Şimdi Ara

Yenilenmiş Asus Ürünlerinin Sıfır Diye Satılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir yıldır belki daha fazla süreden beri açık olan bir konum vardı. Konu Yenilenmiş Asus ürünlerin Türkiye pazarında sıfır ürün olarak satılmasıyla ilgiliydi. Konuyu gören Asus yetkilileri yahut forumda bol bol reklam veren bu yenilenmiş ürünleri satan firmalar muhtemelen şikayette bulunarak konuyu kaldırttılar. Konu da kaldırılacak türden hiçbir hakaret yahut başka bir unsur yoktu. Tamamen belge ve evraklarla ve yaşanan süreçlerle alakalı bir konuydu. Zaten konunun açıldığı ilk gün Asus yetkililerini yahut bilgisayarı satın aldığım firmanın yetkililerini konuya mail aracılığıyla davet ettim ve bir açıklama yapmalarını istedim. Ne konuyla ilgili bir açıklama yapıldı ne de Türkiye'de mağdur edilen binlerce müşterinin problemi giderildi. Uzunca bir süre forumda açık olan bu başlık 2 hafta önce kaldırılmış. Şimdi PM atmama rağmen cevap dahi vermeyen donanım haber yetkililerine soruyorum. Forum neden var? Yüz binlerce forum kullanıcısı forumlara niçin girer? Firmaların, reklam verenlerin yahut forumdaki 'kullanıcı görünümlü pazarlamacıların' reklamlarına aldanıp ürün satın almak için mi bu forum kullanılıyor? Yoksa kullanıcıların yaşadıkları problemlere çözüm üretmek, bilgi alışverişinde bulunmak için mi? Bari bu konuyla ilgili bir cevap verin.







  • Ama olur mu sonra müşteriden geri gelip servislerde onarılıp tekrar satışa sürülen ürünleri satamazlar ne yaptıkları belli değil hem sonra bu tip ürünlerde bu şekilde olduğuna dair uyarı konulması gerekir bu tüketici hakları kanununda mevcut bazı satıcılar bunu yazmıyor sıfır ürün diye satabiliyor
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Maalesef satılıyor hocam. Ben ve birçok Asus müşterisi bunu yaşadık. Benim 4 defa değişim alan ürünüm bunun en büyük kanıtıydı. Değişimden gelen en son ürünün Hard Diskini tarattım kurulum yaptığım gibi... Sonuç faciaydı. Hem Asus'un serviste çektiği görseller, hem de cihazı daha önce kullanan kişinin çektiği yüzlerce, binlerce görsel çıkmıştı Hard Diskten. Bu durumu ve karşılaşılan tüm sıkıntıları uzun uzadıya işlediğim bir konu başlığı vardı, forum 'yetkilileri' tarafından konu kapatılmış. Anlamadığım şey konuda ne bir hakaret var ne de birilerini rahatsız edecek unsur. Konu içeriğinde tamamen karşılaşılan sorun ve sorunun detayları mevcuttu. Ki bu sorunu yaşayan sadece ben değildim. Binlerce kişi N550JK serisi cihaz aldı, ve birçok kişi benzer sebeplerden dolayı ürünü iade etti. Ve bu iade edilen ürünler tekrar sıfır diye piyasaya sürüldü. Burada ne ticaret ahlakı var ne de genel ahlak. Böyle bir konuyu işlemenin neresi suç? Forumda neden 1 yıldan beri açık olan konu kaldırılıyor? 10 yılı aşkın süredir bu forumu kullanıyorum, forum kurulduğu günden beri de takipçisiyim. Bu şekilde konu kapatılması forumun hangi mantığıyla bağdaşıyor? Konuyu kapatanları da reklam veren, yahut konunun kaldırılması için forum yöneticilerine baskı yapan kişilerle aynı kefeye koyuyorum. Yahut bir açıklama yapsınlar ben özür dilerim, tamam haklısınız diye.




  • Yöneticiler durduk yere kaldırmazlar yetkililerin gözüne batmıştır.Boşver ne kadar yazsan bakmazlar cevapta vermezler refurbished ürünlerden çekenler çok bazı satıcılar bunu belirtiyor doa raporu vardır yada yabancı ismiyle refurbished belirtiliyor kişi alır almaz o ona kalmış.Canını sıkmana gerek yok bu kadar mantıklı açıklamandan sonra geri dönüş yapacaklarını da sanmıyorum.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Benim karşılaştığım üründe ve diğer arkadaşların aldığı ürünlerde hiçbir şekilde yenilenmiş ürün olduğu belirtilmediği gibi, direkt olarak ambalajı bozulmamış, bandrollü ürün gönderilmişti. Kısacası servis, yetkili satıcı da durumun farkında. Satıcı firmalar da durumun farkında... Kısacası herkes durumun farkında aslında. Benim kızdığım nokta, teknoloji üzerine kurulu bir forumda bu konuyu etraflıca konuşamayacaksak gidip kumsalda oynayalım, kafamıza takmayalım bu konuları. Parayı bayılan zaten bir şekilde yenilenmiş ürün yahut sıfır ürüne bayılıyor... Ardından yaşanan sıkıntılar, insanların alın teriyle aldığı ürünlerin garanti kapsamı dışında değerlendirilmesi vs... bilgisayar forumuna bakınca yüzlerce, binlerce şikayet var. Bu kadar şikayet, problem belirtilmesinin tek sebebi de satılan yenilenmiş ürünler aslında. Servise gidildiğinde ise verilen tek cevap, ürün garanti kapsamı dışındadır, kullanıcı hatası vb gibi cevaplar. Yazık oluyor o pahalı cihazlara binlerce lira veren insanlara, yazık oluyor ülkenin milli servetine. Gerekirse Sanayi bakanlığına kadar taşıyacağım bu konuyu, yapılan şey bariz şekilde nitelikli dolandırıcılıktır aslında. Ve bu tür dolandırıcılıkta parmağı olan tüm şirketler gerekli cezayı almalıdır... Gerçi biz daha forum bazında konuyu etraflıca tartışamıyoruz, bakanlık makanlık mevzusu da ayrı hikaye.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.