Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
73
Favori
263.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim Petekle ısıtmalı bir evden alttan ısıtmalı bir eve taşınıyor. Petekli evde Viessman 100W Hermetik kombi kullanıyor. yeni evi eskisinden biraz daha küçük 120m2 falan. Bu kombiyi söküp yeni evinde kullanabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 26 Mart 2015; 18:07:15 >
  • Yerden ısıtma yaptıracak arkadaşlar parke yerine yer seramiğini tercih etmeleri ısınma açısından daha uygun. Ben söz dinlemedim pişman oldum. iş işten geçti. buna uygun parke varmıdır bilemiyorum. Balıkesir de duymadım.
  • Parke nin altına izolasyon şiltesi konulmamalıdır. Bu sayede ısı hapsolmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende buyuk hevesle Serifoglu parkenin 1 ci sinif urunlerini evime dosettim Evimiz yerden isitma cok pisman oldum hem isi yalitimi acisindan hemde parkenin ustundeki cila
    cok kotu en ufak bir darbede ciziliyor yurumekden korkar olduk ustunde.Parkeler ses yapiyor muhatap bulmak imkansiz yani parke yaptiricaksaniz hele bu markayi aman diyim.

    Ben simdi hepsini sokturup yer fayansina gecicem cok aci bir tecrube oldu umarim sizin basiniza gelmez..

    Turkiyede hala mali satip sonrasinda umrunda bile olmayan firmalar mevcut bu firmalari desifre etmemiz gerekki baskalarinin basi yanmasin ben internetten aradim sikatet bulamadim ama
    sonra cevremedeki yaptiranlarin hepsinin sikayetci oldugunu gordum.Uzak durmakda fayda var...
  • usta sorum olacak . yerde isitma kurma zamani yere döşenen borularin araik mesafesi kac santimetir olmali. birde maxsimin kac metre olmalıdır boru en fazla .mesafe olarak
  • sacrifise kullanıcısına yanıt
    Şilte koymuyorlar onun yerine oluklu kağıt kullanıyorlar. şilte koymasalar bile yer seramiği gibi olmuyor. mutfak yer seramiği onun ısısı ile odalar ayırıyor.
  • Çok uzun yıllardır donanım haber sitesinin takipcisiyim ama doğalgaz yorumlarını bir aydır takib ediyorum evime doğalgaz alana kadar ilgimi çekmiyordu.Forumda şüphesiz işini bilen deneyimli ustalar var yorumcular var tam tercübe edinmemişde var her ustanın her firmanın farklı fikirleri olduğu gibi.Bire bir yaşadıklarımın harici tavsiye ve yorum yapamam.Tek bildiğim fiyat ve bilgilenmek için hangi firmaya gitsem doğalgaz bizim işimizle söze başladılar söyledikleride bir birini tutmuyor buda kafa karıştırmaya yetiyordu.İçlerinden birisi ile anlaşıp gün aldıkdan sonra termostatik vana konusunda araştırmaya başladım forumlarda deneyimli ve tercübeli yorumcuların tavsiyesiyle RA 2000 Danfoss termostatik vanalardan aldım.Gelelim asıl meseleye.Doğalgaz bizim işimiz diyen usta tesisatı yapmaya geldiğinde vanalara boşu boşuna para verdiğimi görür görmez söyledese ben takılmasını istedim takdırdım.Bugün hava güzeldi ama kombiyi kapatmadım 6 petekden beşinde termostatik vana var bu peteklerin ikisi çalıştı 4 peteği termostatik vanalar kapatdı çalışmadılar.İşte bu vana konusunda bire bir yaşayıp gördüğüm için arzu edenlerin RA 2000 Danfoss termostatik vanalarından kullanmalarını tavsiye ederim çünki kendim şahidim..:)Lütfen yorum yapan arkadaşların işinin uzmanı olduğu konularda yorum ve tavsiyede bulunurlarsa benim gibi acemilerin kafası karışmaz diye düşünüyorum..




  • Biz Osmanli Cami ısıtma sistemleri olarak karbon film ısıtma kullanıyoruz. Her cami ısıtma ve konut ısıtma ile ilgili bilgilerehttp://osmanliisitma.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

    Oturduğum "oda" diyelim çünkü sadece bir odayı düşünüyorum şimdilik:

    1) Bina 10 yaşında
    2) Duvarları gaz beton
    3) Şap altına sert strafor döşenmiş
    4) Laminat zemin

    Yapmak istediğim;

    1) Laminat parkeyi sökmek
    2) Yerden ısıtma borularını döşemek
    3) Borular arası boşlukları Sunta ile doldurup düz bir zemin elde etmek
    4) Radyatörün giriş ve çıkışından bir "T" ile yeni sisteme bağlantı yapmak
    5) Şilte ve laminatı döşemek ve kullanmak :)

    Not:
    1) Zemini kırmak ve tadilat istemiyorum
    2) Gerekirse radyatör ve yerden ısıtmayı beraber yada tek tek kullanmak istiyorum.
    3) O oda ile beraber radyatör olan diğer odaları da kullanmak istiyorum.

