Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (435. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.877
Cevap
173
Favori
942.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt
    Merhaba servise yıllık bakım için gittiğimde baktılar, normal karakteri dendi. Bakım sonrası problem büyük ölçüde azaldı diyebilirim. Sanırım şanzımandan ziyade motordan kaynaklı bir durumdu. Bu konuda internette benzer bir yoruma rastladım. Peugeot sahibi aynı şanzıman kullanılıyor. Üst üste benzin katkısı kullandığından ve sorunun ortadan kalktığından bahsediyor. Bizim araçların motoru ve çoğu turbo benzinli doğrudan enjeksiyonlu, bu yapıdaki motorlarda kurumlanma riski var. Kısa mesafe ve şehir içi devirsiz kullanım buna yol açıyor. Arada benzin katkısı da kullanmak iyi olacaktır. Umarım öyledir. Şanzıman sorunlarını çözmek daha zor çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • herkese selam,

    2023 4x4 elegance ile ortamdayım.

    daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama üstün alman işçiliği detaylı bir aksesuar montajı videosu yapmış.

    Belki ilgilenenlere ya da aracın aksamlarının sökümü takımını merak edenlere yardımcı olur.



    Autohaus Fürst Memmingenyoutube
    In diesem Video zeigt Ihnen der SUZUKI-Service-Profi und SUZUKI-Spezialist Marco-André Fürst wie Sie 15 Zubehör-Artikel selbst fachgerecht an Ihren SUZUKI VITARA Facelift anbauen können. Einige Artikel passen sogar auch noch beim Vor-Facelift VITARA.... also einfach mal reinschauen und später im Onlineshop schmöckern! (Tip: Filterfunktion im Shop erleichtert die Zuordnung von passenden Teilen für Ihren Vor-Facelift oder Facelift VITARA!) Alle Artikel sind im Onlineshop autofuerst-shop.de erhältlich. Die Links zu den Artikeln finden Sie direkt hier unter diesem Text: Frontgrill-Elemente [Position in diesem Video 01:48]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/dekorleiste-kuehlergrill-fuer-das-suzuki-vitara-facelift.html https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/kuehlergrill-lamellen-in-matt-schwarz-fuer-das-suzuki-vitara-facelift.html Stoßstangen-Elemente [06:20]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/dekorelement-frontstossstange-fuer-suzuki-vitara-facelift.html https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/tagfahrlicht-blende-fuer-suzuki-vitara-facelift.html Dekorleiste Heckstoßstange [15:01]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/dekorelement-heckstossstange-fuer-suzuki-vitara-facelift.html farbige Radnabendeckel [17:37]: https://autofuerst-shop.de/Rad-Zubehoer/nabendeckel-in-verschiedenen-farben-fuer-ihren-suzuki.html Spurverbreiterung [18:41]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/spurverbreiterung-fuer-den-suzuki-vitara.html Unterfahrschutz Design-Element [19:51]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/unterfahrschutz-designelement-fuer-den-suzuki-vitara-facelift.html Lederschaltsack [30:29]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/lederschaltsack-mit-farbigen-naehten-fuer-ihren-suzuki-vitara.html Lederschaltknauf [33:10]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/schaltknauf-mit-farbigen-naehten-fuer-ihren-suzuki-vitara.html Lederlenkrad [35:45]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/lederlenkrad-mit-farbigen-naehten-fuer-ihren-suzuki-vitara.html Farbige Türelemente [40:31]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/dekorelemente-tuerverkleidung-fuer-den-suzuki-vitara.html Unterbodenbeleuchtung [51:36]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/coming-home-unterbodenbeleuchtung-fuer-den-suzuki-vitara.html Schutzfolie Einstieg [01:20:26]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/Einstiegsleistenfolien-Set-fuer-SUZUKI-VITARA.html Ladekantenschutz-Folie [01:24:48]: https://autofuerst-shop.de/SUZUKI-Original-Zubehoer/Vitara-Suzuki-49/ladekantenschutzfolie-fuer-suzuki-vitara.html
    https://www.youtube.com/watch?v=e9QUrs88-y0&ab_channel=AutohausF%C3%BCrstMemmingen
  • Arkadaşlar Mehaba,

    Ben de 2023 All grip GL Elegance modeli ile aranızdayım. Daha önce hiç bir Japon arabası tecrübem olmadığı için bana garip gelen bazı şeyler olsa da, şu ana kadar(3 gün  ) oldukça memnunum. Zaman zaman yaşadığım bazı sorunları ve emrak ettiklerimi size danışmak isterim. İlk sorum bagaj içi aydınlatması. İlk başta, bir aydınlatma olmadığını düşündüm, ama sonra farkettim ki, üzerindeki düğme ile açılıp kapanan bir ışık varmış orada  . Tamam, basarız düğmesine açarız, kapatırız, sorun değil ama elbet bir gün onu açık unuturum ben. Acaba o ışık bir süre sonra otomatik olarak sönüyor mu? İkinci sorun ise, bagaj kapağını kapatırken plakalık çok fazla sallanıyor, çift taraflı bant ta 2 gün tuttu sonra saldı, buna bir çözüm var mı?





