Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (439. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.837
Cevap
175
Favori
937.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2017 1.4 S 4x4 aracımı satmak istiyorum. Ama 2nci el satış olayından hiç anlamıyorum. Sarı sitede benzer ilanlar arasında ciddi farklar var. Aracın fiyatını nasıl tespit edebilirim? Yakın zamanda alan yada satan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt

    2018 14S 4x4 aracımız var. orta konsol saati farlar yandığında yanması lazım iken bir süredir yanmayı bıraktı. gösterge panelindeki sağdaki ayar çubuğundan menüye girip ışık kapalı veya açık ayarı yapılması lazım. her seferinde bu ayarı yapıyorum ancak saat ışığı yanmıyor. daha önceden bu ayarı açık veya kapalı olarak yapabiliyorken son zamanlarda bu ayar çalışmamaya başladı. aynı sorunu yaşayan var mı, yoksa donanımsal bir arıza mı. saati de sökmek veya söktürmek istemiyorum. ancak son çözüm olarak söküp kontrol etmek gerekecek. bu arada saati sökmek için yol gösterecek var mıdır??

  • capricorn48 kullanıcısına yanıt
    Saatin arkasında bulunan kablo soketi gevşemiş olabilir. Trim sökme aparatıyla ya da ucuna bez sarılmış düz tornavida ile çıkarıp kontrol edebilirsiniz. Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)
  • Merhaba arkadaşlar
    Eşimin kullandığı suzuki vitara 1.6 2017 aracın 100bin bakımı geldi.
    100bin bakımda neler yapılmalı arkadaşlar. En azından malzemeleri kendim alayım. LPG var ayrıca araçta.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • redloves kullanıcısına yanıt

    Sorunlarınız çözüldü mü hocam? Bir de genel olarak memnun musunuz S-cross'tan? Ben de 4x4 S-cross düşünüyorum da...

  • Kısmetse aranıza katılacağım. Epey bi taradım forumu faydalı msjlar var paylaşım yapanların emeğine sağlık
  • 2024 modellerde yeni bir özellik, değişen bir şey var mı?

  • Merhaba.

    2022 model Vitara 4*2 elegance model arabayı almak üzereyim. Ancak eşime iş yerindeki arkadaşları, çok sorunlu bir araba olduğunu, servislerin problemleri çözemediğini, aracın her yerinin paslandığını vs anlatmış. İkinci el piyasasının zor olduğunu biliyorum ama bu problemli sözünü ilk defa duydum. Arabanın dış tasarımı, donanımı çok hoşuma gitti ancak bu sözler aklımı karıştırdı. Alırsak en az 5 yıl binmek üzere alacağız o nedenle ikinci el de popüler olmaması beni pek ilgilendirmiyor. Ama mekanik arızalar konusunda çok hassasım. DSG lerden uzak duruyorum. Sırf bu nedenle cvt şanzımanlılara bakıyordum.

    Bu araç ile ilgili elektronik aksam ve mekanik arızaları konusunda ne söylersiniz?

  • 2017 Aralık ayında sıfır olarak 1.4 S aldım. Aracım şu an 132 bin km.de. Aracı almadan öce çift kavramalılardan ben de uzak durmuştum. Bugüne kadar bakım dışında fren müşiri arızası dışında servise gittiğimi hatırlamıyorum. Aracı mekanik açıdan sorunsuz olarak tanımlamak mümkün. Şanzımanı tork konvertörlü tam otomatik Aisin Warner marka, 6 ileri bir şanzımandır. Peugeot'unda eat6 olarak kulandığı şanzıman denebilir.
    Pas olayı medyada abartılmış olduğunu düşündüğüm bir konu. Her yerinin pas olduğu da sanırım ağızdan ağıza evrim geçirerek Alofortanfoni'ye dönüşmüş. Koltuk iskeletinin paslandığı yönünde şikayet var. Benim araçta böyle bir şey yok.
    Multimedya ve zaman zaman trim seslerini problem sayabiliriz. Multimedya maalesef Doğan grubunun ülkemizde kendilerinin taktığı ucuz denilebilecek bir ürün, Benim Daiichi model multimedya garantiden bir kez değişti bir kez de onarıldı. Şu an sıkıntı olmadan kullanıyorum. Ancak dediğim gibi arıza yapmaya meyilli bir cihaz. 2019 dan sonra farklı bir marka taktılar, muhtemelen onda da zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor.
    Ben aracımla mutlu mesut yaşıyorum. Bunda beklentiler de önemli, ben arıza derdi ile uğraşmak istemediğim için bu aracı bana öneren arkadaşıma minnettarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 14 Mart 2024; 12:37:38 >




