Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.825
Cevap
175
Favori
935.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Video almanca ama o aksiyon için seyre değer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    Bugun oyle bir pistte olacagim ama oraya altea ile gideceğim... Hayaller hayatlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün pendik aykon otoya uğradım. Glx donanımlı vitara ön sipariş almaya başladığını söylediler. Mayıs gibi ellerinde olacağını ve gl+ donanımın üzerine en az 10 bin tl fark olabileceğini söylediler. Bu arada 4x2 gl+ test aracıyla ufak bir test sürüşü yaptık, araç çok sessiz sanki hiç çalışmıyor. Çok hoşuma gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav arabayı kullanıpta şanzımanın ne olduğunu anlamamak da ayrı bir yetenek olsa gerek. Şanzıman cvt değil, altı ileri tork konvektörlü tam otomatik şanzıman. Bu arada başlıktaki cvt ibaresi de bir zahmet değiştirilsin.

    http://www.topgear.com/car-reviews/suzuki/16-ddis-sz5/first-drive
    Linkte ''petrol buyers can spec an automatic transmission, and happily it’s a proper six-speed item rather than a droning CVT'' ibaresi yani; ''benzin tercih edenler otomatik vites seçeneğine sahipler, ne mutlu ki şanzıman tembel cvt yerine kusursuz 6 ileri olandan.''

    http://fleetworld.co.uk/news/2015/Jul/Suzuki-S-Cross-and-Vitara-gain-new-transmissions/0434020505
    ''In addition, the Vitara range gains a new six-speed fully automatic transmission on the SZ5 petrol model in either two wheel drive or ALLGRIP versions.'' Yani; ''Bununla birlikte, SZ5 benzinli modelde, hem iki hem dört çeker versiyonda, Vitara serisi yeni bir tam otomatik altı ileri şanzıman kazanıyor.''

    http://www.suzuki.hu/pages/display/corporate/article/cikk:the_all-new_suzuki_vitara
    ''Powertrain technologies including a newly developed six-speed automatic transmission also save fuel.'' Yani; ''Motor yeni geliştirilmiş altı ileri otomatik şanzımanla aynı zamanda yakıt ekonomisi de sağlıyor.''




  • - Geçen hafta Tecimeroğlu'nda testi gerçekleştirdim. Test aracı otomatik 4x2 modeli idi. Arka süspansiyon yapısını incelediğimde; 4x2 modelinde arkada torsiyon çubuğu var. 4x4 modelinde ise bağımsız süspansiyon var. Araç genel olarak yumuşak bir sürüş karakterine sahip. 4x4 modelinin biraz daha yumuşak olduğu söylendi.

    - Vites geçişleri (kullandığım araç çift kavramalı, onunla kıyasladığımda) hafif de olsa özellikle 1-2-3-4'ücü vites geçişlerinde hissediliyor. Hızlanma atmosferik bir motor için ağırlığın az olması nedeniyle makul düzeyde. Ama doğal olarak dizel ya da turbo benzinli araçlar gibi değil. Vitesin tork konvertörlü ve hidrolik tahrikli olduğu söylendi.

    - Ön göğüs komple sert plastik, ama araç pek trim sesi yapacağa benzemiyor. Ama yine de uzun vadede görmek lazım. Genel kalite algısı (ön göğüs kaplaması, dash'te yer alan düğmleler, koltuklarda kullanılan kumaş ve yapısı, vb.) ortalama düzeyde. Katolog veya resimlerde yer alan ön havalandırmaların arasındaki analog saat yok maalesef.

    - 4x4 modelinin arazi kabiliyetinin bir Dacia Duster kadar olamayacağı da ifade edildi. (21 cm vs 18.5 cm)

    - Sonuç olarak şimdilik beklemeye; yeni gelecek modelleri (Seat Ateca, VW Tiguan, Honda HR-V) görmeye karar verdim.

    Bana göre aracın artıları:
    -Nisbeten donanımına göre fiyatı,
    -Sürüşteki yumuşaklık ve tokluk hissi,
    -4 çeker sistemi sürüş modları.

    Aracın eksileri:
    -Her yerin sert plastik olması nedeniyle ortalama malzeme kalitesi,
    -GL+ donanımındaki Koltuk kumaşları
    -Ön havalandırmalar arasındaki analog saatin olmayışı,
    -Torksuz motor, (yıllardır ve halihazırda turbolu otomobiller kullandığım için ben öyle hissediyor olabilirim)
    -Arka far dizaynı,
    -Tek renkli modellerin çift renkli modellere göre bariz göşterişsiz olması,
    -Ses sistemi kalitesinin ortalama düzeyde oluşu,
    -Bayi ve servis ağı dağılımının henüz yeterli seviyede olmayışı, (örneğin benim yaşadığım şehirde yok)
    -Sadece şoför tarafındaki cam açma düğmelerinde aydınlatma oluşu,
    -Ortalama düzeyde işçilik kalitesi,
    -ikinci elde hızlı değer kaybı.