    Öğrenmek istediğim;

    1) Böyle bir şey mümkün mü?
    2) Mümkün değilse ne yapılabilir ?
    3) Eksik yada fazlalığı var mı ?
    4) Tavsiyeleriniz ?




  • Merhaba sayın ustaların

    Ben sıfır bir binada ilk defa yerden ısıtma kullanacağım
    Aydinda yaşıyorum
    Vitodents 050 24kw bir kombi kullanıyorum

    Soruların şunlar
    1 her odayı açmalı miyim
    2 kombi kaç derecede çalışmalı
    3 oda termostati kullanmalı miyim
    4 kombiye uzak odalar çok isinmiyor bunun sebebi ne olabilir

    Bir de kollektorden çıkan borular direk evin içine değil balkondan geliyor balkonda 5 tane fayans baya sıcak oluyor bu enerji kaybına neden olur mu
    Oda termostati biraz pahalı o yüzden oda termostati yorumları çok önemli garanti kapsamından çıkmasın diye viessman oda termostati almak istiyorum 500 lira gibi fiyatı
    Yorumlariniİ bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum odalari acmak tabiki fazla tuketimdir..fakat tum odalar acik iken daha az kazan isisinda daha fazla konfor saglamis olursunuz..ayrica tqsarrufta yapmis olursunuz..tek odaya ayda 100 lira oderken komple acik olan evininize ise 250 lira odersiniz..rakamlar tamamen ornek olarak verilmistir.

    Benim kombi balkonda sizin tesisat gibi 5 6 fayansin altindan borular geciyor..kisin baljondaki fqyanslara soguktqn dokunamazken borulqrin gectigi yer sicak oluyordu..soguk fayanslar borulardqn asiri isi cekmekte..zaten balkinda olan kombi yuzde 10 verim kaybi yaptirirken borularinda fayans altinda olmasu bu isin cilasi oluyor..
    Ben balkona bu sene komple 3 cm lik xps levha serdim..uzerinede balkon kikinlerini attim..bu sekikde bir nebzede olsa isi kaybini onledigimi dusunuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Kbiyi kaç derecede calistiriyorsun bir de oda termostati kullanıyor muzun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sururiii

    Kbiyi kaç derecede calistiriyorsun bir de oda termostati kullanıyor muzun


    Benim kombim baymak novadens extra uzerinde kombiye entegre oda termostadi var..ben termostadi kullaniyorum..
    Kombiyi mumkun olsugunca en dusuk kazan isisinda kullaniyorum..havalar iyi oldugu icin 45derce yetiyor.

    Ayrica sizin viessman termostatlar cok pahali..karar sizin.

    Uzak odalari isitmak icin yakin odalardaki dinus vanalarini kapatip ceyrek yada yarim tur cevirip acin. Boylece arka odalara daha fazla sicak su ulasabilsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok deneme sonucunda kollektorlerin hepsinin nereye gittiğini buldum. Bununla birlikte isinmadigini düşündüğüm odalardan yatak odasını tek başına calistirmama rağmen verimli bir şekilde ısıtma sağlayamadım. Bütün sıcak su borularının geçtiği yer olan oturma odası gayet güzel osiniyor . en son çare olarak şunu düşünüyorum.
    İlk olarak en çok ısınan odayı kapatmayı düşünüyorum
    Yada çok ısınan odalari sıcak tarafını yarım açıp arka odalarının ısınmasını sağlamayı alıyorum
    Oda termostatini da almayı planlıyoruz çünkü kombiden surekli ayarlamaktansa termostat sayesinde tasarruf edebileceğimizi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 21 yıllık bina da eski ve verimsiz bir yerden ısıtma tesisatım var. 2 yılda bir yoğun çamurdan kombinin tüm parçalarını deliyor ve ciddi sıkıntı çıkarıyor. Ancak hem bina dönüşüme gidebilir diye, hem de 2 küçük çocuk varken zor olduğundan yerden ısıtmayı kaliteli yeni nesil malzemelerle tekrar yaptırmıyorum. Sıva üstü petek sistemine de yine tüm duvarları delmemek adına geçmiyorum. Yine de ısınmayan odalar mevcut. Uzak odalar, dış cephesi çok olanlar, zor ısınıyor, ayrıca yakında da olsa, dış duvarı çok olan, ve bir de üstte çatı odası olan bir odam varki o her zaman en soğuk oda. Aklıma gelen zihni sinir projesi şu: bu sisteme en azından bu odaya ilave peteği mevcut yerden ısıtma borularını adeta mobil sistem borusu gibi kullanarak ilave edebilir miyim? Yani cama en yakın yerinden yerdeki boruyu kesip kanakla petek girişine su götürmek, sonra petek çıkışını ise yine kaynakla yerden ısıtma borusundan devam ettirmek kaldığı yerden?

