Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
37
Favori
168.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Soğuk havalarda araç ilk çalıştırıldığında (özellikle kalorifer açılmışsa) içten yanmalı ve elektrik motorlarının, dolayısıyla motor suyunun ve yağının ısınabilmesi için içten yanmalı motor biraz homurtulu çalışıyor. Dediğiniz gibi, 1-2 dk sonra o homurtu geçiyor.


    Sanayide hata kodlarına bakabilirler mi bilmiyorum. Fakat ;

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT
     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVTplay.google.com
    Hybrid Assistant - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=priusfan.info.bthsd10

    Hybrid Assistant diye bir telefon uygulaması var, bu uygulamayla siz kendiniz de detayları görebilirsiniz.


    http://hybridassistant.blogspot.com/p/obd.html?m=1 Elbette uygun bir OBD cihazınız olması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 14 Şubat 2022; 12:27:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.Yaris sol tavan çıtasıda rüzgarda düşmüş ,servise sordum ellerinde yokmuş sipariş üzerine orinal parça getirtiliyormuş 323 tl dediler pahalı geldi.Tam olarak görevi nedir.Dönüşte yan sanayi veya çıkma bakdım bulamadım.Uygun fiyata bulabileceğim yer varmı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 14 Şubat 2022; 12:50:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Zannediyorum aracın yan profiliyle tavan profilinin bağlantı yerleri o oluklar. Tavanın burulmasını engelliyor olabilir. Port bagaj da takılabiliyor o oluklara.


    İnternetten baktım ama ben de bulamadım uygun fiyata. Bir tane aşağıdaki linki bulabildim ama pazarlık edilebilir mi veya kargosu, ödemesi nasıl güvenli bir şekilde yapılabilir bilmiyorum.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün muayaneye gittim.Pulu yapıştırdılar.Tam işlem bitti derken arkadaş geri geldi, bu arabada benzin var ,eksoz muayenesi yaptıracaksınız dedi.Yetkili bir arkadaşla görüşeyim, yanlışınız var hibrit araçlar muaf ,pulu sökme dediysemde de söktü.İçeriye girdik kapıda yetkili arkadaş yanlışlık yapmışız düzelttik dediler pulu geri verdi, muayeneden geçtim.Ruhsatda benzinli yazıyor , hibrit ifadesi olsa kafa karışıklığı olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Şubat 2022; 12:26:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Eşim için bir araç almayı düşünüyorum. Evle işinin arası 1,2km. Genelde evden işe işten eve gidip gelecek. 40 km hızı geçmeyecek. Hybrid araç önerir misiniz? Bu kullanımda nasıl bir tepki verir araç?


    Ayrıca almayı planladığım araba 2013 model, normal ekspertize ek olarak yetkili servise götürüp batarya kontrolü yaptırmak yeterli midir?

  • Bugun okul çıkış 2016 hibrit ime binerken katlanır aynaları zar zor actı, frene bastığımda yesil anahtar gecikmeli yandı. Hemen akü bitiyor sanırım diyip starta bastım ama tepki yok, iç lambaya bastım bir süre yanıp söndü ve tekrar yanıp söndü.

    Emin değilim ama akü bitti sanırım.

    Alabileceğim akü hangisi internetten (Sinop ta olduğumdan en yakın servis samsun ve 1780 TL akü fiyatı dediler.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    İkinci de hangi aküyğ aldınız acaba, hangisi daha iyiyidi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkantos02 A kullanıcısına yanıt
    iyi olarak tabiki orj ama bu akülrr muhtemelen kenarda beklemiş aküler, çok çabul öldü. o kadar para vermeye değmez, yiğit aküden alıp geçilmesi tavsiyemdir. başka akülerde ters kutup varsa oda olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    Tesekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    Merhaba takviyesi kaç lık aküden yaptınız acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkantos02 A kullanıcısına yanıt
    dışardan takviye diyorsan farketmiyor, değişimi soruyorsan gerideki mesajlarda vardı, tam hatırlamıyorum. ah si düşük bunların

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    Anında cvp için çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denk geldi valla, işe gitmeye hazırlanıyordum. uygulamaya tşk etmek lazım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, 10 yaşını doldurmuş araçlarda garanti uzaması yok mu, 2012 model yaris hibrit bir araç almayı düşünüyorum. Aküleri 2 yıl önce değişti diyor. Nedir yorumlarınız. Yani değişen akünün mü garantirisi devam ediyor yoksa hibrit sistemi 10 yaşını aşmış olsada istediğim kadar garanti uzatabilir miyim. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanmıyorum, kitapçıkda aracınızın ömrü 10 yıl yazıyor, plazalar belki yapar, pil yeni değiştiğinde pil için vardır ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkantos02 A kullanıcısına yanıt
    Peki 10 yaşını doldurmak üzere olan bir yaris hibrit almak mantıklı mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pilin değişmiş olması çok iyi(serviste yapıldıysa) aracda toyota olunca alınabilir duruyor, yine de iki farklı expere götürmek iyidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar daha öncede bir kaç kez yazmıştım.Kayserideyiz ,kızım 2015 model yaris hibrit kullanıyor.Yazın 5,5 lt ve kışın ise 6,3-6,5 lt arasında yakıyor.Tamamı şehir içi kısa mesafe(çoğunlukla 3-5 km )bol ışıklı ve dur kalklı trafikte.Hibrit araçta tam olarak 4,5 lt ler gibi yakıt avantajı göremiyoruz.Normalmi?Oğlum ise İstanbulda 2018 model 1.0 turbo seat ibiza kullanıyor.Şehir içi ortalama tüketim 7 lt idi.Dün 300 km ortalamaya baktık 6,3 lt gözüküyor.Benzinli araca göre gayet normal geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Mart 2022; 11:24:6 >
  • Değil tabi, kayseriye damat olmuş biri olarak, talasa çıkmıyorsanız tamamı düz yol, ışıklar arası 60ı geçmeden gidince hep yeşil denk gelir ve EV kapanmaz, araca kamera koyun bence :))

