Şimdi Ara

YENİ SUZUKİ SWİFT GLX (HYBRİD)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
8
Favori
18.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    02.11.2020 itibariyle aracımı satın aldım.

    Bu başlık altında aynı araç sahibi olan/olmayı düşünen kişilerin toplanmasını ve bir dayanışma içerisinde bilgi alış verişinde bulunmasını diliyorum.

    İlk izlenimlerimi yakında detaylarıyla yazacağım.



  • İzlenimleri bekliyoruz hocam. Aldığınız versiyonu/fiyatı/bayiyi de paylaşabilir misiniz?

  • cduman C kullanıcısına yanıt
    Tabii ki ama biraz daha kullanıp, aracı tanıyayım öyle yazayım diyorum. Çünkü çok yeni bir araç ve pek bilindiğini sanmıyorum. O yüzden bu aracı alma niyetinde olanları yanıltmak istemem.

    Aracım 1.2 GLX Premium CVT versiyonu. Liste fiyatı üzerinden G.Antep Suzuki bayisinden satın aldım ve Ş.Urfa’ya geldim. Rodaj süresi içinde olduğu için 110 km üzerine çıkmadım. Şu an 187 km ve ortalama yakıt tüketimim 4.3 lt/100 km.

    Önceki aracım Seat Leon 1.2 TSİ DSG idi. İlk izlenimim bu aracın vitesinin daha güven verici olduğu yönünde. Vitesler arası geçişlerde bir kararsızlık henüz sezmedim.

    Hybrid destekli motoru kullanmak çok eğlenceli. Özellikle rampa aşağı ve hızı aldıktan sonra ayağı gazdan çekince bataryanın doluşunu canlı izleyebiliyorsunuz. 9” multimedya ekranı, şerit takip asistanı ve uzun far asistanı şimdilik en beğendiğim konfor elemanları.




  • Ekranın android versiyonu kaç acaba bakarmisiniz
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Android 9
  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dışardan apk yükleme şifresi ne acaba bulamadım bi türlü şifre soruyor izin vermeye çalışınca
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben de bilmiyorum maalesef.
  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun ben de geçen salı teslim aldım aracı.10 ekim de 217000 den sipariş vermiştim.ben de vakit bulup çok test edemedim.Ancak ilk sürüşlerimde şerit takibin uyarması ve direksiyonu Gerektiğinde Kendisinin düzeltmesi, adaptif cruse In rahatlığı hoşuma gitti.

    2019 swiftimi 14800 km kullandıkttan sonra buna geçtim. Ona göre farklara İlk bakışta; çok hafif sert amortisorlerde geliştirme olmuş (yarım santimlik yükseklik farkı varmış), direksiyondan vites değişimi güzel olmuş (önceki cvt versiyonda de s mod var, m yok); En önemlisi nasıl yazılıyorsa daichi yerine daha hızlı yandex nav yüklü navitech multimedya var.kesinlikle daha hızlı, ama geri görüş kamerası önceki kadar başarılı değil.Kamera tampondan plaka ışıklığına taşınmış.Orjinal park sensörü var.Cantlar biraz daha ince kesim olmuş, ön havalandırma ızgarası bal peteği yerine üç boyutlu görünüme geçmiş ve metal çerçeve kalkmış.

    Ancak kafama birşey takıldı trafik işaretlerini okuduğunu görmedim.Siz fark ettiniz mi nerde olduğunu?





  • Alpcanmert A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, sizin de hayırlı olsun aracınız. Tabii daha avantajlısınız karşılaştırma konusunda. Aracı ilk aldığımda G.Antep şehir içerisinde tüm tabelaları okuyup göstergeye yansıtıyordu ancak bir süredir hiç yansıtma yapmadı. Benim de kafama takıldı acaba bir problem mi oluştu yoksa buradaki tabelaları okuyamıyor mu emin değilim. Kullanma klavuzuna da baktım trafik işareti tanıma sistemiyle ilgili bir bölüm göremedim.

    Geri görüş kamerası gündüz performanslı ancak gece çekiminde çok başarılı değil maalesef. Görüntü de karıncalanma oluyor, çözünürlükle ilgili muhtemelen. Bir de ben AUX girişini göremedim yok mu acaba araçta?
  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt

    Bugün konuştum bayi ile yarın teknik servise soracak.Öndeki kamera mı çalışmıyor diye endişe ediyorum..ancak Kamera desteği ile şerit düzeltmelerini gece gündüz yapıyor. Aux için usb nin olduğu kapak ve yanında 12v yeri dışında bir yer yok diye biliyorum.

