Şimdi Ara

Yeni yapay zeka aracı DragGAN, görüntü düzenlemede devrim yaratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni yapay zeka aracı DragGAN, görüntü düzenlemede devrim yaratıyor
    Deneysel yapay zeka aracı, basit bir tıklama ve sürükleme hareketiyle görselleri düzenlemeyi (edit) çocuk oyuncağı haline getiriyor. DragGAN olarak adlandırılan üretken yapay zeka aracı, sadece saniyeler içerisinde görüntülerde radikal değişiklikler yapmanızı sağlıyor. DragGAN’ı Photoshop'un Warp aracı gibi ancak çok daha güçlüsü olarak düşünebilirsiniz.



    Üretken yapay zeka yarışı



    Şimdiye kadar teknoloji haberlerinin en sıradan takipçileri bile ChatGPT, Stable Diffusion, Midjourney ve DALL-E gibi üretken yapay zeka araçlarından haberdardır. Dünyanın en büyük 5 şirketi en iyi büyük dil modellerini geliştirmek ve bunları kullandığımız her yazılım veya web hizmetine dahil etmek için yarışıyor. Bu araçlar, istemleri kullanarak yararlı görüntüler veya metinler üretebiliyor. Öte yandan bu araçların çoğu insanlar tarafından yazılan eserler üzerinde "eğitiliyor" ve çıktılarını anlamlı bir düzeye çıkarmak için insan gözetimi gerektiriyor.



    Ayrıca Bkz.Resmi ChatGPT iOS uygulaması yayınlandı, Android ise çok yakında



    DragGAN ile görsel düzenlemede devrim






    Bununla birlikte, yapılan yeni yapay zeka araştırması, özellikle görüntü manipülasyonu alanındaki inanılmaz ilerlemeyi gözler önüne seriyor. Google, MIT, Pennsylvania Üniversitesi ve Almanya'daki Max Planck Bilişim Enstitüsü'nden bir grup bilim insanı, görüntü düzenlemeyi sıradan insanlar için daha kolay ve erişilebilir hale getirebilecek deneysel bir araç geliştirdi.





    DragGAN olarak adlandırılan yeni aracın neler yapabildiğini anlamak için sadece bu haber içindeki örneklere bakmak yeterli. Sadece birkaç tıklama ve birkaç saniye ile görselde bulunan objeyi 3D modelmiş gibi döndürmek, yüz ifadelerini değiştirmek veya aklınıza gelebilecek diğer zorlu düzenlemeleri yapmak mümkün. Bu arada DragGAN’ın halka açık bir model olmadığını da belirtelim. Dolayısıyla aracı deneme imkanımız olmadı.



    Hayalinizdeki sahne sadece birkaç saniye uzakta





    Araştırmacılar, DragGAN'ın Nvidia'nın GeForce RTX 3090 grafik kartı kullanıldığında bir görüntünün içeriğini sadece birkaç saniye içinde değiştirebileceğini, çünkü uygulamalarının istenen sonuçları elde etmek için birden fazla sinir ağı kullanmasına gerek olmadığını belirtiyor. Bir sonraki adım, 3D modellerin nokta tabanlı düzenlenmesi için benzer bir model geliştirmek olacak.



    Yeni yapay zeka aracı DragGAN, görüntü düzenlemede devrim yaratıyor
    Ancak ilgili araştırma ekibinin de belirttiği gibi bu çalışmanın asıl ilginç yanı görüntü manipülasyonu değil, kullanıcı arayüzü. Bir süredir gerçekçi görüntüler oluşturmak için GAN'lar gibi yapay zeka araçlarını kullanabiliyoruz, ancak çoğu yöntem esneklik ve hassasiyetten yoksun. Bir yapay zeka görüntü üreticisine "savanada sinsice ilerleyen bir aslan resmi yap" dediğinizde bir tane elde edersiniz, ancak bu tam olarak istediğiniz veya ihtiyaç duyduğunuz poz olmayabilir. Hatta bu istemlerden maksimum verimi elde etmek için AI Prompt mühendisliği bile türedi ve yılda 300 bin dolardan fazla kazanabiliyor. DragGAN, bu detaylı istemlere gerek duymadan hayalinizdeki sahneyi oluşturabilmenizi mümkün kılıyor.




    Kaynak:https://arxiv.org/pdf/2305.10973.pdf
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/5/19/23729633/ai-research-draggan-manipulate-images-click-and-drag







  • Olağan üstü...

  • çüş.

  • Vay canına, artık internet ortaminda hiçbir şeye inanamayacagiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Benden sana son kalan / Bir küçük resim şimdi
    Cevap veremez ama / Ağlar yalnızlığına"


    Devir değişecek, yakında cevap da verebilecek.

  • ürkütücü.bu işle ilgilenen insanları bile kandırabilecek kıvama gelmiş sokaktaki ahmedi mehmedi ayşeyi fatmayı düşünemiyorum bile.

  • Millet bunu mankenlerin yada arkadaş fotoğraflarının üzerindeki elbiseleri çıkarmak için kullanır diye düşünüyorum. Yoksa içim çok mu kötü bu sıralar acaba ?:)

  • Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

    Onların daha kolayı var zaten, bu saçma öyle şeyler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyaj malzemelerine aylık 10 bin TL veren çirkin kızlar bunu beğendi :)

  • Yapay zekanın bu hızla gelişmesi çok heyecan verici. bideni görünce aklıma geldi keşke yapay zeka yöneticiler olsa en basitinden dürüst ve yalan söylemez olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ama birilerini yine işsiz bırakacak gibi maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mükemmel

  • artık gözün kapalı çıktı kafanı az sağa kaydır derdine son. Bu uygulama herkesi amuda kaldırır.

  • Perfect

  • O zaman, Big Bang teorisindeki simülasyonlarda bunu bir kullanalım. Bakalım hayat bilimsel olarak nasıl oluşmuş :)

  • Tam olarak kadınların programı 👍🏻

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Korkunç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.