Şimdi Ara

Yeni trafik yasası..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni trafik yasasının bu hafta içinde meclisten geçmesi bekleniyor. Bu konudaki haberler gazetelere yansımaya başladı. Kanun teklifinden okuduğum kadarı ile trafik kanunda ciddi iyileştirmeler söz konusu.
    Benim dikkatimi çekenlerden biri yaya geçitleri üzerindeki kazalar.

    özellikle ikinci paragrafta kusurlu olmak sözcüğü geçmiyor. Hız nedemiyle kazaya sebebiyet vermek olarak geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makif13 -- 12 Haziran 2006; 1:12:15 >



  • TRAFİK tasarısının diğer maddelerinde de önemli düzenlemeler bulunuyor. Buna göre, sahte kırmızı plaka takan ya da polis sireni kullananlara para cezası verilecek. Ehliyetler için yeni sınıflandırma yapılacak. Tasarı yasalaştığında mevcut ehliyetler, 3 yıl içinde ücretsiz olarak değiştirilecek. Yeni belgelerde, sürücülerin kullanabilecekleri araçların resimleri de bulunacak. Ehliyetler, 60 yaşa kadar 10 yılda bir, 60 yaştan sonra 5 yılda bir, görevlendirilmiş hekim tarafından kontrol yapılacak sağlık kontrolü sonrasında değiştirilecek. 100 metre mesafedeki, yaya alt ve üst geçitlerini kullanmayan, trafik işaretlerine uymayan yayalar da bir kaza anında ‘Asli kusurlu’ sayılarak cezalandırabilecekler.

    (hürriyet gazetesi 10.6.2006 tarihli yayınından aktarılmıştır.
  • Büyükşehir belediyelerine, sinyalizasyon lambalarının altına yerleştirecekleri kameralarla trafiği izleyerek, hız sınırını aşma, kırmızı ışıkta geçme gibi "akan trafik"te işlenen suçlara ilişkin ceza kesme yetkisi tanındı. Önergeyle, kesilen cezalardan elde edilen gelirin yüzde 60'ının belediyelere, yüzde 40'ının da il emniyet müdürlüğüne aktarılması benimsendi.

    Milliyet..
  • 1.11.2004 tarihli yasa teklifinin ön halini aşağıdaki adreste bulabilirsiniz

    http://www2.tbmm.gov.tr/d22/2/2-0330.pdf
  • Benimkinden iki saat önce açılmış bir başka topik varmış. Özür dilerim...
    http://forum.donanimhaber.com/m_7545828/tm.htm
  • en güzelide kazaya karışan tarafların kendi aralarında anlaşarak tutanak düzenleyebilecek olmaları böylece saatlerce kımıldamadan polis bekleyip trafiği felç etme yada tehlikeye atmanında önüne geçilebilecek.umarım uygulamada başarılı olunur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.