  • ozgurey kullanıcısına yanıt
    Bagaj ışığı, kapı kapanınca sönüyor. Bunu bagaj pandizotunu kaldırıp gözlemleyebilirsiniz.
    Plakayı ya silikon ile yapıştıracaksınız ya da boşluk olan bölüme görünmeyecek şekilde kauçuk sünger koyabilirsiniz. Ben kauçuk sünger koymuştum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BK2000 kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde Vitara 2017 sahibiyim. Geçen hafta aynı sensör bende de sürekli uyarı vermeye başladı. Sürekli birşey görüyormuş gibi.

    Tüm ön sensörleri yıkadım ve sildim bezle, geçti. Siz de ıslatıp, bezle silmeyi deneyin bakalım farkedecek mi.

  • ozgurey kullanıcısına yanıt

    Aracınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.


    Bagaj ışığı düğmesi açık olduğu konumda bagaj kapağı açıldığında yanar, bagaj kapağı kapandığında söner. Bagaj kapağı 3 dakikadan uzun açık kalırsa otomatik olarak söner.

  • Bende dün 2020 glx allgrip ile aranıza tekrar katıldım.
    Forumda araştırdım ama bulamadım. Arka park sensörlerim çalışmıyor. Çarpraz uyarı sistemi ve ön park sensörlerim sorunsuz çalışıyor. Acaba bunu açmanın bir yolu var mı yoksa durum bir arıza mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2018 1.4S 4x4 var. arka park sensörleri birden bire çalışmamaya başladı. önlerde sorun yok. sanayide elektronikçinin bakması gerektiğini söylediler. sensörlere akım geliyor, sorunun beyinde olduğunu söylediler. sökülüp bakılması gerekiyormuş. suzuki kablo renklerinin de farklı olduğunu onun için sökülüp incelenmesi gerektiği gibi bir şey söylendi. açıkcası pek söktürmek istemiyorum. kabloları doğrayabilirler. internetten kısa bir araştırma yaptım ancak kablo şeması bulamadım. biraz daha araştırıp ondan sonra sanayiye gitmek en doğrusu gibi geliyor. bu konuda resmi servis tecrübesi olan var mı??

  • capricorn48 kullanıcısına yanıt

    Vitara'nın park sensörleri ile ilgili elimdeki dokümanları paylaşayım, belki işinize yarar.









  • zannedersem bunlar iş görecek. hızlı cevabınız için teşekkürler..

  • Aracı kullandıkça gözüme batan bazı durumlar oluyor.

    Örneğin yağmurlu havalarda aracı kullanırken sık sık fren destek sisteminden sesli ve görsel uyarı alıyorum, fonksiyon geçici olarak devre dışı şeklinde bir uyarı geliyor. Dün yarım saatlik yolda belki 10 defa aldım bu uyarıyı. Bunu siz de yaşıyor musunuz, çok sinir bozucu bir şeymiş... Sanırım öndeki radara su, çamur vb. gelip çalışmasına engel bir durum ortaya çıkıyor.

    Bir diğer sorum araçla yaptığım 2500 km kadar yolun belki 1/20'sinde start stop anca devrede olmuştur. Ekranda sürekli rölantı duruşu kullanılamaz gibi bir uyarı çıkıyor. Sizde de bu kadar düşük mü şarjı?

    Adaptif hız sabitleyici kullanırken öndeki araç durunca benim araç da duruyor ama durduğunda frene basmamı bekliyor. Ama frene basınca da bu defa cruise control devre dışı kalıyor. Tek tuşla yeniden devreye alabiliyoruz ama sanki test sürüşünde böyle yapmamıştım. Hatırlayamadım...

    Bir diğer sorun / soru, araçtaki usb şarj aparatı korkunç. Çok yavaş şarj ediyor ve de sallanıyor olduğu yerde, sabitlenmemiş bile. Böyle bir arabaya kesinlikle yakışmıyor. Buna bir alternatif aparat öneriniz olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saig10 kullanıcısına yanıt

    Start stop özelliğinin sizin söylediğiniz kadar seyrek olması normal bir şey gibi gelmiyor. Benim aracım 30 bin km'de, halen tıkır tıkır çalışıyor. Havanın çok soğuk olması ve motorun ısınması için geçen süre, klimanın açık olması bu özelliği bazen devre dışı bırakabiliyor.

