Şimdi Ara

Yeni Tesla Roadster için tarih verildi: 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni Tesla Roadster için tarih verildi: 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak!
    Tesla, bundan yaklaşık 7 sene önce 2017’de yeni nesil Roadster modelinin örtüsünü kaldırmıştı. Dört koltuklu bu sportif elektrikli otomobilin 2020 yılında piyasaya çıkması planlanıyordu. Yaşanan birçok gecikme ve ertelemenin ardından Tesla CEO’su Elon Musk, bugün yaptığı açıklamada yeni nesil Roadster’ın 2025 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu.



    Tesla Roadster, 2025’te iddialı hedeflerle çıkacak



    Musk, X'te yaptığı paylaşımda "Bu gece, yeni Tesla Roadster için tasarım hedeflerini radikal bir şekilde artırdık" ifadelerini kullanırken Roadster'ın üretim tasarımının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını ve tanıtılacağını aktardı. Dolayısıyla 2024 yılının sonlarında yollara çıkacak nihai Roadster 2 modelini görmüş olacağız.





    Musk’ın yeni Roadster hakkındaki açıklamaları 2017’de tanıtılan modelden çok farklı görünüyor. Musk’a göre yeni Roadster, 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak ve bu aracın en ilginç kısmı bile olmayacak. İlginç bir şekilde aracın SpaceX ile ortak geliştirilen bir sürümü bile olabilir. 2018 yılında Musk, bu araç için 10 küçük roket iticisinin olacağı özel bir sürümün sinyallerini vermişti.





    Musk, yeni Roadster için bugün şu ifadeleri de kullandı: "Buna benzer başka bir araba asla olmayacak, tabii buna araba bile denebilirse. Tüm zamanların en akıllara durgunluk veren ürün demosu olma şansına sahip olduğunu düşünüyorum.



    Ayrıca Bkz.Apple Car projesi iptal edildi: Bir rüya sona erdi



    Öte yandan yeni nesil Roadster hakkında çok az ayrıntı biliniyor zira orijinal olarak açılanan tüm bilgiler görünüşe göre nihai modelde olmayacak. Tesla, 2017’de düzenlediği etkinlikte Roadster’in 0'dan 100 km/s hıza 1,9 saniyede çıkacağını, 200KWh pil paketiyle 990 km menzil sunacağını ve 250 bin dolar fiyat etiketi olacağını açıklamıştı.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-aims-ship-roadster-cars-next-year-musk-says-2024-02-28/







  • İçten yanmalı atmosferik motorlu araçların tadını hiç bir zaman veremeyecek ne yazık ki.

  • Elon WTF

  • herkesin altında 0-100 ü 1 saniye olan araç olsa bu trafik biter mi yoksa kazalardan daha mı çok artar acaba

  • 3000 beygir felan olur o halde

  • Sonsuz beygirle bile 2 saniyenin altına düşmek normal tekerleklerle mümkün değil, sen yine salla Elon tutan illaki olur Yeni Tesla Roadster için tarih verildi: 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 28 Şubat 2024; 16:51:2 >
  • 0-100 1 saniyenin alti 3g ye tekabul eder. savas jeti kullanmak gibi bir durum. buyuk ihtimal lastik ve zemin faktorlerinden asla o ivmeye ulasamiyacaktir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    O ivmeyi yakalamak için elektrik motoru haricinde bir üniteden güç alırsa olabilir ama yola çıkmasına izin gelir mi bilmem.

  • Gemini ye sordum. Teslanın bu iddiasının standart asfalt ve mevcut lastik jant ile gerçek olamaz dedi. Ama imkansızda değilmiş

    Ancak, Tesla'nın bu iddiası imkansız değildir. Teknolojinin gelişmesi ile gelecekte bu tür bir hızlanma mümkün olabilir.

    Tesla'nın iddiasının gerçek olabilmesi için:

    Daha hafif ve sağlam malzemeler: Aracın ağırlığının azaltılması ve g kuvvetlerine dayanıklı olması gerekir.
    Daha gelişmiş lastik ve jant teknolojisi: Lastiklerin daha fazla gücü yere aktarabilmesi ve yüksek hızlarda stabil kalabilmesi gerekir.
    Daha gelişmiş frenleme ve yol tutuş sistemleri: Aracın güvenli bir şekilde kontrol edilebilmesi için daha gelişmiş sistemler gereklidir.

  • Drag pisti dışında mümkün görünmüyo yine de inanılmaz bişey bildiğim kadarıyla birkaç vitesi de olcak ve bu sayede yüksek hızlara çok daha az enerji harcayarak ulaşıp menzilini çok ciddi artırıyo

  • triss T kullanıcısına yanıt

    Beygiri 1000i çok geçmez geçemez ama torku çok fazla olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiğin kalkışta yere yapışması lazım o ivmeyi alabilmek için. Nasıl bir teknolojisi olacak merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir defa 0-100 yaptım aaa pil bitmiş:)

    İnsanların istediği elektrikli spor araba: Arkadan itişli beygir başına taşıması gereken ağırlık 7-9 kg arasında olan menzili 700 km + olan biçimi güzel bir araç. Fantastik araçlara gerek yok.

  • Atmosferi tadını asla veremeyecekmişmiş de... Gören de sanacak altında MAKİNA var. En fazla bmw 520 ye binmişsindir. Sen nereden bileceksin atmosferik tadını

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    uygun yumusak lastik ve iyi tutus sagliyacak ozel bir zeminle yapar ama normal yol sartlarinda pek ihtimal vermiyorum. simdi baktim drag yarislarinda 4g hatta 5g ye ulasabiliyorlarmis ama ordaki arabanin sekli ve lastikleri buna gore tasarlanmis. arka lastikleri cok daha buyuk, yapisida kanalsiz ve yumusaktir, normal yol sartlarinda kullanilabilecek seyler degil.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Yumuşak lastik her zaman kullanışlı olmaz zaten. Tam tersine çabuk biter. Normal şartlar için Nürburgring nordschleife pistine soksunlar. Aracın performansı net anlaşılır 😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    Mağarada yaşıyor olabilirsiniz ama halihazırda Model S Plaid 1.9 saniyede çıkabiliyor. Rimac Nevera da 1.81 saniyede çıkıyor bu da 1930hp mi ne Yeni Tesla Roadster için tarih verildi: 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A_yberk A kullanıcısına yanıt

    Niye geçemesin? Model S Plaid zaten 1020hp. Bu da en az 1500 olur diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0-100 e 1 saniyede çıkacaksa şoförsüz otopilot özelliklerinin de mükemmel olması gerek, çünkü o çekim gücünü yiyen şoför bayılacağından aracın kontrolleri ele alması gerekir. :)

  • #10 küçük roket iticisi# kilit nokta bu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.