Şimdi Ara

Yeni Sistemimde sorunum var yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte 16 GB Ram destekli 800MHZ DDR2 RAM ANAKART
    AMD ATHLON X2 6000 (3.0 GHZ) - MSI RX3850 512 MB 256 BİT EKRAN KARTI
    HI LEVEL 2GB 800 MHZ SOĞUTUCULU RAM - SAMSUNG 160 GB HARDDİSK
    LG DVD RİGHTER - KART OKUYUCU
    GİGABYTE GZ-X2 460W KASA - PHİLİPS 200CW8FB 20'' LCD MONİTÖR

    Yukarıda yazılı özelliklere sahip bir bilgisayar toplattım. ve kasmalar yapıyor. özellikle crysis oynarken oyun menüsüne geri atıyor. kasmalar yapıyor. colin mcray dırt oynarkende kasmalar yapıyor. yalnız lost palanet coll of dutty oynarken sorunsuz çalışıyor. bu neden kaynaklanır. kasanın üstünde bir fan var fakat anakart hariç her parçanın zaten kendi fanı var ısınmadan mı yoksa power yetmeme gibi bir durum mu oluyor. acil tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.



  • direct x ini bi kontrol et istersen
    birde ekran kartı driverinin son sürüm olup olmadığını kontrol et
    hatta sitesinden sürücünün son versionunu indirip birde öyle dene
    sisteminin yetersiz olduğunu düşünmüyorum
  • direct x kontraol et derken nasıl yapacam bunu bu konulara pek vakıf değilim ben daha yeniyim. pek fazla anlamıyorum tarif edebilirsen sevinirim. ekran kartı driver nerden indirebilirim.
  • ekran kartının marka modeli ne ?
    onu yazarsan yardımcı olurum
    masa üstüne sağ tıkla özellikler
    ayarlara
    gelişmiş
    burdan ekran kartının modeline bakıp
    söylermisin
  • MSI RX3850 512 mb 256 bit ATİ HD3850 cipsetli overloklu bir ekran kartı
    dün driver indirdim msı nin sitesinden ve yükledim oyunlar daha da bozuldu oyuna girmeden önce ea, craytek gibi başlangıç yazıları hiç okunmuyor. menü ekranında düzeliyor bu hata oyuna giriyorum ve kasma yapıyor. bazen menü ekranına atıyor. ve en sonunda program hatası veriyor. ve tamamen çımak zorunda kalıyorum. Lost planeti sorunsuz oynuyordum. Draveri kurduktan sonra lost planette de ekranda menü kısmı yanıp sönmeye başladı. diğer oyunlarda kasmalar yaıyor. dırt, fifa2008 filan sadece coll of dutty 4 de full detay sorunsuz oynuyorum. ne olduğunu bir türlü anlayamadım. sıcaklıktan olsa herhalde hiçbirşey yapamamam lazım. ekrankartım mı arızalı diye düşünüyorum. ama coll of dutty nasıl oynuyorum. bir türlü çözemedim. Acaba vistadan kaynaklanan bir sorun mu var? nasıl düzeltecem bu sorunu? parçalarda hasar bakma ile ilgili bir program varmı acaba birde onu denesem. öyle bir sorun varsa hiç yoktan garantiye gönderirim.




  • Bu arada asmakaya benim kardeşim olur. Ben de bakmadan konu açmışım. Yani bu derdi ikimiz birden çekiyoruz. Yardımı olan arkadaşlar iki katı sevap işlemiş olacak...
  • Dün yine vista kurduk kurulum yapan arkadaş 5-6 saat oynamış sadece bir oyunda sorun var dedi oyundandır diye düşündük ama crysise girmeye çalıştığımda yazılar balon gibi şişmeye başladı makina kastı ve en sonunda monitör ışığı turuncu oldu monitörü tekrar açtığımdada no video input yazısı çıktı. kasa hala çalışıyordu ama bir türlü ekran gelmedi reset attım. tekrar denedim. yine girmedi oyuna. bir kez daha resetledim. ve daha sonra tekrar oyuna girdim bu seferde sorunsuz girdi. gears of war ise full detay oynuyorum. ekran kartımda bir sorun var herhalde sorun olmasa no video input diye bir yazı çıkmazdı herhalde arkadaş kasa sıcaklığına bakmış ve normal dedi onunla ilgili bir problemim yoktur sanırım. programı kuran arkadaş ekran kartını grafik hatası olabilir dedi ama oda tam emin değil. sizce sorun ekran kartındamı yoksa başka bir nedeni olabilir mi? yardımlarınızı bekliyorum.
  • power suply yetersiz olabilir kullandıgın ekran kartı yuklsek performans isteyen extra güç isteyen bir ekran kartı, üstüne bak ayrıyeten üzerinde güç girişi varmı boşda ise power kaplosunu tak
    yoksada iyi bir power suply alman gerek die düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgayilhan -- 5 Mart 2008; 9:33:37 >
  • arkadaşım power supply den demişsin ama benim kasamda 460W power var ve kasayı yaptırırken yeterli olur demişlerdi. benimkine benzer bir sistemin incelemsine bakmıştım ve 370W power yeterli diyordu. bendeki kasa gigabyte ve 460 W power üstünde kasayı almadan önce araştırma yapmıştım ve gerçek değer yazıyordu. artık onlarda bir kusur yoksa power sorunuda yok demektir. konu bilgisayar olunca insanın aklına herşey geliyor. ben zaten bu konuda çok şansızım daha önceki sistemi aldığımdada bu tarz sorunlar yaşadım. ve biryerden sonra bunaldım o şekilde kullandım. inşallah bunu düzeltebiliriz. tabi sizlerinde yardımlarıyla
  • arkadasım 2 gb ram in var
    bunun 1 gb ını wista kullanıyor desek
    1 gb oyun a kalıyor .
    fifa 2008 yada call of duty çok fazla ram istemez
    fakat crysis ister
    belki ondan kaynaklanıyo olabilir.
    ekran kartı driverini siteden indirdiğinde sorunların arttığını söylemişsin
    olmazsa kaldır driveri sana verilen cd den yeniden yükle
    ayrıca oyunların içinde directx 9.1 varsa onu kurarmısın
    yada google den aratıp sağlam bir siteden bulursan belki öyle de halledebilirsin
  • şu ana kadar söylediğin her şeyi denedim. ama zaten sadece crysis değil fifa da kasma var cmdırt da kasma var crysis apayrı bazen giremiyorum bile. ekran da yazılar karmakarışık oldu. monitörde no video input yazdı. her gün daha da saçmalıyor anlayacağın.
  • o zaman ekran kartı kardeş
    başka bişi gelmio aklıma
    umarım hallolur sorunun
    saygılar
  • inşallah hallolur. yapacağım tek şey kaldı garantiye göndermek. inşallah yeni gelende sorun yaşamam bu şekilde. öylede sorunum çözülse ben razıyım 1-2 hafta beklemeye. bu arada teşekkürler ilgin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.