  • beren kullanıcısına yanıt
    Gel benim xtronic qq yi kullan bakalim cvt oldugunu anlayabilecekmisin? kendisi 7 ileri kademelendirilmis cvt dir, tepkileri tork konvektorlu sanzimanlar ile aynidir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Şişli, maslak tarafındaki suzikiye gitme fırsatım oldu. 20 gün önce. Glx in 40 gün sonra geleceğini söyledi. Konuşmalarından aracı adamdan dha iyi bildiği gördüm. Piyasa önce bunla girip yedikçe piyasa üst modelini getireceklerini düşünüyorum. Aracın dışı mükemmel içi bi okadar kötü. Haziran ,Temmuz ü beklemeyi düşünüyorum. Ancak araçların sürekli zamlanması beni düşündürüyor. Aracımı satıp üstede kredi çekmeyi düşünüyorum. 80,90 arası bütçem var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün test sürüşü yaptım(4x2 modeli ile). Araç test aracı ve yakıt ortalaması 11.6 lt/100km idi. İtiraf etmeliyim ki çok yavaş tepki veriyor, 120 bg güç nerde pek anlayamadım, baya bi geç hızlanıyor, bayır yukarı kalkışta da geç ivmelenmesi mevcut. Ancak ses yalıtımı çok iyi. Dokunmatik ekran çok duyarlı ve iyi. Ses sistemi idare eder. Direksiyon çok hoş. Mayısta Glx gelecek dedi satıcı ama 15 bin tl fark olur diyor. Bi de kendi markasını kötülüyor (Japonlar bize araç satmak istemiyor falan diyor vergilerimiz yüksekmiş. Madem öyle sen niye bayilik yapıyon o zaman , müşteriye nasıl güven verecen diyecektim ama diğer arkadaşlarında belirttiği gibi satış elemanlarının pek bişeyden haberi yok. Araç hakkında müşterilerin bilgisi daha çok maalesef.) Mart ayında 17 tane satılmış 17 tane de satışı yapılıp sipariş verilmişmiş. Ben pek bilmediğimden soruyorum, bu satış rakamları iyimi piyasaya yeni giren bi araç için?. Meseal hyundai, nissan, mazda ne kadar satmış acaba?




  • Qashqai 2015 de 17500 adet satti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın motorunun üreticisi kim?Bazı modellerde pejo motoru kullanıyordu Suzuki.
    Bire bu all grip'in Pejo 3008'deki grip'le ilgisi varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal -- 2 Nisan 2016; 18:38:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Güncel 3008 de "All Grip" seçeneği yok.
  • Bugün inceleme fırsatı buldum, Acıbadem Suzuki'de Vitara'yı.. Dashboard ve kapı plastikleri gerçekten Duster'dan hallice.. Bir de inanılmaz basık geldi bana, Narin bir hanım şehir crossover'ı gibi duruyor, Vitara'nın da içine ettiniz ya adam gibi 4x4 kalmadı.. 2012 ve öncesi canmış meğerse..
  • Teknoloji ucuzladıkça araçlar teknolojik olarak dolduruluyor, ama malzeme kalitesinde düşüş yaşanıyor maalesef.
    . Durter'ın da iyi tarafları var yeni Vitara'nın da. Araç daha çok yeni, bekleyip görmek ve kullanıcı yorumlarını almak gerekir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oto_sever -- 3 Nisan 2016; 22:00:27 >
  • Geçen hafta 4x4 yeni Vitara aldım. Aslında Ateca, Tiguan gibi yeni modelleri bekleyecektim ama bu donanım ve fiyata o araçları alamayacağımı da biliyordum. Sahibinden'de 2'nci el yeni Vitara var mı diye gezinirken bir tane buldum. Araç 100 km.de idi. Fiyat az da olsa biraz avantajlı oldu. Bu yüzden aracı satın aldım. Burada kullandıkça izlenimlerimi aktaracağım. Şunu açıkça söyleyebilirim, bu araçla yakıt olarak katalog değerleri rahatlıkla yakalanabilir.
    Aracı aldıktan sonra 250 km yol yaptım. Sürekli karşıdan rüzgar aldım. 110-130 km aralığında 5.8 lt/100 km ortalama ile geldim. Şu anda araç 400 km.de. Sakin kullanımla sürekli 5.x li değerler yakalıyorum. Yolda biraz devir-sürat aralıklarına baktım.
    - 6 ncı vites 2000 d/d 110 km
    - 6 ncı vites 2250 d/d 120 km
    - 6 ncı vites 2600 d/d 140 km hız yapıyor. Atmosferik bir motor için bence (düşük devir-yüksek sürat) bu değerler çok iyi. Rodajda olduğu için 3000 d/d yı geçmedim.

