Şimdi Ara

yenilenebilir hibrit enerji sistemi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar herkese merhaba. Teknemize enerji sağlamak için güneş ve rüzgar destekli bir sistem kurmak istiyoruz. Çalışacağımız bölge İstanbul(Yenikapı/Adalar) arası olacaktır. Sabah 9 akşam 7 arası belirli sürelerde seyirde olacak ve limana döndüğümüzde şebekeden beslenebilecektir. Bu süre içerisinde aküden beslenecek sistemler şunlar olacaktır:
    -Buzdolabı
    -Marin Tuvalet (12V 18Amper güç harcıyor)
    -Ais ve Telsiz Cihazları
    -Birkaç adet 12v lamba(sürekli yanmayacak. tuvalete girildiğinde, mutfağa girildiğinde yanması yeterlidir.)
    -Telefon, fotoğraf makinesi sarjı

    Bunların enerjisini sağlayabilecek sistem olarak 2 adet 200 amper marin akü düşünüyorum. (bir adet akü eklemesi yapabilirim) ( motor sisteminin aküsü ayrı olacaktır. motor çalışırken sistem motordan da beslenecektir. )
    besleme olarak 1 veya 2 adet 500wlık rüzgar tribünü (http://www.istabreeze.com.tr/online/index.php?route=product/product&product_id=84 )
    - 1 veya 2 adet 100 w monokristal güneş paneli (http://www.solarsepeti.net/100W-Monokristal-Solar-Panel-G%C3%BCnes-Paneli )
    inverter olarak ise şu linktekihttp://www.solarreyon.com/urun,savior-1000va-800-watt-tam-sinus-akilli-inverter-12v-50a-kendinden-sarjli.html#sepet-guncelle inverterden kullanmayı düşünüyorum.

    Ayrıyetten fazla gelen güç ile sıcak su tankını ısıtma gibi bir durum da olabilir.
    Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yanlış olan bir hesap var mı ?







  • Güzel düşünmüşsünüz de teknede zaten motor varken neden rüzgar+güneş?
  • Teknenizdeki güç harcaması oldukça fazladır. Bu yüzden 2 panel 2 adet 500 watt türbin ve akunuz yetmeyebilir . Tavsiyem motorunuza bağlı alternator ile direk AC gerilim etmeniz çok daha uygun olacsktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    2 adet 200 amper marin akü
    aküler amper değil ampersaat ile tanımlanır. Ah. mAh gibi.
    Güneş denizde de karada da güneştir. Ama denizde rüzgar çok efektiftir. Karada çok esmeyen rüzgar denizde kumsaldaki herşeyi aşşındıracak kadar eser. Eğer tekne denizde serbest bırakılıp serbest zaman geçiriliyorsa rüzgar ön plana çıkarılabilir. Eğer motor devamlı çalışıyorsa motordan enerji alan sistem ön plana çıkar.
    Sıcak su için motor soğutma suyu kullanılır. Radyatör yerine ısıtılmak istenen su tankı içinde dolandırılır motor suyu. Hatta eksoz da ısıtılma istenen sudan geçirilebilir. bknz:eski otobüs ısıtma sistemi
    Ve de güneş enerjisi ile ısıtma hatta güneş odaklama dahi düşünülür.
    Dalgadan enerji elde eden sistemler de var. Rüzgar türbininin havada yaptığını suda yaptırabilirsin. Suya daldırırsın uygun boyutta pervane akıntıdan enerji üretsin. Hatta rüzgar türbini hem rüzgardan hem de deniz akıntısından enerji üretecek biçimde hidrolik mekanizma ile düşünülebilir.
    Güneş kolay da rüzgar türbininin teknede dengeli durması da mesele. Hem tekneyi sürükler hem de giderek artan salınıma sebep olabilir. Tekneyi yatırması işten değildir. Tabi iyi denizcinin "çapa"sı olur.




  • Kuracağınız sistemle ilgili ürün, üretici ve firma bilgilerini Yenilenebilir enerjiler portalıwww.yegem.com adresinden sistem hakkında bilgilendirmelerhttp://www.yegem.com/bilgibankasi/yenilenebilir-enerji-bilgi-bankasi
    Yenilenebilir enerji proje firmaları ve çözüm otakları http://www.yegem.com/cozumortaklari/diger-cozum-ortaklarimiz na ilgili linkten ulaşarak yapmak istediğini off-grd sistemi kurabilirsiniz.
    yenilenebilir enerji ile ilgili tüm sorunlarınız için YEGEM Yenilenebilir enerjileri geliştirme ve enformasyon merkezinden yardım talep edebilirsiniz..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.