  • Alpcanmert A kullanıcısına yanıt
    Evet şerit takip sisteminde hiç bir problem yok gayet etkili çalışıyor. Umarım size gerekli dönüşü sağlarlar. Anladım, o zaman ayrıca bir AUX girişi yok araçta.
  • Hibritte koltuk ısıtma varmı bildiğiniz tr ye gelen glx lerden herşeyi çalmışlar
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı versiyonlarında var diye biliyorum.
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Koltuk ısıtma yok.Multimedyası da orjinal değil.dediğiniz gibi fiyatı düşürebilmek için kısmışlar .

  • Alpcanmert A kullanıcısına yanıt
    Bu özellikleri kısmasalar direk yüzde 80’lik dilimde olurdu araç. Diğer markalarla rekabet edebilme adına mecburen bazı özellikleri kısmışlar bana göre.

    Bu arada trafik işareti tanımayla ilgili bir gelişme var mıdır? Benim araçta hala uyarı görünmüyor.
  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt
    Bin tl kaldı üst ÖTV ye girmesine
  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt

    Dün aramışlardı , sonradan gördüm,arabada bende olmadığından dönüş yapmadım firmaya..Siz benimki bir ara gösterdi demiştiniz,haftasonu da satış temsilcisi menü ayarlarından olabilir dediği için ana yola çıkıp Net emin olmak istedim yanlış menüde olmadığımdan..Hem aydınlıkta hem karanlıkta denedim ,kesinlikle göstermediğine kanaat ettim.Yarın araba bendeyken arayacağım..Siz de tanıtımdaki gibi motor -hibrit menüsünün üstünde mi görmüştünüz işareti..?aynı kameradan beslenen çarpışma uyarısı ışıklarda duran arabalara yaklaşırken olması gerektiği gibi ikaz verdi..

    Şerit takibi çok başarılı kendi kendine direksiyonu topluyor.sonra da kızıyor direksiyonu tutun diye;)

    YENİ SUZUKİ SWİFT GLX (HYBRİD)




  • umit5407.3263 kullanıcısına yanıt

    Haklısınız maliyet konusunda..Japona gidip perde airbagten kısalım diyemeyecekleri için Mecburen buralardan kısıyorlar..clio 5 te perde yok diye biliyorum ve hyundai i20de de eksikti diye hatırlıyorum..bir de bu araçlar vitaralar gibi macaristan üretimi değiller..japonyadaki işçilik maliyetlerini de düşününce pazara göre tedbir almalılar..Ancak Başarılı androide bu geri görüş kamerası olmamış..Kamerayı Hiç kullandınız mı daha önceki aracınızda derseniz hayır; ama özellikle gece pixel

    pixel görüntü yakışmıyor o ekrana..

  • Alpcanmert A kullanıcısına yanıt
    Anladım biraz ters denk gelmiş. Ben bilgi ekranında tüm sekmelerde denedim olmadı malesef. İlk kullanımda çok dikkat etmedim ama galiba anlık yakıt tüketimi ve hızı gösteren yerin üst bölümünde çıkıyordu. Gönderdiğiniz görseli ben de fark ettim, o sekmede de denedim ama yine tabela tanına aktif olmadı. Çarpışma uyarısı ile ben de birkaç kez karşılaştım gayet efektif. Adaptif hız sabitleme de gayet kullanışlı öndeki araca göre ayarlanan hızı düşürüyor artırıyor. Şerit takip dediğiniz gibi direksiyonu tutun artık diye azarlıyor nerdeyse :) Biraz sert virajda işe yaramıyor ama bugün denedim diğer şeride geçti uyarı verdi şerit ihlali için. Birkaç kez de yalpalama uyarısı ile karşılaştım. Kör nokta uyarı sistemi ise en aktifi zaten sürekli yanıyor nerdeyse :) Aklıma gelenler bunlar, yine gelişme olursa yazarım. Kazasız belasız sürüşler dilerim hepimize..
  • Alpcanmert A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.. Güvenlik olarak aracımız bahsettiğiniz marka modellere göre oldukça üstün. Geri görüş kamerasının gece performansına daha önce değinmiştim. Maalesef görüntü net değil ama yine de işimizi görüyor diyelim..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.