Şimdi Ara

Yerden Isıtma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Evimde yerden ısıtma sistemi mevcut. Ancak bir sorunum var ısıtmayı açınca katın bazı bölümleri ısınırken bazı bölümleri ısınmıyor bunun sebebinin kolektörlerle alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Fotoğraftaki gibi kolektörler takılı iken iki tanesinin tepesi yukarıda ve mavi oluyor iki tanesi ise düz duruyor ve bu kolektörlerin bağlı olduğu elektrik düzeneğindede iki tane kırmızı ışık yanıyor neden bilemiyorum yani katın heryeri ısınmıyor. kabloların bağlı olduğu paneldede 3e ayrılmış ve kattada 3 termostat var ama sistemde sorun olduğundan termostat vasıtası ile oda sıcaklığına müdahale edemiyorum. Yardımcı olursnaız çok sevinirim arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden. Yerden Isıtma Sorunu
     Yerden Isıtma Sorunu
     Yerden Isıtma Sorunu Yerden Isıtma Sorunu







  • merhaba , bende yerden ısıtma kullanan ve yerden ısımta sistemi hakkında biraz araştırma yapmış biriyiym.
    benim evimde senin ki gibi bir yerden ısıtma sistemi yok. düz bir kollektör var. kombi çalışınca su bütün odalara gidiyor kapatınca da hepsinde kesiliyor.

    senin sistemin bildiğim kadarıyla şu
    bir tane aktüatör sayesinde her oda için oda termostatı var ve odalar için set ettiğin sıcaklığıa ulaştığında odanın ısıtma suyunu kapatıyor. o elektrik kabloları da bu işlem için vvar.
    büyük ihtimalle aktüatör yerden ısımta kontrol cihazında bir problem var bence bu düzeneği kim kurduysa ondan yardım alman gerekiyor bence
  • hocam bir de kollektörleri,n tam resmini çeker misiniz ?
    birkaç açıdan daha hangi şehirdesiniz?
  • Merhaba bence o açılmayan 1 ve 4 termostat başlıklarını yerinden sok bir bak devir daim olacak mı , yok olmazsa bu sefer üstteki kolektör bir bakın vanalar kapalı mı allen anahtar gerekli , bu iki duruma göre pozisyon alırsınız .Ben kombiyi çalıştıran modülasyonlu termostat kullanıyorum , sistemi kurarken 2000 lira tutmuştu ve sizin gibi bir sisteme ilave 1800 lira istemişlerdi 8 li grup için ve ben vazgeçtim iyi ki vazgeçmişim normal bir daire ye bence bu sisteme gerek yok fakat dublex daireye şart.
    Kolay gelsin
  •  Yerden Isıtma Sorunu

    bu sistemi akılkı konrol sıstemli nasıl yapabiliriz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan yapı tesisat -- 3 Ocak 2024; 16:59:18 >
  • furkan yapı tesisat F kullanıcısına yanıt
    Kollektörler değişecek
    Arkasından akttüatör takılacak
    Oda termostwtı takılacak ve kablosuz olacak
    Çok masraflı bir iş olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkan yapı tesisat F kullanıcısına yanıt

    50 bin tl’den fazla tutar bu sistemi çevirmek bence gereksiz olue eğer eşit ısınma sağlanmıyorsa debi göstergeli kollektör ile eşitlenip tek bir termostat ile aç kapa yapmak çok daha uygun olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.