Şimdi Ara

Yeni sistem topladım Görüntü yok???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,yeni pc donanım topladım.start verdigimde ekran görüntüsü gelmiyor.anakart uzerinde işlemci fanı ram çalıştığını görüyorum.Ama ekran karti enerji almadı (fan çalışmıyor) ve anakart üzerinde de ez cpu led yanıyor.Toplu halde bios güncellemesi deneyim dedim ama kartdan hergangi bir veri akışıda görmedim.Topladigim sistem:

    İşlemci: ryzen 5 5500
    Anakart:Msi B550-A PRO am4
    Ram: Xpg spectrix 1x16gb
    Ekran kartı:Msi Rx6600
    Psu:Sharkoon 750watt+80gold
    Ssd: Samsung Evo 970 plus 512

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Anakart Bios güncel olmayabilir o işlemcinin çalıştırılması için. Bios güncelleme deneyin ödünç bir işlemci ile veya bir bilgisayarcıda. Flashback varsa BIOS için, işlemciye gerek olmayabilir. Ben pek anlamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 13 Kasım 2022; 14:28:7 >
  • cmos reset denedinizmi ramleri tek tek takıp deneyelim birde.

  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Cmos dediğiniz bios pil sanırsam,denemedim.Bunun haricinde Anakart da bios Flaş düğmesi var.Anakartın arkasına usb bellek takıp enerji varken(star butonuna basmadan) bastığımda tuşa bir süre uzun yanıp 5 Saniye yanıp sönüyor.sonra tepki hiç yok.Ama işe yaramadı.bu arada bios icin USB belleği fat32 de formatlayip icine en büyük dosyayı yeniden adlandirip(MSİ.ROM) kes yapıştır yaptım.sanirim usb bellekte zorun yoktur Yeni sistem topladım Görüntü yok??? Yeni sistem topladım Görüntü yok???

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar bios pili çıkartıp, günceleme denedim oldu.Cpu hatası kalktı.Ekran kartı fanları çalışıyor ama hala görüntü yok.Bu sefer boot ledi beyaz yanıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bedohan87 B kullanıcısına yanıt

    Sanırım Ssd ve Ram'i başka yerlerini değiştirerek slotlara takmayı denerdim.

  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Ram farklı slotlara taktım ramden kaynaklanan bir sorun gibi gözükmüyor.Boot ledi yanıyor.buda ssd kaynaklı olduğunu öğrendim ama iki defa cikartip taktim fayda etmedi.Acaba ssd sıfır içinde birşey yok ondan kaynaklı olabilir mi ya da pcie 4-3 farkediyor mu? Kafam karıştı....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu anda görüntü alabiliyor musun? Sistemde ssd veya hdd takılı olmasa da görüntü alabilmen ve bios'a girebilmen lazım. Görüntü alamıyorsan bunun diskler ile alakası yok. Ekran kartı ram işlemci vs... diye gider sorunun kaynağı. En kötü power supply'de bir sıkıntı olabilir. İncelenmesi lazım yakından.

  • Bedohan87 B kullanıcısına yanıt

    Resimleri incelediğim de rami yanlış slota taktığınızı gördüm. Tek ram genellikle Sol'dan sağa 2'inci slot'a takılır. Rami yüklediğim resimde işaretlediğim slota takıp sistemi açıp görüntü gelip gelmediğini bir kontrol edin. Anakartınızın farklı bir ram takma düzeni yoksa genelde dediğim yere takılır tek ram. Ki anakartın kullanıcı klavuzunu incelediğimde oda aynısını söylüyor. "Always insert memory modules in the DIMMA2 slot first." demiş. DIMMA2 dediği yer işaretlediğim yer.

    Yeni sistem topladım Görüntü yok???

    Ek olarak; Ram'in slotunu değiştirdiğinizde görüntü hemen gelmez. Frekans ayarını yapmak için 1-2 kere açıp kapatabilir sistem kendini. O yüzden doğru yere taktıktan sonra biraz bekleyin sistemin açılmasını.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 13 Kasım 2022; 18:5:1 >




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Ddram in yerini değiştirdim ama farkeden birşey olmadı.m.2 slot ssd yi de değiştirdim nafile.acaba bios açılmış olupda görüntü gelmemiş olabilir mi?








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bedohan87 -- 13 Kasım 2022; 19:4:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Görüntü gelmesi için İşlemci, anakart, ekran kartı ve ram'in düzgün şekilde çalışması lazım. Disk'leriniz ile ilgili bir durum yok. Diskinizi çıkarıp disk olmadan çalıştırsanız dahi bios'dan görüntü alabilmeniz lazım. Monitörünüz sağlam mı, ekran kartı kablolarını bi kontrol edin. Ekran kartı'nın farklı girişlerini yada monitörünüzün farklı girişlerinden görüntü almayı deneyin. Yada varsa evde farklı bir monitöre bağlamayı deneyin kasayı. Tv'ye de hdmi'dan bağlayabilirsiniz.


    Yine görüntü gelmiyorsa, aldığınız parçalardan birinde bir sıkıntı vardır.


    Sistem hazır mı geldi yoksa kendiniz mi bütün parçaları birleştirdiniz. Eğer öyle kasa'nın güç tuşu kablolarını düzgün yerleştirebildiniz mi? Bütün kabloları sağlam takabildiniz mi?


    Eksik ve yarım takılan kablolar yüzünden sistem açılmayabilir.


    Kendiniz çözemiyorsanız kontrol için kesinlikle iyi bir teknik servise gitmeniz gerekiyor.


    Kolay gelsin.





  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Sistemi kendim topladım daha yeni bu hafta sonu,kabloyu degistirmeyi denerim.hdmi kablosu ile birde deneyim.guc kabloları anakartda sıkıntı olucagini zannetmiyorum.yari modüler psu soket ve kablolar sağlam,ekran kartida saglam eminim anakart konusunda az şüpheli ama oda yazılım ile ilgili diye düşünüyorum.yarin tekrardan deneyeceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar sorunu çözdüm,boot ledinin yanmasının nedeni Windows yüklü olmaması mış ve bios ekranın görünmüyor olmasının nedeni görüntü kablosu ;hdmi kablosu ile bağlanınca sorun çözüldü.
    En başından anlatmam gerekirse rehber niyetine sıralama şöyle:
    1-anakart modelini öğrenip baska bilgisayardan en güncel bios versiyonu pcye indirin.
    2-İndirilen dosyayı (en büyük dosya versiyon) MSİ.ROM(anakartim msi farklılık gösterebilir) yazıp.Harici USB belleğe kopyalanır(usb bellek fat32 şeklinde bicimlendirilir önce)
    3-anakart arkasında usb takılır ve güç düğmesi basilmadan (kasa start) güç kaynağından power tuşu açık kalacak şekilde anakartın çıkış kisminda bulunan flash bios butonu basılır.(bu islem sirasinda bütün donanım toplu halde montajlı olabilir)
    4-Eger islemler düzgün yaptıysanız bios flash ledi yanıp sönmeye baslayacak ve pcyi calistiracak yaklaşık 5 dk güncelleme suruyor bitmesini bekleyin.islem sonunda sadece ez debug uzerinden sadece boot ledi yanıyor olması gerek.Bundan sonra düzgün bir hdmi kablo ile monitöre bağlanıp biosa girebilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ramler bozuk hocam ramleri deiştirin görüntü bu yüzden gelmez

  • Erikgame kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüm,üstte yazdım.rami 2ci slota yerleştirdim.Bios güncelleme ve hdmi yeni kablo ile çalıştı kısadan özet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.