Şimdi Ara

Yeni SSD OS X kurulumu (internet bağlantısı ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2010mid macbook pro i7 bilgisayarım için samsung 850 EVO 500gb almaya karar verdim. Fakat os x kurulumu için çeşitli yükleme yöntemleri var. Ben şu şekilde yapılacağını düşünüyorum:

    içindeki eski HDD çıkarıp yerine SSD takacağım. İçinde sadece yeni bir SSD olacak. Sonra bilgisayarımı option + command + R ile (ya da belki sadece command + R) ile başlatacağım. Karşıma normalde internet ile yükleme yapma seçeneği çıkması gerekiyor ve ben bu şekilde SSD'yi formatlayıp ardından internetten en son os X 'i indirip kuracağım. Bazıları bu şekilde yapamayacağımı söylüyor çünkü yeni ssd için program gerekiyor, başka şekilde formatlamam gerekiyor falan diyorlar. Ben de bu işlemi yapmadan bir danışayım dedim. Daha önce bu yöntemi kullanan var mı ya da bu şekilde yapmak mümkün mü? Teşekkürler :)



  • Daha önce dediğin şekilde bir kurulum yapmadım fakat eski harddiski çıkarmadan denesen nasıl olur ? İki belleği de aynı anda çalıştırabileceğin bir yöntem vardı diye hatırlıyorum. Kablo vasıtasıyla yapılıyordu.

    Ssd yi tak ve recovery moda girerek mac osx journal şeklinde formatla. Ondan sonra da işletim sistemini tekrar yükle fakat konum olarak ssdyi seç. Sonra eski harddiski çıkarır, ssd ile devam edersin. Hem böylece internet recovery e gerek kalmaz. Çünkü internetten yüklerken çok uzun sürebiliyor.
  • Benim aynı anda bağlayacak imkanım olmadığı İçin sormuştum. Yoksa usb ile "boot" yöntemini kullanmak zorunda kalacağım. Benim için en rahatı, sıfır ssd'ye internetten doğrudan kurulum :))

    Ama bu şekilde çalıştıran var mı? Ya da çalıştığından emin olan var mı onu merak ediyorum. Yoksa sadece internetle kurarak; ne çeşitli garip bağlantılarla ne de boot yöntemleriyle uğraşacağız.

    Hâla merak konusu benim için bu internet yüklemesi
  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    Internet recovery mode'u kullanmıştım fakat yeni bir bellek takarak denememiştim. O yüzden kısa bir araştırma yaptım ve şöyle bir video buldum. Sadece yeni belleği takıp, internet recovery modu sayesinde bilgisayarı kurmak mümkün gibi duruyor. https://www.youtube.com/watch?v=77NKImxpjpI&t=29s . Bu arada ssd'yi almadan önce uyumluluklarına bakmanı tavsiye ederim, bazen sorun olabiliyor ve macbook yeni donanımı görmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal_evrani -- 9 Ocak 2017; 16:3:59 >
  • 2010 a internet recovery ile kurulum yapamazsınız ..2012 altı destek yok çünkü ...ayrıca 2010 üzerinde snow leopart ile gelir ve internet ile yapsanız bile bunu kuarar snow leopart ücretli...zaten internet desteği yok.

    boşuna uğraşmayın..


    sıfırdan formatı ya dvd ile snow leopart dvd si üzerinden


    yada appstore üzerinden indirdiğiniz osx dmg yi flash belleğe yazdırarark format atabilirsiniz..

    yada mevcut hdd nizi superduper v.b yazılımla ssd ye klonlayıp ...ssd yi takıp kullanabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macOS Sierra

    2010 a internet recovery ile kurulum yapamazsınız ..2012 altı destek yok çünkü ...ayrıca 2010 üzerinde snow leopart ile gelir ve internet ile yapsanız bile bunu kuarar snow leopart ücretli...zaten internet desteği yok.

    boşuna uğraşmayın..


    sıfırdan formatı ya dvd ile snow leopart dvd si üzerinden


    yada appstore üzerinden indirdiğiniz osx dmg yi flash belleğe yazdırarark format atabilirsiniz..

    yada mevcut hdd nizi superduper v.b yazılımla ssd ye klonlayıp ...ssd yi takıp kullanabilirsiniz..

    Teşekkür ederim. Haklıymışsınız. İnternetten doğrudan kurulum yapamadım. B planı olarak USB kurulumu hazırlamıştım ve şimdi kurdum sorunsuz çalışıyor. Çok hızlı :)))
    iyi günler.!!
  • Birde elindeki sata2 bu sebepten en fazla 250mb/s hız sınırına takılır. 450-500 leri göremezsiniz evo 850 sata3 ve fazla lüx olmuş..



    Sorununuz çözüldüğüne sevindim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macOS Sierra

    Birde elindeki sata2 bu sebepten en fazla 250mb/s hız sınırına takılır. 450-500 leri göremezsiniz evo 850 sata3 ve fazla lüx olmuş..



    Sorununuz çözüldüğüne sevindim

    Evet haklısınız yine :) aslında ben daha düşük modellerden alacaktım. Fakat testlere ve dayanıklılık durumlarına baktım. Ben şu an yüksek boyutlu ses kütüphaneleri ile çalıştığım için, çok dazla veri ile işlem durumu var. Araştırmalarıma göre 850 benim ekonomime göre en uygunu Sanıyorum. Açıklanan testler, uygulamada ne kadar doğru olur bilemiyorum ama uzun süre dayanması çok önemli. Ayrıca bilgisayarı değiştirdiğimde bir iki yıl içinde ileriye dönük olarak bu mantıklı geldi 🤔
  • Sata2 macbookta kullanilicak hangi ssd yi tavsiye ediyorsunuz?
  • Ben şu şekilde yapmıştım...
    (Sorun çözülmüş olabilir, başkalarına da değişik çözüm yolu olsun...)

    Aşağıdaki programı indirdim...http://diskmakerx.com/
    Sierra'yı indirdim... Sierra kurulum dosyasını "Uygulamalar" klasöründen masaüstüne aldım...
    diskmakerx programıyla USB'ye yazdırdım...
    (Her şeyi otomatik yapıyor program... Sadece kurulum dosyasını ve yükleyeceğiniz USB'yi gösteriyorsunuz...)

    Daha sonra USB ile kurulum...

    Denendi...

    Çok önemli not:
    10.8 (Mountain Lion) yüklü makinede diskmakerx "GARİP HATALAR VERDİ" ve başarısız oldu...
    10.9 (Mavericks) yüklü bilgisayara "Sierra yükleme dosyası"nı atarak yükleme yaptım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 17 Ocak 2017; 18:47:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.