    Sizin söylediğiniz öndeki araç durunca sizin frene basmanızı gerektirmeyen sistem "Dur-kalk yardımcılı adaptif hız sabitleyici" olarak geçiyor ve evet, bizim suzukilerde bu özellik yok.

    USB yuvası, şarjdan ziyade Apple Car play ve Android auto bağlantısı için düşünülmüş. Bu nedenle şarj performansı çok iyi değil. Ben onun yerine çakmak yuvasına taktığım şarj aparatını kullanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 Model Vitara aracıma kış lastiği ile kullanmak üzere jant arıyorum. 17lik olması dışında gördüğüm kadarıyla jantların bir çok farklı özelliği mevcut. Bizimkine uyan jant hangisi söyleyebilir misiniz?

  • ozgurey kullanıcısına yanıt
    Araç kitapçığında da yazdığı üzere 16" jant da kullanabilirsiniz. Ancak o zaman lastik yanak katsayısı 55 yerine 60 olmalıdır.
    Bizim aracın jant ölçüleri bijon aralıkları 5x114.3, genişliği 6.5", offset et 50 dir. Ayrıca göbek çapı da 60.1 mm.dir.
    Buna uygun bakarsanız sorun yaşamazsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • livorno kullanıcısına yanıt

    Hocam Vitara'da bu özellik olmalı, Stop & Go ile Adaptif Hız Sabitleme olarak sitesinde de geçiyor, hatta ben müşteri temsilcisi ile test ettiğimde bunu kullanmıştık diye hatırlıyorum yani tamamen durup öndeki araçtan sonra hareket te etmiştik ama şüpheye de düştüm şimdi yoksa düz zemindeyiz diye mi öyle olmuştu acaba...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurey kullanıcısına yanıt

    İkinci el Toyota corolla jantı aldım. Göbeğe taktığım ufak bir plastik adaptör ile uyum sağladı.

  • Merhaba
    2021 model hibrit 4x2 ile aranıza katılmış bulunuyorum.Uzun zamandır okuyucu olarak faydalandığım forumda kendimce bir şeylere katkıda bulunabilirsem mutlu olurum.Ben aracın orjinalinde bulunan aynı jantlardan çıkma olarak alıp kış lastikleri ile kullanıyorum.En son geçen hafta kışlık jant ve lastiklere geçiş yaptım.Saplama olmadığından hizalaması zor oldu,seneye geçici saplama(2adet kullanmak yeterli olur diye düşünüyorum)kullanarak değişim yapacağım.
    Teşekkürler

    https://www.wheel-size.com/size/suzuki/vitara/2021/

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen gün yolda iken multimedya ekranı birden gitti. Tuşlar çalışmıyor ama navigasyon çalışıyordu, dokunmatik de tepki veriyordu. Herhalde benim mm de ömrünü doldurdu, foruma gidip cihaz tavsiyesi alayım dedim. Eve geldim, aracı kapattım, navigasyon hâlâ sağa dön sola dön diyor. Araba kilitlenince belki gücünü keser dedim, aracı kilitleyip eve çıktım. Yarım saat sonra mm hala ekranı kapalı şekilde çalışıyordu. Dedim bu aküyü bitirir. Ne yapsam, sigorta kutusundan sigortasını sökeyim dedim.
    Ömrümde ilk kez kabin içi sigorta kutusuna vida sökülerek ulaşılan bir araç gördüm. Kutuyu öyle saçma ve ulaşılması bir yere koymuşlar ki, aksi gibi teyp sigortası da en ters yerde. Sigorta kutusunun kapağını bile sökmek zor. Genelde sigorta kutusunda yedek sigorta ve sökme klipsi olur bunlar da yok, böyle saçma bir tasarım görmedim. Sol taraftaki gözün olduğu yeri biraz çektim, baktım klips var, asıldım geldi, ama alttan diz hava yastığına bağlamışlar ve de dıştan ulaşılamayan bir dil ile birbirine tutturmuşlar. Yani dili ilk sökmede kırılacak şekilde tasarlanmış. Bir dünya söylendim, sonra önden mm ye reset atınca düzeldi. Yalnız sigorta konusuna acayip sinir oldum. Kutuyla işiniz olursa önce sabır hırkanızı giyiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhabalar. Daihici marka multimedya kullanıp değiştiren oldu mu? Marka tavsiyesi, usta tavsiyesi herşey çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Buddy34 kullanıcısına yanıt

    Bu konuyu çözdüm. Yol bilgisayarı ayarlarında sensörler menüsünde Römork modu ve normal mod var. Römork modu seçili olduğunda arka park sensörleri çalışmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.