeni büütün sistemi yeni aldım.pioneer sata dvdrw.bilgisayarı ilk açdığımda dvdrw açılmadı basıyorum basıyorum açılmıyor.sonra kapatıp kendim manuel açdım çalışmaya başladı.şimdi başka bi w7 indirip boot cd si yapıcam bakalım.inşallah olur.hangi sürümü indirmeliyim sorunsuz olması için acaba? sizce hdd bozuk olabilir mi ben bundan korkuyorum?
  • ultımate 64 bıt

    bu arada muhtemelen cdlerde hata vardı ..fakat dvd de sıkıntı olabılr .hdd de sorun olacagını sanmıyorum olursada zaten yenı oldugu ıcın degıstırme ımkanı var ..sız dvd yı boot edın bır sorun cıkarsa konuya paylasın yardımcı olmaya calsırım..
  • ACPI Function diye bir şey vardı biosta. Ondan dolayı olabilir, bir araştırın derim.
  • http://www.bilgisayardershanesi.com/donanimders13.htm

    bıos bılgılerı yardımcı olur ayarlarınızı gorem adına ..
  • çok sağolun arkadaşlar umarım parçalarda bi sorun çıkmazda uğraştırmaz.şimdi w7 arıyorum sağlam indirip dvd hazırlıyacam bakalım.hatta bi ultimate 64 birde home premium 64 indiriyorum.elimde seçenek olsun diye.dvd de sorun olacağını hiç düşünmemiştim okuyor diye.bios ayarlarınıda default a alıp öyle denicem dediğiniz gibi.umarım halledebiliriz.o kadar uğraştık sistem topladık hevesimiz kursağımızda kaldı.
  • Bu Sorun Benimde Başıma Gelmişti Nasıl Çözdüğümü hatırlamıyorum Fakat Galiba Dvd-rw Bi süre sonra Kendini kapatıyordu ve cd yi okumuyordu. Başka bir power ve data kablosu bağlayarak çözmüştüm galiba. Sorun devam ederse Win7 yi birde Usb den kurmayı deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chan1995

    Bu Sorun Benimde Başıma Gelmişti Nasıl Çözdüğümü hatırlamıyorum Fakat Galiba Dvd-rw Bi süre sonra Kendini kapatıyordu ve cd yi okumuyordu. Başka bir power ve data kablosu bağlayarak çözmüştüm galiba. Sorun devam ederse Win7 yi birde Usb den kurmayı deneyin

    bunuda göz önünde bulundurucam olmassa bide usb den denerim.4-5 tane win7 dvd si hazırladım 32 64 bit yltimate home pre.artık hepsinde hata verirse başka bişey vardır heralde.
  • sorunu hallettim arkadaşlar galiba dvd deymiş soun.çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.