    5in altında olmalı mutlaka


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Merhaba dün yazlık lastikleri değiştirmek için sanayiye gittim.Kayseride sıcaklık 21 derece halen yakıt tüketimi 6,3 lt gösteriyor.Bunun sebebini sordum.Hibrit araçtan çok fazla anlayan usta yok.Elektrikçi bir arkadaş soket takıp notebook ie kontrol yaptı ama piller vs normal herhangi bir sorun yok.Sürüş,hava sıcaklığı,trafik vs bu kadar etkilermi?Yarisle ilgili tüketim değerleri 4-5 lt arasında 6,3 lt hiç görmedim.Youtubede videolara tekrar göz attım.Sizin tüketimlere yakın değerlere nasıl ulaşacağım onu araştırıyorum.


    Hibrit araça kızımın zaman zaman ben kullanıyorum.Arabamı sattım.Kendime 300.000 tl cicarında 2.el araç bakıyorum.


    Bir arkadaşın kullanım değerlendirmesini aktarıyorum.


    2 yıl önce

    ben bunu yıllar önce aldım, 105 bin km kullandım batarya arızası verdi.


    hatalı bişeyler var diye bayiye götürdüm. 250 tl para aldılar sorun yok dediler. 2 ay sonra bir daha uyarı verdi. bir daha götürdüm. batarya değişimi için aracı bırakın dediler, haa unutmadan garanti dolmuş 11900 ödemeniz var denildi, ama ay sonuna kadar sonra 13000tl olacak denildi. ben yaptırmadım. mantıken bu araç 100bin km de bir batarya alacaksam işimiz var.


    100bin km de 13 bin tl 100kmde 13 tl eder km de 13 krş eder. yani 100km de fazladan 13 tl toyotaya ödüyorsun karşılığında benzinlisine göre yaklaşık benzinli motor olarak elektrik motoruyla kapatılan 25 beygir düşük güç alıyorsun. ama 2 lt civarı da bi yakıt tasarrufu alıyorsun. bu 13 kuruş demek zaten 2 litre tasarrufu yok ediyor. üzerine bozulma ihtimali olan onlarca aksan demek.

    bir de bahsedilmeyen kısımı var tabi ki batarya kapasitesi bir günde bi anda bitmiyor, telefon gibi biraz biraz kısalıyor, ilk batarya tam kapasitedeyken tasarrufluydu araç sonradan git gide tasarrufu azaldı. araç kitapta yazan değerleri sadece ilk başta, ilk kullandığım 30 bin km de verdi. sonradan düşmeye başladı. aşırı dikkat ettiğim ve trafiğe girmediğim 1200 km de 3.9litre ortalamayla sürebildim. daha sonra biraz daha özenmeden kullandığımda 4.2 yakmaya başladı. 40bin km civarına kadar böyle gidiyor. sonrasında 4.8 ile 5.2 arası yakıyordu. 70-100 bin km arasında ise 5-5.5 arasında yakmaya başladı, batarya uyarı vermeye başladığıdan beri kışaları 6.5 yazları 5.5-6.0 arasında yakıyor, pek bi tasarruftan aynı aracın hybrid olmayanından arkadaşımda var o başta da sonda da 7.2-7.5 arası yakıyordu. başta benden 3 litre fazla yakıyordu ama şu an benden sadece 1-1.5 litre arası fazla yakıyor.


    bir de gelelim şehirler arası tasarruf ve performansına. şehirler arası kullanırken 100 ile gidildiği takdirde 5-5.5 arası yakıyordu başta, 50 bin km den sonra 6-6.5 litrenin altına inmemeye başladı, şehirler arası zaten tasarruf etme iddiasında değiller o açıdan pek bişey diyemem.

    ünlüler toyota hybrid ile yarışacakmış yakıt tasarrufu için, ama kullanıcı yorumu gerekiyorsa benimkini ciddiye alabilirsiniz, ben yurt dışında taksicilere de sordum, bazısı çok yüksek km'ler yapabiliyor bazısı da yapamıyor, tamamen şans işi bence bu. 100 bin km'de pil ömrü biten de tek ben değilim, değişim yapılan araçlar var.


    her neyse aracı bugun satsam 55 felan anca ediyor ama 13000tl bataryaya vermezsem de sonuçta arızalı bir araçla dolaşmaya devam edeceğim. hiç tasarruflu olduğunu düşünmüyorum.


    bir de çevremde 2 kişi daha benden gördükten sonra aldı, be başlarda gerçekten memnundum, çevremde herkes de bilir bende hybrid olduğunu, çok insana bu sistei anlattım, mantığını nasıl kullanıldığını anlattım, hala anlatıyorum ama batarya fiyatını söyleyip vazgeçiriyorum, ne yapayım. yalan mı söyleyeyim? sonuç olarak benzinli almak çok daha mantıklı. benzinli versiyonlarını tercih ediniz.


    araç yaris hybrid.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Nisan 2022; 14:19:25 >




  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.