  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    Hocam amaç sağlamlıksa gidip 1.4 Hyundai Bayon alıp LPG taktırıp binmek daha kârlı. Kaportası 5 para etmez sadece motoru şanzımanı düzgün haricinde koltuğu filan paslanan bir araba. Bizim araç 30k km ye dayandı trim sesleri geliyor, boyası çok ince her yeri taş izi oldu bazı yerleri bu yüzden paslanmaya başladı.

  • carenfly C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 2022 model 4x2 kullanıcısıyım. Sıfır aldım. Önceki aracım güncel toyota corolla 1.6 idi. Onu 1.5 sene kullandım. Yakıtı vitaraya göre 2 lt. fazlaydı ve bazı sorunlar yaşadım. Koltuklarda kronik boşluk vardı düzelmedi. Cam çıtaları soldu garantiden değişti, en son direksiyonda kronik gıcırtı oluştu parçada değişimle düzeltileceği bellirtildi. Tüm bunlara bakılarak corollanın sorunlu bir araç olduğunu kimse iddia etmiyor. Vitarada aynı sürede bu güne kadar bir sorun yaşamadım. Verdiğim paraya göre güvenlik özellikleri, tipi, yakıt tüketimi açısından memnunum. Sadece koltuk ve süspansiyon konforu daha iyi olsaydı diyorum.
  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    Kaporta, boya, konfor ve yalıtım kötü, araç hafif, tüketim makul. Bizimki 7 yaşında pas sorunu yok. Tek arızası kapı kilidi oldu, onun dışında hep rutin bakım ve değişim işleri. Kapı gergileri çabuk bozuluyor ama. Bunun dışında memnunuz. Uzun yol kullanımımız çok olsa bu aracı tercih etmezdim. Ama şehir içinde çok pratik. Bizimki 4*4, 4*2 olsa yine bu aracı tercih etmezdim. Saçma sapan ne olduğu belli olmayan hatalar vermedi hiç. Araç yolda kalmamak için tasarlanmış gibi, velhasıl ben de hiç yolda kalmadım çok şükür.

  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    2015 model 1.6 GL+ çift renk düz vites modeli (Türkiye'ye ilk gelen yeni Vitara'lardan) 2018 yılından beri kullanıyorum (aldığımdan beri yaklaşık 50.000 km yaptım). Şu ana kadar rutin bakımlar harici hiç bir sorun yaşamadım. Sadece son dönemde siyah tavan boyasında vernik atmaları (güneş yanığı da denilen) oluştu (araç genellikle kapalı garajda olmasına rağmen). Ama benim araç 2017'de İstanbul'da yaşanan meşhur doluya maruz kalmış. Bu sebeple tavan boyanmış. Muhtemelen boya/vernik işini iyi yapamadılar. O yüzden 6 sene sonra bu vernik atması oluştu diye düşünüyorum. Onun dışında bir kaporta/boya sorunu yaşamadım.


    Aracın motor, şanzıman, vb. asli unsurlarının sorunsuz olduğunu herkes biliyor ve kabul ediyor. Bunun dışında yakıt tüketimi emsallerinden daha iyi. Bunu da nispeten verimli motor/şanzımanı ve hafifliği sayesinde sunabiliyor. Hafif olması için haliyle yalıtım gibi unsurlar nispeten az tutulmuş. Bu yüzden otoyol hızlarında yol ve rüzgar sesi alıyor. Bu konuda çok hassassanız rahatsız olabilirsiniz. Ama isterseniz ekstra yalıtım yaptırabilirsiniz.


    Benim araçla ilgili şikayetçi olabileceğim tek konu süspansiyonların sert olması. Şehir içi kullanımda, kasis, çukur, vb. geçerken epey hissediyorsunuz bunları. Ama bu sert süspansiyon böylesi yüksek bir araç için virajlarda güven veriyor.


