Şimdi Ara

Yeni Suzuki Jimny'nin pickup versiyonu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de de satışa sunulan yeni Suzuki Jimny, ortaya çıktığından bu yana tuning şirketlerinin gözde modellerinden biri oldu. Öyle ki küçük arazi canavarını Mercedes G-Class’a çeviren gövde kitleri bile ortaya çıktı. Şimdi sıra Suzuki’nin kendisine geldi. Japon üretici, önümüzdeki ay düzenlenecek Tokyo Otomobil Fuarı’nda yeni Jimny’i baz alan iki yeni konsept tanıtacak.
     

    Suzuki tarafından fuarda sergilenecek konseptlerden birinin adı Jimny Survive. Adından da anlaşılabileceği üzere zorlu arazi koşullarıyla başa çıkmak için geliştirilen konsept Jimny’nin Japonya’da satılan versiyonunu baz alacak. Dolayısıyla aracın kaputunun altında 0.66 litrelik üç silindirli turbo motor bulunacak.

     

    Jimny Survive’ı orijinal modelden ayıran detaylar arasında far koruma kafesi, vinç ve çekme kancasına ev sahipliği yapan çelik ön tampon, çelik takla kafesi, çıkarılan arka cam, ve arazi lastikleriyle çevrili siyah jantlar bulunuyor. Unutmadan söyleyelim, bu versiyondaki üç silindirli motor 63 beygir güç üretiyor.

     
     

    Jimny pickup global versiyonu baz alıyor 

    Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilenecek konseptlerin ikinci ve daha ilginç olanı ise Jimny Sierra Pickup Style adındaki bu şirin pickup. Jimny’nin global pazarda satılan geniş gövdeli versiyonu Jimny Sierra’yı baz alan araçta 1.5 litrelik dört silindirli motor bulunuyor. Jimny pickup, yanlardaki retro görünüm sağlayan ahşap panelleriyle oldukça farklı görünüyor.

     
     

    Yeni Suzuki Jimny’i baz alan pickup’ın tasarımında farların bulunduğu ön panel de gövde rengine dahil edilmiş. Sis farlarına ve çekme kancalarına ev sahipliği yapan tampon, geniş plastik dodikler ve tavandaki LED aydınlatmalar araca arazi havası katmış. Arkadaki kasanın boyutları ise henüz belli değil.

     

    Pek çok farklı konseptle karşılaşacağımız 2019 Tokyo Otomobil Fuarı 11 Ocak’ta kapılarını açacak. Bu tarih itibariyle araçlar resmi olarak tanıtıldığında siz değerli okurlarımıza tüm detayları aktarmaya devam edeceğiz.

     







  • 0,66 lt?? öyle off road oluo mu

  • Bu bildiğin çakma Mercedes "G" olmuş

  • Bak bu güzel olmuş, ön ve arka lastikler nerede ise aracın önü ile arkasına yerleştirilmiş bu da arazi şartlarında iyi bir manevra kabiliyeti sağlamış olur, Range Rover Evoque 'nin bu alanda liderliğine güzel bir cevap olacaktır ve çok şirin güzel tasarıma sahip fiyatıda uygun olursa iyi bir satış grafiği yakalayıp piyasada isim yapar.

  • Valla fiyatı uygun olursa düşünülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucube filminde kullanılacak bir araç.
  • Alınırsa son sahibi olunur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akdeniz ve ege de kaliteli zengin turistlerin geldiği dönemlerde olsa güzel kiralama aracı olur. onun dışında cacık olmaz bizim burda
  • Bence bu araç dünya genelinde satarsa efsane olur.
    satamazsa 30-40 seneye koleksiyon değeri taşır ama her türlü takipçisi olur özellikle pickup versiyonunun.

    markalar a sınıftan d'ye aynı yüzü kullanırken Suzuki ürün gamına Jimny'nin bu versiyonlarını ekleme cesareti göstermiş, tebrik etmek lazım...
  • Bence cok tatli olmus :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimny mevcut hali ile bile ucuz değil. Bundan hiç ümidim yok.
  • Benzinli motorun kışın çok soğukta "cold start" haricinde dizele avantajını pek göremiyorum. Şu araca 4 silindirli bir dizel niye koymazlar anlamıyorum. Keşif gezisine tek araç gideceğim, arabanın etrafında ateş yakacağım ama araç benzinli!. İnsanı tedirgin ediyor. Arazi aracında yakıt parlayıcı olmamalı. Blok ısıtıcılı bir dizel motor en iyisi, benzinli motordan her türlü üstündür. Kışın Erzurum'da, Ardahan'da bile çalışır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.