    Çok mu uçmuşum? Yapılabilirse de çok maliyetli olur mu?




  • 4 katlı 1994 yapımı eski bir müstakil eve bu sene geçtik. Eski sahibi iyi ısındığını söylüyordu ama söylediği birçok şey asılsız çıktığı için güvenemiyorum. Nasıl bir sistem olduğu muamma ama borulu ve sıcak sulu sistem olduğunu biliyorum. Su artezyen sistemden geliyor. Şu an yerlerin bazı bölümleri ılık bazı bölümleri ölü soğukluğu değilse bile sıcak değil. Kollektörler her katta var ve eski tipte hiç değişmemiş. Kolektörlerin altındaki kavuniçi plastik borularda ısı var kolektörlerde sorun olduğunu sanmıyorum. Otomatik Püjör bozuktu değişti ve sistemin havası alındı.
    Yerler salonda eski tip mermer diğer yerleri yerden ısınmaya uygun seramik döşettik. Bodrum katta Bosch RDC 3531 L/H bacalı ve yoğuşmalı kombi mevcut. En alt katta oda termostatı var ancak tadilat esnasında çıkmış ve kombiye bağlı değil. Bosch kombinin sıcaklık ayarını 4'e getirmeme rağmen randıman alamıyorum. (Kombi ayarında 1,2,3,4,5 E ve max ayarları var.) Kombide basınç düşüşü yok. Basınç 2'de. İzolasyonla ilgili sorunum yok ama ev iyi ısınmıyor.
    1. Tesisatı temizletmeli miyim? Büyük bir faydası olur mu? Bir arkadaşım bunun gereksiz ve faydasız bir işlem olacağından bahsetti, diğeri ise yaptır başka çare yok dedi. Daha önce yapıldığını da sanmıyorum.
    2. Kombi kısa sürelerle ateşlemeye geçiyor önce bir sıcak su borulardan gidiyor sonra soğuyor bu olay sıkça tekrarlanıyor. Servis bir problem yok, ayrıca bu kombi ısıtmazsa hiçbiri ısıtmaz dedi. Kombi sorunlu olabilir mi?




  • ben bir kac sorularınıza cevap veriyim.yerden ısıtmayapılıcak zemin
    1. yerde şap olmaması avantajdır varsa zemin minimum 7cm kalkar oda 3cm şap atılacağı duşunulurse.
    2.ısıtmada komple ısıtmak makuldür.fakat odaların kollektorden vanası kapatılarak oraların ısınması engellenebilir.
    3.maliyet sorulmuş ben ankarada yaşıyorum 30 lira ile 40 lira veuzeri fiyatlar verilir metre kare için daha uzeride verilir markada değişkenlik olur
    4.mevcut oturulan bir evde bir odayı veya iki odayı yapıyım gibi sorular yersizdir.nedeni nevcut zemine işlem yapsan döşemeyle 10cm kalkar
    hadi şapı kırdırsan şap 4cm cıksa fark oluşur birde tesisat yonu varona girmeye hic gerek yok.o yüzden inşaat aşmasında olmayan veya tadilata girmemiş bir zemine onerilmez
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Yerden isitmayi nasıl kullanıyorsunuz. Ben şuan evde olduğum zaman 45 derece evde yokken 30 derecede calistiriyorum.
    Siz nasıl kullanıyorsunuz sabit belirli bir ısı da mi tüketim miktarları nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim tesisat yerden isitma degil, fakat size tavsiyem asiri dusus asiri yukselis yapmamaniz..cunku 30 derecenin acigini kapatmak icin 45 derecenin tuketimi cok olur.

    yerden isinmanin karekteristigini bilmiyorum,
    sizin icin yeterli olan ortam isisini mumkun oldugunca kucuk artislarla yakalamaya calisin.

    22 yetiyorsa ve bunu 36 37 lerde yakaliyorsaniz o ayarda calistirin.
    zaten yer ilik olacagi icin yerden usume hissiniz olmayacaktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl kullanacagimizi bir turlu anlamadım gitti zaten. O zaman sabit 40 da çalıştırıp hiç değişiklik yapmayacak miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.