    Aracın dış tasarımı bence halen gayet güzel, iç tasarım nispeten demode (güncel araçlara kıyasla). Bagaj biraz daha büyük olsa daha iyi olurdu. Ama pandizotu kaldırınca yine de epey eşya alıyor (SUV yapı dolayısıyla). Tabi bunlar kişiye göre değişir.


    Fiyatına göre değerlendirirsek B-C SUV segmentinde bence halen alınabilir bir model. Özellikle hafif arazi sevenler için 4x4 modeli gayet iş görür. İkinci el piyasası konusunda takıntınız yoksa kullanmayanların söylediklerine fazla aldırmayın. Kullanıcıların belirttiği objektif değerlendirmeler sizin için uygunsa alın, binin, keyfini sürün.





  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Hocam bayon yavru kedi gibi kalıyor yanında. Aynı iş yerinde bayonu olan arkadaşım iç çekiyor benim vitaraya bakıp bakıp. Arada 30 40beygir güç farkı var modeline göre. üstelik bayon ancak lpg ile vitara kadar az yakabilir. Boya dayanımı tüm suzukilerde iyi değil ben dert etmedim hiç. ezikler çizikler içindeki swift aracımı 20 30 bin düşüğe yazdım 3 günde satıldı bu piyasada. bundan önce baleno vardı onu da vura kıra kullandım sağı solu çizik içindeydi ve kazalıydı. kolayca sattım. Kozmetik kaygı yoksa bir sürü para verip kaplamaya bile hiç gerek yok. Kaplama parasını düş fiyattan kimsenin gözü ezik çizik görmüyor hem de hemen satılıyor. Konfor yalıtım tüm japonlarda standart. Motor şanzıman uyumu, ara hızlanmaları, arazi kabiliyeti, ferahlığı, güvenlik donanımı be en önemlisi problemsizliği falan derken bayon ile karşılaştırmak büyük haksızlık olmuş aracınıza.





  • drummer_bjk D kullanıcısına yanıt

    Valla bu aracı büyük ihtimalle soran arkadaş hanımıyla beraber ortak kullanacak, offroad senaryoları zaten yoktur, performans da şehiriçinde sorun olmaz, ferahlık ve güvenlik donanımları aynı hatta hyundai'nin güvenlik donanımları bariz şekilde daha tutarlı çalışıyor. 5 sene sonra her yeri yavaş yavaş çürümeye başlamış bir arabaya sahip olmak oldukça moral bozucu olacaktır. Tek kıstas sorunsuzluksa evet Bayon alınır ama performans vs de aranan bir kriterse evet o zaman suzuki seçeneği de mantıklı ama soru biraz havada kaldığı için bayon dedim ben. Yürütme maaliyeti olarak da avantajlı taraf bayon olacak zira.

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    "5 sene sonra her yeri yavaş yavaş çürümeye başlamış bir arabaya sahip olmak" ???


    Benim Vitara 8 küsür yıllık ve hiç pas yok. Biraz abartmışsınız... Her şey bir yana arkadaşın "Bayon Vitara'nın yanında yavru kedi gibi duruyor" benzetmesi bence de çok doğru. Herkesin aracı kendine güzeldir tabi ve dış görünüş subjektiftir ama Vitara - Bayon kıyaslaması biraz elma ile armut gibi olmuş bence.

  • Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • sıfır suzuki vitara alicaz gibi gorunuyor

    annem icin alinacak

    tavsiye eder misiniz?

    1350 civarina 2023 model 4x2 elegance paket (keske premıum paket olsa ama fiyat farkı baya yuksek)


    alternatifler

    mokka 2023 ultimate 1400 lira

    omoda5 2024 model 1400 diyelim

    mg zs yada hs


    yada honda city

    toyota corolla

  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    5 yıl sıfır olarak aldığım 2017 model Vitara S 4x2 kullandım. 70.000 km'de sattım. Yine sıfır olarak 2023 model S-cross 4x4 Gl Elegance aldım. Memnuniyetimi tahmin edebilirsiniz.

  • katarlialman K kullanıcısına yanıt

    Net Mokka

  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.