    Araç daha önce test ettiğim 4x2 modeline göre başta biraz sert geldi. Açıkçası biraz moralim bozulmuştu. Eve gelinde lastik havalarını kontrol ettiğimde lastiklerde 48 psi hava olduğunu tespit ettim. Aracı showroom havaları ile teslim etmişler. Lastikler soğuduktan sonra "konfor" ayarı olan 33 psi basınç değerlerine indirdikten sonra araç yeterli konfor seviyesine ulaştı. Genel olarak araç sessiz. Yan rüzgarlarda bile 120 km/h ile giderken rüzgar sesi almıyor. Kötü kaplamalı yollarda biraz lastik sesi var, ama diğer araçlar kadar. Ne fazla, ne eksik. Ama iyi yollarda hemen hemen hiç ses yok. Direksiyon çok yumuşak, üzerindeki düğmeler de çok hassas ve yumuşak. Ses sistemi kalitesi ortalama düzeyde.

    Gelelim audio yani android tablet sistemine. Araca bildiğiniz 10.1 inç android tablet entegre etmişler. İgo navigasyon yüklü geliyor. Dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi. Bir arayüz ile direksiyondan bazı fonksiyonları kumanda edebiliyorsunuz. Bunlar;
    - Telefon açma-kapama,
    - Ses açma–kısma ve mute tuşu,
    - Track ileri-geri atlatma veya radyo modunda istasyon tarama gibi basit fonksiyonlar.
    Bu sistemde, Micro SD ve USB bağlantısı ile müzik dinleyebilir veya film seyredebilirsiniz. Telefonunuzu bluetooth, Wi-Fi veya USB ile bağlayarak hands-free konuşabilir, müzik dinleyebilir veya mirror link özelliklerini kullanabilirsiniz. Ben henüz mirror link özelliğini denemedim. Bu tablete android marketten bir çok uygulamayı wi-fi veya mobil telefonlarınızın internet bağlantısı ile indirebilir, internette sörf yapabilir ya da film izleyebilirsiniz. Araç yürüyünce film izlerken görüntü güvenlik nedeniyle kesiliyor. Ama VLC veya BS Player yükleyip denemedim.

    Aracın sürüş modlarını, Adaptif Hız Sabitleyici, Radar Destekli Fren Sistemi ve Eğim İniş Kontrol sistemlerini henüz denemedim, onun için bir fikrim yok.

    Eleştirilen ve benim de eleştireceğim bazı noktalar da var tabiiki.

    - Evet, her yer sert plastik. Ama yumuşak olunca ne oluyor? Bize ne zararı var? Neticede bizler sert plastik olan ön göğüse veya kapı içlerine oturmuyoruz. Yapı olarak monokok olsun ve ses yapmasın yeter. Benim diğer küçük aracımda da her yer sert plastik. Ama o kadar rijit ve sağlam ki, bugüne kadar en ufak bir sorun ve tıkırtı yapmadı. Vitara’da bunu zaman gösterecek.
    - Hands-free bağlantısı için mikrofonu tabletin üstüne koymuşlar. Bu da sesinizin karşı tarafa boğuk ya da kısık gitmesine neden oluyor. Bir çift mikrofonun tavanda olmasını dilerdim.
    - Yol bilgisayarının direksiyondan kumanda edilmesini isterdim. Göstergenin sağındaki düğme ile kontrol ediliyor. Soldaki düğme ile de günlük seyahat mesafenizi (Trip A ve Trip B) kontrol ediliyorsunuz.
    - Geri görüş kamerasında çoğu araçta direksiyon manevrası ile aracın nereye gideceği simüle edilirken veya gösterilirken, Vitara’da bir hareket olmuyor. Kırmızı, sarı ve yeşil hatlar hep sabit. Bu da eleştirdiğim veya beğenmediğim bir durum.

    Kusurların yanında iyi diyebileceğimiz özellikler:

    - Donanımına göre fiyatı,
    - Güvenlik (EURO N-Cap 5 yıldız)
    - Atmosferik, Otomatik, Yüksek ve 4x4 bir araca göre yakıt ekonomisi.

    Şimdilik bu kadar. Kullandıkça, öğrendikçe yazacağım. Esen kalın.




  • Hayırlı olsun hocam kazasız belasız kullan.
    Yorumlarını bekliyoruz.
  • İyi dilekler için teşekkür ederim.

    Bugün arka aks sistemini detaylı inceledim. Daha önce arka aks bağlantılarının bağımsız olduğunu ifade etmiştim. Bağımsız olarak gördüğüm bağlantılar arka diferansiyal bağlantı direkleriymiş. Arka bağlantılarda da 4x2 modelinde olduğu gibi torsiyon demiri mevcut.

    Daha önceki yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.
  • Hayirli olsun, guzel arac, ben cok keyif aldim kullanirken, ekonomik olmasi da cabasi, varsin ici sert plastik olsun, kasanin karizmasi yeter..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple CarPlay destekleniyor mu?
  • Car Play i bilmiyorum ama wifi üzerinden mirror link özelliği mevcut.
  • HRV Mokka ve Vitara Karşılaştırması Nisan 2016 Autoshow dergisinde
    https://degoo.com/view/1776598/2755c5fc-08f4-4b48-8335-5fffd48d09d3

    2.el ve LPG ye tam uyumlu olduğundan emin olunca alacakmışım gibi duruyor :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.